Zar nije u Vojvodini? Ili je to neko drugi otisao tamo od nasihOkolele je napisao/la:Uzelac u Olimpicu..
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Životni saputnik! 1921
Brko popusio na kraju.....Okolele je napisao/la:Brko 2/1 eto repa..
-
- Kontakt:
Drago mi je da smo svi svjesni da se ova ekipa mora uigrati i sl. Svjesni smo isto tako da puno zaostajemo i da će Evropu biti teško izboriti. Samo sam nekoliko ljudi čuo da kažu da idemo u Evropu sto posto. Znači nikakvu euforiju ja ne vidim. Nadam se sa druge strane da smo i bez te prevelike euforije svjesni da trebamo doći na tekmu i da ćemo doći protiv Širokog. Mi smo samo ushićeni zbog pozitivnih promjena.
Ko ne konta, pa i Ligata i pitari, da se pravi ekipa na duge staze onda je lud. Znači pravi se ekipa za narednu sezonu jer je protekla pokazala da ovih 7-8 igrača što su otišli ne mogu izdržati teret igranja u Želji. U ovoj šta god uspijemo uraditi bit će dobro. Nadam se da će to biti Evropa. Razlika između nas i pitara što su oni gomilali igrače na igrače. Mi ih nismo imali tj nismo imali dobru konkurenciju, a ni dovoljno igrača, jer su mnogi krpili i igrali pozicije koje ne igraju. Pored toga otišlo je 8 igrača. TO znači da smo doveli samo bolje na ista mjesta i dodali još njih nekoliko da bi pokrili i one rupe.
Razlika između nas i nji je i u tome što ja mislim da su ovi igrači što su nama došli dobre glave. Nije došao hronično povrijeđen igrač niti neki koji je dokazana budala kao Ikande npr. Ovi momci su zdravi psihički i to se vidi iz svih izjava. To je jako bitno. Tamo su bili neki klanovi a ovdje ne vjerujem da će ih biti jer ako neki budu opstruirali i ne budu trčali Edis će ih izmjeniti, ali istovremeno ovi momci mogu još uvijek napraviti nešto od svoje karijere i imaju motiv. Jedini su Bekrija i Jadranko na zalasku ali njih znamo da su zdravi u glavu i da su svjesni da su tu radi mlađih. Oni su vezani za Želju i nisu tu samo da uzmu lovu kao Puzigaća, Purić, Barić i drugi. Osjećaju ovaj klub svojim. RAzlike su to ogromne tj nije isti način gomilanja igrača.
@bocaccio je objašnjavao sto puta zašto je bolje za naše mlade igrače da igraju sa boljim igračima. Da nismo odustali od forsiranja mladih pokazuje primjer Vece. To znači da će mladi koji je spreman uvijek imati šansu. Sigurno će Memija, AMir, Dado i Veca igrati. Ako se budu vukli na klupu će. Sad će biti lakše uvesti i DInu i Hiorša i Mujagu i Žeru kad ima oko sebe 8 ili 9 jakih igrača. Tako Dinamo radi. Gdje primjeti talenat gura ga prvo kroz ligu, pa kasnije u Evropi. I kad ima nekog na toj poziciji daje priliku mladom igraču, a ovog boljeg prodaje kad ovaj mldji stasa i tako vrti igrače. DA bi krenuo u taj proces moraš imati po dva igrača na svakoj poziciji. Mi to nismo imali i sada idemo u taj proces. Sutra će doći Šeha kad ode Memija i ući će u proces, ali imaš Stanu, Stevanovića da su mu tu pri ruci. Pa onda Ado mali i Midžić itd itd.
Kad smo kod ove trojice posuđenih moram reći da se nadam da će Šeha i Alihodžić igrati gore. Nadam se da su posuđeni ekipi gdje fali takav igrač, a ne da čekaju šansu sa klupe. Midžić će igrati jer igrao je i u prošloj polusezoni. Nadam se da se i o tome mislilo.
Ko ne konta, pa i Ligata i pitari, da se pravi ekipa na duge staze onda je lud. Znači pravi se ekipa za narednu sezonu jer je protekla pokazala da ovih 7-8 igrača što su otišli ne mogu izdržati teret igranja u Želji. U ovoj šta god uspijemo uraditi bit će dobro. Nadam se da će to biti Evropa. Razlika između nas i pitara što su oni gomilali igrače na igrače. Mi ih nismo imali tj nismo imali dobru konkurenciju, a ni dovoljno igrača, jer su mnogi krpili i igrali pozicije koje ne igraju. Pored toga otišlo je 8 igrača. TO znači da smo doveli samo bolje na ista mjesta i dodali još njih nekoliko da bi pokrili i one rupe.
Razlika između nas i nji je i u tome što ja mislim da su ovi igrači što su nama došli dobre glave. Nije došao hronično povrijeđen igrač niti neki koji je dokazana budala kao Ikande npr. Ovi momci su zdravi psihički i to se vidi iz svih izjava. To je jako bitno. Tamo su bili neki klanovi a ovdje ne vjerujem da će ih biti jer ako neki budu opstruirali i ne budu trčali Edis će ih izmjeniti, ali istovremeno ovi momci mogu još uvijek napraviti nešto od svoje karijere i imaju motiv. Jedini su Bekrija i Jadranko na zalasku ali njih znamo da su zdravi u glavu i da su svjesni da su tu radi mlađih. Oni su vezani za Želju i nisu tu samo da uzmu lovu kao Puzigaća, Purić, Barić i drugi. Osjećaju ovaj klub svojim. RAzlike su to ogromne tj nije isti način gomilanja igrača.
@bocaccio je objašnjavao sto puta zašto je bolje za naše mlade igrače da igraju sa boljim igračima. Da nismo odustali od forsiranja mladih pokazuje primjer Vece. To znači da će mladi koji je spreman uvijek imati šansu. Sigurno će Memija, AMir, Dado i Veca igrati. Ako se budu vukli na klupu će. Sad će biti lakše uvesti i DInu i Hiorša i Mujagu i Žeru kad ima oko sebe 8 ili 9 jakih igrača. Tako Dinamo radi. Gdje primjeti talenat gura ga prvo kroz ligu, pa kasnije u Evropi. I kad ima nekog na toj poziciji daje priliku mladom igraču, a ovog boljeg prodaje kad ovaj mldji stasa i tako vrti igrače. DA bi krenuo u taj proces moraš imati po dva igrača na svakoj poziciji. Mi to nismo imali i sada idemo u taj proces. Sutra će doći Šeha kad ode Memija i ući će u proces, ali imaš Stanu, Stevanovića da su mu tu pri ruci. Pa onda Ado mali i Midžić itd itd.
Kad smo kod ove trojice posuđenih moram reći da se nadam da će Šeha i Alihodžić igrati gore. Nadam se da su posuđeni ekipi gdje fali takav igrač, a ne da čekaju šansu sa klupe. Midžić će igrati jer igrao je i u prošloj polusezoni. Nadam se da se i o tome mislilo.
ma razlika izmedju njih i nas je velika samo to Ligata ne zna jer je glup i samo mu je cilj da blati...znaci Sarajevo kad je dovodilo igrace potpisivali su ih na 3 godine...kod nas to nij eslucasj ugovori su na godini ili godinu i pol...gdje igrac ako se n epokaze automatski ce postati slobodan ...druga razlika je sto su oni imali imperativ a mi ga nemamo...ako izborimo evropu dobro je ako ne imamo okosnicu ekipe za sljedecu sezonu i samo cemo se dodatno pojacati....tako da ovo su gluposti 

