Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

InatSilanBosanski
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la InatSilanBosanski » 05 feb 2016, 13:05

Pa dobro, ne pratim ostale omladince pane mogu sa sigurnoscu rec :) Ako ovako nastavi bit ce nas najbolji nba igrac.

Ovi sto malo vise prate evropsku kosarku, koji je tim najbolji (ima najbolje trenere) za razvijanje mladih igraca?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 feb 2016, 14:08

InatSilanBosanski je napisao/la:Pa dobro, ne pratim ostale omladince pane mogu sa sigurnoscu rec :) Ako ovako nastavi bit ce nas najbolji nba igrac.

Ovi sto malo vise prate evropsku kosarku, koji je tim najbolji (ima najbolje trenere) za razvijanje mladih igraca?
Mislim da su tu najbolji ovi španski klubovi tipa Seville ili Unicaje npr. Sevilla je prošle godine dala baš bruku prostora Willyju Hernangomezu koji je bio dosta dobar tamo i Porzingisu koji je sad prava senzacija u NBA.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 05 feb 2016, 14:14

Musa je bas mlad, kontam mozda je dobro da odigra jos sezonu u cedeviti pa ako bude brutalan kao i do sada da predje u tako neki klub.Ima dosta vremena do NBA, trebaju mu dobri treneri da ga pripreme za to.

Hvala na odgovoru

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 feb 2016, 14:53

Ja mislim da se nije u istoriji kosarke u reprezentacijama iz bivse Jugoslavije a i dok je bila Jugoslavija da se je toliko pratio i analizirao igrac od 16 godina. Shvatite da je to jos prerano. Hajde da on ima 18,19 godina jos i nekako. Kakvi NBA skauti daleko je on jos od NBA. On mora biti prvo jedan od najboljih a vjerovatno i najbolji igrac u svom klubu i jedan od najboljih u ABA ligi ( Ili u Spaniji, Turskoj, Grckoj ). A do toga ima jos ohoho. Pa onda jedan od najboljih Euro League i tek onda dolaze na red NBA skauti. ( Kao sto je bilo kod Teletovica, Nurkica i skoro svih drugih igraca ). Pa nece ljudi gledati igraca za tri godine unaprijed. Ovdje se preskacu stepenice. I ne mozete vi porediti jednog Hezonju koji ima 20 godina i fizicki odlicno pripremljen i dominantan ( misici ) cak i za NBA sa jednim momkom od 16 godina koji ne moze i da hoce nabijati prave misice niti je to pametno u njegovim godinama. Momak jos uvijek raste. Da ne govorim da je lakse ovim centrima uspjeti u NBA nego niskim igracima jer on imaju takvih svojih domacih igraca talentovanih na hiljade. Pogledajte malo koliko je centara iz evrope u NBA ( prije i sada ) a koliko vanjskih igraca. Divac, Rada, Kukoc svi su igrali vise manje i od samih pocetaka kada je to krenulo. A koliko se je bilo tesko jednom Drazenu Petrovicu probijati na pocetku koji je bio tada najbolji bek evrope. I sada su vecina u NBA visoki igraci odnosno vise manje centri ( Gortat, Mirotic, Nowitzki, Vucevic, Nurkic, Pekovic, Pau Gasol, Marc Gasol, Jokic, ..... ).

Polako ljudi ima jos vremena oko Muse. Ne moze sve na silu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 05 feb 2016, 15:23, ukupno mijenjano 1 put.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Džanan Musa

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 feb 2016, 15:22

Ajax je napisao/la:Ja mislim da se nije u istoriji kosarke u reprezentacijama iz bivse Jugoslavije a i dok je bila Jugoslavija da se je toliko pratio i analizirao igrac od 16 godina. Shvatite da je to jos prerano. Hajde da on ima 18,19 godina jos i nekako. Kakvi NBA skauti daleko je on jos od NBA. On mora biti prvo jedan od najboljih a vjerovatno i najbolji igrac u svom klubu i jedan od najboljih u ABA ligi ( Ili u Spaniji, Turskoj, Grckoj ). A do toga ima jos ohoho. Pa onda jedan od najboljih Euro League i tek onda dolaze na red NBA skauti. ( Kao sto je bilo kod Teletovica, Nurkica i skoro svih drugih igraca ). Pa nece ljudi gledati igraca za tri godine unaprijed. Ovdje se preskacu stepenice. I ne mozete vi porediti jednog Hezonju koji ima 20 godina i fizicki odlicno pripremljen i dominantan ( misici ) cak i za NBA sa jednim momkom od 16 godina koji ne moze i da hoce nabijati prave misice niti je to pametno u njegovim godinama. Momak jos uvijek raste. Da ne govorim da je lakse ovim centrima uspjeti u NBA nego niskim igracima jer on imaju takvih svojih domacih igraca talentovanih na hiljade. Pogledajte malo koliko je centara iz evrope u NBA ( prije i sada ) a koliko vanjskih igraca. Divac, Rada, Kukoc svi su igrali vise manje. A koliko se je bilo tesko jednom Drazenu Petrovicu probijati na pocetku koji je bio tada najbolji bek evrope.

