Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

semir01
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la semir01 » 02 feb 2016, 18:53

SarajlijaTM je napisao/la:@Quaresma-znas li slucajno,kad ide win10 za lumia 925,bhtelecom?
Hvala,pozz
zavisi od BH telecoma ;) U Poljskoj, Njemackoj i Holandiji vec su poceli pustati oficijelno nadogradnju na Win10

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 02 feb 2016, 19:05

kad microsoft pocne pustati onda ce svi dobiti, microsoft ce sad imati vecu kontrolu nad apdejtima, ili ce ici direktno ili ce dati rok operateru nekih 7-14 dana da izbace update, ako dotad ne urade, onda ce pustiti update kroz windows device recovery tool.

microsoft sad mijenja politiku, vjerovatno idu na high end uredjaje, tj vise ce ulagati u lumiju 950 i continuum, odnosno surface phone, koji ce pribliziti telefon vise ka punokrvnom windowsu, a moguce da za njega i ne bude potreban display dock.

microsoft vise naginje ka poslovnim korisnicima

btw dosao je i sinoc update za windows 10 mobile, u skorije vrijeme trebali bi vise ocekivati tih apdejta kako je najavio gabe aul

uglavnom, ako hoćete windows 10 mobile, slobodno se prebacite na insider, koji build bude oficijelno pusten, taj isti cete prije dobiti na insideru, tako da nemate sta izgubiti
Zadnja izmjena: QUARESMA 18<<<, dana/u 02 feb 2016, 19:08, ukupno mijenjano 1 put.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 02 feb 2016, 19:07

VelaHavle je napisao/la:Ja sam uzeo S6. S6 Edge je ljepši, barem meni. Nema razlike jer su u biti skoro isti telefoni. Koji god da uzmeš nećeš se pokajati.
Samo ima kod edge verzije onaj "odsjaj" sa strane gdje se ekran savija i vidi se baš dobro kada se nalaziš u malo bolje osvjetljenoj prostoriji što je po meni dosta iritirajuće!

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 02 feb 2016, 20:27

BordoArmy88 je napisao/la:
VelaHavle je napisao/la:Ja sam uzeo S6. S6 Edge je ljepši, barem meni. Nema razlike jer su u biti skoro isti telefoni. Koji god da uzmeš nećeš se pokajati.
Samo ima kod edge verzije onaj "odsjaj" sa strane gdje se ekran savija i vidi se baš dobro kada se nalaziš u malo bolje osvjetljenoj prostoriji što je po meni dosta iritirajuće!
Vjerovatno. Moj poznanik uzeo Edge, prelijep telefon.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 02 feb 2016, 21:24

ne mora to uvijek raditi, prošla su ta vremena, koliko znam, bar danasnji flagship lg telefoni nemaju recovery, da nemaju, i ja sam se nacudio kad sam to procitao. ne znam da li je lg prenio tu istu politiku na mid-low end uredjaje[/quote]
A radi li na Leagoo Lead 7? :P
Životni saputnik! 1921

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 02 feb 2016, 21:52

V10 u Telecomu, čak mi ni ne djeluje preskupo 1200 na 2 godine :mrgreen: Mogao bi se možda kupiti...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 02 feb 2016, 22:47

Android Lollipop ili kako vec, ona opcija sa vise profila(accounta, ko na Windowsu), da li je ikako moci s jednog pristupiti slikama drugog, da ne moram sad i viber i fb instalirati na drugi profil xD

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 feb 2016, 00:08

Da li neko od vas ima iskustva sa Lenovo ili Leagoo telefonima ? Pozitivno ili negativno nebitno.

Kakve su im performanse, kvalitet, kvare li se, da li podrazavju sve androdi aplikacije sa googl store i slicne stvari.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 03 feb 2016, 00:24

Elegant je napisao/la:Da li neko od vas ima iskustva sa Lenovo ili Leagoo telefonima ? Pozitivno ili negativno nebitno.

Kakve su im performanse, kvalitet, kvare li se, da li podrazavju sve androdi aplikacije sa googl store i slicne stvari.
Evo ovo ti pisem s Leagoo telefona. Imam ga 2 mjeseca i zasad mi se pokazao odličnim, za uložene pare super. Sad nisam relevantan da govorim kvari li se, jer ga nemam dugo. Meni se sve skinulo od aplikacija, mislim da podrzava sve s androida. Imao sam jedino problem s punjacem, tj onim prikljuckom za uticnicu, ali sam dobio novu, jer sam pod garancijom. Sve u svemu, ja sam zadovoljan.
Životni saputnik! 1921

