Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Monolog » 31 maj 2010, 18:56

Casillas je napisao/la:
Prvo na ovo zadnje :D Covjek je rekao sigurno jednom u ove cetiri godine, a ne sigurno svake godine :)

Dalje, ja sam siguran da bi ti kao trener Intera sa igracem manje na sred Nou Campa protiv, prema tebi najjaceg tima svijeta, igrao otvoreno i ne bi branio rezultat 3:1 iz prve utakmice.

Nemoj biti smijesan. Uostalom, to je umijece igranja nogometa. Odbrana je najjaci napad. Inter je mogao pet komada zabiti Barci na Meazzi i ko vam je kriv sto su vas razvalili prvu utakmicu.

Ne smije igrati defanzivno? On ni u Interu nije ograo defanzivno, ni u Chelseaju nije igrao defanzivno,ni u Portu nije igrao defanzivno. Sto on sam kaze, zabio sam 8 golova u tri finala Lige Prvaka sa tri razlicita tima, oni koji kazu da igram defanzivno lazu.

Zasto se ne moze igrati Kakom i Ronaldom defanzivno? KAda treba i to je moguce. Pa i Sneijder je isto sto i Kaka... Ronaldo je samo jedan individualac koji moze potegnuti dobru kontru kada je Real pod pritiskom druge momcadi.

Mourinho je u 6 sezona u razlicitim ligama bio prvak domace lige. U tih 6 sezona je zabio 425 golova, i ja tu ne brojim sezone u kojima nije bio prvak, pa to je 70 golova po sezoni, sasvim dovoljno za napadacki nogomet. Oko 500 je zabio gledajuci i onu jednu sezonu kada nije bio prvak. Sve je to od 2002. godine.
Mene su učili da je napad najbolja odbrana. ;)

Što se tiče Mourinha, nek je došao, Realu je potreban neko ko može napraviti iskorak u Evropi, da ne bi dobili nadimak "gubitnička ekipa". Jedino što će me nervirati su tekstovi u člancima kada budu igrali Barca i Real. El Clasico će izgubiti draž, jer Mou želi biti u središtu svega, te da se više govori o njemu kao pojedincu negoli o igri na terenu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 31 maj 2010, 19:01

Mourinho je najveće pojačanje Reala u zadnjim 20tak godina, i više ;)

:mrgreen:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 maj 2010, 19:49

Casillas je napisao/la:
leorey je napisao/la:
ali drugu utakmicu su parkirali autobus na nou campu...i naravno sve je moguce kad eto'o igra beka..a taktika je bila jadna mu majka ko predje centar..i malo je smijesno bilo onakav lucio koji je stijena xDD...da se baca po terenu i uzima vrijeme..a kad bi igraci intera izveli korner niko se nije ni usudio pojaviti pred barcinim golom..a sto dalje kad je Xavi sam imao vise dodavanja od citave ekipe intera a taj inter na kraju osvoji LP...sve u svemu svaka cast a protiv barce se i ne moze bez branjenja i defanzivne igre citavu utakmicu...ali naravno opet kazem inter ima sjajne igrace jer samo sjajni igraci bi izdrzali onakav pritisak barcelone..

A mourinhu ce trebati bar 2 sezone(i u interu mu je trebalo 2 da osvoji LP) da poslozi sve igrace jer mourinho ne smije igrati defanzivno sa realom kao sto je igrao s talijanskim klubom ...jer naravno real igra stalno napadacki i navijaci hoce sto ljepsi i bolji nogomet..a uz ronalda i kaku se ne moze igrati defanzivno tako da ce biti zanimljivo vidjeti...

Ejs 4 godine LP i primeru??...aham mozda bi i mogli da je franko ziv wahah :D
Prvo na ovo zadnje :D Covjek je rekao sigurno jednom u ove cetiri godine, a ne sigurno svake godine :)

Dalje, ja sam siguran da bi ti kao trener Intera sa igracem manje na sred Nou Campa protiv, prema tebi najjaceg tima svijeta, igrao otvoreno i ne bi branio rezultat 3:1 iz prve utakmice.

Nemoj biti smijesan. Uostalom, to je umijece igranja nogometa. Odbrana je najjaci napad. Inter je mogao pet komada zabiti Barci na Meazzi i ko vam je kriv sto su vas razvalili prvu utakmicu.

