Pacenici su to, sve je moguce, onda nek bojkotuju i proizvode mepasa i violete jer tako finansiraju listicu. Neka jedu macke, gazda im je Kinez haha. Sreca po njih pa je kod megamixa samo hemija u pitanju, i hranu bi izjegavaliAjzea je napisao/la:http://www.onlinebht24.com/2016/02/port ... jenos.html
Ne vjerujem![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@godrina
Ne mora značiti da je istina, iako bi bilo odlično !
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Zadnja izmjena: fanaticZeljin, dana/u 06 feb 2016, 00:01, ukupno mijenjano 1 put.
Evo ga..

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Biće LED na utakmici protiv Širokog, a naš dolazi za 2 mjeseca.JavierBosnia je napisao/la:Nisam dobro razumio, zele do nastavka sezone neke stvari rijesiti, da li to naci da bi i LED displey trebao biti gotov do sirokog?
@Ipee hoće li taj LED imati wifi, recimo ako mi padne napamet neka pjesma da se ja konektujem na njega i uđem na youtube?
DRUG NEBI TI PUNCA
Svaki dan treba zahvaljivati ljudima koji su nam kao malima pokazali pravi put 
Počni više
:D

Počni više

Auuuuuvrbanjusa je napisao/la:Obzirom da nam je @boccaccio opravdano odsutan i da nedostaje neki njegov osvrt na sve ovo što se dešava i obzirom da sam prije nekog vremena za potrebe neke retrospektive za jedan portal napisao tekst o stadionu i naselju Grbavica, odlučio da taj tekst podijelim sa vama ovdje.
Nadam se da će vam se svidjeti.
Priča o Grbavici nije moguća bez povezivanja naselja Grbavica i Fudbalskog Kluba Željezničar. Naselja Grbavica i stadiona Grbavica. Bez obzira što nikad nisi negdje živio, ali si provodio dosta vremena tu, neka mjesta, naselja zauvijek ostaju u srcu i duši. Rođen i odrastao jednu trolejbusku stanicu od simbola naselja Grbavica, Željinog stadiona, kao i svako dijete sanjao sam da ću jednog dana zaigrati na terenu stadiona Grbavica. Međutim snove jednog dječaka prekinuo je rat i poznata zbivanja u BIH u periodu od 1992 do 1996 godine. Cijeli taj period sa prozora svoje kuće gledao sam jedan dio naselja Grbavica, stadion, slušao strašne vijesti, gledao kako gori zapadna tribina stadiona. Mnogo puta kad bi pao mrak sjedili bi moj sadašnji kum i ja na stepenicama, blizu prve linije razgraničenja, odakle se mogao vidjeti stadion, ali nas niko nije mogao vidjet, što je u tim trenucima bilo od krucijalne važnosti. Sjedili, gledali i zamišljali neku utakmicu, derby. Svaka takva noć je završavala istim pitanjem. Hoćemo li ikad ponovo kročiti na Grbavicu? Vraćala bi se sjećanja na neka ljepša vremena kad smo sa nekim starijim ljudima ulazili na stadion uz obavezno pitanje, "čiko,čiko mogu li ja sa vama"?
U tom nekom periodu se pojavila i pjesma "Grbavica", koju je otpjevao poznati sarajevski pjevač Mladen Vojičić Tifa. Pjesma koja je na najbolji način opisivala bol i patnju svakog stanovnika Grbavice, svakog navijača Želje. Pjesma koja će kasnije postati himnom i kultnom pjesmom svih istinskih zaljubljenika plave boje, zaljubljenika Sarajevskih Plavih, kako je popularno nazvan klub sa Grbavice.
U svemu tome došao je period upisa u srednju školu, koja je opet sudbinski bila vezana za naselje Grbavica. Zgrada škole se nalazila uz sami "Most Bratstva i Jedinstva" u naselju Pofalići i nekad mi se čini da su sve učionice gledale baš na Grbavicu. Naravno mi nismo gledali na Grbavicu, budući da smo imali vreće sa pijeskom na prozorima u učionicama.
I nekad kad smo svi počeli gubiti nadu, prije svega u kraj ratnih strahota, a samim tim i u povratak na Grbavicu, desio se Dayton i odluka o reintegraciji sarajevskih naselja Grbavica, Ilidža, Vogošća itd. Vrijeme u ratu je sporo prolazilo ali vrijeme od odluke da će se Grbavica vrtiti tamo gdje i pripada, gradu Sarajevu, a stadion Grbavica Fudbalskom Klubu Željezničar se nije moglo izmjeriti. Svaki dan nam se činio kao godina.
I došao je taj 19.03.1996 godine, dan reintegracije sarajevskog naselja Grbavica. Iako smo bili u prvim redovima za ulazak, policijske snage nam taj dan, iz sigurnosnih razloga, nisu dozvolile posjetu. Morali smo sačekati još 24 sata.
Sutradan, krenuli smo iz pravca Hrasnog, glavnom ulicom prema stadionu. Trolejbuske žice su visile na sve strane, stubovi za iste su bili izrešetani, neki i srušeni. Jedan dio zgrade „Lorisa“ je bio potpuno uništen i srušen. Ostatak iste zgrade je bio tako izrešetan da ni na jednom dijelu fasade nije bilo mjesta na kojem nije bila rupa od metka. I onda smo stigli na mjesto o kojem smo godinama maštali, mjesto o kojem smo pričali, mjesto nemjerljivog značaja za naše djetinjstvo. Mjesto na kojem smo kasnije osjetili najveće radosti i najveću tugu.
Provukli smo se preko nekog zida između sjeverne i zapadne tribine, obzirom da nismo smjeli hodati po zemlji, strahujući od mina i drugih neeksplodiranih sredstava. Nekako smo se popeli na sjevernu tribinu i slika koju smo ugledali će mi zauvjek ostati pred očima. Srušena i spaljena velika drvena zapadna tribina, samo ruševine iz kojih viri drveće, korov. Nekada najbolji teren u bivšoj Jugoslaviji je sada zarastao u metar visoku travu, ograda oko terena izbušena, srušena. Južna tribina puna drveća, korova. Na sjevernoj tribini ogromna rupa. Na tom mjestu se se jasno vidjele sve posljedice rata. I ta slika vječno ostaje.
Sjeli smo na hladan beton.Već se skupilo 10-15 ljudi koji su došli sa istim ciljem kao i mi. Svi su šutili i gledali. Niko nije imao niti jednu riječ. Samo tišina. I onda se prolomilo. Žeeeeeeeeeeeljoooooooooo! Shvatili smo, vratili smo se!
Nakon toga svaki dan smo dolazili i u saradnji sa nekim ljudima iz kluba počeli čistiti teren, tribine. Mi čistimo a nakon toga nas puste da igramo fudbal na glavnom terenu. I tako ja ostvarim san, zaigram na terenu stadiona Grbavica. Zaigrao jesam ali nikad gol nisam postigao. Sadašnji kum i najbolji prijatelj, nije mi htio dodati loptu u izglednoj situaciji. Ali to više nije važno, važno je da sada svake druge sedmice, svi zajedno, idemo na tribine stadiona Grbavica i da svaki put pjevamo „nikom te ne damo“. Nikad više.
Na ovo Žeeeeeeljooooooo me obuze jeza
Svaka čast za tekst
Vjerujem da svi mi imamo sličan o hramu nogometa
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
- GoodisonPark
- Kontakt:
Mislim da bi bilo dobro otvoriti novu temu i tamo prebacivati sve ovakve i slične tekstove da se to može naći na jednom mjestu, ovako će se izgubiti u moru novih stranica.
povratak otpisanih!
Zaista nema riječi kojima bi se opisala sadašnja uprava. Svaka čast ljudima za sav trud koji ulažu, za svaku "ciglu" koju ugrade u europski Željezničar.
Iz dana u dan nas iznenađuju pozitivnim stvarima, red je da ih nagradimo sa 10+ hiljada protiv Lištice.
Imao bih svašta napisati ali vjerujem da ovo opisuje sve

