PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

MuhamedTM

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la MuhamedTM » 04 feb 2016, 00:06

Memara je napisao/la:
Tryg je napisao/la:Ne ulazim u raspravu sa osobama ciji postovi ne sadrzavaju vise od jedne recenice. U ovom slucaju dvije, sto je za tebe vrhunski domet.

Budi mi pozdravljen.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Muha, Klosaru jesi to veceras ponovo napusen? Jel to opet umisljas da je meljo Golem? :urnebes:
Nije meljo nego Željo, ja ne koristim drogu :) travica je cak pomenuta I u mnogim religijama
Sta ti znas sta je skank,dro,gandza,sour dizel. It'd
Ti znas sta je trava s njive, koju si kosio i oro da kupis komp.
Ovaj ako ikad napustis svoje selo I budes isao na fakultet, mozda ti profa kaze da je trava zdravija od mnogih drugih biljaka. Google je isto tako dobar.

Hej jel ti na selu volis samog sira ili I kajmaka malo zamiksati.

Posto si ti brnjo,muflon I seljober djaba ja to tebi kad ces ti napisati 7 slova I 14 smajlija.
Nekako si bas glup, izvini za to! :roll:
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

STEF
Kontakt:

Post Postao/la STEF » 04 feb 2016, 00:06

Da si ti meni ziv i zdrav sa poreznom je potpisan reprogram i dug se uredno isplacuje.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 feb 2016, 00:08

STEF je napisao/la:Da si ti meni ziv i zdrav sa poreznom je potpisan reprogram i dug se uredno isplacuje.
Nije direktore za dodatno utvrđeni dug ništa potpisano. Nek ti i tvoji potvrde. Ja govorim o dodatna 2,2 miliona KM i o pojmu "tužba ne odlaže riješenje" a goodison konta neko njega tužio nije nego ćete vi majstore tužiti. Valjda je donijeto riješenje o ta 2,2 miliona.

A ja o tom govorim. Rješenje je donijeto to znam, žalba neće proći to je vrlo vjerovatno, mali su procenti, ali će malo odložiti . Pa ostaje tužba koja ne odlaže izvršenje. Ja o tom govorim.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 04 feb 2016, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 04 feb 2016, 00:10

Agamemnon je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Krleza je zaista, neke čudne pasmine..
Ponavljam, zamolio bih ove ozbiljne da pređu na onu ozbiljniju temu, ovdje kolektivno gazimo Krlezu i njemu slične..
Pusis ti **** kako Krlezi tako i njemu slicnima.
A najvecu kurcinu popusiti ce tvoj seljo.
Kako ove tako i sledecih sezona.
Necete evrope vidjeti godinama a mozda izvuku jos koje milionce duga iz fioke i tako za dugi niz godina poseru ti se na kvazi Klub.
Ne znam da li da te samo potapšem po ramenima, ili pak da te zagrlim jer si konačno izbacio novo štivo, koje je stvarno uzitak pročitati. Svoje utiske ću ti prenijeti kasnije, čim skontamo da li ćemo vam uopšte dati licencu ili ćemo vam je oduzeti kad je dobijete.. Samo ti nastavi, čitat ću ja !
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 04 feb 2016, 00:10

Ono kad ti klosar pokusava objasniti sta je trava :lol:

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 04 feb 2016, 00:11

joj on lafo ozbiljan forumas a navalio na dugove, jadan ne bio 80% klubova ima neka dugovanja i opet kupuju igrace, pri tome potrose novce koje mi ne mozemo ni zamislit, ne blamiraj se vise
i kazu da je mirsad htio ubacit i utakmicu sa torpedom na njihovom stadionu al jbg nemaju stadiona
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 04 feb 2016, 00:12

Ajzea je napisao/la:
Agamemnon je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Krleza je zaista, neke čudne pasmine..
Ponavljam, zamolio bih ove ozbiljne da pređu na onu ozbiljniju temu, ovdje kolektivno gazimo Krlezu i njemu slične..
Pusis ti **** kako Krlezi tako i njemu slicnima.
A najvecu kurcinu popusiti ce tvoj seljo.
Kako ove tako i sledecih sezona.
Necete evrope vidjeti godinama a mozda izvuku jos koje milionce duga iz fioke i tako za dugi niz godina poseru ti se na kvazi Klub.
Ne znam da li da te samo potapšem po ramenima, ili pak da te zagrlim jer si konačno izbacio novo štivo, koje je stvarno uzitak pročitati. Svoje utiske ću ti prenijeti kasnije, čim skontamo da li ćemo vam uopšte dati licencu ili ćemo vam je oduzeti kad je dobijete.. Samo ti nastavi, čitat ću ja !
Opaaa vidi ti kod Krleže novih riječi :tokralju: Jesmo li se dogovorili da nam prijaviš kad naučiš neku novu riječ a ti šutiš sve do sad ? :hmmmmm: Nije to lijepo brate, čestitam u svakom slučaju. :njanjanja:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 04 feb 2016, 00:13

