Bas zbog toga sto su mozda bili najbolji i nismo stvorili postenu priliku...Perisic je ocajan citavu sezonu, covjek nema kvalitetno poluvrijeme kako je dosao, totalno limitiran igrac, kojeg moze zatvoriti bilo koji igrac koji ima gram mozga. Uvijek biciklo i na lijevu ili desnu stranu i to je sve, a od deset pokusaja tri mu prodju, a kad prodju centarsut ocajan. Brozovic nakon dva gola dobio pamet ala Guarin, sto ga se prije spusti na zemlju tim bolje. Momak zna lopte, ali malo kontrole ne bi skodilo...SampiJuve je napisao/la:Najbolji dvojac juce na klupu.Huska je napisao/la:Brozovic i Perisic na klupu pod hitno... Mancini nastavlja rusiti sto je izgradio...![]()
Zanimljiv si strateg Huska.
Opet se pokazalo da je Murillo level Juana i da je Miranda taj koji i ovog dize na veci nivo, kao i nasu odbranu. Pod hitno se rijesiti ova dva pokusaja od stopera Zabca i Juana i dovesti kakvog iskusnjaru i nekog mladica naci. Od ove dvojice nema koristi...Ne znam zbog cega tolike rotacije na bekovskim pozicijama. Najbolje smo izgledali sa Tellesom i Santonom na bekovima i nikada mi nece biti jasno stalno guranje zutokljunca i Montoya(koji nije los, ali ili neka igra stalno ili ga se rijesi).
Vezni red ocajan, tj. jednostavno mi nemamo taj luksuz da igramo sa dvojicom u veznom redu, jer ni jedan od 5 veznjaka nemaju neku kvalitetu po kojom bi ga istakao. Kondogbia jos nije svoj na svome, a Broz zivi u nekom svom svijetu, kao i Guarin, dok Melo i Medel koliko god bili defanzivno orijentisani, nisu toliko pouzdani da ih ostavis same sa jos jednim od dvojca Broz, Kondo. Tako da Mancini cim prije vrati na trojicu u vezi tim bolje.
Napad je posebna prica, imamo najnefikasniji napad u zadnjih 20 godina, ne istice se tko je bolji, vec tko je gori, a tu krenes ovim redom: Perisic=Palacio=Biabiany, pa Jovetic, pa Ljajic, pa Icardi...Odove trojice prvih ne mozes dobiti jednog kvalitetnog igraca, Palacio ima volju, a ne moze, Perisic ima volju, a ne zna, a Bia ne zna...Jovetic ocajan, covjek je odigrao tri utakmice na nivou i nestao, dok Ljajic mora skontati da nije na treningu i na malom nogometu, te da ne petlja previse, vec da jednostavnije rijesava akcije, ne mora u svakoj biti neka peta, 15 pasova na vrhu sesnesteca i slicno...Icardi je statisticki ponovo nas najbolji napadac, covjek koji se krece, izvlaci trazi loptu, ali jednostavno covjek nema tri klvalitetne lopte po utakmici, tj. jucer je imao jednu samo, tako da njgova ucinkovitost je strasna u odnosu na igru tima...
Mancini je covjek koji je pao na foru javnosti o pljuvanju Intera zbgo nacina igre, i dok je promijenio pocelo je ovo sto je pocelo. Sve dok se ne vrati na one svoje izjave da je fudbal kontaktni sport i slicno mi cemo igrati ovako kako igramo. Odnosno igramo kao i u prvih 15 kola, samo sto zbog toga sada ispasta odbrana sa stalnim rotacijama i ubacivanjem jos jednog napadaca. Izgubila se borbenost na sredini terena, jer jedan igrac ne moze pokriti 4 napadaca i izgubljenog Broza, slabog Kondogbiui i slicno...
_____________Handa
D'A_____Miranda_____Murillo____Telles
____Melo_____Medel_____Kondo
____Adem____________Jovetic
____________Icardi
Ili Perisic umjesto Jovetica ili Icardia u zavisnosti od taktike...Samo ovako mi mozemo se vratiti na #unozerobasta...