Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 feb 2016, 22:47

FaraonTM je napisao/la:Imaju, zavisi od motora al' mislim da oni jači imaju plivajući zamajac.

Al' sumnjam da će na Pežou 206 otići tako lako plivajući zamajac, to su obično turbo dizeli sa preko 150.000km na satu, mada ako siluješ kvačilo kao idiot crknut će on i prije...

Zato uzmeš benzinca i ne sekiraš se oko plivajućeg zamajca :tralala:

Pretežno se to kvari kod dizelaša, mada eto neko će ti reći da zamajca uopšte nema kod benzinca, neko će ti reći da postoji al' sve u svemu daleko mu je veći vijek trajanja.

Al' nemoj da te to odbija od dizela, neki pristojan motor uz normalnu kilometražu će izdržati pofino ;)
Hvala ti druze, rekao si mi otprilike sve sta me zanimalo :)

Hvala jos jednom :thumbup:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 05 feb 2016, 13:58

jel ima neko da moze nabavit usb interface za astru gtc, u pitanju je CD30MP3 model radija?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 feb 2016, 14:20

Papastathopoulos je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Imaju, zavisi od motora al' mislim da oni jači imaju plivajući zamajac.

Al' sumnjam da će na Pežou 206 otići tako lako plivajući zamajac, to su obično turbo dizeli sa preko 150.000km na satu, mada ako siluješ kvačilo kao idiot crknut će on i prije...

Pretežno se to kvari kod dizelaša, mada eto neko će ti reći da zamajca uopšte nema kod benzinca, neko će ti reći da postoji al' sve u svemu daleko mu je veći vijek trajanja.

Al' nemoj da te to odbija od dizela, neki pristojan motor uz normalnu kilometražu će izdržati pofino ;)

Uzmi dobro odrzavanu 206 ili 307 2.0 66kw, jeftina odrzavati. Samo pogledaj dobro, ipak je to starije auto, pregazilo km i km :) Nemaju ni plivajuceg ni FAP filtera ti motori
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 feb 2016, 18:33

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:

Uzmi dobro odrzavanu 206 ili 307 2.0 66kw, jeftina odrzavati. Samo pogledaj dobro, ipak je to starije auto, pregazilo km i km :) Nemaju ni plivajuceg ni FAP filtera ti motori
Znaci da gledam 2.0 HDI 66kw jer samo ti motori od dizela u Pezoa nemaju ta dva dijela i samim tim je jeftinije odrzavanje ? to nisam znao, hvala ti brate :)

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 05 feb 2016, 19:24

ima li neko da se razumije u starije fordove?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 05 feb 2016, 19:41

Papastathopoulos je napisao/la: Znaci da gledam 2.0 HDI 66kw jer samo ti motori od dizela u Pezoa nemaju ta dva dijela i samim tim je jeftinije odrzavanje ? to nisam znao, hvala ti brate :)
nije mozda vrh za voznju kao onaj od 79kw, ali svakako stoji gore to navedeno i manje trosi :D vozio sam oba, ovaj od 66 je bas polijen, pripazi isto na mjenjac ako budes gledao

@gojzerica

pricali smo ranije o njima ovdje, ja sam posjedovao par primjeraka :D

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 feb 2016, 23:42

Papastathopoulos je napisao/la: Znaci da gledam 2.0 HDI 66kw jer samo ti motori od dizela u Pezoa nemaju ta dva dijela i samim tim je jeftinije odrzavanje ? to nisam znao, hvala ti brate :)
nije mozda vrh za voznju kao onaj od 79kw, ali svakako stoji gore to navedeno i manje trosi :D vozio sam oba, ovaj od 66 je bas polijen, pripazi isto na mjenjac ako budes gledao
Ma ne moze biti ljeniji od ovog Forda od 44kw da ga yebes :rol:

Meni je svakako bitnije da je odrzavanje jeftinije i da ne trosi puno, nego da moze nabiti 200 km/h i slicno....

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 06 feb 2016, 00:55

Bosniacum Lilium je napisao/la:pricali smo ranije o njima ovdje, ja sam posjedovao par primjeraka :D
eh znaš li kakvo je održavanje za Ford Mondeo mk1 karavan 1.6 benzin 1996. godina, ima li kakvih mana. vozio sam ga par puta, udobnost božanstvena :mrgreen: zanima me dal će mi pravit probleme, tj. ima li nekih užasnih, učestalih kvarova. jedino me za sada muči što troši ko tenk.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 feb 2016, 01:03

gojzerica je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:pricali smo ranije o njima ovdje, ja sam posjedovao par primjeraka :D
eh znaš li kakvo je održavanje za Ford Mondeo mk1 karavan 1.6 benzin 1996. godina, ima li kakvih mana. vozio sam ga par puta, udobnost božanstvena :mrgreen: zanima me dal će mi pravit probleme, tj. ima li nekih užasnih, učestalih kvarova. jedino me za sada muči što troši ko tenk.
druze nekad je bolje uzeti dobro ocuvanu dvicu 1.6 dizel :D taj mondeo nisam vozio, ali ja bih to preskocio. Iznenadilo me kako su skupi dijelovi za mondeo mk2, posto sam radio u prodaji autodijelova. Haos covjece, skuplji od BMW-a :lol:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 06 feb 2016, 08:51

Taj Mondeo prve generacije je udobniji od svih Fokusa do 2010 godine, u dvici Mondeu nisam bio, ali kec je fakat udoban.
Zadnja izmjena: R32, dana/u 06 feb 2016, 10:19, ukupno mijenjano 1 put.
Mia San Mia

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 06 feb 2016, 09:26

Jedno pitanje mozeli mi neko odgovoriti ko se razumije u peugeote 307 koji od njih ima one fap filtere dio koji je preskup jel 66kv ili onaj od 74kv hvala unaprijed?
04.10.2009 !!