Ne smije igrati defanzivno? On ni u Interu nije ograo defanzivno, ni u Chelseaju nije igrao defanzivno,ni u Portu nije igrao defanzivno. Sto on sam kaze, zabio sam 8 golova u tri finala Lige Prvaka sa tri razlicita tima, oni koji kazu da igram defanzivno lazu.

Zasto se ne moze igrati Kakom i Ronaldom defanzivno? KAda treba i to je moguce. Pa i Sneijder je isto sto i Kaka... Ronaldo je samo jedan individualac koji moze potegnuti dobru kontru kada je Real pod pritiskom druge momcadi.

Mourinho je u 6 sezona u razlicitim ligama bio prvak domace lige. U tih 6 sezona je zabio 425 golova, i ja tu ne brojim sezone u kojima nije bio prvak, pa to je 70 golova po sezoni, sasvim dovoljno za napadacki nogomet. Oko 500 je zabio gledajuci i onu jednu sezonu kada nije bio prvak. Sve je to od 2002. godine.

Sada hvalis Mourinha koji je sad kao vazniji nego citav tim a ni sljedece sezone necete osvojiti ama bas nista...jer proslo ljeto ste se hvalili dolaskom kake,ronalda,benzeme,alonsa pa ste na kraju ispali od 4-ligasa iz kupa kralja,pa vas momak izbjeglica iz zvornika izbacio iz LP(iako kaka i ronaldo vrijede kao citav lyon) pa vas barca oderala 2 puta a pique strpao u dzep ronalda...pa gubite od milana,seville i uzvratnu jedva dobili sevillu..a ti meni govoris nesto da je inter mogao dati 5 komada barsi...nesto se ne sjecam kad je barca primila 5-icu al se sjecam 6-ice u sred madrida..a vjeruj mi da bi svaki tim na svijetu htio da igra kao barca ali niko nema ni sredinu ni napad kao barca i ja sam siguran u pobjedu barce vec u sljedecoj sezoni na bernabeu...jer kao sto je bojan rekao..real moze kupiti ono sto je ostalo od najboljih...jer su u barci vec najbolji...a ronaldo nikada nije dao gol barceloni a messi vam zabija u zadnja 3 od 4 el classica..naravno real nek i dalje kupuje a barca ce da osvaja...a da te podsjetim od 2003 god real je promijenio 11 trenera...i potrosio preko 787 mil...a da nije osvojio LP..tako da pokrij se :D

I budi siguran da ce mourinhu biti taktika napad je najbolja odbrana...jer ta tvoja kako kazes taktika je samo za talijancice ..a vjeruj mi da se tim od 300 mil...mozda sada i 400 nece braniti...ili mozda hoce ali protiv barce samo..i budi siguran da mourinho nece izdrzati sve 4 godine u realu...jer mu stoji u ugovoru da u bilo koje vrijeme za odstetu moze napustiti real madrid samo u slucaju ako ode u Man Utd da naslijedi fergusona..covjek pametan vec se osigurao,voli nove izazove...real je za njega samo izazov...i istina je da je po statistici pobjednik i realno je ocekivati da osvoji bar jednom primeru i LP u te 4 godine..jer ako on to ne osvoji...onda stvarno nece niko vratiti real na pobjednicke staze.

pozz :D
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 maj 2010, 19:52

I na ovo sto kazes da je mourinho zabio 8 golova u 3 finala Lp.

Nemoguce jer covjek nije ni bio 3 puta u finalu LP :D
27.10.2020

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 31 maj 2010, 19:56

Barcelona koju inace volim nesto vise od Reala jeste ucinila mnogo mnogo vise od Reala u posljednjih 6-7 godina, u to nema sumnje. Međutim sada dolaskom Murinja stvari će se promjeniti , i Veliki Čarobnjak će da pokaže svima zašto je on trenerska veličina i pravi taktički mag. Znaš kako se kaže: Četa miševa predvođena lavom je jača od čete lavova predvođena mišem. Pellegrini je bio obični miš jer nije imao hrabrosti da svoje ideje sprovede u djelo, tj. Perez mu je kupovao igrače i prodavao ih. On je dobar trener , ali ne za Real nego za ViljaReal.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 maj 2010, 21:55

