Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Re: Liverpool FC
Sretan rodjendan Karageru, uz Dzerija i Hipiju meni najdrazeg igraca otkako pratim Livči 

ZZ
Navodno. I neka je posljednja.#Liverpool have made their final offer of £31m to #Shakhtar for #Teixeira and want a response by Saturday. #Teixeira wants to leave to LFC.
Izvor ?
Ono sto sam ja video jeste da je Echo preneo da se nista nije pomaklo od one prve ponude, i da deal sve vise deluje kao da je off. Steta.
Inace odlican post @reds.
Ono sto sam ja video jeste da je Echo preneo da se nista nije pomaklo od one prve ponude, i da deal sve vise deluje kao da je off. Steta.
Mogli smo da preplacujemo takozvane "PL proven" igrace, ali ovi abroad su nam teska mana. Ne znam uopste kako smo Firmina uspeli da dovedemo, i dalje se cudim.Klopp is in agreement that paying £38M for Teixeira would be too big of a gamble. (Echo)
Inace odlican post @reds.
Nije reliable.Paradajz je napisao/la:Izvor ?

Kako god, jasno je da ovi ne odstupaju od 38m i ne gori im da ga prodaju baš u januaru.
Ma prodace ga oni na leto za istu tu cenu, samo sto se vise nece samo LFC interesovati. Samo ga dodati na onu cuvenu listu "neuspesnih abroad transfera" nazalost.

Slazem se da Kloppa ceka tezak posao, daleko tezi nego BR-a, jer ce doci kvalitetniji menadzeri u ligi, nece vise pokemoni trositi veliku lovu, a na terenu ekipe ne znaju akciju jednu napraviti i na kraju titulu uzeti ekipa koja je najmanje losa bila, a Evropu ne treba ni spominjati.
Tri veznjaka, Teixeira na desetci, Firmino u spicu i dva krila, pa sa koliko igraca cemo to igrati ?

Zasto zrtvovati kup, a ne ligu ? U kupu imas sansu ici do kraja, a liga ti nista ne znaci.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
@YNWA, pošto sam u škripcu sa vremenom neću duljiti.
Mislio sam skroz na takmičenja u Evropi. Svakako da igranje u LP ima više prednosti, ali ako skontaš da je to vjerovatno 8-10 mečeva (sa kvalifikacijama) više za sezonu i to za ekipu koja u zadnje vrijeme ima dosta problema sa povredama i zbog toga nema širinu u ekipi, to je ipak itekako velik problem. Ponavljam da vjerujem da Klopp neće uraditi neki specijalan posao na ljeto iz više razloga i stoga se bojim da bi Liverpool naredne sezone mogao lahko ispuhati sa eventualnim igranjem na 4 fronta. Ključ moje zamisli jeste da bi klub bez natjecanja u Evropi imao i više nego dovoljno vremena da udari jake i čvrste temelje, te da naredne sezone sigurno upadne u TOP 4, sa tendencijom da se u narednim sezonama ustali u LP, te eventualno udari i na titulu. Moja prepostavka je da ako budu igrali LP, da neće istu izboriti za sezonu 17/18 kroz ligu što je opet korak unazad. Priču sa SK-a nisam slušao/čitao tako da nisam upućen.
Što se tiče ovih viška igrača
my bad. Nisam ni skontao, ali sa Alexom to bi bio najmanjim problem. Ključ je da se dovede kvalitetan centralni vezni ili krilo (uz njega) i u zavisnosti od toga iskombinovati. Can - Hendo nazad, Cou nešto povučenije lijevo krilo, Alex 10-tka, desno eventualno Milner i naprijed Firmino (recimo). U svakom slučaju veliki broj kvalitetnih kombinacija, ali to sve zavisi od transfera.