Polako ljudi ima jos vremena oko Muse. Ne moze sve na silu.
Izvini buraz, nemoj zamjeriti ali previše nebuloza si naveo. Za mirzu si upravu, ali za ostale ni sekundu. Nit je Nurkic a niti Porzingis, hezonja, Nowitzki, gasol itd... nisu bili najbolji u svojim klubovima a kamoli u evropi. Oni su isključivo na potencijal draftovani. Čar drafta upravo i jeste što se igrači na vrijeme skautiraju.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 feb 2016, 15:28

On 2018 mora izać na draft i odma ić u NBA, ostajanje u Europi je za jednog takvog talenta samo gubljenje vremena.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 feb 2016, 15:31

Hezonja je bio FIZICKI spreman za NBA bez obzira sto nije bio najbolji u Barceloni. Nurkic je bio jedan od najboljih centara ABA lige i naravno svog kluba i pruzao je odlicne partije u euro league naravno kao starter. Musu bi pojeli u NBA trenutno a niko lud ne nabija misice igracu sa 16 godina koji jos raste. Nego se makar saceka do 18 godine. 100 x je veca glupost govoriti ozbiljno da ga trenutno zele NBA klubovi. Da ovo neko neutralan procita smijao bi se.

Draftovani da samo sa koliko godina sa 16 ili sa 20 ?? Dali ti vidis razliku tu. Smijesno je ista i objasnjavati na tu temu vise. Preskacete barem jedno tri do cetiri godine sa NBA i ovim igracem ako se bude normalno razvijao i napredovao. Ne da je rano nego je prerano o tome govoriti trenutno.

Trenutno je najbitnije da on za pocetak odigra 20-tak minuta po utakmici u ABA ligi sa prosjekom bar 10+ poena. Pa onda stepenica vise da bude starter i 20-tak poena. Pa tek onda euro league pa tek onda NBA.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 feb 2016, 15:35

SlevinKelevra je napisao/la:Poceli smo se preseravati, kao i na svakoj temi bilo kojeg naseg sportiste. Odjednom nezadovoljni minutazom u Euroligi, a 90% bi nas prije pocetka sezone potpisalo garbage time u ABA ligi :roll:
:clap:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 feb 2016, 15:36

Epidaurus je napisao/la:On 2018 mora izać na draft i odma ić u NBA, ostajanje u Europi je za jednog takvog talenta samo gubljenje vremena.
To je vec druga stvar tada bi imao 18,19 godina i tada je moguce realnije govoriti o tome ako se mnoge druge stvari posloze i napreduje prema planu. Samo ne valja u zivotu imati prevelika ocekivanja i stvarati prevelik pritisak neka sve ide svojim tokom. Nemoguce je predvijdeti kako brzo ce koji igrac napredovati. Ja ne vidim nista lose i ako bi prije NBA sa 20 godina igrao za Barcelonu, Real Madrid, Fenerbahce ili neki slican klub gdje bi naravno imao bitnu ulogu. Pa to bi bilo odlicno. Mi takvog igraca nismo nikada ni imali na vanjskim pozicijama. Najblizi je donekle Djedovic u Bayernu samo to je nivo ispod ovoga. Markovic je imao kvalitet samo nije igrao u takvim klubovima.

I nismo se razumjeli. Ja se slazem sa vama da on treba igrati jos vise za svoj klub za pocetak nego sto igra sada. Mada i to je subjektivno ali eto nije da ne igra ABA ligu samo uvijek moze jos bolje, vise. I da mora svake godine da se vidi veliki napredak inace neka promjeni klub. Ne smije stagnirati jer je prevelik talenat. Samo rano je jos uvijek pricati o NBA.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 05 feb 2016, 15:48, ukupno mijenjano 2 puta.

