Navijaci..

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Neutral
Kontakt:

Re: Navijaci..

Post Postao/la Neutral » 31 maj 2010, 02:09

Jeste šteta je, oni su najbolji navijači, odnosnu Ultrasi u Evropi. Jednostavno znaju svoj zanat. Kada igra naša repka, više to liči na neki piknik sa foto-aparatima i sličnim sredstvima, pa ide na neke portale ;)

Hvala, upravo taj film, taj luđak koji je fascinantan. :mrgreen:

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 31 maj 2010, 15:10

Neutral je napisao/la:Jeste šteta je, oni su najbolji navijači, odnosnu Ultrasi u Evropi. Jednostavno znaju svoj zanat. Kada igra naša repka, više to liči na neki piknik sa foto-aparatima i sličnim sredstvima, pa ide na neke portale ;)
to je problem kad igra nasa repka, sve isto ko' neki turisti. a pogledaj poljaka na njihovim gostovanjima repke, ovdje 5.000 u bratislavi..
slika
slika
slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 maj 2010, 22:11

Da, o tome i pišem hehe . Kamere, foto-aparati, mobiteli, hajmo se mi slikati, o kako smo ludi, prejako nam bilo.

Mislim da je BHF jedina svijetla tačka tu, šta smo u Sloveniji uradili, prejako, no fali tu još dosta rada, želje i truda. Neka se narod slika , dijaspora, pa neka na fb stavlja. :mrgreen:

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 31 maj 2010, 22:30

sin3x je napisao/la:
CoDe je napisao/la:A Navijaci Po meni !!!

Balkan !! Grobari ubedljivo !! Onda Torca,Delije isto ,BBB ,PA Hz i TM zatim Lesinari !!
grobari u kosarci,bbb u sranjima,delija u ljudima i pjesmi su jaki a ovi nasi niko nije jak Razlog: dok klub pobjedjuje pun stadion i navijacka tribina a kad su rezultati losi niko ne dolazi... a torca je isto jaka kao i delije.. to je sto se nas tice a ovi ostali u turskoj grckoj itd su malo ludji i veci su fanatici
Suti i ne brukaj se :lol: Tako ti je svugdje.
BH navijacka scena je najzanimljivija u regionu. Hrvatska i Srbija su podjeljenje na prakticno dva kluba, uz to uzmi cinjenicu da tamo Hrvati i Srbi spadaju u vecinsko stanovnistvo. Hajduk i Dinamo - Partizan i Zvezda. Samo su njihovi navijaci vrijedni pomena u tim drzava. Kod nas je to drugacije. Uvijek postoji nacionalizam, a i vise ima grupa koje su skoro pa podjednake.

Dakle :

Grobari, Delije
Torcida , Bad Blue Boy
Horde Zla, Lesinari, Robijasi, Ultrasi, Red Army, Manijaci...

Ipak je kod nas zanimljivije :mrgreen:
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 31 maj 2010, 22:36

Kada se pogleda samo prva liga Bosna je tu najzanimljivija sto se tice navijaca jer su svi tu negde ali osim tih grupa nekih 9-10 ostale nisu uradile nista narocito.Dok kada pogledas scenu u Srbiji videces mnogo raznovrsnosti od prve do zadnje lige jer kod nas je i u zadnjoj ligi razvijena navijacka scena.Vec sam o tome pisao raneje.Ako hoces moguti postaviti slike nizih liga Srbije da vidis kako se to radi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

sin3x
Kontakt:

Post Postao/la sin3x » 31 maj 2010, 23:52

1921 je napisao/la:
sin3x je napisao/la:
CoDe je napisao/la:A Navijaci Po meni !!!

Balkan !! Grobari ubedljivo !! Onda Torca,Delije isto ,BBB ,PA Hz i TM zatim Lesinari !!
grobari u kosarci,bbb u sranjima,delija u ljudima i pjesmi su jaki a ovi nasi niko nije jak Razlog: dok klub pobjedjuje pun stadion i navijacka tribina a kad su rezultati losi niko ne dolazi... a torca je isto jaka kao i delije.. to je sto se nas tice a ovi ostali u turskoj grckoj itd su malo ludji i veci su fanatici
Suti i ne brukaj se :lol: Tako ti je svugdje.
BH navijacka scena je najzanimljivija u regionu. Hrvatska i Srbija su podjeljenje na prakticno dva kluba, uz to uzmi cinjenicu da tamo Hrvati i Srbi spadaju u vecinsko stanovnistvo. Hajduk i Dinamo - Partizan i Zvezda. Samo su njihovi navijaci vrijedni pomena u tim drzava. Kod nas je to drugacije. Uvijek postoji nacionalizam, a i vise ima grupa koje su skoro pa podjednake.

