KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

High

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la High » 24 jan 2016, 06:59

Ima li gdje apdejtovana tabela? :problem:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 24 jan 2016, 09:30

http://www.ksks.arajevo.ba/v2/

izbrisi samo tacku izmedju s i a
SARAJEVO

High

Post Postao/la High » 24 jan 2016, 10:42

Hvala. :thumbup:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 25 jan 2016, 12:25

lumani je napisao/la:
fico je napisao/la:KK Igman - KK Bosna 77:90
Idemo dalje :bih:

a rijesio onaj kojeg su otjerali prije par godina :crazy: :crazy:
Joj što ja ne mogu te priče onaj kojeg su otjerali. Od kada je on otišao promijenilo se u Bosni pet uprava i četiri trenera (karikiram malo) ali fakat oni koji su ga otjerali nemaju veze sa ovima koji su ga doveli.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 25 jan 2016, 14:22

Ma pusti "strucnjake". Svaki uspjeh pokusavaju omalovazavati
SARAJEVO

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 jan 2016, 09:54

fico je napisao/la:Ma pusti "strucnjake". Svaki uspjeh pokusavaju omalovazavati

to je bilo vise na racun strucnjaka koji su tada vodili tim ;) otjeran je a ostali su gori a vratio se jer nema vise lopova.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 26 jan 2016, 10:06

Svidja mi se ovaj pokusaj "reanimacije" Bosne, nadam se da ne grijesim i da su trenutni ljudi u klubu tu samo zbog dobrih namjera, a ne radi novog prodavanja magle.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jan 2016, 11:34

Ethel je napisao/la:Svidja mi se ovaj pokusaj "reanimacije" Bosne, nadam se da ne grijesim i da su trenutni ljudi u klubu tu samo zbog dobrih namjera, a ne radi novog prodavanja magle.
Tako se čini, ali kako ono kažu ko se jednom opeče i u hladno mljeko puše, tako da za sada ja neću da se predajem euforiji nego sporadično pratim dešavanja
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 26 jan 2016, 11:52

nerminh74 je napisao/la:
Ethel je napisao/la:Svidja mi se ovaj pokusaj "reanimacije" Bosne, nadam se da ne grijesim i da su trenutni ljudi u klubu tu samo zbog dobrih namjera, a ne radi novog prodavanja magle.
Tako se čini, ali kako ono kažu ko se jednom opeče i u hladno mljeko puše, tako da za sada ja neću da se predajem euforiji nego sporadično pratim dešavanja
Zato i ja zelim da pricekam, niko sretniji od mene ako ovo bude uspjesan projekat vracanja Bosne..
#MFFL
Som-Hi Barça

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 26 jan 2016, 12:25

Dobra stvar je što ove sezone Bosna ima puno više sponzora, nego prošle sezone. Najveći problem je što kod nas publika dolazi kad se napravi rezultat, tj. svi žele doći na gotovo. Za ulazak u Ligu 12 najveći kandidat biće Vogošća, ali nadam se da ćemo moći napraviti iznenađenje.
SARAJEVO

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jan 2016, 13:01

fico je napisao/la:
Dobra stvar je što ove sezone Bosna ima puno više sponzora, nego prošle sezone. Najveći problem je što kod nas publika dolazi kad se napravi rezultat, tj. svi žele doći na gotovo. Za ulazak u Ligu 12 najveći kandidat biće Vogošća, ali nadam se da ćemo moći napraviti iznenađenje.
Dolazio je Nermin gledati ligu 12-13, ali jednostavno uništavanje nekada tako pozitivne priče od strane vladajuće "elite" i njihovih guznih havera je zgadilo sve dovelo do toga da ne želim trošiti ono malo slobodnog vremena da bi sebi samo nabijao frustracije
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 26 jan 2016, 13:08

nerminh74 je napisao/la:
fico je napisao/la:
Dolazio je Nermin gledati ligu 12-13, ali jednostavno uništavanje nekada tako pozitivne priče od strane vladajuće "elite" i njihovih guznih havera je zgadilo sve dovelo do toga da ne želim trošiti ono malo slobodnog vremena da bi sebi samo nabijao frustracije
Ma razumijem, nadam se da će doći bolja vremena u kojima će dvorana Mirze Delibašića opet biti puna.
SARAJEVO

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 28 jan 2016, 20:53

Zna li neko koliki je ukupni dug KK Bosna :?:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 30 jan 2016, 16:45

U nedjelju, 31.1. Bosna u Skenderiji docekuje Turbinu iz Jablanice. Utakmica pocinje u 18h.
SARAJEVO