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 05 feb 2016, 15:38

Mlad momak,odlican kosarkas,al zabrinjava izgled njegovih ledza.
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 05 feb 2016, 16:31

Epidaurus je napisao/la:
InatSilanBosanski je napisao/la:Pa dobro, ne pratim ostale omladince pane mogu sa sigurnoscu rec :) Ako ovako nastavi bit ce nas najbolji nba igrac.

Mislim da su tu najbolji ovi španski klubovi tipa Seville ili Unicaje npr. Sevilla je prošle godine dala baš bruku prostora Willyju Hernangomezu koji je bio dosta dobar tamo i Porzingisu koji je sad prava senzacija u NBA.
Willy je 94 godiste,Porzigins 95 godiste.Ta ekipa je skoro ispala od lige.
Obojica su prosle godine bili 3 , odnosno 4 godine stariji od Dzanana.

Dzanan nakon prvog mjeseca u kojem nije skoro igrao , u abi ima 15 minuta u prosjeku.I vise nego dobra minutaza.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 05 feb 2016, 16:40

To je vec druga stvar tada bi imao 18,19 godina i tada je moguce realnije govoriti o tome ako se mnoge druge stvari posloze i napreduje prema planu. Samo ne valja u zivotu imati prevelika ocekivanja i stvarati prevelik pritisak neka sve ide svojim tokom. Nemoguce je predvijdeti kako brzo ce koji igrac napredovati. Ja ne vidim nista lose i ako bi prije NBA sa 20 godina igrao za Barcelonu, Real Madrid, Fenerbahce ili neki slican klub gdje bi naravno imao bitnu ulogu. Pa to bi bilo odlicno. Mi takvog igraca nismo nikada ni imali na vanjskim pozicijama. Najblizi je donekle Djedovic u Bayernu samo to je nivo ispod ovoga. Markovic je imao kvalitet samo nije igrao u takvim klubovima.
"Bitna uloga" je vrlo bitna stvar koju Hezonja npr. nije imao i opet nije garancija boljeg razvoja.

Saric u Efesu kao jedan od glavnih igraca manje,vise stagnira i isti je igrac kao prosle godine.Dok vidimo na primjeru jednog Jokica kojem su Ameri za samo jedno ljeto promenijili kompletno tijelo i izgleda fantasticno.A da je otisao u neki Fener/Barcu da bude 9,10 igrac ekipe koja je pod pritiskom rezultata pa jednu tekmu igra 15 minuta,jednu ne,pitanje je koliko bi se razvio.Rezultat je u prvom planu,razvoj igraca nije.Dok preko bare ce slicni igraci vecinom biti draftovani u "losiju ekipu" koja ce im tokom sezone omogucit dovoljno tekmi/minuta da se razvijaju.Bez da pricam koliko su individualno treneri/treninzi bolji,od fizicke spreme preko ostalog.

Bender kotira kao top 5 pikova na svim draft listama ove godine.U Maccabiu skoro pa i ne igra.Ni njegov Hrvat ga ne smije uvesti u igru jer je pod pritiskom rezultata,ocekivanja kluba koji nema namjeru trosit previse vremena na igraca koji cemu jedino donijeti 500 k odstete ili malo vise.

Musina sezona ide kako treba."Ruki" u seniorima,ima solidnu minutazu u ABA ligi koja raste svakim novim mjesecom.S vremena na vrijeme odigra juniorsku konkurenciju i to one najbolje meceve gdje moze carinit loptu i razvijati skil kao vrsnjaci.Dogodine vec bi mogao biti respektabilno krilo Cedevite gdje ce 15-20 minuta djelit bez problema i u euroligi cak.Godinu poslije da bude medju glavnim igracima i preko bare.Cini se kao najidealniji plan samo da ga povrede postede.