Dakle :

Grobari, Delije
Torcida , Bad Blue Boy
Horde Zla, Lesinari, Robijasi, Ultrasi, Red Army, Manijaci...

Ipak je kod nas zanimljivije :mrgreen:
cini mi se jarane da se samo ti brukas... kako je svugdje tako kad eto i sam vidis slike drugoligaskih ekipa koje imaju fantasticnu podrsku.. ja ne znam bi li delije,grobari,bbb otisli kad bi ekipe bile na dnu ali znam da kod nas nema takvih grupa... a ko je to kod nas vrijedan spomena NIJE NIKO ...
It's not easy being Arsenal fan... but it's hard not to love this team

Kamiondžija
Kontakt:

Post Postao/la Kamiondžija » 31 maj 2010, 23:55

1921, zašto nespomeneš Armadu ili Kohortu iz Hrvatske. Jel mislis da te grupe nisu vrijedne pomena?
The Addicks!

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 31 maj 2010, 23:56

Neutral je napisao/la:Da, o tome i pišem hehe . Kamere, foto-aparati, mobiteli, hajmo se mi slikati, o kako smo ludi, prejako nam bilo.

Mislim da je BHF jedina svijetla tačka tu, šta smo u Sloveniji uradili, prejako, no fali tu još dosta rada, želje i truda. Neka se narod slika , dijaspora, pa neka na fb stavlja. :mrgreen:
bio sam oba puta kad smo igrali u Oslu, i mogu ti reci jarane da je to bio opsti seljakluk. to pojma nema o ikakvim navijackim kodeksima, vec uglavnom sto ti kazes tu je glavno bilo se slikati/snimati i pokazati da je neko faca. po brojkama(i to je sve radi dijaspore) smo sigurno medju glavnim u europi sto se tice pracenja repke na strani, al' imamo tu jos puno puno dok nestignemo neke druge drzave sto se tice neki stvari ;) ..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jun 2010, 00:12

Da, o tome je riječ. Brate, BiH kasni po mnogima stvarima, tako i po ovome. U pitanju su slike, naravno, da se komšijama mogu pohvaliti koliko je ljudi bilo. Razumijem ja to. Valja otići sa porodicom na utakmicu, ali neka stanu na jedan dio tiribine, a ne vamo blizu "vatrenih" navijača koji će bodriti repku. Ne smiješ nikome zabraniti osim huliganima da idu na utakmicu, ali eto rekao sam ono što me iritira.

Prijatelji, kolege foruma, molim vas da ne pričate o našoj navijačkoj sceni na ovome djelu foruma. Imate posebne teme, ovo što smo Steveinho i ja počeli se odnosilo ka reprezentativo navijanju u odnosu na Poljake. ;)

Prika
Kontakt:

Post Postao/la Prika » 01 jun 2010, 00:40

steve-o je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Da, o tome i pišem hehe . Kamere, foto-aparati, mobiteli, hajmo se mi slikati, o kako smo ludi, prejako nam bilo.

bio sam oba puta kad smo igrali u Oslu, i mogu ti reci jarane da je to bio opsti seljakluk. to pojma nema o ikakvim navijackim kodeksima, vec uglavnom sto ti kazes tu je glavno bilo se slikati/snimati i pokazati da je neko faca. po brojkama(i to je sve radi dijaspore) smo sigurno medju glavnim u europi sto se tice pracenja repke na strani, al' imamo tu jos puno puno dok nestignemo neke druge drzave sto se tice neki stvari ;) ..
Brate jos malo sacekaj,samo da nam odobre taj famozni vizni rezim i onda valjda na gostovanju repke nece voditi dijaspora glavnu rijec ;)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 01 jun 2010, 00:46

@neutral: slazem u potpunosti s tobom. evo malo da se vratimo na temu, par slicica 8-)

@prika: to bi bio spas ;)

widzew-lech

widzew
slika
slika
slika
slika
slika

lech
slika
slika
slika
slika
slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jun 2010, 00:47

Da, bilo bi mnogo više navijača, simpatizera, no zar zaista misliš da će nam je ukinuti. Evo, ja prvi se nadam tome ima evo 2-3 godine. Kada sam još maštao o nekom prilici da uspijem u nečemu što je vezano za fudbal i mome prijašnjem klubu u Njemačkoj, no džabe. Oni nam daju prilike, no država ne da. Svi bi otišli, mislim na omladinu, i to bi veliki udarac bio za ovu državu. Koga bi onda krali ;)

Morao sam malo o tome.

