Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- DragonGirl
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Nije problem Edin Džeko koji je bez šansi, problem je Edin Džeko koji upropasti i one šanse koje dobije, koliko god ih malo bilo. To je nešto što je u posljednje vrijeme postala skoro redovna praksa, a što je do prije samo nekih šest mjeseci bilo veoma teško zamisliti, šanse koje bi napadač njegovog kalibra trebao itekako umjeti iskoristiti, ili barem dio njih i što je najporaznije, umio je donedavno. Čovjek pomisli da je sljedeća utakmica njegova i tako iz sedmice u sedmicu a kriza traje li traje i to već poprilično dugo. Razumljiva je i promjena sredine i saigrači i svi ti faktori koji utiču i na njegovu igru i na realizaciju i na psihu, ali ono što je do njega i za što mu niko ne treba, na čemu bi trebao poraditi sam je fokus, koncentrisanost koju je očito izgubio. Dakle Edin, lopta i gol, pokušati se osloboditi pritiska i ne razmišljati šta će reći Spaletti, Salah, Midhat ili navijač iz petog reda na tribinama. Međutim, propustio on šansu ili ne, došla lopta do njega ili ne, bio faul nad njim ili ne, on je miran i sav nekako bezvoljan, bez nekog elana, žara, kao da ga je neko natjerao da izađe na teren, barem meni tako djeluje. Mnogo toga je u glavi, ako u glavi ne postoji želja, volja, odlučnost, teško će slušati i tijelo.
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Al mi ove price ovaj onaj sebicni idu na zivce. Ko god igra sa Dzekom sebican je, SIlva, Aguero, Negredo, Navas, Jovetic, Nasri, Salah, Gervinho, Falque, Naingolan, Totti, Florenzi.....svi sebicni niko jadnom Dzeki neda lopu. Ne voli ga Mancini, Pelegrini, Rudi Garcia, Spaleti. Svi protiv Dzeke. Kad igra 4-5 utakmica izareda, treba mu odmor, ne moze covjek svaki vikend, kad igra svaku drugu utakmicu, pa kako ce da zabija kad nema kontinitet. Bla bla bla. Koliko izgovora se pise to niko osim nas ne moze. Covjek je dobar fudbaler, mozda i nas najbolji svih vremena, ali ni blizu toliko koliko ga ovaj nas narod dize.
Sve si reko mozemo temu zatvorit komotno.
Neznam zasto se vi toliko prepirete oko Dzekine igre, vjerovatno nema te pametnija posla... Svako od nas upadne u krizu i to je valjda normalno pa valjda je normalno da i on upadne u krizu... Ne treba pljuvati po nekom ko je za ovu zemlju ucinio vise nego mi svi skupa... Al nemojte i poslije kada on pocne zabijati da se izvlacite i govorite kako niste vi govorili protiv... Dzeko je jedan i moju ce apsolutnu podrsku imati ma gdje i kako god igrao jer je zasluzio duboki naklon i postovanje svih nas koji volimo svoju zemlju 

