FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

bistrikboy
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la bistrikboy » 01 jun 2010, 01:45

Neutral je napisao/la: Ruku na srce, i meni je ovo malo čudno, malo više . Zaista mislim da previše fura ove Nizozemce. Dobro Brafinho se prepao kada je došao u Bayern, no vidjeti ćemo ako Bog da kakav će sada biti.
Van Bommel i Robben ja mislim da ih nema vise znaci 2 holanđanina,nije ni blizu farbanja Barcelone u Oranje,a Braafheid ce dobiti sansu kroz treninge i nista vise,nije igrao ni u Celtiku,dizu mu cijenu kroz ove price.Sto se tice lijevog beka ja bih licno volio Vargasa,mada je Galonja specifican jer on kupuje samo igrace od kojih tacno zna unaprijed koji im je takticki zadatak u ekipi,nema eksperimenata.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jun 2010, 01:54

Ne samo Nizozemci, nego i igrače iz te lige tipa Pranjić. :lol:

Robben, Van Bommel, i Brafinho.

Hesp, Bogarde, Reiziger, Frank De Boer, Ronald de Boer, Zenden, Cocu, Kluivert. -1998 godine. ;)

u 7 mjesecu 2000, ne znam je li on bio trener ili je te godine napustio Barcelonu doveden je Overmars za 40 miliona eura ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 jun 2010, 12:17

Vecina igraca koja se nisu snasla na pocetku sezone, pa tako ni Braafheid. Momak je imao nekoliko odigranih utakmica, neke je odradio na vrlo korektan nacin, dok je u nekim definitivno podbacio. Kako se sezona blizila kraju, svi igraci Bayerna su poceli shvatati filozofiju igre i na taj nacin poboljsavati svoju igru. Da je Braafo ostao, ko zna mozda bi i on eksplodirao u drugom dijelu sezone.

Sa Bistrikboy se slazem za Vargasa. Polivalentan igrac, vrlo zahvalan. Jedno vrijeme je Bayern mnogo zagrizao za njegovo dovodjenje, ali problem je predstavljala njegova nemogucnost igranja u LP, s obzirom da je u toj sezoni igrao u LP za Viole.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

_amel_13_BHf_
Kontakt:

Post Postao/la _amel_13_BHf_ » 01 jun 2010, 13:32

Neutral je napisao/la:Evo po meni što Holger ne smije igrati beka.

Nije što se boji ići prema napadu, nego što ne zna, a nije toliko brz da bi igrao beka. To ti je isto kada bi recimo Vidića stavio na beka, Pique na beka, Carvalha , Pandžu :mrgreen: . Defenzivno sjajno, ofenzivno loš.

Ne znam. :lol:
hahah odlicna poredjenja...eto stavi susic pandzu na bek,pa nemoze se cojk sastavit sa loptom..e takav je isti i badstuber....treba nam jedan bek hitno, i kreativac...ostalo je OK! :x :x
nakon 5 godina BUDUCNOST opet u pl !!!! <3

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 jun 2010, 16:03

_amel_13_BHf_ je napisao/la:treba nam jedan bek hitno
svidja li ti se Abidal? mozda bude nesto, ali prije cemo se osloniti na vrlo dobrog Contenta. general voli igrace stvarati i napraviti ih boljim nego sto su bili do njegovog dolaska. mladom napolitancu treba pruziti sansu, ima sve predispozicije za dobrog igraca. samo da holgera vise ne gledam na toj poziciji i njegovo dodavanje lopte karakteristicno za igraca (udara loptu petom :lol: ) koji ne bi smjeo igrati tu poziciju. i sad zalim sto diego nije igrao finale u madridu, pogotovo sto kinga nije bilo. veliki teret je pao na hamita koji je u zadnje vrijeme pokazao da zna igrati, da grize i da je zasluzio da vise vremena provodi u igri.

ne trazi kreativca, valjda si ga dobio u kroosu. mada sistem igre sto gaal preferira ne trazi pravu 10-ku.
Vom Jäger zum Gejagten

ivica_olic_11
Kontakt:

Post Postao/la ivica_olic_11 » 01 jun 2010, 16:35

svi Bavarci pridruzite se u grupu na FB : http://www.facebook.com/group.php?gid=118148881560042 (FC Bayern München )
poz za sve iskrene navijace Bayerna .... :D :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jun 2010, 16:58

geronimo je napisao/la:
svidja li ti se Abidal? mozda bude nesto, ali prije cemo se osloniti na vrlo dobrog Contenta. general voli igrace stvarati i napraviti ih boljim nego sto su bili do njegovog dolaska. mladom napolitancu treba pruziti sansu, ima sve predispozicije za dobrog igraca. samo da holgera vise ne gledam na toj poziciji i njegovo dodavanje lopte karakteristicno za igraca (udara loptu petom :lol: ) koji ne bi smjeo igrati tu poziciju. i sad zalim sto diego nije igrao finale u madridu, pogotovo sto kinga nije bilo. veliki teret je pao na hamita koji je u zadnje vrijeme pokazao da zna igrati, da grize i da je zasluzio da vise vremena provodi u igri.

ne trazi kreativca, valjda si ga dobio u kroosu. mada sistem igre sto gaal preferira ne trazi pravu 10-ku.

