Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
13
2%
Take-Two
9
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 585

Devi1
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la Devi1 » 31 jan 2016, 12:55

enobarca je napisao/la:Igra li iko Fifu 15, ja skinuo danas..i na low postavkama mi igra zastajkuje, a imam i7 procesor 4.generacije, rama 8 giga, graficka nvidia geforce 840M 2 gb, nemoguce da je do laptopa :roll: Znam da laptopi inace nisu za igre preporuceni, ali mnogo zahtjevnije igre od fife 15 sam pokreto i sve je bilo uredu, jel ima neko slican problem, kako rijesiti
Pogledaj u Nvidia Control Panelu jel ti poštimano da ti Fifu pokreće Nvdia grafička umjesto integrisane, vjerovatno je do toga. Ta mašina ima da tjera na High :)

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 31 jan 2016, 13:31

FKS1946 je napisao/la:Eee ljudi, igrao sam nekad one kamione, tacnije Euro Truck simulator 2, eh sad me zanima da li postoje neke mape sa Bosnom,Srbijom,Hrvatskom sta mi je potrebno za to, znam da ne moze se igrati sa onom prvom verzijom vec trebaju neki dodaci ? kuknjava
Čisto sumnjam da ima mapa sa Bosnom. Znam po priči jarana mi koji igra životom ovaj ETS 2. Uvijek istalira nove mape itd.. Znam da mi je pričao da ima mapa Hrvatske, ali samo određeni gradovim možda Zagreb i priobalni. Isto i za Srbiju čisto sumnajm da ima..al koda mi reče da se jednim dijelom ide kroz Crnu Goru, al nisam siguran.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 31 jan 2016, 14:26

Devi1 je napisao/la:
enobarca je napisao/la:Igra li iko Fifu 15, ja skinuo danas..i na low postavkama mi igra zastajkuje, a imam i7 procesor 4.generacije, rama 8 giga, graficka nvidia geforce 840M 2 gb, nemoguce da je do laptopa :roll: Znam da laptopi inace nisu za igre preporuceni, ali mnogo zahtjevnije igre od fife 15 sam pokreto i sve je bilo uredu, jel ima neko slican problem, kako rijesiti
Pogledaj u Nvidia Control Panelu jel ti poštimano da ti Fifu pokreće Nvdia grafička umjesto integrisane, vjerovatno je do toga. Ta mašina ima da tjera na High :)
Nastimano je tako, ali evo sad citam u komentarima da mnogima sa jakim kompjuterima steka ova piratska verzija.Tacno cu uzeti originalnu igru, bar tad sam siguran da ce sve biti uredu :)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 jan 2016, 15:01

enobarca je napisao/la:
Devi1 je napisao/la:
Nastimano je tako, ali evo sad citam u komentarima da mnogima sa jakim kompjuterima steka ova piratska verzija.Tacno cu uzeti originalnu igru, bar tad sam siguran da ce sve biti uredu :)
Skini demo verziju igre s Origina i probaj, ako ti ne bude štekalo onda je to piratske verzije, a ako bude onda je problem kod tebe. Inače, meni je 15 radila na high (lockana) na 30 fps sa i5 procesorom, osam giga rama i Intel HD 4000 grafičkom od 2gb, piratska verzija.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Devi1
Kontakt:

Post Postao/la Devi1 » 31 jan 2016, 15:09

enobarca je napisao/la: Nastimano je tako, ali evo sad citam u komentarima da mnogima sa jakim kompjuterima steka ova piratska verzija.Tacno cu uzeti originalnu igru, bar tad sam siguran da ce sve biti uredu :)
Pošto je pirat, probaj u Nvidia postavkama dodati sve Fifa fajlove, fifa15.exe, onaj launcher.exe il' kako već i fifasetup.exe. Ja sam isto imao problema sa tim. Ako ništa opet probaj se igrati malo sa postavkama, strašno je loše optimizovana.

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 31 jan 2016, 15:22

Meni Fifa 15 ide sasvim normalno na max postavkama imam solidan racunar nista posebno.

I5 650 3,4ghz
Ram-6gb ddr3 corsair
HD6850 1gb GDDR5
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 31 jan 2016, 17:05

Demo verzija na high ide odlicno, bice da je onda do piratske verzije..De mi posaljite link u pp odakle ste skinuli tu vasu pirat verziju, ja sam sa kickassa skinuo, Fifa 15 SEYTER torrent, tu mi ne saljite znaci :mrgreen:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 01 feb 2016, 19:26

Odjednom Fifa radi normalno :mrgreen: Igra li ko Pes 16, pa kakvi su ovo golmani, jedan na jedan nista ne mogu skinuti :crazy: A i sutevi van 16 redovno ulaze

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 feb 2016, 19:29

Neke western igre kao Gun?