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 06 feb 2016, 14:51

gojzerica je napisao/la:
druze nekad je bolje uzeti dobro ocuvanu dvicu 1.6 dizel :D taj mondeo nisam vozio, ali ja bih to preskocio. Iznenadilo me kako su skupi dijelovi za mondeo mk2, posto sam radio u prodaji autodijelova. Haos covjece, skuplji od BMW-a :lol:
imam već dvicu i prodajem je, mogu lagano pazarit ovog Forda pa me malo strah da se ne syebem.
R32 je napisao/la:Taj Mondeo prve generacije je udobniji od svih Fokusa do 2010 godine, u dvici Mondeu nisam bio, ali kec je fakat udoban.
Nevjerovatna udobnost što jest jest. Rodio se za daljih putovanja. Ako imaš nekoga da još uvijek ima ovog Forda, ako ti nije problem da upitaš kakav je što se tiče održavanja.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 06 feb 2016, 15:54

Nazalost ne mogu ti puno pomoci, i auto nije bilo kod nas ali ono sto ti mogu reci, evo kao neka uporedba..
Jer su istovremeno imali Fokusa karavana 2004 godina, u fuluu, i Mondea mk1 karavana u fulu, prvi je bio dizel za 118 konja ja mislim, a drugi ( Mondeo ) benzin neke slicne snage. Oba se nisu stedila, znaci ono bas se vozilo, da se ni na jednu rupu ne pazi i slicno. Oba su manje vise kupljena skoro nova.

I bili u vlasnistvu pa priblizno 10-ak godina. Sa Fokusom je bilo vazda problema, i para i para se bacilo na njega, dok je sa Mondeom bilo dosta manje, međutim godinama je dotrajao i bas orhdan bio, i jednom se u toku voznje zapalio, odnosno doslo je do nekog kratkog spoja, pa ja zavrsio na otpadu.
Ali bio je daleko udobniji od Fokusa, a i manje se kvario.
Mia San Mia

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 06 feb 2016, 17:20

Hvala ti, ma bit će moj sto posto.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 07 feb 2016, 22:55

sarajlija je napisao/la:Jedno pitanje mozeli mi neko odgovoriti ko se razumije u peugeote 307 koji od njih ima one fap filtere dio koji je preskup jel 66kv ili onaj od 74kv hvala unaprijed?
66kw nema fap filter i plutajuci.Jest sto neko rece malo trom, al' neces za trke uzimat :D

Neko ko se razumije u ove motorice do 50ccm, zanima me koji je best buy za 2500KM? Ovim gov.nima nikad cijena ne opada haha

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 feb 2016, 23:16

Sto se tice tih motorica, gledaj Italijane, i Peugot skuteri su kvalitetni.
Mia San Mia

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 07 feb 2016, 23:23

Sta bi ti od gilera - zope - piaggio ? ako se uopste mogu nac za ove pare

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 feb 2016, 23:41

Piaggio je ja mislim N01. Mozda nisu nesto lijepi, i ulickani kao pojedini, ali i ja bih definitivno sebi uzeo.

Skoro mi jedan poznanik rece da prodaje ili gileru ili piaggio-a, 50 ccm, oko 1000KM. Dosegne brzo bas 80kmh, samo je jedni problem sto je stranac, nema papira. Eh sad nisam siguran koliko je potrebno platiti pa da se naprave ti papiri kako to ide vec kod nas :D

I ne znam opet da li bi ti isao na tu neku varijantu, kupovine polovnjaka, ili cak polovnjaka stranca pa da nesto napravis.
Mada se i ja licno ne bih s tim zezao, ono gledao bih da je sve uredu i cisto.

Samo eto, znas situaciju u nasoj lijepoj BiH :D
Mia San Mia

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 07 feb 2016, 23:49

Znaci piaggio, ne razumijem se toliko u motore pa pitam.Ma nekog polovnjaka bi, ali sa papirima jer nemam bas 4,5k+..ma da je s motorima puno teze nego sa kolima (barem mislim).nek moze uzbrdo i po gradu dovoljno.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 08 feb 2016, 00:30

Nisam ni ja kompetentan na tom podrucju, ali sam i ja jedno vrijeme bio zagrijan za to, pa se dobro raspitao.

Piađo, Dzilera, Aprilia ( to ti je ustvari Piađo ),Peugot ( koji je nesto jeftiniji od nabrojanih ), i tako to su otprilike jako dobre marke za skutere, vespe kako god. A za taj novaj ja mislim da mozes naci poprilicno dobar skuter.

Ima naravno tu jos jako dorih marki, ali to ces saznati od nekog bolje upucenog :D
Mia San Mia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.