Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
sve komparacije Jokića i Nurkića su besmislene. kao da ne pratite uopšte ovaj sport. ljudi su neuporedivi jer su totalno različiti tipovi igrača. i još nešto oni su jbt još klinci
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- ZgemboAdislic
- Kontakt:
Na žalost "Ko je bolji - Nurkić ili Jokić" postaje košarkaška verzija "Ko je bolji - Džeko ili Mandžukić". Samo radi kompleksa stvorena diskusija. U napadu je Juka katastrofa, nema ni malo osjećaja za igru. I ne pomaže to što viče "EJ!" kod svakog hebenog šuta pa i najjednostavnijeg layupa. I kada ima dobre igre u napadu, ne izgleda lijepo. Ali on može da bude dobar u odbrani. Neka se koncentriše na odbranu i skokove, on je ta vrsta igrača. Ali pitanje je koliko on to hoće. Od kako sam vidio onaj video gdje govori da jedino trenira u teretani zato što mora, kontam da on jedino igra radi para, a boli ga neka stvar za košarkom. Mi nećemo u BiH imati sportistu svjetske klase dok ne izgubimo taj mentalitet. Treba da imamo one koji hoće da igraju za Barcelonu i Real, a ne one koji su skroz zadovoljni igrat u srednjem Bundesligaškom klubu jer je to dovoljno da budu ekonomski obezbjeđeni.DANTES je napisao/la:sve komparacije Jokića i Nurkića su besmislene. kao da ne pratite uopšte ovaj sport. ljudi su neuporedivi jer su totalno različiti tipovi igrača. i još nešto oni su jbt još klinci
- JohnCleese
- Kontakt:
Eh zbog svega ovog ja sve svoje nade za jednim takvim sportistom polazem u DZANANA MUSU malo off al ybgZgemboAdislic je napisao/la:Na žalost "Ko je bolji - Nurkić ili Jokić" postaje košarkaška verzija "Ko je bolji - Džeko ili Mandžukić". Samo radi kompleksa stvorena diskusija. U napadu je Juka katastrofa, nema ni malo osjećaja za igru. I ne pomaže to što viče "EJ!" kod svakog hebenog šuta pa i najjednostavnijeg layupa. I kada ima dobre igre u napadu, ne izgleda lijepo. Ali on može da bude dobar u odbrani. Neka se koncentriše na odbranu i skokove, on je ta vrsta igrača. Ali pitanje je koliko on to hoće. Od kako sam vidio onaj video gdje govori da jedino trenira u teretani zato što mora, kontam da on jedino igra radi para, a boli ga neka stvar za košarkom. Mi nećemo u BiH imati sportistu svjetske klase dok ne izgubimo taj mentalitet. Treba da imamo one koji hoće da igraju za Barcelonu i Real, a ne one koji su skroz zadovoljni igrat u srednjem Bundesligaškom klubu jer je to dovoljno da budu ekonomski obezbjeđeni.DANTES je napisao/la:sve komparacije Jokića i Nurkića su besmislene. kao da ne pratite uopšte ovaj sport. ljudi su neuporedivi jer su totalno različiti tipovi igrača. i još nešto oni su jbt još klinci
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
svaka čast na komentaru - nažalost, bošnjaci su iskompleksiran narod i jedino oni se bave ovim stvarima oko nurkica i ostalih i pišu hvalospjeve na dvije blokade i slične gluposti. Toliko jadno. Ne znam da imamo jenog Đokovića ili da smo išta osvojili ozbiljnije u sportu, za razliku od susjeda, čovjek ne bi mogao živjeti normalno.hz1987 je napisao/la:nurkic ovo, nurkic ono...mislim jeste nas, ali mislim da pretjerujemo i da ne treba toliko da ga dizemo u nebesa - nije on bas toliko vauuu kada ga za pocetak usporedimo sa godinu mladjim jokicem koji igra u istom timu. jest nurkic onako teatralan, incidentan, showman i izgleda dominantan ali ako bih birao, uvijek bih prije izabrao nikolu jokica. evo npr, ne vidim da toliko mediji u srbiji hvalospjeve rade o tom momku kojem je ovo debitantska sezona a 19.02.1995. godiste, dok je nas nurkic 23.08.1994. godiste i isto su visoki i na istoj poziciji igraju. jokic se vec adaptirao i ima vise skokova, vise minuta i vise poena.
nurkic je u svojoj nba karijeri postigao najvise 17pts i 15reb, a ovaj decko 27pts i 14reb.
hocu da kazem da nasi mediji i mi sami pretjerujemo sa jednim nurkicem koji ima potencijala ali vec se pokazuje da ima i mladjih i boljih i da on nije naj naj...pogotovo kad da 5-6pts i 2 banane zalijepi da se o tome rade klipovi i 2 dana pise po portalima.
drži se teme
ne kazem ja nista protiv nurkica, vec samo uporedjujem 2 centra skoro istih godina i nase hvalospjeve kao da je covjek vec sad za all stara, ali daleko je on i od toga da bude glavni igrac u repki.
realno mladji jokic je njezniji i skolovaniji igrac, tj. tehnicki potkovaniji i za sada inteligentniji...to ne umanjuje kvalitet nurkica, jer nije se jednom desilo da centar defanzivno zatvori reket da igraci tipa jokica ne mogu meda pod kosem.
pred nurkicem je jos itekako dug put razvoja da se razvije u pravog centra i mora poraditi na mekoci i napadackoj tehnici i nastaviti dizati defanzivnu igru i sto spremniji biti kako mu povrede ne bi unistile karijeru.
nekad mi njegov ulazak u igru izgleda kao da utrci neizivljeno djete na teren pa se razleti gdje god da je lopta bez i jednog kosarkaskog elementa.
moj post je isao u smjeru da je nurkic vise nafuran (sto sam od sebe i od medija i nas raje) nego sto realno vrijedi uporedjujuci ga sam mladjim jokicem.
realno mladji jokic je njezniji i skolovaniji igrac, tj. tehnicki potkovaniji i za sada inteligentniji...to ne umanjuje kvalitet nurkica, jer nije se jednom desilo da centar defanzivno zatvori reket da igraci tipa jokica ne mogu meda pod kosem.
pred nurkicem je jos itekako dug put razvoja da se razvije u pravog centra i mora poraditi na mekoci i napadackoj tehnici i nastaviti dizati defanzivnu igru i sto spremniji biti kako mu povrede ne bi unistile karijeru.
nekad mi njegov ulazak u igru izgleda kao da utrci neizivljeno djete na teren pa se razleti gdje god da je lopta bez i jednog kosarkaskog elementa.
moj post je isao u smjeru da je nurkic vise nafuran (sto sam od sebe i od medija i nas raje) nego sto realno vrijedi uporedjujuci ga sam mladjim jokicem.
fakat me zivciraju ova pretjerivanja. procitas naslov "fenomenalna partija nurkica"! pogledas statistiku, kad ono 8 poena uz sut 3-8, 5 skokova, 5 licnih gresaka za 15 minuta na terenu.
Koga boli qurac za Jokica??? Neznam sto ga spominjete uvijek. Ako nemate sta napisati preskocite temu.. Dosadili ste vise stim poredjenjem sa ovima s jedne strane i druge. Kome se to moramo uvijek dokazivati?? Radije Nurkic vala nego Jokic i to govorim sasvim iskreno!!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Nurkic mora prvo da odraste i da se oslobodi kompleksa, da ne bude sirovina. Ako to uspije, da ga neko sredi i oblikuje kao ličnost i osobu, da bude normalan čovjek, a ne da glumi zvijezdu i da živi u nekim oblacima, košarkaška strana je najmanji problem. Njegova ličnost je njegova košarka. Kad se popravu u glavi, neće bacati kamena s ramenahz1987 je napisao/la:ne kazem ja nista protiv nurkica, vec samo uporedjujem 2 centra skoro istih godina i nase hvalospjeve kao da je covjek vec sad za all stara, ali daleko je on i od toga da bude glavni igrac u repki.
To ćeš pročitati samo na ss.ba jer oni su uvijek i otvoreno bili na strani Juke u onom sukobu protiv Saveza a i dan danas imam osjećaj da dožive kolektivnu euforiju na spominjanje imena Jusufa NurkićaMCMXXVII je napisao/la:fakat me zivciraju ova pretjerivanja. procitas naslov "fenomenalna partija nurkica"! pogledas statistiku, kad ono 8 poena uz sut 3-8, 5 skokova, 5 licnih gresaka za 15 minuta na terenu.