Agamemnon je napisao/la:
rigotina je napisao/la:
Agamemnon je napisao/la: Navikli smo da se preko nasih ledja peglaju i ravnaju. (Slucaj siroki)
Uredno dostavili dokumenta na sudu dokazali da je savez napravio krivicno djelo.
Za tu bruku niko nikada nije niti ce odgovarati.
I onda dodje Osim i kaze da ih to ne zanima.
Pa drzava digne kredit. Dodje nova vlada i sta kaze nas taj kredit ne zanima....samo U BiH.
Ali kurko vise.naplacujemo i naplatiti cemo sa kamatama.
tada je sve bilo po zakonu, ne seri i prestani revat. Ove sezone ako zeljo preko terena ne izbori europu oduzima vam se licenca i za europu i za prvu ligu. dosta vas je vise
Tucko kamencic macolu u ruke i produzi.
Svinjski sampinjon.
ne može svaka guba i europu igrat. tu nema mjesta za vas, pokušajte radije na gradačačkom sajmu šljive.
goveđigulašmajka

STEF
Kontakt:

Post Postao/la STEF » 04 feb 2016, 00:13

jurisicduska je napisao/la:
STEF je napisao/la:Da si ti meni ziv i zdrav sa poreznom je potpisan reprogram i dug se uredno isplacuje.
Nije direktore za dodatno utvrđeni dug ništa potpisano. Nek ti i tvoji potvrde.

A ja o tom govorim. Rješenje je donijeto to znam, žalba neće proći to je vrlo vjerovatno, mali su procenti, ali će malo odložiti . Pa ostaje tužba koja ne odlaže izvršenje. Ja o tom govorim.
Znam da se prije mjesec-dva naslo jos duga prema poreznoj od ranijih uprava (konkretno za vrijeme zuje) i posto vidim da se brines,reci cu ti ukoliko se pokaze da zaista postoji taj dug (jos nije 100% utvrdjeno),rata ce se povecati ili ce se produziti rok otplate duga.Tako da se ne moras brinuti,ta stvar ce se rijesiti,i nece biti ni teorijskih problema oko licence :thumbup:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 feb 2016, 00:14

Nisam navalio pričam s momkom. Nemoj mi gluposti. Rekao sam možemo mimo vašeg primjera ja i goodison propričati jer on tvrdi da se razumije pa eto i ja mislim da se razumijem. Pa da vidimo kako šta, možda neko nešto korisno nauči i on i ja. Manite mi se tih dječijih gluposti i ovaj gore živi u zabludi da je potpisan reprogram i da se isplaćuje, ili da realno pričamo ili nikako.

Ja ti govorim da s pravnog aspekta nikako ne može biti dio reprograma i to je slovo zakona a ti opet nešto dodaješ. Ništa ne brišem nego dodajem. Pusti nas odrasle da malo porpičamo, vidim da je goodison koliko toliko upoznat.

I zaista postoji dug samo je pitanje koliki je mada mislim da i to nije pitanje. Pitanje je kako ćete ga platiti. A licencu ćete dobiti.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 04 feb 2016, 00:16, ukupno mijenjano 3 puta.

Tryg
Kontakt:

Post Postao/la Tryg » 04 feb 2016, 00:14

Memara je napisao/la:Ono kad ti klosar pokusava objasniti sta je trava :lol:
Opet nabijas postove sa jednom recenicom.

GoodisonPark
Kontakt:

Post Postao/la GoodisonPark » 04 feb 2016, 00:18

Duška, to sam ti i ja već rekao, tek ako postoji izvršna presuda ili rješenje od drugostepenog organa u tom slučaju žalba ne odlaže izvršenje rješenja a pošto postoji član da je čak moguće uputiti tužbu nadležnom sudu u konačnici ta tužba ne odlaže izvršenje rješenja ili u prevodu ti je ovo ono što sam već ranije naveo.

