FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Okolele
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Okolele » 03 feb 2016, 21:38

Bezveze sam nekidan naletio na ovaj prilog o slovackom Trencinu koji ima u planu graditi novi stadion kapaciteta 11.694 mjesta i koliko sam skontao iz ovog teksta cijena bi bila 14.9 miliona eura..

http://reality.etrend.sk/komercne-nehnu ... encin.html
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 feb 2016, 21:42

Raja nemojte pocinjati pricu oko stadiona molim vas, daleko smo od toga.

Da nam je sada uigrati ovaj tim da na ljeto osiguramo europu i tresnemo jufke u derbiju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 03 feb 2016, 21:43

:arrow: :arrow:
Zadnja izmjena: club21, dana/u 20 apr 2016, 09:09, ukupno mijenjano 1 put.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 03 feb 2016, 21:49

Okolele je napisao/la:Bezveze sam nekidan naletio na ovaj prilog o slovackom Trencinu koji ima u planu graditi novi stadion kapaciteta 11.694 mjesta i koliko sam skontao iz ovog teksta cijena bi bila 14.9 miliona eura..

Eto zaokruzi na 12k kapacitet dok mi planiramo najmanje 20k. Eto vodi se samo matematikom i dobit ces otprilike koliko bi nas stadion kostao. Izgradnja stadiona nije jeftina i te cifre od 3,4,5 miliona KM za jednu tribinu mozete zaboraviti.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 03 feb 2016, 21:54

Kakav istok.za vode nemamo
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 03 feb 2016, 21:57

FanVitez je napisao/la:Kingovi kakav je Vitez dns bio ,igra ,prilike i to,u kratkim crtama!?..da vidim čemu se mogu nadati u ovoj polusezoni.. Pozdrav :D
Ne viđoh da ti je iko odgovorio.
Iskreno loše,ja nisam vidio ništa posebno osim ona 2-3 pokušaja što imaju snimljena na videu od ekipe 1921. Zanimljiv vam onaj čiča četvorku nosio koliko frajer ima godina ? :mrgreen:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 03 feb 2016, 21:59

Konačno je došao i vakat da napišem svoje viđenje ove utakmice, možda bih to uradio i ranije da kojim slučajem nije odjeknula ponuda za Dulju, a što je eskaliralo krajnje primitivnim odgovorima iz Titove 38. Već sam nekoliko puta naglasio, a moj stav je i dalje takav, da mene rezultati iz pripremnih utakmica uopšte ne dotiču, te da ću imati razloga za brigu isključivo ako ne vidim bar blagi napredak na prvoj pripremnoj utakmici u Antaliji. Ono što mene raduje je da je blagi napredak, u odnosu na utakmice iza nas, već evidentan, ali ne smijemo se zanositi jer ćemo možda već slijedeću utakmicu odigrati katastrofalno. Kada kažem napredak, prije svega mislim na današnje kombinacije koje jesu ili nisu bile uspješne, to je sad manje važno, ali raduje me činjenica da se igra nije svodila isključivo na individualni kvalitet, pasove prvom do sobe, bespotrebno nabijanje lopte pa ako se šta napravi, dobro i jeste. Kažem, u nekim situacijama te kombinacije jesu prošle, u nekima nisu, ali je blagi napredak ostvaren, bar sam ja pod takvim utiskom.

Što se tiče individualnog doprinosa igri, kada se sve sabere i oduzme, može se reći da je bilo korektno.
Veca - nije imao puno posla, a i šta je imao dosta dobro je odradio. On će kao golman napredovati iz utakmice u utakmicu, na taj način će sticati i samopouzdanje te rutinu;
Bekovi - Solidno odrađen posao. Siniša je što se defanzive tiče, korektno odradio posao dok u ofanzivi ništa naročito nije uradio, tj. ništa vrijedno spomena. Što se Kramarića tiče, kod njega sam primijetio da ima izuzetan udarac i da se ne libi koristit ga, što je od velikog značaja:
Štoperi - Aleksandar standardno dobar, pravi kapiten. On kad zagalami, Livaja od straha grešku napravi. Ono što meni nije jasno i ono što cijeli dan pokušavam dokučiti je kako Bogičević ima prednost u odnosu na Hodžurdu? Istina je da je spasio gol u jednoj situaciji, ali svejedno on nije kalibar za one domete kojima mi težimo.. Što se Hodžurde tiče, neprelazan ! Ni dan-danas ne znam zašto smo ga svi osporavili i zašto je imao tretman kakav je već imao od nas navijača, svaka mu čast;
Zolotić - Pošteno govoreći, ni dobro ni sasvim loše.. Neki od vas njegov današnji nastup su okarakterisali fantastičnim, neki su se zgrožavali dok je istina negdje između. Pokrivao je veliki dio terena, iako je u nekim situacijama svojim netačnim pasovima otvarao kontre Vitezu, što se ne bi smjelo dešavati. Također, mora se brže oslobađati lopte;
Bekrić - neprikosnoven ! Treba malo poraditi na fizičkoj spremi i biće TOP pojačanje. Fascinira me kako je i sa svojih 32 godine, neka druga dimenzija za ostale igrače na terenu.. Ima ideju na postavljenu odbranu, što bi nama moglo biti od krucijalnog značaja. Udarac, ubačaj, lopta u prostor, dribling.. Sve je to na mjestu, ipak, kao što sam rekao, mora poraditi na fizičkoj spremi jer mi se čini, bar ovako, da ne bi mogao izdržati punih devedeset minuta;
Miroslav Stevanović i Srđan Stanić - dosta solidno. Vidljivo je da znaju i jedan i drugi, trebalo bi to doći na svoje mjesto s vremenom.. Stanić je imao nekih zanimljivih ideja, što me naročito dojmilo.
Napadači - mogla bi ovo, bar što se napadača tiče, biti skroz drugi, ne list već knjiga. Posve drugačiji tipovi napadača što je također od velike važnosti, a što također ne umanjuje njihov doprinos u igri danas. Đermanović vrši presing non stop, trči, bori se, otvara prostor krilima, gura je na krilo, odlično se kreće a sve to je krunisao pogotkom.. Lendrić bi mogao biti taj "killer", kojeg je tražio sam Mulalić. Momak ima odličan dribling, čini mi se da se ne libi šutirati iz svih (ne)mogućih pozicija, hladnokrvan kod gola, fantastično asistirao Mujagiću iako je, da je š.upak kao što sam ja npr., mogao šutirati i postići još jedan pogodak te samim tim sebe proslaviti, bar na ovom forumu :D :D
Svi ostali - dosta solidno, niti se neko previše isticao niti je neko loše odigrao da bi se moglo reći da ne zna. Nadam se da nekog nisam zaboravio, neka halali ako jesam ali stvarno ne mogu više, izlizao sam tastaturu :D