Volio bih da ako Bog da nekad imam priliku da odem u Brazil na utakmicu Gremia sa mojih prijateljom jednim hehe. Kako bi to čudo bilo . Da vidim uživo Sambu :mrgreen:

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 01 jun 2010, 00:56

@neutral: kad se vec radi o brazilu, valjalo bi i ovo vidjeti uzivo ;)
[youtube][/youtube]

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jun 2010, 01:05

Da, haha, prejaki, nemam niti jednoga Argentica kao prijatelja, ali imam par Brazilaca, i zanimljivo je da nisu svi toliki ovisnici o fudbalu kao što sam mislio. :mrgreen:

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 01 jun 2010, 18:14

odlicno izdanje navijaca zenita na finale ruskog kupa!

http://www.landscrona.ru/media/index.php?id=2677

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 01 jun 2010, 21:51

Devil je napisao/la:Kada se pogleda samo prva liga Bosna je tu najzanimljivija sto se tice navijaca jer su svi tu negde ali osim tih grupa nekih 9-10 ostale nisu uradile nista narocito.Dok kada pogledas scenu u Srbiji videces mnogo raznovrsnosti od prve do zadnje lige jer kod nas je i u zadnjoj ligi razvijena navijacka scena.Vec sam o tome pisao raneje.Ako hoces moguti postaviti slike nizih liga Srbije da vidis kako se to radi.
slazem se u potpunosti s tobom,nezz dal da ja il ti,da im postavimo koju od zemuna(ove godine izborrili ulazak u drugu ligu,prosjek u 3 ligi im veci od nekih nasih prvoligasa,a o gostovajnima da ne govorim) ja mislim da je od nizih liga naj zemun,imal ko priblizan po tebi?
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 jun 2010, 22:30

elninho_resTO je napisao/la:
Devil je napisao/la:Kada se pogleda samo prva liga Bosna je tu najzanimljivija sto se tice navijaca jer su svi tu negde ali osim tih grupa nekih 9-10 ostale nisu uradile nista narocito.Dok kada pogledas scenu u Srbiji videces mnogo raznovrsnosti od prve do zadnje lige jer kod nas je i u zadnjoj ligi razvijena navijacka scena.Vec sam o tome pisao raneje.Ako hoces moguti postaviti slike nizih liga Srbije da vidis kako se to radi.
slazem se u potpunosti s tobom,nezz dal da ja il ti,da im postavimo koju od zemuna(ove godine izborrili ulazak u drugu ligu,prosjek u 3 ligi im veci od nekih nasih prvoligasa,a o gostovajnima da ne govorim) ja mislim da je od nizih liga naj zemun,imal ko priblizan po tebi?
Sto se tice brojnosti oni su tu prejaki,ne znam da li si beo u Zemunu nekada ali to je sasvim pristojan broj na tekmama jer dosta je tu Grobara i Delija.Vizuelni deo takodje odlican,sada malo su losi u audio ugodjaju ali trenutno im niko ne moze prismrdeti u nizim ligama.Dobro gostovanja im znaju biti dobra ali znaju biti i losa sve zavisi od kapaciteta stadiona na koji idu.Od navijaca iz nizih liga izdvojeo bih jos Meraklije Nis koji su iza Taurunum Boysa,Vojvode Sombor dobra izdanja kuci imaju...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 jun 2010, 22:39

slika

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 01 jun 2010, 22:52

Devil je napisao/la:
elninho_resTO je napisao/la:
Sto se tice brojnosti oni su tu prejaki,ne znam da li si beo u Zemunu nekada ali to je sasvim pristojan broj na tekmama jer dosta je tu Grobara i Delija.Vizuelni deo takodje odlican,sada malo su losi u audio ugodjaju ali trenutno im niko ne moze prismrdeti u nizim ligama.Dobro gostovanja im znaju biti dobra ali znaju biti i losa sve zavisi od kapaciteta stadiona na koji idu.Od navijaca iz nizih liga izdvojeo bih jos Meraklije Nis koji su iza Taurunum Boysa,Vojvode Sombor dobra izdanja kuci imaju...
nisam bash po srbiji hodo puno,bio sam jednom u bg,al nista sto se tice navijackih skupina,
a ko neka vrsta hobija su mi navijacke grupe,volim da ih gledam ,pretrazujem,citam o povjesti,,al bash raznih po cjelom svijetu,(grcka i poljsak najace) pa moro sam malo susjede proucit,al najvise mi upao zemun u oko(znam bolje njihovu historiju od nekih puno blizih grupa,ukljucujuci HZ,i malo rad,al nisam upoznat sa ostalim tako da nemogu poredit(al kad s iti naveo neka bolja imena malo cu se informisat malo poskidat klipova na komp,pa cu se javit na daljnju analizu..hehe
edit:inace vjerni Tmovac
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 jun 2010, 22:56

Ajde ako hoces mogu ti i ja poslati sutra izdanja ovih manjih grupa posto ih imam na kompu pa cu ih naci na YT.

p.s.Dobar ti donji potpis nadam se da znas zasto :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.