Studiranje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Studiranje
jel ima netko da se razumje u statistiku i da kaze nesto o gumbelovoj raspodjeli ekstremnih vrijednosti i malo ukratko objasni?
goveđigulašmajka
Uranioo...Dex je napisao/la:Dajte mi link onog iz Tuzle što elektrotehniku objašnjava

Ima li netko kakvih tekstova koji obradjuju Medjunarodnu zdravstvenu saradnju, hvala unaprijed 

Vakat je da se počne šta učiti
28og prvi ispit

28og prvi ispit

Spremio sam već 4/5JHam je napisao/la:Uranioo...Dex je napisao/la:Dajte mi link onog iz Tuzle što elektrotehniku objašnjava![]()

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
A **** te zivot cura kaze slikati ce rezultate i 2 puta isti list(od 2 razlicita lista rezultata) slika i samo njega objavi
Mater joj u picku nespobnu mutavu, ko sve moze fax upisati fuj
Da mi je neko pricao ne bi vjerovao

Mater joj u picku nespobnu mutavu, ko sve moze fax upisati fuj

Nad tobom sunce najljepše sja
-
- Kontakt:
Jučer na pripremnoj poslije gola Tiaga reče Mulalić: "Šta žena radi? Jesi vidio šta žena radi?". Tako je i u ovom tvom slučaju, žensko je topinoglavi je napisao/la:A **** te zivot cura kaze slikati ce rezultate i 2 puta isti list(od 2 razlicita lista rezultata) slika i samo njega objavi![]()
![]()
Mater joj u picku nespobnu mutavu, ko sve moze fax upisati fujDa mi je neko pricao ne bi vjerovao

Danas radio ispit iz osnova elektrotehnike... i pao sam

Životni saputnik! 1921
-
- Kontakt:
Pitanje za Tuzlake s elektrotehnike: U kojoj mjeri dolaze ovi zadaci sto ih objašnjava vaš kolega s www.fetp.ba na ispitu iz osnova elektrotehnike, odnosno jesu li zadaci lakši ili teži i tako? 

Životni saputnik! 1921
Svaki zadatak iz OE-a ti je prelagan, ako iole čitaš teoriju
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Re: RE: Re: Studiranje
Na prvim rokovima dolaze takvi zadaci, a kako odmicu rokovi dolaze malo teži. Mada je to sve u 5 deka.Eisenbahner1921 je napisao/la:Pitanje za Tuzlake s elektrotehnike: U kojoj mjeri dolaze ovi zadaci sto ih objašnjava vaš kolega s http://www.fetp.ba na ispitu iz osnova elektrotehnike, odnosno jesu li zadaci lakši ili teži i tako?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ispiti počeli ko mila majka hvala Bogu ! Drvene konstrukcije položene; statika konstrukcija sutra pada ako Bog da !
@bavarian_bk treća godina ha, gdje studiras?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
-
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Studiranje
Obnova druge prijatelju. U Bihacu studiram . Ostala mi 3 predmeta , evo sad 2 . Drvo sam polozio, statiku konstrukcija 1 i 2 imam jos . Danas sam radio 1, sad vidjecemo kako ce biti , nisam bas nesto optimistican ali bice aBd pozitivameho-medo je napisao/la:@bavarian_bk treća godina ha, gdje studiras?

Hmm mi u Tuzli statiku konstrukcija 2 tek imamo u petom semestru, to jeste treca godina zimski semestar, a statiku konstrukcija 1 u cetvrtom semestru. Uglavnom sa srecom, ja sam tek prva godina, brucos, zasad ide odlicno, imam male probleme sa mehanikom 1, to jeste statikom jer sam lose uradio parcijale a nema integralnog, da bi izasao na usmeni na pismenom zavrsnom koji nosi 40 bodova meni treba 28,5. Imas li kakve savjete za drugi semestar na sto da obratim paznju? Mehanika 2?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- Evolution87
- Kontakt:
gledaj mojih gradjevinaca 

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
-
- Kontakt:
A ne znam šta da ti kažem druže ... Kod nas je u 1. godini bilo bitno riješiti obe matematike i mehaniku 1. Mehanika 2 nam je bila skroz laka, ne znam kakav je kod vas taj predmet . Ne znam šta još imate od predmeta u 2. semestru pa da ti kažem šta je "opasno"meho-medo je napisao/la:Hmm mi u Tuzli statiku konstrukcija 2 tek imamo u petom semestru, to jeste treca godina zimski semestar, a statiku konstrukcija 1 u cetvrtom semestru. Uglavnom sa srecom, ja sam tek prva godina, brucos, zasad ide odlicno, imam male probleme sa mehanikom 1, to jeste statikom jer sam lose uradio parcijale a nema integralnog, da bi izasao na usmeni na pismenom zavrsnom koji nosi 40 bodova meni treba 28,5. Imas li kakve savjete za drugi semestar na sto da obratim paznju? Mehanika 2?

Re: RE: Re: Studiranje
Drugi semestar ti je nešto lakši. Mehaniku 2 položi mnogo više nego statiku, iako slabo ko skonta. Uglavnom obrati paznju na zadatke sa vježbi jer će slični ili isti biti i na parcijalama i na završnom, bar je do sad. Iz matematike se potrudi riješit parcijale. Ja mislim da treba skupit nekih 25 od 60 pa da možeš na završni, da se ne zezaš sa integralnim. I još na vrijeme crtaj crteže iz Elemanata jer je uslov da ideš na završni da su ti svi crteži prihvaćeni.meho-medo je napisao/la: Hmm mi u Tuzli statiku konstrukcija 2 tek imamo u petom semestru, to jeste treca godina zimski semestar, a statiku konstrukcija 1 u cetvrtom semestru. Uglavnom sa srecom, ja sam tek prva godina, brucos, zasad ide odlicno, imam male probleme sa mehanikom 1, to jeste statikom jer sam lose uradio parcijale a nema integralnog, da bi izasao na usmeni na pismenom zavrsnom koji nosi 40 bodova meni treba 28,5. Imas li kakve savjete za drugi semestar na sto da obratim paznju? Mehanika 2?
Jel ima neko sa Elektrotehnike, da ga pitam nesto u vezi naizmjenicnih struja, kratko objasnjenje mi je potrebno. 

Mia San Mia
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.