bordograd je napisao/la:Treba stati na loptu i pogledati stvari realno i objektivno. U Želji su svjesni da Duljevića ne bi prodali njima nikada i ni za kakve pare i sva ova polemika uopšte nema veze sa namjerom i željom za transferom. Oni su poslali pismo namjere, uslikali ga i objavili na portalima da bi pokazali da tobože imaju para, da su jaki k'o NATO i da vrate ljude na stadion - u tome je sva istina.
Hajmo malo o činjenicama:
1) Mi dižemo trofeje zadnje dvije godine, vi ne dižete;
2) Mi igramo s B.M. u play-offu, vi svršavate kad izbacite Ferencvaroš (332. klub u Evropi);
3) Mi svog dragulja prodajemo za 1.300.000 eura u PAOK, vi svog za 500.000 eura u Tursku (ime kluba ne znam napisati);
4) Mi nismo dužni feninga ni državi, ni komunalnom, ni bivšim uposlenicima/igračima, a vi jeste i to debelo;
5) Prvih pet najskupljih igrača PLBiH su igrači Sarajeva, vaš nijedan;
6) U prvih dvadeset najskupljih mi imamo devet a vi četiri igrača;
7) Mi i kad otjeramo masu igrača koštamo 13.00 miliona eura (u prosjeku 433.000 eura po igraču), vi kad dovedete masu igrača koštate 8.15 miliona eura (u prosjeku 272.000 eura po igraču);
8) Sarajevo napravi senzaciju kad se pojača sa Matom Jajalom iz Kolna, Matejom Delačem iz Chelsea, vi kada pošaljete pismo namjere za našeg igrača.
9) Sarajevo u zadnjih godinu dana svojim parama sagradilo trening kamp, vi niste posadili dvije sadnice.
10) Sarajevo je prvak čiji navijači neće biti zadovoljni ako ne osvojimo duplu krunu, vi ako izborite Evropu udarat ćete se nogom u guzicu.
P.S. U PR službi imate ljude koji ne znaju raditi u Photoshopu -
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5730815B
Doviđenja dječaci