Jest Edin napadač kojem ne odgovara ova igra Rome, treba mu tim gdje igraju na njega i sve to stoji, ali trenutno je problem sto i kad bude u 100%tnoj prilici, jednom u nekad, opet to profula. I zbog cega da oni njemu prilagodjavaju igru? Nek zabije golove iz 100%tnih sansi i polusansi koje ima pa ce ih tako natjerati da igraju za njega.
Takodjer i liga je drugacija, stoperi agresivniji i sl. ali sve to pada u vodu kada se on nadje u sansi u kojoj bi i ja zabio, i opet profula.
Takodjer i liga je drugacija, stoperi agresivniji i sl. ali sve to pada u vodu kada se on nadje u sansi u kojoj bi i ja zabio, i opet profula.
Nad tobom sunce najljepše sja
-
- Kontakt:
BiH nije nikada imala a i u buducnosti tesko ce imati boljeg napadača .Edin je zaduzio nasu reprezentaciju golovima i igrom tako da bi me bilo sramota ista reci, po cijenu da nikad vise ne da ni jednog gola.Pa jel se vi sjecate nasih napadača Bolića i Baljića, gdje su sve igrali a i gdje su sve grijali klupe, a ipak ih svi cijenimo.Zasto? Zato jer nije svaki idiot imao internet da daje svoje misljenje o necemu sto nikad nece postati....
Zadnja izmjena: argentarium80, dana/u 02 feb 2016, 15:26, ukupno mijenjano 1 put.
Ma to je to.DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Al mi ove price ovaj onaj sebicni idu na zivce. Ko god igra sa Dzekom sebican je, SIlva, Aguero, Negredo, Navas, Jovetic, Nasri, Salah, Gervinho, Falque, Naingolan, Totti, Florenzi.....svi sebicni niko jadnom Dzeki neda lopu. Ne voli ga Mancini, Pelegrini, Rudi Garcia, Spaleti. Svi protiv Dzeke. Kad igra 4-5 utakmica izareda, treba mu odmor, ne moze covjek svaki vikend, kad igra svaku drugu utakmicu, pa kako ce da zabija kad nema kontinitet. Bla bla bla. Koliko izgovora se pise to niko osim nas ne moze. Covjek je dobar fudbaler, mozda i nas najbolji svih vremena, ali ni blizu toliko koliko ga ovaj nas narod dize.

NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica
NK Celik Zenica
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Te price poteknu od ljudi koji gledaju utakmice Citya ili Rome samo radi Dzeke, pa im ide na zivce sve sto se desava na terenu a ne ukljucuje njega. Slicno ti je kad neko odigra over na nekog kosarkasa, pa njegovi postovi nemaju veze sa vezom, iako gleda utakmicuDzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Al mi ove price ovaj onaj sebicni idu na zivce. Ko god igra sa Dzekom sebican je, SIlva, Aguero, Negredo, Navas, Jovetic, Nasri, Salah, Gervinho, Falque, Naingolan, Totti, Florenzi.....svi sebicni niko jadnom Dzeki neda lopu. Ne voli ga Mancini, Pelegrini, Rudi Garcia, Spaleti. Svi protiv Dzeke. Kad igra 4-5 utakmica izareda, treba mu odmor, ne moze covjek svaki vikend, kad igra svaku drugu utakmicu, pa kako ce da zabija kad nema kontinitet. Bla bla bla. Koliko izgovora se pise to niko osim nas ne moze. Covjek je dobar fudbaler, mozda i nas najbolji svih vremena, ali ni blizu toliko koliko ga ovaj nas narod dize.

Realnost je takva da su napadaci skoni krizi i golgesterskom postu. Mnogi puno slavniji i bolji napadaci od Dzeke su prolazili kroz nevjerovatne krize, od nekoliko desetina utakmica bez gola.. To je jedostavno tako, kad nece- nece... Naravno to traje do jedne bolje partije ili gola koji potpuno okrenu stvari i vrate igracu samopouzdanje.
Negativna stvar kod njegove situacije jeste sam klub i navijaci. Romin problem nije samo Juventus, vec nekoliko klubova koji igraju bolje nego prosle sezone (Inter, Milan, Fiorentina...), pa ni Liga prvaka nije vise rutina. A, navijaci, kojima je svega preko glave i kojima su obecane mnoge stvari, udaraju po svima za koje smatraju da su podbacili. I dok smo Dzekine krize u Cityu nekako privatno prozivljavali jer nije bio u prvom planu, sada je to vec epidemija podyebavanja.
Naravno, rjesenje je samo jedno: gol, dobra partija, dobra serije Rome.... i sve ce okrenuti naglavacke. Svako ko misli da Dzeko nije sposoban da iznese napad Rome i da bude jedan od top napadaca lige, veze nema o zivotu.

- DragonGirl
- Kontakt:
Itekako je on sposoban samo treba da se trzne, malo živne što bi se reklo. Uz ova pojačanja trebala bi profunkcionisati i igra po krilima i ako se to desi onda je sve ostalo do njega. A da može biti jedan od top napadača lige, u to nema sumnje.
Neka si ti nama Dzemo rek'o i objasnio neke stvari
Kod tebe izgleda u zivotu sve crno ili bijelo sredina ne postoji.