U suštini postoji zakon o reprogramu i sva nova dugovanja koja ministarstvo utvrdi će biti regulisana kroz već pomenuti reprogram, koji redovno otplaćujemo.

Edit: Mislim da je ovo i neko iz uprave već spomenuo na onoj pres konferenciji, kada su rekli da je utvrđen novi dug samo nije bilo precizirano koliko i da je postupak žalbe na dug već u toku. Iskreno u ovom trenutku ne znam dokle se došlo u procesu ali sudeći po novim igračima i najavljenom borbom za evropu mislim da će sve bez problema biti regulisano kroz reprogram i da licenca neće doći u pitanje. Pogotovo iz razloga što je prvi put inspekcija napravila propuste i nema razloga da klub snosi sankcije zbog novoutvrđenog duga.

Ti si u prvom postu spomenuo da je tužba prema našem klubu u pitanju i zato sam ti i rekao da u takvim okolnostima ne postoji onaj pojam koji si naveo, ovdje se radi o rješenju ministarstva i to je nešto sasvim drugo.
Zadnja izmjena: GoodisonPark, dana/u 04 feb 2016, 00:29, ukupno mijenjano 2 puta.
povratak otpisanih!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 04 feb 2016, 00:19

Tryg je napisao/la:
Memara je napisao/la:Ono kad ti klosar pokusava objasniti sta je trava :lol:

Pusti jadnika mozda je happy kad mu ko replicira.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

STEF
Kontakt:

Post Postao/la STEF » 04 feb 2016, 00:22

GoodisonPark je napisao/la:Duška, to sam ti i ja već rekao, tek ako postoji izvršna presuda ili rješenje od drugostepenog organa u tom slučaju žalba ne odlaže izvršenje rješenja a pošto postoji član da je čak moguće uputiti tužbu nadležnom sudu u konačnici ta tužba ne odlaže izvršenje rješenja ili u prevodu ti je ovo ono što sam već ranije naveo.

U suštini postoji zakon o reprogramu i sva nova dugovanja koja ministarstvo utvrdi će biti regulisana kroz već pomenuti reprogram, koji redovno otplaćujemo.
Ovo je bit.Ukoliko postoji novi dug samo ce se povecati rata ili ce biti prolongiran rok otplate.

Kako cemo ga otplatiti?Pa za godinu dana napravimo 2 miliona profita :kafa:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 feb 2016, 00:28

GoodisonPark je napisao/la:Duška, to sam ti i ja već rekao, tek ako postoji izvršna presuda ili rješenje od drugostepenog organa u tom slučaju žalba ne odlaže izvršenje rješenja a pošto postoji član da je čak moguće uputiti tužbu nadležnom sudu u konačnici ta tužba ne odlaže izvršenje rješenja ili u prevodu ti je ovo ono što sam već ranije naveo.

Nije tačno to što govoriš. ŽALBA ODLAŽE IZVRŠENJE RJEŠENJA ukoliko se odnosi na dodatno utvrđeni dio duga na osnovu poreza što je kod vas slučaj i o tom primjeru valjda pričamo. Ukoliko žalba bude odbijena od drugostepenog organa što je u ovom slučaju ministarstvo finansija, onda je takva odluka konačna.

Za to pak postoji pravni lijek, TUŽBA, koja se podnosi nadležnom sudu u Federaciji a Protiv ministarstva finansija i ona NE ODLAŽE IZVRŠENJE.

A ti si rekao da žalba ne odlaže a da ne postoji tužba odlaže. Mislim nije problem vratiti se koji post. Čak si i boldirao i rekao mi da ne postoji ovaj termin.

Plus si rekao ako nađem taj pojam da ćeš se povući iz diskusije. Evo pojma nemoj se povlačiti samo nauči, znanje je ključno kod svega. Rekao si pogrešno u tom je stvar.

Autkorekt pa stalno ispravljam nemoj zamjeriti.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 04 feb 2016, 00:39, ukupno mijenjano 8 puta.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 04 feb 2016, 00:30

Tryg je napisao/la:
Pa eto onda da i tebe nabijem sa ovim, jel moze? :lol:

@klosaru, recu ti staroj da si ponovo poceo pusiti hashish

GoodisonPark
Kontakt:

Post Postao/la GoodisonPark » 04 feb 2016, 00:44

jurisicduska je napisao/la:

Nije tačno to što govoriš. ŽALBA ODLAŽE IZVRŠENJE RJEŠENJA ukoliko se odnosi na dodatno utvrđeni dio duga na osnovu poteza što je kod vas slučaj i o tom primjeru valjda pričamo. Ukoliko žalba bude odbijena od drugostepenog organa što je u ovom slučaju ministarstvo finansija, onda je takva odluka konačna.