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Ligatu ne mogu organski poslije onih nebuloznih pitanja na presu, al da je ovaj tekst objektivan - jeste potupno.
Ustvari, ja danas dok sam citao novine, mislio sam da je prepisivo postove od FKZ1921, mozda i jest neke djelove ne mogu sad trazit..
Krilni igraci: Memija, Tiago, Mailson, Stevanovic M,Stanic, Halvadzic - vrlovjerovatno dvojica nece nikako igrati, a da bi recimo nekome digao formu moras ga forsirati i nekad istrpiti ako ne ide..
Veznjaci: Amir, Dado, Blagojevic, Bekric, Zolotic + dolazi jedan + Hasanovic i Hiros - ni ovdje dvojica-trojica nece primirisati terenu, al to nije problem, problem je sto igrac veoma tesko ulazi u formu kad ne igra redovno..
Po memi su visak Bekric (jos uvijek ne mogu da vjerujem da je potisao na 3,5 god) 2 krilnih (Halvadzic i Mailson npr) i par nasih igraca su visak, mada mi je zao Hirosa prvenstveno a i Hasanovica, ne znam sto ih ne posalju na posudbu, da se razvijaju, najvaznije godine gube..
Znaci imamo jedno 5-6 igraca viska jos ako dodju dvojica, po meni ovdje nije bilo sistemskog dovodjenja..
Isto sto je Sarajevo radilo nedavno mi radimo, a da smo kupili igrace koji su u formi, platili nesto za njih, al u pola manje da smo doveli ja bi bio iskreno zadovoljniji..
Ja sam sve ovo napisao zato sto smatram da u ovolikom kvantitetu, nece moci fino izaci kvalitet - jer nece biti kontinuiteta igranja..
Ustvari, ja danas dok sam citao novine, mislio sam da je prepisivo postove od FKZ1921, mozda i jest neke djelove ne mogu sad trazit..
Krilni igraci: Memija, Tiago, Mailson, Stevanovic M,Stanic, Halvadzic - vrlovjerovatno dvojica nece nikako igrati, a da bi recimo nekome digao formu moras ga forsirati i nekad istrpiti ako ne ide..
Veznjaci: Amir, Dado, Blagojevic, Bekric, Zolotic + dolazi jedan + Hasanovic i Hiros - ni ovdje dvojica-trojica nece primirisati terenu, al to nije problem, problem je sto igrac veoma tesko ulazi u formu kad ne igra redovno..
Po memi su visak Bekric (jos uvijek ne mogu da vjerujem da je potisao na 3,5 god) 2 krilnih (Halvadzic i Mailson npr) i par nasih igraca su visak, mada mi je zao Hirosa prvenstveno a i Hasanovica, ne znam sto ih ne posalju na posudbu, da se razvijaju, najvaznije godine gube..
Znaci imamo jedno 5-6 igraca viska jos ako dodju dvojica, po meni ovdje nije bilo sistemskog dovodjenja..
Isto sto je Sarajevo radilo nedavno mi radimo, a da smo kupili igrace koji su u formi, platili nesto za njih, al u pola manje da smo doveli ja bi bio iskreno zadovoljniji..
Ja sam sve ovo napisao zato sto smatram da u ovolikom kvantitetu, nece moci fino izaci kvalitet - jer nece biti kontinuiteta igranja..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
ja nigdje nisam vidio da neko naš kaže da ćemo sigurno išta...pa ni izboriti evropu. odmah prva razlika. dobro raspoloženje je više zato što se vidi da nismo ni kokuzi ni pred stečajem.
druga razlika je to što je 7 igrača otišlo, a i sa njima je enis sadiković uskako na sve pozicije. tačno je da treba uigrati nove, ali nesumnjivo je da su bolji, nesumnjivo je da je trebao remont, to je pisao i on sam, i što prije počneš prije ćeš i završiti.
a najveća razlika je to da mi nismo već prodali sve što imamo i već potrošili pare koje smo dobili za to.
druga razlika je to što je 7 igrača otišlo, a i sa njima je enis sadiković uskako na sve pozicije. tačno je da treba uigrati nove, ali nesumnjivo je da su bolji, nesumnjivo je da je trebao remont, to je pisao i on sam, i što prije počneš prije ćeš i završiti.
a najveća razlika je to da mi nismo već prodali sve što imamo i već potrošili pare koje smo dobili za to.
-
- Kontakt:
Ja sam davno shvatio da je @FKZ1921 u stvari Ligata licnoIvanOsim je napisao/la:Ligatu ne mogu organski poslije onih nebuloznih pitanja na presu, al da je ovaj tekst objektivan - jeste potupno.