Liga znači prestiž i puno više novca (recimo više novca taman za koliko bi doveli Alexa) nego FA kup. Klopp ako ugrabi Liga kup, ima jedan trofej i sigurno da će probati u ligi ići što dalje, jer svakako da ne želiš otpočeti novi posao sa pozicijom broj 6 ili gore od toga (a može bolje). Iskreno, ja bih radije dva kupa i 7. ili 8. mjesto u ligi, nego recimo jedan kup i 5. mjesto. Međutim, mislim da smo svi svjesni da ova ekipa trenutno nema kapacitet da igra na tri fronta do kraja, a totalno je neozbiljno očekivati da će se žrtvovati liga (koja donosi enorman novac klubu) jer unatoč svemu klub ima "mizernih" -8 u odnosu na Spurse. Tako da odluka pada na FA kup ili LE. Ako dalje razlažemo stvari, sa ovim drugim imaš šanse da uhvatiš LP što će sigurno probati Jurgen, tako da je računica po meni jasna - FA kup će se žrtvovati. Možda i mogu probati izgurati i tu, ali onda slijedi debakl posljednjih mjesec - dva i veći broj povreda nego sada.
EDIT: Da dovršim samo započeto...
U vezi te priče sa Rodgersom i kolapsa koji se desio sezoni 14/15, LP je tu zapravo najmanji faktor. Desilo se ono što je svima poznato, a to je da je klub ostao prvo bez najboljeg igrača Suareza, a zatim vjerovatno drugog najboljeg - Sturridgea, čim si ekipi oduzeo nekih cca 40 ligaških golova. LFC je i u toj famoznoj sezoni primio veliki broj golova, ali su imali luđački napad pa je bilo sasvim normalno da ako prime 2 ili 3, zabiju 4,5 ili 6 komada. Onda se desilo da bukvalno nestane ovih 40-tak golova, a da klub nastavi da prima skoro identičan broj golova. Gerrard se raspao psihički, a fizički ionako ga zadnjih godina nije krasila neka trka. Klub kao najveće pojačanje dovodi cirkusanta Ballotelija, te masu igrača upitnog kvaliteta poput Lovrena, Morena, Origija, Markovića, Cana itd... Naravno ovi mladi su dovedeni kao talenti od kojih se očekuje da u budućnosti dostignu neki željeni nivo, ali klub gubi ponajboljeg napadača svijeta u tom trenutku i ne dovodi adekvatnu zamjenu i praktično odatle kreću svi problemi. Sad šta bi bilo kad bi bilo - na kraju pristojnih -8 u odnosu na United, ali da je Sturridge bio bar još 5 utakmica spreman bilo bi... i tako to.
Da se još vratim kratko na tu famoznu 13/14. Rodgers je u toj sezoni ozbiljnije koristio (više od 10 nastupa) tačno samo 18 igrača - što je jako, jako malo. Koliko me sjećanje služi, te sezone Liverpool nije igrao Evropu i prilično brzo je eliminisan iz kupova. Dakle, ekipa je imala sasvim dovoljno vremena da se sprema samo za ligaške mečeve, što je na kraju i rezultiralo sa korištenjem malo igrača. Šta misliš dokle bi dogurali da su igrali na 3 fronta recimo? I onda se desi taj raspad sistema i opet korak nazad za Liverpool.
Eh to je poenta onog što govorim za narednu sezonu i ne igranje u Evropi. Klopp neće moći posložiti ekipu samo za jedan prelazni rok po svojoj želji i to iz više razloga. Pitanje je u kakvom će sastavu biti ekipa za narednu sezonu, šta će biti sa dugoročno povrijeđenim igračima (Gomezom, Ingsom, i Sturridgeom)... Liverpool nema taj luksuz da u ligi odmara neke igrače ili vrši neke kombinacije jer nisu toliko dominantni da se poigravaju sa protivnicima, znači 100% u svakom duelu moraju dati od sebe, a opet ako uđeš u LP naravno da ćeš igrati sa 120% u svakom meču jer je klub željan tog takmičenja. Zatim tu dođu kupovi, gdje nemaš obraza ispasti odmah i to od nekog trećeligaša ili i gore, pa i tu igraš sa barem kombinovanim sastavom, pa eventualno dobro prođeš pa i završnici igra bolji tim ne bi li se uzeo trofej i tako dalje i tako dalje. Uz sve to, ekipa standardno ima brutalne pripreme za početak sezone, gdje se putu hiljade i hiljade kilometara i ionako iscrpljeni igrači dodatno umaraju (najbolje se oslikalo na Chelseau ove sezone).