Realno je da samo Rubio i Doncic u istim godinama igraju isto ili vise.Prvi je bio nacionalni projekat Spanije(i ma koliko neko misli da nije ispunio hayp on je sa 16 godina bio cudo,to sto 10 godina kasnije nije popravio sut je druga stvar).A drugi koliko god dobar da je , vecinu minutaze je dobio zbog povreda glavnih igraca jer inace trener ne bi imao muda da ga stavi.Tako da ja ne bi puno kritikovao Mrsica.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Džanan Musa

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 feb 2016, 17:13

Ajax je napisao/la:Hezonja je bio FIZICKI spreman za NBA bez obzira sto nije bio najbolji u Barceloni. Nurkic je bio jedan od najboljih centara ABA lige i naravno svog kluba i pruzao je odlicne partije u euro league naravno kao starter. Musu bi pojeli u NBA trenutno a niko lud ne nabija misice igracu sa 16 godina koji jos raste. Nego se makar saceka do 18 godine. 100 x je veca glupost govoriti ozbiljno da ga trenutno zele NBA klubovi. Da ovo neko neutralan procita smijao bi se.

Draftovani da samo sa koliko godina sa 16 ili sa 20 ?? Dali ti vidis razliku tu. Smijesno je ista i objasnjavati na tu temu vise. Preskacete barem jedno tri do cetiri godine sa NBA i ovim igracem ako se bude normalno razvijao i napredovao. Ne da je rano nego je prerano o tome govoriti trenutno.

Trenutno je najbitnije da on za pocetak odigra 20-tak minuta po utakmici u ABA ligi sa prosjekom bar 10+ poena. Pa onda stepenica vise da bude starter i 20-tak poena. Pa tek onda euro league pa tek onda NBA.
Buraz nigdje ja nisam rekao da ide sad u nba, već da ne mora čekati da postane najbolji u evropi da bi otišao. 18-19 godina je idealno za njega
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 feb 2016, 17:27

Što se tiče minutaže mislim da niko ne govori o ukupnoj minutaži u Euroligi već samo za sinošnju utakmicu da je mogao dobiti više minuta. Mogao je sinoć cijelu 4/4 odigrat jer je rezultatski utakmica bila gotova.

Musa u Cedeviti trebao bi ostati još 2 sezone najmanje, do 20e godine u NBA otići. Oni će ga fizički ojačat maksimalno. Samo od sljedeće sezone mora igrat više, sad ne smije sjedit na klupi i stagnirat. Ali vjerujem da će on biti jedan od najboljim europskih košarkaša, svijeta ne smijem reći. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 feb 2016, 17:59

Raul_64 je napisao/la:"Bitna uloga" je vrlo bitna stvar koju Hezonja npr. nije imao i opet nije garancija boljeg razvoja.

Saric u Efesu kao jedan od glavnih igraca manje,vise stagnira i isti je igrac kao prosle godine.Dok vidimo na primjeru jednog Jokica kojem su Ameri za samo jedno ljeto promenijili kompletno tijelo i izgleda fantasticno.A da je otisao u neki Fener/Barcu da bude 9,10 igrac ekipe koja je pod pritiskom rezultata pa jednu tekmu igra 15 minuta,jednu ne,pitanje je koliko bi se razvio.Rezultat je u prvom planu,razvoj igraca nije.Dok preko bare ce slicni igraci vecinom biti draftovani u "losiju ekipu" koja ce im tokom sezone omogucit dovoljno tekmi/minuta da se razvijaju.Bez da pricam koliko su individualno treneri/treninzi bolji,od fizicke spreme preko ostalog.
Slazem se. Samo sto je Jokic igrac za 4/5 i tim visokim igracima svakako uvijek nabiju misice i ispadnu jos bolji. A Musa je vanjski igrac i njemu ne mogu promjeniti tijelo - nabiti misice jer bi izgubio na brzini. A Hezonja naprimjer kao vanjski igrac je dosao vec fizicki vise manje spreman igrac. I opet ako uzmemo tog istog Hezonju koji je sasvim dobar igrac teze ce se on probiti u NBA nego ovi visoki igraci Nurkic, Jokic naprimjer. Nurkic da nije imao onu povredu vjerovatno bi jos napredovao i postizao bi vec blizu 15 poena ove sezone. A sada je potpuno na pocetku zbog one teske operacije ako ne i u minusu jer pitanje je dali je on fizicki 100% spreman i isti kao prije operacije sto je bio.
Raul_64 je napisao/la:Musina sezona ide kako treba."Ruki" u seniorima,ima solidnu minutazu u ABA ligi koja raste svakim novim mjesecom.S vremena na vrijeme odigra juniorsku konkurenciju i to one najbolje meceve gdje moze carinit loptu i razvijati skil kao vrsnjaci.Dogodine vec bi mogao biti respektabilno krilo Cedevite gdje ce 15-20 minuta djelit bez problema i u euroligi cak.Godinu poslije da bude medju glavnim igracima i preko bare.Cini se kao najidealniji plan samo da ga povrede postede.
Slazem se.
Tracy3McGrady je napisao/la:Buraz nigdje ja nisam rekao da ide sad u nba, već da ne mora čekati da postane najbolji u evropi da bi otišao. 18-19 godina je idealno za njega
Nisam ni mislio na tebe nego ove sto su spominjali da je propustio sansu za NBA jer nije odigrao pet minuta.