Edit @FKZ1921 ne zamjeri, povuklo me
05. - 07. Oktobar 1992
Ja bih nekima preporucio da pređu da prate balet nije za njih fudbal, ovo vam najozbiljnije kažem, bez grama doze ironije i sarkazma. Da pratite fudbal znali bi ste da na svakoj poziciji u ozbiljnoj ekipi moraš imati 3-4 igraca sto zbog zdrave konkurencije koja ne dozvoljava nikakva opuštanja i tjera igrače da rade još bolje kako bi ostali u prvoj postavi, sto zbog nekih drugih stvari(povreda, kartona itd), da se svako mora boriti za svoje mjesto u ekipi, da nam se ne bi dešavale ponovo stvari iz prošle polusezone kad su neki mislili da su neke zvijezde koje su vece i od kluba. Sad cemo napokon imati i normalnu klupu, gdje ces moci ubaciti nekoga ko je u stanju da promijeni rezultat, koji je samo horor bio pogledati našu klupu u prošloj polusezoni, za plakati kakvi su sve likovi zarađivali platu kod nas.
Za razliku od komšija kojima je u klubu vedrio i oblacio Ibrakovic koji je seoska varalica i koji je dovodio svoje igrace sa kojima je bio u talu, kod nas trener određuje sa kojim igracem ce se pregovarati i koji igrac ce se dovesti, trenerova je zadnja, što znači da se planski radi, misli se i na budućnost a ne samo na nešto kratkotrajno. I najvecem laiku je bilo jasno da je potreban totalni remont ekipe nakon polusezone, jer da su ostali oni igraci mi bi se za opstanak borili, mada cini mi se da bi nekima bilo bolje da nam još igraju razni amateri poput Livaje, Mladenovića, Kokota itd. Ovi svi igraci koji su došli imaju dobre pripreme da urade i da se dobro spreme za pocetak drugog dijela polusezone. I nije mi jasno kako neki misle da ce se našoj talentovanoj djeci zatvoriti vrata zbog dolaska iskusnijih, pa kod komšija je Cimirot najviše napredovao kad je pored sebe imao iskusnijeg igrača i boljeg igrača u vidu Jajala i to je normalno, ne može igrac napredovati i ništa nauciti od Kokota, Stokića, Diatte, Livaje itd. Pogledajte sad sastav Želje, na golu Kjosevski, na desnoj strani je Memija, kao stoper junior Osmankovic koji ce isto dobiti šansu jer je extra talenat, u vezi Hadžiahmetović, Dado kad se oporavi ce dobijati šansu, onda Dženis, Mujagić, Hasanović koji redovno dobijaju šansu. Od sljedece sezone ocekujem vecu minutažu i za Žerića, možda i Hiroša, kao i za još neke momke iz omladinskog pogona, i kako ovo može biti zatvaranje vrata našoj djeci.
Nemojte biti glupi ko Ligata koji misli da moraš imati 11 prvotimaca koji su iz omladinskog pogona da bi mogao reci da si podmladio ekipu.
Ligati i ovom prilikom je.bem kompletnu familiju