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 feb 2016, 00:25

Eisenbahner1921 je napisao/la: A radi li na Leagoo Lead 7? :P
to ti ne bih znao reci, moguce da podrzava, ipak je to android, on bi po defaultu to trebao podrzavati valjda, ovo sto nema kod sonya i lg-a vjerovatno sto sam proizvodjac to onemoguci, mada i u biti kad nema recoverya, umjesto nje je opcija hard reset koja se dobije istom kobinacijom tipki
anonimni je napisao/la:V10 u Telecomu, čak mi ni ne djeluje preskupo 1200 na 2 godine :mrgreen: Mogao bi se možda kupiti...
ja mislim da je malo rizik uzeti taj telefon, lg nije poznat po apdejtima toliko, jedino G serija se nesto izdvojila

G Flex 2 jos nije dobio marshmallow, a ko zna da li ce lg produziti support i dalje, ali G 3 vec neko vrijeme ima, tako i V10 ce dobiti marshmallow, ali lg ne garantuje da li ce dobiti naredni veliki update

niko ne bi volio da plati telefon hiljadu i nesto, i da na kraju dobije samo jedan veliku update

mada, kad covjek na kraju skonta, fakat, šta to androidu fali pa da kazes da je nekompletan i da se to mora upotpuniti? divim se googleu kad pored svega ovoga nadje nesto novo i to ubaci.

opet to je neko moje misljenje, ja bih trenutno isao na siguricu tj G4

BordoArmy88
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la BordoArmy88 » 03 feb 2016, 01:53

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la: A radi li na Leagoo Lead 7? :P
to ti ne bih znao reci, moguce da podrzava, ipak je to android, on bi po defaultu to trebao podrzavati valjda, ovo sto nema kod sonya i lg-a vjerovatno sto sam proizvodjac to onemoguci, mada i u biti kad nema recoverya, umjesto nje je opcija hard reset koja se dobije istom kobinacijom tipki
anonimni je napisao/la:V10 u Telecomu, čak mi ni ne djeluje preskupo 1200 na 2 godine :mrgreen: Mogao bi se možda kupiti...
ja mislim da je malo rizik uzeti taj telefon, lg nije poznat po apdejtima toliko, jedino G serija se nesto izdvojila

G Flex 2 jos nije dobio marshmallow, a ko zna da li ce lg produziti support i dalje, ali G 3 vec neko vrijeme ima, tako i V10 ce dobiti marshmallow, ali lg ne garantuje da li ce dobiti naredni veliki update

niko ne bi volio da plati telefon hiljadu i nesto, i da na kraju dobije samo jedan veliku update

mada, kad covjek na kraju skonta, fakat, šta to androidu fali pa da kazes da je nekompletan i da se to mora upotpuniti? divim se googleu kad pored svega ovoga nadje nesto novo i to ubaci.

opet to je neko moje misljenje, ja bih trenutno isao na siguricu tj G4
Pa sigurica je valjda upravo V10 koji je noviji i bolji od g4?! Ako će ijedan od njih dobiti još koji veliki Update onda je to v10. ;)

Jedino da sačeka izlazak g5 ali dok on kod nas stigne može još jedna nova verzija androida izaći. :D

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 03 feb 2016, 02:15

Ma ne žuri se meni niti mi sad treba telefon, sumnjam da bih išta uzeo prije marta-aprila, a ni keš nije problem, ionako imam dilemu između Notea 4 i One M9, a sad se i V10 pojavi... Podrška jest problem, slažem se s @Quaresmom tu, a i vidim na xda da je pravo loša za V10, ali ionako sem Sonyja u Android svijetu nije nešto dugotrajna, na Noteu 3 sam imao 2 velika updatea, a i tu sam drugi morao flashati preko Odina, tako da nije ni tu neka sreća, a inače mi se V10 sviđa što zbog ta dva ekrana što zbog RAM-a i memorije, nema nešto puno telefona s 4-64 kombinacijom :mrgreen:

Sačekaću ionako dok se stabilizuje situacija, G4 mi se ne sviđa, ali ne iz objektivnih razloga, iPhone kao high-end telefon nema šanse da bih uzeo (makar ne sad, koristim 4S trenutno jer za te pare nisam ništa bolje našao, a Notea sam se morao riješiti, ali da bih kupio iPhone 6 (ili 6S, svejedno) pored ova 3 telefona sigurno ne), a WP propada polako, taman ću izvidjeti situaciju ako nabasam na vlasnika V10 i vidjeti kako stvari stoje iz prve ruke, na M9 sam radio i znam da radi fluidno, a kamera koja mnogima smeta meni svakako nije najbitnija, a na Noteu nisam radio, ali nasljednik zvijeri ne može biti ništa lošiji :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 feb 2016, 02:57

BordoArmy88 je napisao/la: Pa sigurica je valjda upravo V10 koji je noviji i bolji od g4?! Ako će ijedan od njih dobiti još koji veliki Update onda je to v10. ;)