Dakle, malo po malo, sa svih strane skupilo bi se eventualno sa igranjem u Evropi nekih finih skoro pa 60 mečeva, a sa ovim što Klopp hoće da implementira - presing, muška i borbena igra do zadnje sekunde, daje mi za pravo da mislim i vjerujem da ekipa neće odradi dovoljno dobro prelazni rok da se može iznijeti tih 50-tak - 60 utakmica kako treba i da će se desiti da u sezoni 16/17 ne izbore LP što će opet biti korak unazad i gdje se može desiti slična stvar kao i sa Rodgersom.
Mislio sam skroz na takmičenja u Evropi. Svakako da igranje u LP ima više prednosti, ali ako skontaš da je to vjerovatno 8-10 mečeva (sa kvalifikacijama) više za sezonu i to za ekipu koja u zadnje vrijeme ima dosta problema sa povredama i zbog toga nema širinu u ekipi, to je ipak itekako velik problem. Ponavljam da vjerujem da Klopp neće uraditi neki specijalan posao na ljeto iz više razloga i stoga se bojim da bi Liverpool naredne sezone mogao lahko ispuhati sa eventualnim igranjem na 4 fronta. Ključ moje zamisli jeste da bi klub bez natjecanja u Evropi imao i više nego dovoljno vremena da udari jake i čvrste temelje, te da naredne sezone sigurno upadne u TOP 4, sa tendencijom da se u narednim sezonama ustali u LP, te eventualno udari i na titulu. Moja prepostavka je da ako budu igrali LP, da neće istu izboriti za sezonu 17/18 kroz ligu što je opet korak unazad. Priču sa SK-a nisam slušao/čitao tako da nisam upućen.
Što se tiče ovih viška igrača

Liga znači prestiž i puno više novca (recimo više novca taman za koliko bi doveli Alexa) nego FA kup. Klopp ako ugrabi Liga kup, ima jedan trofej i sigurno da će probati u ligi ići što dalje, jer svakako da ne želiš otpočeti novi posao sa pozicijom broj 6 ili gore od toga (a može bolje). Iskreno, ja bih radije dva kupa i 7. ili 8. mjesto u ligi, nego recimo jedan kup i 5. mjesto. Međutim, mislim da smo svi svjesni da ova ekipa trenutno nema kapacitet da igra na tri fronta do kraja, a totalno je neozbiljno očekivati da će se žrtvovati liga (koja donosi enorman novac klubu) jer unatoč svemu klub ima "mizernih" -8 u odnosu na Spurse. Tako da odluka pada na FA kup ili LE. Ako dalje razlažemo stvari, sa ovim drugim imaš šanse da uhvatiš LP što će sigurno probati Jurgen, tako da je računica po meni jasna - FA kup će se žrtvovati. Možda i mogu probati izgurati i tu, ali onda slijedi debakl posljednjih mjesec - dva i veći broj povreda nego sada.