Kod tebe izgleda u zivotu sve crno ili bijelo sredina ne postoji.
Edin Džeko se do sada pokazao kao panj i to će biti sve dok bude igrao za rome, ili bilo koji klub u Serie A, ovo nije liga za njega i ovdje nikada neće uspjetiSlevinKelevra je napisao/la:Naravno, rjesenje je samo jedno: gol, dobra partija, dobra serije Rome.... i sve ce okrenuti naglavacke. Svako ko misli da Dzeko nije sposoban da iznese napad Rome i da bude jedan od top napadaca lige, veze nema o zivotu.Zivi bili pa vidjeli!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
To golovi manji u Italiji? Teren veci? Prosle godine je Seria A bila efikasnija od Premiershipa. Davno je Italija prestala biti zemlja catenaccia i tog pristupa nogometu. Ovo je pitanje forme, ne ligeChinaglia je napisao/la:Edin Džeko se do sada pokazao kao panj i to će biti sve dok bude igrao za rome, ili bilo koji klub u Serie A, ovo nije liga za njega i ovdje nikada neće uspjetiSlevinKelevra je napisao/la:Naravno, rjesenje je samo jedno: gol, dobra partija, dobra serije Rome.... i sve ce okrenuti naglavacke. Svako ko misli da Dzeko nije sposoban da iznese napad Rome i da bude jedan od top napadaca lige, veze nema o zivotu.Zivi bili pa vidjeli!

Ovo je pitanje lose forme Dzeke za koju je sam kriv i tu nema opravdanja plus losih igraca Rome na krilnim i bekovskim pozicijama koji nisu ili su jedva u stanju ubaciti normalnu kvalitetnu i upotrebljivu loptu u 16 na napadaca. Nadam se da ce se dolaskom Zukanovica i El Shaarawya to popraviti makar eto po to jednoj strani. Jer i jedan i drugi jesu u stanju dodati kvalitetnu loptu u 16m. A na taj nacin Dzeko postize 3/4 od svojih golova. Sto se tice sebicnih igraca tu su izdvajaju samo dvojica. Kepec i Gervinho kojega su svakako prodali u Kinu. Ovo ostali vise ne znaju nego sto su sebicni.SlevinKelevra je napisao/la:Ovo je pitanje forme, ne lige
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 feb 2016, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.
da li se nekada čuo za Gaizka Mendietu .. ako nisi, to je bio jedan vrhunski igrač koji je brutalno plaćen i dovden u Lazio, a ispostavio se kao najveći flop u historiji Lazija, pametnom dostaSlevinKelevra je napisao/la:To golovi manji u Italiji? Teren veci? Prosle godine je Seria A bila efikasnija od Premiershipa. Davno je Italija prestala biti zemlja catenaccia i tog pristupa nogometu. Ovo je pitanje forme, ne ligeChinaglia je napisao/la:Edin Džeko se do sada pokazao kao panj i to će biti sve dok bude igrao za rome, ili bilo koji klub u Serie A, ovo nije liga za njega i ovdje nikada neće uspjetiSlevinKelevra je napisao/la:Naravno, rjesenje je samo jedno: gol, dobra partija, dobra serije Rome.... i sve ce okrenuti naglavacke. Svako ko misli da Dzeko nije sposoban da iznese napad Rome i da bude jedan od top napadaca lige, veze nema o zivotu.Zivi bili pa vidjeli!

to je samo jedan od mnogih primjera u svijetu fudbala
- SlevinKelevra
- Kontakt:
A, jesi li ti cuo za Andriya Shevchenka? Dosao u Chelsea kao jedan od najboljih napadaca svijeta i najbolji u Seriji A, pa se ispostavilo da ne zna ni hodati po engleskim pasnjacima.... Dakle, nije do ItalijeChinaglia je napisao/la: da li se nekada čuo za Gaizka Mendietu .. ako nisi, to je bio jedan vrhunski igrač koji je brutalno plaćen i dovden u Lazio, a ispostavio se kao najveći flop u historiji Lazija, pametnom dosta