Sve bi ovo, kroz par sedmica, moglo doći na svoje. Kažem, raduje me što sam već danas mogao vidjeti blagi napredak, ali nas to naravno ne smije zavarati !!
Posjeta je možda i nagovijestila 10.000 protiv Širokog, trnci su prošli kroz mene nakon što se zapjevalo: "Baš je dobro, vidjeti te opet!".
Volim te Željo !
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u 03 feb 2016, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 feb 2016, 22:01

nije uopšte loš vitez bio, imao je dva zicera kod 1-0 za nas. dobar visoki stoper.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 feb 2016, 22:03

cala je napisao/la:
Okolele je napisao/la:Bezveze sam nekidan naletio na ovaj prilog o slovackom Trencinu koji ima u planu graditi novi stadion kapaciteta 11.694 mjesta i koliko sam skontao iz ovog teksta cijena bi bila 14.9 miliona eura..

Eto zaokruzi na 12k kapacitet dok mi planiramo najmanje 20k. Eto vodi se samo matematikom i dobit ces otprilike koliko bi nas stadion kostao. Izgradnja stadiona nije jeftina i te cifre od 3,4,5 miliona KM za jednu tribinu mozete zaboraviti.
Ma realne su to cijene, može se tu proći i jeftinije, ali zavisi šta želimo. Obična tribina, dakle samo beton i stolice, to ne košta mnogo ni blizu tih miliona koje navodite. Ako pričamo o tribini koja se pravi po standardima, sa prostorima ispod, to naravno košta.

Iako ne shvatam zašto se poteže ta priča o istoku, to bi bila derbi tribina i ništa više.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 feb 2016, 22:06

najveći domet ove uprave je što su od ajzee napravili romanopisca.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 03 feb 2016, 22:07

Naučio osnove književnosti što bi rekle kone :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 feb 2016, 22:09

rat i kazna od tolstojevskog.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 03 feb 2016, 22:10

ChWilla je napisao/la:najveći domet ove uprave je što su od ajzee napravili romanopisca.
Skini se do pasa i čekaj me na Čvili..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 feb 2016, 22:11

nisam lud kad bakijaš puše :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 feb 2016, 22:12

Ajzea je napisao/la:Napadači - mogla bi ovo, bar što se napadača tiče, biti skroz drugi, ne list već knjiga.
Izdajniče. :guz:
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 03 feb 2016, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.
Voli te tvoje Sarajevo.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 03 feb 2016, 22:12

Ako duva obuci se i cekaj..
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 03 feb 2016, 22:15

Imali kakav update :D dokle se stiglo s tim transferom ?
Oni nisu rekli NE, nego kako mi nemamo za vode :rol:

Nema sta šuknuli Im ko madjarici, cija je god ideja bila svaka mu cast. :tokralju:
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 03 feb 2016, 22:16

Virtu4l je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Napadači - mogla bi ovo, bar što se napadača tiče, biti skroz drugi, ne list već knjiga.
Ne tjeraj me da ih poredim sa Jocom, past će kompletan forum u depresiju..

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 03 feb 2016, 22:21

Virtu4l je napisao/la:
Vjerovatno je mislio tragična knjiga.

Joco :cry:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 feb 2016, 22:21

Ajzea je napisao/la:Ne tjeraj me da ih poredim sa Jocom, past će kompletan forum u depresiju..
Jedna polovina je danas svakako pala :rol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.