Pjesma za Nijemce, nikada nema predaje. ;)

[youtube][/youtube]

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 jun 2010, 21:03

Neutral je napisao/la:
geronimo je napisao/la:

Pjesma za Nijemce, nikada nema predaje. ;)

[youtube][/youtube]

Otkud vam to za Abidala, zar postoji neka mogucnost da dodje u Bayern, tj da ode iz Barce? Ako ga uspijete dovesti, bice vam veliko pojacanje, vrlo pouzdan bek, jedan od najboljih u svijetu, mada mislim da nema sanse da e Barca takvog igracine odrekne. Jedino mozda u slucaju neke trampe za Lahma, ali i to tesko opet.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 jun 2010, 21:11

nadam se da ce bayern pokusati dovesti Dzeku..desnog beka Bosingwa idealan te jednog stopera..naravno tu je i golman mozda Romero iz AZ ili Neuer...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 01 jun 2010, 21:16

samo bosingwa i vander vart sve osvajamo.

ivica_olic_11
Kontakt:

Post Postao/la ivica_olic_11 » 01 jun 2010, 23:46

kako je nas General(Galonja) rek'o da zeli na svakoj poziciji po 2 igraca moje misljenje je ovako:
-na poziciji golmana imamo butta,koji je imao sjajnu sezonu i nadam se da ce je ponoviti i sljedece godine,ako se ne dovede novi golman,zamjena ce najvjerovatnije biti kraft(posto rensing 90% odlazi)
-na poziciji bekova imamo neprikosnovenog lahma,mladog contenta,vraca nam se brafonja sa posudbe...mislim da bi trebalo dovesti jos jedno pojacanje i to na desnoj strani,posto je lahm univerzalac dok su ova 2 lijevi bekovi.ako se dovede taj bek i ako bude neko zvucnije pojacanje onda se lahm seli na lijevu str a desna popunjena tim novim igracem.(contento i brafonja u tom sl na klupu)
-pozicija stopera ,"najkriticnija pozicija",tu imamo mladog ali veoma dobrog badstubera,buytena,demichelisa.njih ne bi da komentarisem i sami znate sto.i najvjerovatnije da se vraca breno sa posudbe.trebali bi dovesti 2 zvucna,provjerena igraca...nadam se da uprava nece stedjeti pare za igrace ove pozicije.po meni badstuber 1 od stopera zajedno sa nekim novim igracem koji dodje .demichelis ,buyten,breno mogu na klupu.(lell,gorlitz bye bye)
-vezni red:tu nemamo problema.imamo sjajnog shweinia,bommela + vraca se toni kroos.po krilima imamo dvije masine.dolaskom kroosa mijenja se i foramacija ,samo je pitanje ko ce ispasti iz 1 postave,najvjerovatnije da ce bommel i shweini ostati kao vezna,dok ce kroos imati ofanzivniju ulogu(tad mi muller mogao da ispadne iz 1 postave).imam altintopa,tymoschucka kojima su sanse 50-50 da ostanu,a bilo bi dobro da ostanu,pranjic isto tako,dok alaba i ekici ostaju (mogucnost odlaska na posudbu)
-napad:imao mladog mullera,ludog ivicu olica,gomeza(koji ce nadam se bljesnuti iducu sezonu),klosea koji je pred vratima.u slucaju da ode klose dovodi se jos 1 napadac to bi bilo dovoljno.
sto setice napada i veznog reda tu nemamo ni malo problema,imao sjajne igrace na tim pozicijama,koji je uci u najbolju formu na SP.ocekujem zvucna imena u odbrani koja ce nam pomoci da se opet ponemo na vrh evrope. ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 jun 2010, 00:10

Müller najbolji mladi igrač Bundeslige

Mladi reprezentativac njemačke selekcije i igrač bavaraca, Thomas Müller, proglašen je za najbolju mladu zvijezdu bundesligaške sezone 2009/10.Glasalo je preko 900 igrača prve i druge Bundeslige, a od toga je 241 igrača glasalo 20-godišnjeg bavarca.Time je Müller sa 39% ubed...ljivo ispred Marca Reusa(19,8%) kao i Tonija Kroosa (7,9%).
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 02 jun 2010, 01:47

