FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Ajax
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ajax » 04 feb 2016, 21:47

ElCartel11 je napisao/la:Cim je tema oko formacija eto @Ajaxa odmah :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 feb 2016, 21:48

Od pet najboljih napadača lige četiri kod nas igraju.

Benko, Krste, César I Bekić. + Ahmetović iz Slobode

Tako da nama napad nije problem.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 feb 2016, 21:49

Ajax nam je stvarno expert za ove stvari, samo bi volio da se ukljuci vise i kada pricamo o necemu drugom :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 feb 2016, 21:50

jurisicduska je napisao/la:Od pet najboljih napadača lige četiri kod nas igraju.

Benko, Krste, César I Bekić. + Ahmetović iz Slobode

Tako da nama napad nije problem.
Benko, Bekić i Krste su dokazani ali Cesar tek eba da se dokaže ovdje.

Ima dobru statistiku tamo, ali ovo je ipak BH Telecom Premijer liga Bosne i Hercegovine ;)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 feb 2016, 21:51

Napad, krila i golman ( Delac ) su vrhunski. Zadnji red je dovoljno dobar za Premijer ligu posebno jer je Kadusic mega talenat. Za jace utakmice u evropi vec malo teze jer ako nista fali iskustva. Sredina terena bi mogla biti problem osim ako ne promjeni na 4-5-1 protiv tezih protivnika. Za pocetak da nesto tako pokusa u prijateljskoj utakmici.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 04 feb 2016, 21:51, ukupno mijenjano 1 put.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 feb 2016, 21:51

The problem with the 4-4-2 against a team playing a 4-3-3 system is that you simply have less people in midfield. It is therefore harder to control that area of the pitch thus making it difficult to keep possession. As shown in the diagram above, if player 1 has the ball, either one of the midfielders will try to pressure him and win the ball back, if they do this successfully, player 2 or 3 for the green team will then be free and a simple pass can be completed to that player. It is essentially like playing piggy-in-the-middle with the two central midfielders.

One way to get around this is if the two central midfielders of the other side sit deep or don’t press, although this allows the deep lying midfielder on the other team a lot of time and space which can still cause problems.

Another problematic aspect of the 4-4-2 system is that if a striker on the opposing side drops off between the midfield and the defence and no-one tracks him he will be allowed the space and time to shoot or pick a pass. However, if one of the centre backs follows him, it can lead to a 1 on 1 and a large hole in the defence to exploit, especially if the other striker has pace, this gap can be easily exploited. Thierry Henry and Dennis Bergkamp did this to great effect with Arsenal in the early 2000’s.

But if a defensive midfielder, as he would be in a 4-3-3, is sitting in front of the defence it makes the opposition striker dropping off the defence far easier to deal with, as the marking duties can easily be switched.
Ajaxe ono što se nama dešava i što smo imali probleme u lištici .. protiv timova koji igraju 4-3-3 , mora se neko od napadača vraćati debelo nazad valjda Ješić izabere najbolje .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 04 feb 2016, 21:52

jurisicduska je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/bordo-kl ... ing/183541

malo se treniralo!Sve cemo da zgazimo!
Opasno bacaš na štrumfa iskreno.
Mozda si samo preopterecen sa tim,ja nisam navijac da bih se je nekom dokazivao ili nesto slicno.Svako ima pravo na svoje misljenje,hvala sto si podijelio to sa mnom!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 feb 2016, 21:57

@Besic
Pa napisao sam na prosloj stranici da je po meni Bekic najbolji kao taj drugi napadac koji se vraca u odbranu. Jer puno vise pretrci od Cesara ili Krste. Toliko puno pretrci da je cak i upotrebljiv kao krilo. A i brz je ima kondicije. Samo nije ni to idealno. Jer ako on bude pomagao na krilima defanzivno opet fali jedan igrac u sredini terena. Mislim da je najbolje da pokusa vise varijanti na pripremama kako god okrenes. Posebno jer prvu utakmicu ce tesko odigrati 4-4-2 u gostima i to bez Duljevica po meni.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 04 feb 2016, 22:01, ukupno mijenjano 1 put.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 04 feb 2016, 22:00

Od jučer čekam jedan ovakav text, bravo Kenane.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 04 feb 2016, 22:00

Ajax je napisao/la:@Besic
Pa napisao sam na prosloj stranici da je po meni Bekic najbolji kao taj drugi napadac koji se vraca u odbranu. Jer puno vise pretrci od Cesara ili Krste. Toliko puno pretrci da je cak i upotrebljiv kao krilo. Samo nije ni to idealno. Mislim da je najbolje da pokusa vise varijanti na pripremama kako god okrenes. Posebno jer prvu utakmicu ce tesko odigrati 4-4-2 u gostima i to bez Duljevica po meni.
Amer Bekic nas je Wayne Rooney! :kafa:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 feb 2016, 22:02