U vezi te priče sa Rodgersom i kolapsa koji se desio sezoni 14/15, LP je tu zapravo najmanji faktor. Desilo se ono što je svima poznato, a to je da je klub ostao prvo bez najboljeg igrača Suareza, a zatim vjerovatno drugog najboljeg - Sturridgea, čim si ekipi oduzeo nekih cca 40 ligaških golova. LFC je i u toj famoznoj sezoni primio veliki broj golova, ali su imali luđački napad pa je bilo sasvim normalno da ako prime 2 ili 3, zabiju 4,5 ili 6 komada. Onda se desilo da bukvalno nestane ovih 40-tak golova, a da klub nastavi da prima skoro identičan broj golova. Gerrard se raspao psihički, a fizički ionako ga zadnjih godina nije krasila neka trka. Klub kao najveće pojačanje dovodi cirkusanta Ballotelija, te masu igrača upitnog kvaliteta poput Lovrena, Morena, Origija, Markovića, Cana itd... Naravno ovi mladi su dovedeni kao talenti od kojih se očekuje da u budućnosti dostignu neki željeni nivo, ali klub gubi ponajboljeg napadača svijeta u tom trenutku i ne dovodi adekvatnu zamjenu i praktično odatle kreću svi problemi. Sad šta bi bilo kad bi bilo - na kraju pristojnih -8 u odnosu na United, ali da je Sturridge bio bar još 5 utakmica spreman bilo bi... i tako to.
Da se još vratim kratko na tu famoznu 13/14. Rodgers je u toj sezoni ozbiljnije koristio (više od 10 nastupa) tačno samo 18 igrača - što je jako, jako malo. Koliko me sjećanje služi, te sezone Liverpool nije igrao Evropu i prilično brzo je eliminisan iz kupova. Dakle, ekipa je imala sasvim dovoljno vremena da se sprema samo za ligaške mečeve, što je na kraju i rezultiralo sa korištenjem malo igrača. Šta misliš dokle bi dogurali da su igrali na 3 fronta recimo? I onda se desi taj raspad sistema i opet korak nazad za Liverpool.
Eh to je poenta onog što govorim za narednu sezonu i ne igranje u Evropi. Klopp neće moći posložiti ekipu samo za jedan prelazni rok po svojoj želji i to iz više razloga. Pitanje je u kakvom će sastavu biti ekipa za narednu sezonu, šta će biti sa dugoročno povrijeđenim igračima (Gomezom, Ingsom, i Sturridgeom)... Liverpool nema taj luksuz da u ligi odmara neke igrače ili vrši neke kombinacije jer nisu toliko dominantni da se poigravaju sa protivnicima, znači 100% u svakom duelu moraju dati od sebe, a opet ako uđeš u LP naravno da ćeš igrati sa 120% u svakom meču jer je klub željan tog takmičenja. Zatim tu dođu kupovi, gdje nemaš obraza ispasti odmah i to od nekog trećeligaša ili i gore, pa i tu igraš sa barem kombinovanim sastavom, pa eventualno dobro prođeš pa i završnici igra bolji tim ne bi li se uzeo trofej i tako dalje i tako dalje. Uz sve to, ekipa standardno ima brutalne pripreme za početak sezone, gdje se putu hiljade i hiljade kilometara i ionako iscrpljeni igrači dodatno umaraju (najbolje se oslikalo na Chelseau ove sezone).
Dakle, malo po malo, sa svih strane skupilo bi se eventualno sa igranjem u Evropi nekih finih skoro pa 60 mečeva, a sa ovim što Klopp hoće da implementira - presing, muška i borbena igra do zadnje sekunde, daje mi za pravo da mislim i vjerujem da ekipa neće odradi dovoljno dobro prelazni rok da se može iznijeti tih 50-tak - 60 utakmica kako treba i da će se desiti da u sezoni 16/17 ne izbore LP što će opet biti korak unazad i gdje se može desiti slična stvar kao i sa Rodgersom.
FK Pjetlovi
Times pise kako nam je Chicarito sad prioritet. Lako moze ovo znaciti da smo pustili buvu novinarima zbog Teixeire.
Sumnjam da je Meksikanac uopste i moguc sad u januaru.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Da, ali govore da će Chicha na ljeto biti meta, ne sada, jer ne vjeruju da će ga pustit Bayer.Paradajz je napisao/la:Times pise kako nam je Chicarito sad prioritet. Lako moze ovo znaciti da smo pustili buvu novinarima zbog Teixeire.