Bayern je zainteresiran za West Ham-ovog napadaca Carltona Cole-a. Spominje se cifra od oko 12 miliona funti, koliko Cekicari traze za svog napadaca.
Inace, Cole je 26-ogodisnjak, a visok je 191 cm.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 02 jun 2010, 10:37

Cole je zvijer :D

_amel_13_BHf_
Kontakt:

Post Postao/la _amel_13_BHf_ » 02 jun 2010, 10:47

joj bilo bi sjajno kad bi doso c cole...veoma okretan igrac a visok,to nam treba a ne ko mario gomez,nemoze se sastavit sa loptom.. :o :o
nakon 5 godina BUDUCNOST opet u pl !!!! <3

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 02 jun 2010, 11:00

Neutral je napisao/la:
geronimo je napisao/la:
JetSet_Hantraga je napisao/la: To me vec brine. Ako on vec zna ko je lijevi bek, to je onda najvjerovatnije Braafheid. A nije mi se bas svidio za ono vrijeme koliko je proveo u Bayernu..
da je na njega mislio valjda ne bi drzao ime u tajnosti. garonja ce posluziti za ne daj boze, tesko da ce on izboriti pocetni elf. evo neki (eksperti sa drugih foruma) su nasuskali jednu stvar. :? bilalovca ili vahiba ima jednu dobru sevdu, mozda ponajbolju, njen suprug je timski kolega u reprezentaciji njenog bilala....

pogadjate o kome je rijec? :mrgreen:

Ne znam. :mrgreen:

ja mislim da je taj lijevi bek ko? Contento, milsim da je mali odlican i podsjeca me na Clishiya, imo je nekoliko odlicnih utakmica ove sezone npr u timu kola protiv Schalkea, onda u finalu kupa itd, ako je Bradsttruber dobio sve utakmice iznenada, i iz anonimusa, ne vidim zasto to ove sezone ne bi bio Contento, koji je vec igrao i ti dobro, za razliku od Bradstrubera koji prethodne sezone nije niako igrao..... et to ja mislim :D
Razumijes ti mene burazere moj :)

BAVARAC DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la BAVARAC DO GROBA » 02 jun 2010, 13:17

pise ti d igra sa njim u repki

a radi se o abidalu ako hoces tacnije ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 jun 2010, 14:27

Altintop produzio ugovor za jos jednu godinu. Tacnije ostaje do 2001. :P :P

FC Bayern treibt seine Personalplanungen für die kommende Saison weiter voran. Mittelfeldspieler Hamit Altintop hat seinen am 30. Juni 2010 auslaufenden Vertrag beim Rekordmeister um ein weiteres Jahr bis zum 30. Juni 2011 verlängert.

Altintop war im Sommer 2007 ablösefrei vom FC Schalke 04 an die Säbener Straße gewechselt und absolvierte in den vergangen drei Spielzeiten 49 Bundesligapartien (5 Tore) für den Rekordmeister. Besonders in seinem zweiten Jahr in München hatte der 27-Jährige immer wieder mit Verletzungssorgen zu kämpfen.

Vor Altintop („Ich hänge sehr an dem Klub") hatten die Bayern bereits den Vertrag mit Topstar Franck Ribéry vorzeitig bis Juni 2015 verlängert. Auch Youngster Diego Contento unterschrieb kürzlich einen neuen Kontrakt, der ihn bis 2013 an den FCB bindet. Verlassen haben den Double-Gewinner bisher Michael Rensing und Michael Görlitz.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 jun 2010, 14:29

Odličan posao je ostanak Altintopa, i sa jedne, i sa druge strane. Vidjelo se da lik može igrati na vrhunskom nivou, odlično je odradio posao protiv Lyona, tako da me ovo nije ni najmanje iznenadilo(iako se otezalo sa produženjem ugovora).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 jun 2010, 14:41

Monolog je napisao/la:Odličan posao je ostanak Altintopa, i sa jedne, i sa druge strane. Vidjelo se da lik može igrati na vrhunskom nivou, odlično je odradio posao protiv Lyona, tako da me ovo nije ni najmanje iznenadilo(iako se otezalo sa produženjem ugovora).
Problem je sto ce on i dalje sjediti na klupi, ali to je njegova odluka. Ja sam takodjer zadovoljan njegovim produzenjem saradnje, jer je zaista dobar igrac i spreman odgovoriti svim izazovima.

PS: Muller dobija Ballackovu 13-tku. :D :D

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.