Iz dana u dan nas iznenađuju pozitivnim stvarima, red je da ih nagradimo sa 10+ hiljada protiv Lištice.
Imao bih svašta napisati ali vjerujem da ovo opisuje sve

Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
Kada smo kod LCD senafora stvari stoje ovako.
Odabrana je ponuda firme AVC.Semafor ce biti povrsine 20 kvadrata a kostat ce oko 40 hiljada km.Ono sto je vazno napomenuti je to da ce semafor biti iskljucivo Nas.
Bilo je i ostalih ponuda ali su vecinom bili polovni ekrani koji su istina kostali jeftinije ali nije bilo nikakve garancije za njih.
Odabrana je ponuda firme AVC.Semafor ce biti povrsine 20 kvadrata a kostat ce oko 40 hiljada km.Ono sto je vazno napomenuti je to da ce semafor biti iskljucivo Nas.
Bilo je i ostalih ponuda ali su vecinom bili polovni ekrani koji su istina kostali jeftinije ali nije bilo nikakve garancije za njih.
-
- Kontakt:
Odprilike će taj semafor biti površinom duplo veći od ovih klasičnih europlakat bilborda sto stoje pored glavne gradske saobraćajnice. Oni su nešto preko 11,5 kvadrata tako da taj semafor neće biti mali..
BUDI ŽELJO !!!
ideja je odlicna...GoodisonPark je napisao/la:Mislim da bi bilo dobro otvoriti novu temu i tamo prebacivati sve ovakve i slične tekstove da se to može naći na jednom mjestu, ovako će se izgubiti u moru novih stranica.
siguran sam da svi imaju svoju pricu...
ona prica me je vratila 30+ godina unazad kada sam poceo dolaziti na Grbavicu, a da se sjecam toga