Ligati i ovom prilikom je.bem kompletnu familiju
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!
Samo se ti zajebaji. Sredicu ti da se pridruzis ajzei11plavih1992 je napisao/la:Ja sam davno shvatio da je @FKZ1921 u stvari Ligata licnoIvanOsim je napisao/la:Ligatu ne mogu organski poslije onih nebuloznih pitanja na presu, al da je ovaj tekst objektivan - jeste potupno.
Edit @FKZ1921 ne zamjeri, povuklo me

- PlavaPorodica
- Kontakt:
Banovići baza bez obraza!! Pozdrav braći s druge strane 

-
- Kontakt:
Burekovic je pravi igrac !
- LARSSONCHE
- Kontakt:
Jel sutraaaKeepTheBlueFlag je napisao/la:Burekovic je pravi igrac !

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
sutraMinjore je napisao/la:Jel sutraaaKeepTheBlueFlag je napisao/la:Burekovic je pravi igrac !

to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Popricati malo, opaliti mu zalopojkuvrbanjusa je napisao/la:Plata Medunjanina je nekih 60 000 KM mjesečno, pa vi procjenite možmo li mi s njim pričati itd...

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Hoće li biti šta od onog formiranja B ekipe? To bi me obradovalo više nego bilo koje pojačanje 

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Jel to konačno Ugljesa dolazisuper je napisao/la:sutraMinjore je napisao/la:Jel sutraaaKeepTheBlueFlag je napisao/la:Burekovic je pravi igrac !a mozda jos jedan(ajzea izdrzi)sutra

- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
sutra ce se sve znati za obojicu
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Dosta je igraca da hoce generalni sponzor sad pa da jagnje okrenem u pm
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !
Pomjeri to za ponedjeljak sutra je utakmica.super je napisao/la:sutra ce se sve znati za obojicu

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: Anpa, Direktorcic, kontra, zeljovolimte i 34 gosta.