The Anfield side had discussed the idea of trying to rush through a deal this month but believe Leverkusen could not be persuaded to sell.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Da, sad vidim da je kao top priority za leto. Nista mi se to ne svidja.
Sve mi je to sumnjivo, pogotovo sto je Rory Smith potpisnik clanka.
Sve mi je to sumnjivo, pogotovo sto je Rory Smith potpisnik clanka.
Navodno su ga nasi zeljeli i 2014, ali je on zelio procesti godinu na posudbi u Realu. Ne znam sta bi rekao na to. Uvijek sam ga cijenio i smatrao jako dobrim igracem, ali bio je u Unitedu, a meni to dosta smeta.
Sve su prilike da od Teixeire nema nista u januaru. Razlika u ponudjenoj i trazenoj cijeni je prevelika, a na ljeto ce Shakhtar imati vise kupaca, i vjerovatno ce otici za 50mil eura. Tako da se bojim da i njega mozemo dodati na listu sa Costom, Willianom, Mkhitarjanom itd.
Sve su prilike da od Teixeire nema nista u januaru. Razlika u ponudjenoj i trazenoj cijeni je prevelika, a na ljeto ce Shakhtar imati vise kupaca, i vjerovatno ce otici za 50mil eura. Tako da se bojim da i njega mozemo dodati na listu sa Costom, Willianom, Mkhitarjanom itd.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Oglasili se ovi iz Shakhtara.

Shakhtar CEO: "Liverpool offered €32m and €4m bonus. It was their last figure. Our position is, we don't want to sell Alex Teixeira now."
Shakhtar CEO: "We will sell Alex Teixeira only at the end of the season. We need good results in Europa League and Ukrainian Championship."
Shakhtar CEO: "Alex Teixeira has a €70m clause in his contract. If someone can pull this off, then come and take him."
70m evra je vec ludilo.Shakhtar CEO: "Klopp wants to see Alex Teixeira, in a personal conversation with Liverpool, it was also mentioned."

Upravo procitao...
Ako je tacno da su ga molili da ostane jjos sest mjeseci, kada sz svi bjezali iz Shakhtara, i on prihvatio, onda ga fakat jebu.
Ova cijena od 70 miliona je smijesna za igraca iz Ukrajinske lige.
Koliko god da sam se radovao eventualnom dolasku, previsoka cijena mi je promijenila misljenje.
Jbt, skoro ko Suarezova cijena.
Shaktar, hvala i prijatno...
Ako je tacno da su ga molili da ostane jjos sest mjeseci, kada sz svi bjezali iz Shakhtara, i on prihvatio, onda ga fakat jebu.
Ova cijena od 70 miliona je smijesna za igraca iz Ukrajinske lige.
Koliko god da sam se radovao eventualnom dolasku, previsoka cijena mi je promijenila misljenje.
Jbt, skoro ko Suarezova cijena.
Shaktar, hvala i prijatno...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....
Jurgen Klopp is set to make significant changes to his Liverpool side for Saturday’s FA Cup tie with West Ham at Anfield. (James Pearce)
Steven Caulker is in contention to make his full debut vs West Ham &
Dejan Lovren is set to make his comeback from injury. (James Pearce)
Daniel Sturridge’s absence is set to continue. He is still struggling to convince Klopp that he’s ready for a return. #lfc (James Pearce)
Joe Allen is expected to be rewarded with a start along with the likes of Christian Benteke, Jordon Ibe and Brad Smith vs West Ham. (Pearce)
Joao Teixeira and Cameron Brannagan will also come under consideration. Klopp must decide whether to retain Jon Flanagan. (James Pearce)
Kevin De Bruyne OUT for the Capital One Cup final.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
A i lazu ovi ukrajinci u pm...