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 30 jan 2016, 19:28

7aprildomemoj je napisao/la:Zna li neko koliki je ukupni dug KK Bosna :?:
Mislim da je Krupalija negdje spomenuo 10 miliona, ali nisam siguran.
#MFFL
Som-Hi Barça

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 30 jan 2016, 22:53

Nevjerovatno... Da je Sarajevo imalo taj dug ne bi ga 3 Tana izvadilo, a nije, a za priče je kakvi su lopovi oko njega obitavali. Da ne govorim kakve se cifre vrte u fudbalu a kakve u košarci, pa fudbal je industrija spram košarke, što tek dovodi do pitanja kakva go.vna su tu u pitanju, pa za poduhvat stvaranja ovolikog duga u košarci se moraš i potruditi dobro. I kako čovjek da se na spomen Bosne ne sjeti sve ženske familije onima koji su je uništili?

KK Bosna je, zahvaljući istima, svoje postojanje realno zavšrila u obliku u kojem je pamtimo, i biće gotovo nemoguća misija oživiti onaj formalni i pravni izvorni oblik Bosne. Crvena zvezda je, bar tako predstavljaju, to uspjela učiniti, ali uz kakvu pomoć države, uz cijelu državu navijača, uz nastupe u EL... mada ni tu ne izgleda da je sve čisto, ali nije to tema. To Bosna, realno, neće nikada doživjeti. Ni pomoć države, ni pare eurolige. A to kad bi i doživjela, imam osjećaj da bi opet lopine iz živog blata izlazile i gurale Bosnu u provaliju.

Ovi ljudi u trenutnoj upravi bar naizgled stvarno dobro rade, trude se. Pokušavaju omladinski pogon ponovo napraviti respektabilnim, koji to, realno, već duže vrijeme nije ni u gradu, a kamoli šire. Pokušavaju raditi sistemski, na kraju krajeva - normalno, sa strane se čini da to ima neki smisao. Napravili su i finu ekipu za A1 ligu, da je ista bila na okupu od početka play off ne bi uopšte bio upitan, a možda nije ni ovako, a ja se nadam i povratku u ligu 12. U svakom slučaju se radi bolje nego do sada, ali kao što rekoh, od oživljavanja tog nekog osnovnog pravnog subjekta teško da će ikad išta biti, nije realno. Ali to ne mjenja i dalje činjenicu da je to ta Bosna, naša Bosna, koja je bila prvak evrope, zbog koje smo bez glasa ostajali u Skenderiji, zbog koje smo išli na Koševo da bi skratili vrijeme dok ne počne Bosna, na koju smo bili i ostali ponosni. To je Bosna, nema je druge, i nikad i nijedan klub koji će se ovde stvoriti neće imati ljubav i podršku kao Bosna, nikad, vjerujte mi. Neka za 5, 10, 15 ili 20 godina Bosna ponovo počne ostvarivati uspjehe, neka uđe u ABA ligu, pa ćeš opet vidjeti rijeke ljudi koji idu ka Skenderiji, i rijeke koje se vraćaju jer je ista već krcata, a onda neka prije ili poslije toga nekakav Spars uđe u ABA ligu pa ćeš vidjeti u dvorani i dalje rodbinu igrača i one sa Sokoca što će doći kad im budu gostovali 'njihovi'. Raji je dovoljno da vidi da piše Bosna i da stoji njen grb i više im ne treba niko filozofirati je li to Bosna fuzionisana sa svojim drugim timom ili petim, desetim i je li uz Bosna piše Royal ili BH Telecom kao sponzor ili nešto treće. Uostalom, možda i 'oštriji' vid fuzije po navijače je prošla Zvezda pa ljudi obaraju rekorde posjećenosti u evropi.

Zato, podrška prije svega Bosni, a onda i ljudima koji trenutno rade dobar posao. Ja pratim koliko mogu, pratio sam i prvi dio sezone, znao navratiti i u dvoranu, pratiću i drugi, ali to je i manje važno, ali, znajte... Biće Bosna opet šampion! ;)

:salut:
1946

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 30 jan 2016, 23:22

Sistematski radom i prije svega planskim se sve moze, pa i vratiti taj dug, bilo to za 5, 10 ili 15 godina. Bolje i minimalan napredak nego da se tone ili stagnira.
#MFFL
Som-Hi Barça

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 31 jan 2016, 18:40

Na poluvremenu Bosna vodi 37:27
SARAJEVO

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 31 jan 2016, 18:44

Kakav je sistem takmičenja, koliko ulazi u prvu ligu?

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 31 jan 2016, 18:48

Ja koliko znam igrace se play-off za ulazak i jedna ekipa ulazi u ligu12
SARAJEVO

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.