Sarajlijica1946 je napisao/la:Amer Bekic nas je Wayne Rooney! :kafa:
Rooney moze odigrati i "desetku" odlicno ili povucenog napadaca i takav igrac bi odlicno dosao. A kod Bekica nisam toliko siguran. Vise mi djeluje da je dobar kada se izvlaci na krilo a ne toliko kroz sredinu terena kao Rooney.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 feb 2016, 22:05

Ajax je napisao/la:@Besic
Pa napisao sam na prosloj stranici da je po meni Bekic najbolji kao taj drugi napadac koji se vraca u odbranu. Jer puno vise pretrci od Cesara ili Krste. Toliko puno pretrci da je cak i upotrebljiv kao krilo. A i brz je ima kondicije. Samo nije ni to idealno. Jer ako on bude pomagao na krilima defanzivno opet fali jedan igrac u sredini terena. Mislim da je najbolje da pokusa vise varijanti na pripremama kako god okrenes. Posebno jer prvu utakmicu ce tesko odigrati 4-4-2 u gostima i to bez Duljevica po meni.
Tek sam vidio Okej , inače krila moraju kopat teren u odbrani da protivnici ne stvaraju višak kao što stvaraju btw ako se već u Mostaru mora igrati 4-4-2 onda nek krila budu Bekić i Deni a gore Benko i Cezar jbg negdje se mora zarotirat , a bolje po našu defanzivu Bekić na krilu nego Krle ili Okić :D

Eh druga bi priča bila da mi sad imamo neke klase na DMF i CMF ali :salut:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 04 feb 2016, 22:08

Ajax je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:Amer Bekic nas je Wayne Rooney! :kafa:
Rooney moze odigrati i "desetku" odlicno ili povucenog napadaca i takav igrac bi odlicno dosao. A kod Bekica nisam toliko siguran. Vise mi djeluje da je dobar kada se izvlaci na krilo a ne toliko kroz sredinu terena.
Vise sam mislio na to koliko se Amer trosi,momak daje 200 posto to im je zajednicko,a ne pozicije koje mogu odigrati.Sad ne znam jel do toga da zaradi novi poboljsani ugovor,jer postojeci istice ubrzo!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 04 feb 2016, 22:15

Ko sad u ponedeljak potpisuje :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :opaopa:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 feb 2016, 22:15

Sarajlijica, nemoj onda tako ti Boga pisati "sve ćemo da zgazimo" ta furka se ovih dana vrti po temama navijača komšijskog kluba. Nemoj shvatiti pogrešno, dobronamjerna opaska.

A kad pravite te formacije ajax i družina, mislim da se trebate pozabaviti i ulogama igrača ili rolama kako vam je lakše.

Svaka pozicija u timu ima više vrsta i više zadataka za tu poziciju. Primjera radi čak i golman može biti golman koji aktivno sudjeluje u građenju napada i igra, i limitiran na golu bez učešća u organizaciji.

Pa na dalje postoje tri vrste bekova sa različitim ulogama, pa veznih čitav niz uloga a ista pozicija. I tako sve za svaku poziciju. Lijepo bi bilo da kad vas već to interesuje napravite jednu kompletnu analizu. Npr da ukažete na razlike između Bekića i Kramara ne u kvalitetu ili Radovca i Rustemovića ili Duljevića i Simeunovića i Velkoskog ili Benke i Cesara I Bekića.

Dosta tih igrača igra istu poziciju. Za formaciju 4-4-2 trebaju ti jako pokretljivi bekovi i jako odgovorna krila. Tu je ključ iako mnogi misle na sredini. Na sredini ti trebaju dva igrača različitih karakteristika ali da obojica imaju motoričke sposobnosti i to je ono što nama fali. Ili da je jedan od njih dvojice motorički superioran do te mjere da može pokriti drugog a pri tom da zna igrati. Mislim da brazilac i Rustem ne mogu biti ta dvojica. Ješić igra formaciju 4-4-2 i u skladu s tom pravite i postavljajte.

Ja bih ovako.

Pavlović, mislim da on treba biti jedinica, Plakalo je super naše dijete ali morat će mi dokazati da je kvalitet, nekako mu ne vjerujem, osjećaj je ko da nam je Bandović na golu.

Kovačević Barbarić odličan štoperski par, dobri na prekidima, jaki, ne spori, taman, sa dva brza beka, odlična kombinacija.

Almir Bekić, Kadušić bekovi koji imaju masu ponavljanja, duplaju bekove protivničke zajedno sa krilima. Apropo toga trebaju ti dva odgovorna krila koja će znati ispratiti i do 16 u slučaju presjecanja lopte Duljević će morati raditi na tom dok Simeunović već ima tu crtu i on će se fino uklopiti što se toga tiče.