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 05 feb 2016, 18:29

Bilo kako bilo vjerujem da je ipak psihicki udarac za Musu kad te trener ovako ostavi na klupi pogotovo kad u podsvijesti imas broj skauta.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 feb 2016, 22:04

@ajax, uz duzno postovanje, ali hajde sto pojma nemas o porzingisu i slicnima, niti si ih gledao ikada u evropi ocito, ali ni o nurkicu pojma nemas...

cuj starter i glavni igrac u euroligi... covjek igrao 4 minute prosjecno u euroligi... a u eurocupu godinu poslije 15 minuta i NIKADA nije bio starter....
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 feb 2016, 22:54

Prvo ja ne vidim da sam spominjao Porzingisa i slicne o kojima pojma nemam. I ne vidim zasto bi neki xy igrac kojega nisam spomenuo bio bitan u ovoj raspravi. Spomenuo sam one stvari o kojima mislim da nesto znam. Nurkic jeste prepoznat kaj jedan od glavnih igraca Cedevite u ABA ligi i vecih potencijala u evropi i kao takvom se mu je ponudila mogucnost da igra u NBA. To dali je on bio starter sa 18 godina u euroligi u konacnici i nije toliko bitno i to sam rekao vise napamet i tu priznajem gresku. Sa 19 godina jeste igrao vjerovatno oko 15-tak minuta u eurocupu ( minuta gore dole ) samo to je zato jer je imao paklenu konkurenciju jos dvojice odlicnih centara Gorana Sutona i Mire Bilana. A cak i tu je imao par korektnih partija ( Spirou 2x, Zaragoza i jos par utakmica sa oko desetak poena ). Ako nebi bilo jednog od te dvojice vjerovatno bi vec tada minutaza skocila sa 15 minuta na jedno 20-25 minuta. Osim toga igrao je uporedo sa 19 godina jos ABA ligu gdje je pruzao odlicne partije. U naprimjer finalu ABA lige je imao sasvim solidnu minutazu ( Suton 29 minuta - 10 poena, Nurkic 22 minuta - 9 poena i BIlan 15 minuta - 0 poena ). Daleko od toga da je Juka imao neku epizodnu ulogu i da je ostao u Cedeviti igrao bi puno vise sljedece sezone. Jednostavno on je te sezone i ako je igrao 15-tak minuta u Eurocupu pokazao dovoljan potencijal ( za svoje godine ) u nekim utakmicama Eurocupa sto je krunisao na kraju sa odlicnim partijama kada je bilo najbitnije u ABA ligi sto je bilo ocigledno dovoljno NBA skautima. I poenta mog teksta je bila kao sto sam i naveo da je trenutno prerano govoriti o Musi u kontekstu NBA lige i da je igracima na pozicijama 4 i 5 iz evrope nesto lakse uspjeti u NBA ligi barem po meni i to jos uvijek mislim. Naravno pravila nema jer to zavisi od mnogo stvari: konkurencije, povreda i tako to. I kada Musa bude jednom igrao 20+ minuta u finalu ABA lige tada bi to bila vec malo realnija prica o njemu i NBA trenutno jednostavno nije.

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 feb 2016, 21:38

SlevinKelevra je napisao/la:Poceli smo se preseravati, kao i na svakoj temi bilo kojeg naseg sportiste. Odjednom nezadovoljni minutazom u Euroligi, a 90% bi nas prije pocetka sezone potpisalo garbage time u ABA ligi :roll:

:clap:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 feb 2016, 21:26

ovo mu sada nije trebalo :silent: :silent:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Kapetan, marlostanf1eld i 16 gostiju.