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 01 feb 2016, 20:12

MElloo je napisao/la:Neke western igre kao Gun?
Call of Juarez :mrgreen:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 feb 2016, 20:34

Forster je napisao/la:
Evo stavio da se skida :D Radje bi da je RPG al moze i FPS :mrgreen:

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 01 feb 2016, 21:54

MElloo je napisao/la:
Forster je napisao/la:
Evo stavio da se skida :D Radje bi da je RPG al moze i FPS :mrgreen:
Valjda si stavio ona prva izdanja, Call of Juarez i Call of Juarez: Bound in Blood :thumbup:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 feb 2016, 23:27

E jbga ja skinuo ovaj zadnji Gunslinger :mrgreen:

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 02 feb 2016, 13:50

Evo ovako ljudi, jedna molba. Je li može netko u PP da mi pošalje link torenta GTA V sa svim updateima i patchevima koji rade? :)
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

reeds
Kontakt:

Post Postao/la reeds » 02 feb 2016, 21:52

ovako, imam slijedeci problem... inace je igra original :) i pokrecem je preko origina :) igra radi sve normalno u pocetku i kada krene intro video tada jednostavno zaledi i ne mogu nista uraditi, na kraju moram je prekinuti preko task manager-a, instalirao sam nove drajvere ali opet isto...

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 feb 2016, 16:06

NFS MW je besplatan na Originu pa bujrum :

https://www.origin.com/en-ie/store/buy/ ... on#details
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 03 feb 2016, 17:09

miki_92 je napisao/la:NFS MW je besplatan na Originu pa bujrum :

Ovaj Most Wanted može samo da padne na koljena i da ga podudla onom iz 2005.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 feb 2016, 17:16

truts je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:NFS MW je besplatan na Originu pa bujrum :

Ovaj Most Wanted može samo da padne na koljena i da ga podudla onom iz 2005.
fkt, ja sam ovo sranje izbrisao nakon pola sata kad je tek izaslo

al' znas kako u nas ljudi kazu, samo nek je dzabe :mrgreen:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 03 feb 2016, 20:27

@miki_92

Koji su izvori finansiranja ovih organizacija u CS:GO (a i ostalih)? J*bote citam juce da je FaZe otkupio cs tim od G2 za 700 hiljada dolara.. a da je G2 prodao Scream-a Titanu za 150 hiljada dolara. I sto je najjace, igraca kojeg je prodao za taj kes sada je doveo za dz.
A i Device za vrijeme DH Leipzig rece da oni nisu najplaceniji sa 9 hiljada dolara mjesecno, da ima i onih koji primaju vise..

Znao sam da se obrce dobar kes, ali nisam ocekivao da se timovi otkupljuju za vise od pola miliona.. Pa da vidim mozes li mi objasniti kako ti iz FaZe-a misle nadoknaditi tih 700 hiljada koje su dali da bi oformili cs ekipu? Kontam da tu sponzori daju odredjenu sumu, ali ne vjerujem da je to jedini izvor finansiranja.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 feb 2016, 21:16

Fnaticovci imaju 15k tako se prica, nV isto ima jake plate, NA timovi imaju brutalne plate u odnosu na ono sto prikazuju

Najveci izvor finansija svih ovih ajmo ih nazvati nezavisnih organizacija(koje nisu u vlasnistvu ovih milionera/milijardera tipa Rick Fox ili onih kineza u LoL-u i doti) su i dalje sponzori koji su 85+ % prihoda i od njih timovi najvise i zavise, pogledaj sta je KQLY napravio Titanu sa svojim VAC-om, svi sponzori se povukli i org propala

To za Screama je preuvelicano sto je i on sam potvrdio na twitteru, jeste skupo placen ali ne toliko (Ocelote zaradio skoro milion od CS timova u samo godinu :tokralju: , mozda jeste smecar kao osoba ali za ovo mu svaka cast)

Isto tako jako puno organizacija trenutno u eSportsu posluje u minimalnom plusu a jer se ulaze na osnovu rasta, gdje svi racunaju da do 2020 ta ulaganja masno naplate

Kad je u pitanju FaZe i kako ce oni vratiti novac, pa najvise racunaju na timske stickere jer imaju ogroman fan base, ali i preko streaminga i YT te dodatnog rasta popularnosti CSa(a svakako nisu taj iznos platili odmah, 300k je prva rata i onda jos 2 po 200k)

Astralis je novi tip organizacija kojih ce biti sve vise gdje ce grupa ulagaca + igraci biti vlasnici, jako pametna odluka Danaca jer i oni dobijaju dio dionica

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 5 gostiju.