Rustemović klasični zadnji vezni koji ništa ne kreira nit se trudi da kreira, ono što sam vidio u ove dvije pripremne me nije oduševilo zato jer momak igra nešto što ne može odigrati, isto mu treba zabraniti dodavanje vanjskom na duže od 2 metra. To često radi i jako neuspješno. Njegov zadatak treba biti da uzme loptu da na bekove ili njegovom partneru Emersonu i da trči za njeg, ja mislim da on to idealno može odraditi, jer u protivnom kad on ode malo gore ostavlja se rupa od 30 metara koju ne možemo pokriti čak ni protiv Brotnja a strah me za ozbiljnije ekipe. Sve bi lakše bilo kad bi tu imali odgovornog igrača koji se ne zanosi i ne gubi duele i kod kojeg je lopta ko u sefu - Gojko Cimirot npr.

Špic jedan pokretan jedan gol igrač. U ovoj formaciji
špic mora vraćati se na desetku pokušati izvući malo odbranu osloboditi prostor za krila/bekove, kao i za partnera iz napada. Odbrana mora počinjati od njeg, on je prvi u presingu i sigurno za ovu formaciju jako bitna pozicija. Mislim da to može biti Bekić Benko /César bi trebali biti druga dva igrača a ne bi mi bilo mrsko da vidim par César Benko. César zna lopte i jako je pokretan i mislim da bi mogao imati par asistencija ima šmek za fudbal, osjećaj za prostor, ne griješi, jako fin igrač. U njeg polažem najveće nade mislim da ćemo biti prezadovoljni. Dao go iskreirao šansu Okiću al on je amater tako da to pade u zaborav.

Klupa Okić, Velkoski i jedan od Benko/César /Bekić ima dovoljan napadački potencijal da promijeni tok utakmice. Imamo bolje opcije na klupi nego 95% lige u prvih 11, tu se ne trebamo sekirati.

Dakle legao bi nam jedan odgovoran veznjak, mozak i motor ekipe, neko ko odskače kvalitetom od ostatka lige.
Možda bolje desno krilo i sve bi bilo bombona mada nisam nezadovoljan ni Simeunovićem. Imamo i odbrambenih riješenje solidnih za zatvorit utskmicu, za povrede kartone, ok mi je to.

Najviše golova primamo iz naše ofanzivne greške i rupe između dvije zone, to nek poprave dotjeraju, nek Rustemović skonta da nije za preko centra i nadam se da ćemo moći nešto napraviti.

Nije nam ekipa izbalansirana negdje smo prekvalitetni negdje manje nego prosječno, tako da nadam se da će se u budućnosti raditi na tom da sve linije imaju optimalan kvalitet i optimalnu konkurenciju.

Lijepo bi bilo da se pozabavite ulogama, pa da imamo šta raditi u ovoj pauzi oko Sarajeva a lijepa je tema.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 04 feb 2016, 22:18, ukupno mijenjano 3 puta.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 feb 2016, 22:15

Besic je napisao/la:Tek sam vidio Okej , inače krila moraju kopat teren u odbrani da protivnici ne stvaraju višak kao što stvaraju btw ako se već u Mostaru mora igrati 4-4-2 onda nek krila budu Bekić i Deni a gore Benko i Cezar jbg negdje se mora zarotirat , a bolje po našu defanzivu Bekić na krilu nego Krle ili Okić :D
I ja tako mislim krila Deni i Bekic to garant. Samo po meni bi bio puno bolji izbor 4-5-1 ili 4-4-2 sa dvojicom zadnjih veznih. Jer nijedan od napadaca Benko i Cesar/Krste se nece puno vracati u odbranu i izgubili bi sredinu terena. A Emerson je svakako losiji u defanzivi. Mislim da bi 4-5-1 bio puno bolji izbor za tu utakmicu posebno jer nece biti Dulje. Deni i Bekic krila. Sredina Rustemovic, Radovac, Emerson a napad samo Benko. Pa poslje mozes uvesti drugog napadaca u drugom poluvremenu. To je vjerovatno jedina utakmica gdje bi se puno kockali sa 4-4-2-

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 feb 2016, 22:20

Pavlović - AL.Bekić-Barbarić - Kovačević - Kadušić - Rustemović - Reis - Bekić - Deni - Benko - Cezar ma ovo je 99%

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 04 feb 2016, 22:25

Jedva cekam tekmu protiv Maribora, Brotnjo je zaboravljeno.. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 feb 2016, 22:27

Euforijaaaa

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 04 feb 2016, 22:27

Besic je napisao/la:Pavlović - AL.Bekić-Barbarić - Kovačević - Kadušić - Rustemović - Reis - Bekić - Deni - Benko - Cezar ma ovo je 99%
Ako se dobro uigraju i dignu formu vise nego respektabilna ekipa.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dadox, JavierBosnia, Lecler, r3m1, skoJaa i 39 gostiju.