Za to pak postoji pravni lijek, TUŽBA, koja se podnosi nadležnom sudu u Federaciji a Protiv ministarstva finansija i ona NE ODLAŽE IZVRŠENJE.

A ti si rekao da žalba ne odlaže a da ne postoji tužba odlaže. Mislim nije problem vratiti se koji post. Čak si i boldirao i rekao mi da ne postoji ovaj termin.

Plus si rekao ako nađem taj pojam da ćeš se povući iz diskusije. Evo pojma nemoj se povlačiti samo nauči, znanje je ključno kod svega. Rekao si pogrešno u tom je stvar.

Autkorekt pa stalno ispravljam nemoj zamjeriti.
Sve ok, evo na prethodnoj stranici sam ti več odgovorio, mislim da je ovo i neko iz uprave već spomenuo na onoj pres konferenciji, kada su rekli da je utvrđen novi dug samo nije bilo precizirano koliko i da je postupak žalbe na dug već u toku. Iskreno u ovom trenutku ne znam dokle se došlo u procesu ali sudeći po novim igračima i najavljenom borbom za evropu mislim da će sve bez problema biti regulisano kroz reprogram i da licenca neće doći u pitanje. Pogotovo iz razloga što je prvi put inspekcija napravila propuste i nema razloga da klub snosi sankcije zbog novoutvrđenog duga.

Ti si u prvom postu spomenuo da je tužba (ne rješenje ministarstva) prema našem klubu u pitanju i zato sam ti i rekao da u takvim okolnostima ne postoji onaj pojam koji si naveo, ovdje se radi o rješenju ministarstva i to je nešto sasvim drugo. ni ja ni ti ne znamo sve detalje dokle se došlo u procesu žalbe, ali evo ja ću se povući, jer si ti našao taj pojam i ako je prvobitno bila riječ o procesu na sudu a ne ministarstvu, pozdrav.
povratak otpisanih!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 feb 2016, 00:49

Nisam ja spomenuo da je tužba prema vašem klubu, samo samo sam rekao da tužba ne odlaže izvršenje misleći da je taj postupak došao do neke faze nakon žalbe jer koliko sma upoznat žalili ste se, bila je riječ na presu neka o tom. Vi ćete sad tužiti normalno jer imate pravo.

Pročitaj moj prvi post i vidjet ćeš da nigdje nisam rekao da je tužba prema vašem klubu, dakle niije bila riječ, ja nigdje nisam spominjao sud, vaš klub, Ministarstvo, na kog je tužba, samo sam napisao tužba ne odlaže riješenje. Riješenje se zna ko donosi u ovom slučaju, kakav sud. Znamo ko je drugostepeni organ u postupku. Valjda to ne moram naglasiti. Vjerujem da i ti znaš to.

Stvarno ne bih tek tako napisao nešto i kompromitovao se a da ne znam o čemu pričam. Možda si ti preletio preko mog posta pa stekao zaključak da je to tako kao što ti kažeš, uglavnom uzdrvalje.

Sad vidim da napisah da ste tuženi, niste tuženi, imate potraživanja od 2,2 mil na osnovi dodatno utvrđene obaveze po osnovu duga za porez. Uglavnom razumjeli smo se na kraju krajeva. Tužba ne odlaže izvršenje. A žalba odlaže.

Lijepo je s nekim progovoriti na nekom normalnom nivou.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 04 feb 2016, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 04 feb 2016, 00:55

Ko se to meni ljuti, neda amidza svoga peHlivana, pola vlaha pola muslimana @memara

Joker jesi to ti? Nemoj se prosipati I psovati nije fino. Sve je ovo šala. Dobit ces ban bez potrebe.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

GoodisonPark
Kontakt:

Post Postao/la GoodisonPark » 04 feb 2016, 01:02

Zbog tog Tuženi sam i napisao sve ono što sam već napisao, naravno da imamo taj novi dug ali kako rekoh proces je u toku i ne znamo detalje tako da je pitanje koliki će biti stvarni nalaz inspekcije a ne bih da nagađam. Također sve najbolje i za tebe i sve pohvale za današnju objektivnost.
povratak otpisanih!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.