Pa u skladu sa tim u njihovom repertoaru tekstova nema loše partije Nurkića, solidno je najlošija partija Juke, kad napišu solidna partija znaj da je ustvari katastrofa.
Na svim ostalim portalima je to dosta realnije napisano.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Zbog ovakvih ko ovaj hz87 rijetko i citam pdf reprezentacije. Nema se tu sta pametno procitati, vec je on mudro dosao do zakljucka ko je bolji. A i poredjenje sa igracima iz regiona je toliko gadno postalo za citati.
Juka je imao nezgodnu povredu, polako. To sto je neko drugi zablistao i njemu skracena minutaza ne znaci da je manji prospekt nego sto je bio do prije par mjeseci. U Americi je jak potencijal, ovdje je mozda nafuran, ne znam.
Ja te medijske naslove uopste ne citam. Ne pamtim kad sam se o partiji nekog naseg igraca informisao na nekoj nasoj stranici, zapravo nisam nikad.
NBA.com, i nakon toga ako ugledam kakav naslov i ne otvorim ga.
Juka je imao nezgodnu povredu, polako. To sto je neko drugi zablistao i njemu skracena minutaza ne znaci da je manji prospekt nego sto je bio do prije par mjeseci. U Americi je jak potencijal, ovdje je mozda nafuran, ne znam.
Ja te medijske naslove uopste ne citam. Ne pamtim kad sam se o partiji nekog naseg igraca informisao na nekoj nasoj stranici, zapravo nisam nikad.
NBA.com, i nakon toga ako ugledam kakav naslov i ne otvorim ga.
DANTES je napisao/la:sve komparacije Jokića i Nurkića su besmislene. kao da ne pratite uopšte ovaj sport. ljudi su neuporedivi jer su totalno različiti tipovi igrača. i još nešto oni su jbt još klinci

Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Eno i izvikani Pekovic ne moze meda,nema veze sto je prethodno pauzirao zbog povrede,i on je panj.
bhsport je napisao/la:Nemoj tako pricati molim te. Ne tako davno je veliki poznavalac ove igre i trenutno banovani sa ovog foruma @neno#4 govorio da bi u komparaciji Mirze Teletovica i Duska Savanovica prije izabrao Duska jer je pazi kompletniji igrac. Vrijeme je pokazalo gdje je ko zavrsio i ko je kompletniji i bolji igrac od njih dvojice.hz1987 je napisao/la:nurkic ovo, nurkic ono...mislim jeste nas, ali mislim da pretjerujemo i da ne treba toliko da ga dizemo u nebesa - nije on bas toliko vauuu kada ga za pocetak usporedimo sa godinu mladjim jokicem koji igra u istom timu. jest nurkic onako teatralan, incidentan, showman i izgleda dominantan ali ako bih birao, uvijek bih prije izabrao nikolu jokica. evo npr, ne vidim da toliko mediji u srbiji hvalospjeve rade o tom momku kojem je ovo debitantska sezona a 19.02.1995. godiste, dok je nas nurkic 23.08.1994. godiste i isto su visoki i na istoj poziciji igraju. jokic se vec adaptirao i ima vise skokova, vise minuta i vise poena.
nurkic je u svojoj nba karijeri postigao najvise 17pts i 15reb, a ovaj decko 27pts i 14reb.
hocu da kazem da nasi mediji i mi sami pretjerujemo sa jednim nurkicem koji ima potencijala ali vec se pokazuje da ima i mladjih i boljih i da on nije naj naj...pogotovo kad da 5-6pts i 2 banane zalijepi da se o tome rade klipovi i 2 dana pise po portalima.
Jokica bi Nurkic pojeo za dorucak odgovorno ti kazem, samo da nije bilo povrede. Shvati da je covjek jos uvijek u strahu da mu doziraju minute a kada je fit 100% kao Jokic, ovaj mu ne moze pera odbiti.
tu bitku sam ja vodio sa njim,Savanovic,Velickovic,Antic svi bolji

Sto se tice ovih momaka gore,ako zaobidu povrede bice odlicni

Eto ja se sjecam samo da je forsirao Savana.lumani je napisao/la:
tu bitku sam ja vodio sa njim,Savanovic,Velickovic,Antic svi bolji![]()
Sto se tice ovih momaka gore,ako zaobidu povrede bice odlicni![]()

[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
a meni se čini da je jedan igrao U18, U20, kvalifikacije za EP u sloveniji i počeo pripreme za EP u UkrajiniBolanos je napisao/la:DANTES je napisao/la:sve komparacije Jokića i Nurkića su besmislene. kao da ne pratite uopšte ovaj sport. ljudi su neuporedivi jer su totalno različiti tipovi igrača. i još nešto oni su jbt još klinciUvijek neka poredjenja jos se porede dva igraca a niko od njih ne igra za BIH.
istina operisao je koljeno i počeo igrat neposredno pred novu godinu, ali ito što kažeš trebao je igrati barem na jednoj nozi
nego šta bi ono ovdije tema
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- legenda reala
- Kontakt:
Juka je Juka, nemaju mediji tu šta napuhavati, ćorav vidi kakav je to talenat, al jok Jokić i Šarić su izmislili košarku za njega, kaže objektivni bošnjo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
juka je najjaci, i hvala Bogu da je nas 

- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
U svojoj drugoj sezoni ne moze izaci na dvocifren broj poena. U redu, imao je povredu i operaciju, ali vec mjesecima trenira punom parom. Da se malo vise posvetio treniranju umjesto prepucavanju sa savezom, mozda bi sada gledali nekog drugog, boljeg Juku, koji je napredovao u odnosu na rookie sezonu.
Juka još traži onu pravu formu, ja sam uvjeren da će uz Božiju pomoć poslije ove All-star pauze ići sve bolje i bolje. A što se tiče upoređivanja sa bilo kim iz njegovog kluba nije korektno dok se ne pogleda statistika odnosno broj potrošenih lopti, ali i sama utakmica. Juka je par zadnjih utakmica obično igrao sa drugom postavom. Sve u svemu vrijeme će pokazati ima li šta od našeg Juke ili ne.
On je u mjesec dana imao max. 2 timska treninga,nije to kao u europi da se svaki dan trenira.To se radi u predsezonskim pripremama koje je Juka propustio kao i vecinu sezone.Da je bio fit sigurno bi bio starter i rasturo vec ove sezone.calcio je napisao/la:U svojoj drugoj sezoni ne moze izaci na dvocifren broj poena. U redu, imao je povredu i operaciju, ali vec mjesecima trenira punom parom. Da se malo vise posvetio treniranju umjesto prepucavanju sa savezom, mozda bi sada gledali nekog drugog, boljeg Juku, koji je napredovao u odnosu na rookie sezonu.