uhhh pokusali su nas sj... ali nista od toga ide LED

svaka cast upravi koja se u ove zadnje dvije decenije mozda najvise trudi da napravi nesto (svi koji su pokusali u BiH napraviti nesto znaju koliko je to tesko) zato protiv ŠB napuniti koliko god je moguce grbavicu, nas stadion (kakav god da je nas je) i pokazati da ih pratimo, a koliko samim igracima to znaci ne treba ni spominjati
ZEEEEEELJOOOOO ZEEEEEEEELJOOOOOOOO ZEEEEEEELJOOOOOOOO
zanimljiva ideja bojkovati megamix, dodaš i mepas i ne možeš ni održavati ličnu higijenu u ovoj državi 

Ma oni se svakako niti peru niti kupaju. Tako da ovaj bojkot ima smisla.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
kako se to u životu brzo okrene, od brisanja guzice tuđim parama, vazova ovdje kakav investitor i statut trebaju, kako od domaćih biznismena nema ništa...do poziva na bojkot domaćeg biznismena koji prodaje strane proizvode 

admin je napisao/la:Odgovoriću ti ja.Ajzea je napisao/la:Šta ćeš ba spavat nisi mi na pitanje odgovorio, tj. postoji li bilo kakva mogućnost da će se obezbjediti stream pripremnih utakmica iz Antalije?
Ekipa će biti u Antaliji, kao i sva oprema sa kojom se može raditi stream. Ali prava prenosa su nam preskupa, ako bi bilo nekih sponzora da to pokriju...
Moze li na pp kako vidite to sponzorstvo. Hvala.
"Zaista imam veliko poštovanje prema Olimpicu, ali nedostajali su mi navijači. To iz igrača izvuče još 10-15 posto više od onoga što može. Nekome je to možda pritisak, ali ja uživam igrati pred velikim brojem navijača. Sada su i novi igrači mogli vidjeti kakav je osjećaj istrčati pred Manijake, a još nije odigrano ni prvo kolo. Ta će nam utakmica, protiv Širokog, biti i najbitnija, a uvjeren sam da će Grbavica biti itekako ispunjena. Ako uđemo u sezonu pobjedom, biće nam puno lakše, a onda idemo Veležu, pa nam dolazi Mladost, gdje nas također interesuju samo pobjede."
Oprostite mi na padobranskim upadima, ali smatram da treba skrenuti paznju na bitne stvari, a to je dolazak navijaca na utakmice, za pocetak na ovu prvu sa ŠB...
Oprostite mi na padobranskim upadima, ali smatram da treba skrenuti paznju na bitne stvari, a to je dolazak navijaca na utakmice, za pocetak na ovu prvu sa ŠB...
Druga stvar.
Reflektori,troskovi reflektora po utakmici su bili oko 6600 km sto je bilo jako puno s obzirom na sve.sto se desavalo u posljednje vrijeme i obzirom na posjetu.Ti se dodatni troskovi nisu nikako mogli pokrivati.Stoga je i odluceno da nocnih utakmica nema do daljnjeg.
Medjutim ljudi u upravi su iznasli rijesenje i za to pa ce iznajmljivati agregat cije rentanje kosta oko 700 km tako da bi trebalo da na proljece igramo nocne utakmice na Grbavici.
I da ukoliko semafor ne mogne stici do utakmice sa Sirokim firma AVC se obavezala da za istu postavi svoj ekran tako da cemo za utakmicu sa Sirokim gotovo sigurno imati semafor.
Reflektori,troskovi reflektora po utakmici su bili oko 6600 km sto je bilo jako puno s obzirom na sve.sto se desavalo u posljednje vrijeme i obzirom na posjetu.Ti se dodatni troskovi nisu nikako mogli pokrivati.Stoga je i odluceno da nocnih utakmica nema do daljnjeg.
Medjutim ljudi u upravi su iznasli rijesenje i za to pa ce iznajmljivati agregat cije rentanje kosta oko 700 km tako da bi trebalo da na proljece igramo nocne utakmice na Grbavici.
I da ukoliko semafor ne mogne stici do utakmice sa Sirokim firma AVC se obavezala da za istu postavi svoj ekran tako da cemo za utakmicu sa Sirokim gotovo sigurno imati semafor.
elektroprivreda na aparatima.
Hajmo iskopat negdje bunar i svoju vodu crpit kad vec mozemo :O
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 39 gostiju.