Neki dan Lucesku kaze da nema nista protiv odlaska Alexa, da ne zeli nezadovoljnog igraca u ekipi...
Sada ovaj njihov ceo kaze da trener "insistira" na njegovom ostanku.
Je.bo lud zbunjenog.
Meni potpuno identicno kao sa Konoplyankom.
Pocinjem gotiviti Ruse, ako ni zbog cega drugog onda zbog rata u Ukrajini.
Neki dan Lucesku kaze da nema nista protiv odlaska Alexa, da ne zeli nezadovoljnog igraca u ekipi...
Je.bo lud zbunjenog.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....
U Liverpoolu ništa novo. ... opet stara boljka, jbt pa nije Teixeira jedini igrač kreni odmah u pregovore i sa alternativom pa da bar jednog igrača završiš jer nemaš ti vremena u januaru ovakvo duge pregovore voditi... iz godine u godinu isto ja sve više počinjem sumnjati da ovo nije nesposobnost uprave nego pametna taktika kako da uštede novce a da izgleda da se nešto radi. Kako to da svaki drugi klub uspije napraviti transfer bez ovih zavrzlama ili se okrene realnijoj opciji a u Liverpoolu uvijek ista priča. Samo mi je zao kloppa ovdje očigledno da još nije skontao s kim ima posla i gdje je došao.ackeey je napisao/la:A i lazu ovi ukrajinci u pm...
Je.bo lud zbunjenog.
Ja bi volio da dođe chicharito uvijek mi je bio drag igrač i ne smeta mi sto je bio u Manchesteru.
@Ackeey čini mi se da su ovi iz donetska pro ruski orijentirani... ja sam ruse uvijek gotovio ali sumnjam da bi naši sa više uspjeha pregovarali s njima, ovo je više postalo sablonizirano
You are someone else I am still right here
E sranja , na ljeto su sanse bas minimalne da ga dovedu
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Pisi malo krace postove, malo ko ce ovo procitati, ne znam sta bi i meni da citamreds je napisao/la:@YNWA, pošto sam u škripcu sa vremenom neću duljiti.
Što se tiče ovih viška igračamy bad. Nisam ni skontao, ali sa Alexom to bi bio najmanjim problem. Ključ je da se dovede kvalitetan centralni vezni ili krilo (uz njega) i u zavisnosti od toga iskombinovati. Can - Hendo nazad, Cou nešto povučenije lijevo krilo, Alex 10-tka, desno eventualno Milner i naprijed Firmino (recimo). U svakom slučaju veliki broj kvalitetnih kombinacija, ali to sve zavisi od transfera.

A sad ozbiljno. Osvajanjem kupa ti si vec u Evropi, igras kvalifikacije za EL, znaci 99 % si u grupnoj fazi, izgleda to si zaboravio

LP ti nikako ne moze biti teret i nesto sto te moze poremetiti u planovima da dođes do cilja. LP ti moze samo pomoci, iz milion razloga. Razumio bi tu pricu da je sad dilema, da li potrositi 300 miliona funti i ici na sve ili nista, ako izboris LP odlicno, ako ne izboris nema te nigdje i neces se oporaviti u sledecih nekoliko godina.
Ovu prica ima smisla kad je rijec o EL, jer ides po nekim "vukojebinama", financijski ti ne donosi toliko koristi, zato Englezi i salju rezerve, ali LP je nesto drugo.
Sta ces vise novca dobiti ako budes 6, umjesto 7 ili 8 ? Pamte se samo trofeji, koga briga koji si zavrsio ako nisi izborio LP. A LP ne mozes izboriti, nije to samo -8.
I sam si napisao da najmanji uticaj na debakl prosle sezone ima LP, znaci ne bi ona bila problem ni sledece, samo dovedi kako treba pojacanja ?