Jedino da sačeka izlazak g5 ali dok on kod nas stigne može još jedna nova verzija androida izaći. :D
oba dolaze sa 5.1.1 i sa istim procesorom, giga vise meni ne znaci (a interna od 64 sumnjam da bi donosila neku prevagu)

kao sto rekoh, g flex 2 ima od oba navedena jaci procesor, jos je zapeo na 5.1.1

bome, ja sam se oprzio prije na androidu kad sam imao galaxy s, telefon mi je tad mogao komotno dobiti ice cream sandwich, al samsung se tad popisao ne samo po meni vec i po milionima drugih korisnika, dao nam samo par featurea od ICS.a na gingerbreadu

kad spomenu gingerbread, opet mi on nesto, draga mi ta android verzija :)

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 03 feb 2016, 03:28

BordoArmy88 je napisao/la: Pa sigurica je valjda upravo V10 koji je noviji i bolji od g4?! Ako će ijedan od njih dobiti još koji veliki Update onda je to v10. ;)

oba dolaze sa 5.1.1 i sa istim procesorom, giga vise meni ne znaci (a interna od 64 sumnjam da bi donosila neku prevagu)

kao sto rekoh, g flex 2 ima od oba navedena jaci procesor, jos je zapeo na 5.1.1

bome, ja sam se oprzio prije na androidu kad sam imao galaxy s, telefon mi je tad mogao komotno dobiti ice cream sandwich, al samsung se tad popisao ne samo po meni vec i po milionima drugih korisnika, dao nam samo par featurea od ICS.a na gingerbreadu

kad spomenu gingerbread, opet mi on nesto, draga mi ta android verzija :)
Nisi čuo za XDA?! :urnebes:

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 feb 2016, 08:47

@Semir & Quaresma - Hvala na odg ljudi ;)

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 03 feb 2016, 15:04

Lenovo imao, medju 5 najvećih proizvodjaca na svijetu,dobri mobiteli slobodno uzmi

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 feb 2016, 18:45

nemoj me sad povlaciti za jezik da izvineš

kad platiš telefon na kraju krajeva očekuješ podršku od proizvodjaca, a ne od xda

naravno da sam cuo za xda, nije to uvijek rijesenje, imas hrpu dobrih telefona bez dobre podrške na xda, hoces li se tad oslanjati na xda? a ne vidim da je v10 nesto popularan na na xda, kao ni g flex 2

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 03 feb 2016, 18:54

nemoj me sad povlaciti za jezik da izvineš

kad platiš telefon na kraju krajeva očekuješ podršku od proizvodjaca, a ne od xda

naravno da sam cuo za xda, nije to uvijek rijesenje, imas hrpu dobrih telefona bez dobre podrške na xda, hoces li se tad oslanjati na xda? a ne vidim da je v10 nesto popularan na na xda, kao ni g flex 2
Što bi bili popularni na xda kada su tek nedavno izašli a niti imaju problema sa oficijelnim apdejtima pa logično da nema potrebe da se iko na xda zainteresira! LG odavno najavio MM za g flex 2, tako da ne vidim zašto pljuješ po njima:
Other LG devices that are planned to receive the update include the LG G4 Stylo, the LG G Flex 2, and the LG V10, as well as some tablets.

LG's history with Marshmallow is a pretty strong one.

When Android M began to roll out last October, LG was very quick to say in a press release that its users would be one of the first to have it. Granted, Google gives out its own operating system to its own devices, so the Nexus series was the first to have it. According to Neurogadget, there was a problem with the initial rollout in Poland, but LG corrected that and were able to get Marshmallow to Polish users by New Year's Day, something that is very hard to achieve with a new Android upgrade. In summary, LG is ahead of the curve when it comes to the Marshmallow rollout, and other subscribers who are LG G4 can look forward to receiving the upgrade probably within the month, and are encouraged to check their Settings on their Android phone regularly to see if the Over-the-air (OTA) update is available even now. Those that have the LG G3 or other type of LG smart device should also check their Setting menu as well.

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 03 feb 2016, 18:59

Raja evo jedan savjet za sasvim dobar mobitel koji se vrti za oko 300km nov.
Jest kinez i ja bježim od nepoznatih proizvođača ali koristio sam malo UMI ROME mobitel i oduševio sam se :D

Osnove karakteristike uređaja:
- Android 5.1
- Dual SIM (2x Micro Sim)
- 64-bit MTK6753 Octa core 1.3GHz
- 3GB RAM + 16GB ROM
- Amoled Ekran 5.5 inča
- Zadnja kamera 13MP
- Prednja kamera 2MP
- Baterija 2500mAh (promjenjiva)

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 03 feb 2016, 19:33

Ima li neko iskustva sa kupovinom mobitela u telecomu na rate, ali na studentski paket?
Traže li nešto posebno ili je ono standardno, s prvom ratom platis i PDV na cijenu mobitela?

I ima li negdje da se moze kupit telefon na rate, a da nije neki telecom?
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Pensioner26 i 28 gostiju.