majko draga, kome ja pokušavam objasnit'SlevinKelevra je napisao/la:A, jesi li ti cuo za Andriya Shevchenka? Dosao u Chelsea kao jedan od najboljih napadaca svijeta i najbolji u Seriji A, pa se ispostavilo da ne zna ni hodati po engleskim pasnjacima.... Dakle, nije do ItalijeChinaglia je napisao/la: da li se nekada čuo za Gaizka Mendietu .. ako nisi, to je bio jedan vrhunski igrač koji je brutalno plaćen i dovden u Lazio, a ispostavio se kao najveći flop u historiji Lazija, pametnom dosta

pa ovo što si upravo napisao, samo potvrđuje ono što sam napisao, a to je da u svijetu fudbala ima mnogo primjera gdje igrači nisu uspjeli u određenoj ligi, neovisno o tome koja liga je u pitanju i koju poziciju igra taj igrač, kontaš
Edinu ne paše Serie A i to nema nikakve veze s njegovim kvalitetom, saigračima i slično, nego sa fudbalom koji se igra na Apeninima, a koji nije ni sličan Bundesligi ili Premiershipu

tako ti boga, popusti više s tim smajlijem, jer umjesto što misliš da si u pravu, ispadaš izuzetno glup, pokušavajući meni nešto objasnit' koji navijam za talijanski klub, pratim Serie A i imam je u malom prstu jebt
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Nemoj se samo nervirati, OK, pasha?
Ti stalno naglasavas da Dzeko ne moze uspjeti u Seriji A zbog odbrana, a liga efikasnija od njegove prethodne.... Veteran Toni najbolji strijelac. Recimo, jedan Bergkamp je iz Intera dosao u Arsenal, u prvih 11 tekmi nije zabio gol, i kad ga je napokon krenulo znamo svi sta je bilo. Dakle, nema pravila. Dzeko se moze od vikenda 'navici' na Italiju (iako ja mislim da u tome nije problem), ko zna? 

Tebi ne pase ni Lulic koji je medju 5,6 najboljih igraca Lazia svake sezone...
Kad Dzeko pocne zabijati sta ces onda pisati, koji ce ti tada argument biti? - mozda da se navikao na Serriu A?
Kao sto sam i ranije govorio, da je Edin zabio samo 30% zicera koje je imao vec bi na kontu imao 10-ak golova, tada ni ti a ni tebi slicni se ne biste ni oglasavali na ovoj temi i pisali o tim glupostima...drugi momenat je katastrofalna forma i igra Rome u koju se utopio i sam Dijamant...
Naravno, niko ne spori cinjenicu da se Edin treba vise truditi na terenu...ali sigurno da ce i on biti bolji kada cijela ekipa bude bolja.
U ovakvoj Romi posljednja 2,3 mjeseca pod vodstvom Garcie ni najbolji napadaci na svijetu se ne bi vidjeli na terenu...jednostavno je sve bilo krenulo niz brdo pa tako i on...nadam se da ce sada biti bolja situacija sa Spalletijem.
Kad Dzeko pocne zabijati sta ces onda pisati, koji ce ti tada argument biti? - mozda da se navikao na Serriu A?
Kao sto sam i ranije govorio, da je Edin zabio samo 30% zicera koje je imao vec bi na kontu imao 10-ak golova, tada ni ti a ni tebi slicni se ne biste ni oglasavali na ovoj temi i pisali o tim glupostima...drugi momenat je katastrofalna forma i igra Rome u koju se utopio i sam Dijamant...
Naravno, niko ne spori cinjenicu da se Edin treba vise truditi na terenu...ali sigurno da ce i on biti bolji kada cijela ekipa bude bolja.
U ovakvoj Romi posljednja 2,3 mjeseca pod vodstvom Garcie ni najbolji napadaci na svijetu se ne bi vidjeli na terenu...jednostavno je sve bilo krenulo niz brdo pa tako i on...nadam se da ce sada biti bolja situacija sa Spalletijem.
Kako god i sta god mi pricali evidentno je da je Dzeko u ogromnoj krizi. Sto zbog njegove psihe a jednim dijelom i zbog same ekipe koja je generalno bar po meni malo pala u formi. Valjda pocne zabijati uskoro.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.