BR je znao prije te sezone da mu ne treba sirok igracki kadar jer nema Evrope, da smo igrali Evropu sigurno bi doveo jos kojeg polovnjaka

Presing je posebna prica, sumnjam da cemo takav Liverpool gledati sledece sezone, Klopp je vidio da se mora prilagoditi PL i da taj presing nece proci.
ackeey je napisao/la:A i lazu ovi ukrajinci u pm...
Je.bo lud zbunjenog.
Zezas se

I u cemu je sad problem, pa mi smo se isto ponasali u slucaju Suarez.
Sarajevo i Liverpool
Ja sam ti probao objasniti zašto mislim da je bolje imati što je manje moguć broj utakmica sljedeće sezone, tako da nemam više ništa napisati na tu temu.YNWA je napisao/la:
LP ti nikako ne moze biti teret i nesto sto te moze poremetiti u planovima da dođes do cilja. LP ti moze samo pomoci, iz milion razloga. Razumio bi tu pricu da je sad dilema, da li potrositi 300 miliona funti i ici na sve ili nista, ako izboris LP odlicno, ako ne izboris nema te nigdje i neces se oporaviti u sledecih nekoliko godina.
Ovu prica ima smisla kad je rijec o EL, jer ides po nekim "vukojebinama", financijski ti ne donosi toliko koristi, zato Englezi i salju rezerve, ali LP je nesto drugo.
Napisao sam da bih ja radije da klub uzme oba kupa (osim ako neće direktno u EL ondaSta ces vise novca dobiti ako budes 6, umjesto 7 ili 8 ? Pamte se samo trofeji, koga briga koji si zavrsio ako nisi izborio LP. A LP ne mozes izboriti, nije to samo -8.

Upravo tako i to sam mislim detaljno i objasnio. Jednostavno sumnjam da neće ekipa imati potrebnu širinu da naredne sezone iznese recimo 50+ mečeva, a od Švaba ne očekuješ da će puštati tek tako utakmice. Dakle, ako dovedu potrebne kvalitetne igrače, recimo na 4 od 5 pozicija koje sam naveo, onda vjerujem da će moći igrati ako treba i na 3 fronta punom snagom, u suprotnom nikako. Plus što bi se moglo desiti da City, Chelsea i United uđu u sezonu sa novim trenerima, a ove prve dvije ekipe i sa dosta izmjena što svakako želiš iskoristiti dok se mašine nisu zahuktale.I sam si napisao da najmanji uticaj na debakl prosle sezone ima LP, znaci ne bi ona bila problem ni sledece, samo dovedi kako treba pojacanja ?
To je jedno od milion pitanja. Trebaće i Kloppu još prilagodbe, pitanje je koliko će moći izvući pouka iz ove sezone, hoće li imati ijednom cijelu ekipu na okupu pa da barem u nekoliko mečeva vidi u potpunosti na čemu je. Sve se to može itekako odraziti na narednu sezonu. Šta će biti sa trojicom igrača koji su već dugo povrijeđeni (a koji su bitni igrači, barem za rotaciju), sa Bentekeom, Allenom, Lucasom i sličnim igračima? Koliko će na kraju biti izmjena u ekipi? Vrlo lahko se može desiti da ekipa uđe sa dosta izmjena u narednu sezonu, pa da praktično opet sljedeća sezona bude uigravanje, a imaš slabiju podlogu i ekipu od svih konkurenata i onda se vraćamo na ono o čemu sam toliko pisao i srž - imaćeš veliki broj utakmica, ekipu koja nije dorasla tome i koja vrlo vjerovatno u takvoj situaciji neće izboriti LP kroz ligu i to u sezoni koja će sigurno biti turbulentna za skoro sve sem Arsenala i onda opet imaš veliki korak unazad i to jednostavno postaje začarani krug.Presing je posebna prica, sumnjam da cemo takav Liverpool gledati sledece sezone, Klopp je vidio da se mora prilagoditi PL i da taj presing nece proci.
FK Pjetlovi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.