Genghis je napisao/la:Barcelona koju inace volim nesto vise od Reala jeste ucinila mnogo mnogo vise od Reala u posljednjih 6-7 godina, u to nema sumnje. Međutim sada dolaskom Murinja stvari će se promjeniti , i Veliki Čarobnjak će da pokaže svima zašto je on trenerska veličina i pravi taktički mag. Znaš kako se kaže: Četa miševa predvođena lavom je jača od čete lavova predvođena mišem. Pellegrini je bio obični miš jer nije imao hrabrosti da svoje ideje sprovede u djelo, tj. Perez mu je kupovao igrače i prodavao ih. On je dobar trener , ali ne za Real nego za ViljaReal.

Zivi bili pa vidjeli ;)...samo sto ce to sada biti ceta lavova predvodjena lavom whaah :D
27.10.2020

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 31 maj 2010, 22:11

Sve se promijenilo dolaskom Mourinha. Konacno je trener u Real Madridu dobio autoritet, koji je bio odsutan zbog "strucnjaka" Pereza i ostalih. Doslo je vrijeme Real Madrida, i mislim da ce osvojiti Ligu Sampiona za vrijeme Mourina.
Barcelonistima bih preporucio da se ne blamiraju kao predsjednik Laporta.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

RE-SU
Kontakt:

Post Postao/la RE-SU » 31 maj 2010, 22:17

leorey je napisao/la:I na ovo sto kazes da je mourinho zabio 8 golova u 3 finala Lp.

Mislim da grijesis, ali nisam siguran! Igrao je 3 finala...
Porto-Monaco
Mancester-Chelsea
Inter-Bayern

Eh, samo nisam siguran jel on vodio Chelsea u tom finalu ili Avram Grant, zaboravio sam!
Najbolji tim ikada - Barcelona fc

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 31 maj 2010, 22:19

Real nema sanse sa onakvim timom protiv Barce. Ne gotivim ni jedne ni druge, ali Madrid mora dovest 3 pojacanja u odbrani, prije svega da bi mogao parirati Barcaloni. Sto se tice trofeja Lige Prvaka, treba ce mnogo srece da bi se ona osvojila. Ipak nije Murinjo Amar Osim da igrace psihicki dize igrace za jednu sezonu :mrgreen: :mrgreen:
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 31 maj 2010, 22:20

RE-SU je napisao/la:
leorey je napisao/la:I na ovo sto kazes da je mourinho zabio 8 golova u 3 finala Lp.

Porto-Monaco
Mancester-Chelsea
Inter-Bayern

Eh, samo nisam siguran jel on vodio Chelsea u tom finalu ili Avram Grant, zaboravio sam!
Mislio je tri evropska finala, jer je Veliki Jose osvojio i Kup Uefa sezonu prije Lige Prvaka.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 31 maj 2010, 22:23

RE-SU je napisao/la:

Porto-Monaco
Mancester-Chelsea
Inter-Bayern

grant ih je vodio..medjutim mou ce nesto uraditi sa ovim nasim galacticosima..jbt kako bi bilo lijepo real gledati u zavrsnici LP..vremenom covjek zaboravi kakav je to osjecaj :P
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 maj 2010, 22:33

Ne volim Real Madrid, Barcelona mi je pri srcu, ali imam osjecaj da ce ovaj otici nakon jedne godine. Mislim da njegovu sudibnu drze navijaci u svojim rukama. Jer ako bude igrao taktiku "izbij, nabij i zabij" ovi ce poceti mahati bijelim maramicama, vrsit ce pritisak, a ovaj kao veliki ters ce sviju poslati u PM i otici s klupe.
Meni je iskreno drago sto je Mourihno potpisao za Real, samo zbog glupog Pereza. Jer ako budu navijaci na njegovoj strani, i ovaj dozivi ne uspjeh u LP (kao sto je bio slucaj i s Intereom prethodnih godina) i ovaj ga smijeni, debelo ce nahebati i to iz vise razloga. Imam osjecaja da taj covijek nikad nece shvatiti rijec konstanta.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 31 maj 2010, 22:36

amerosm je napisao/la:Ne volim Real Madrid, Barcelona mi je pri srcu, ali imam osjecaj da ce ovaj otici nakon jedne godine. Mislim da njegovu sudibnu drze navijaci u svojim rukama. Jer ako bude igrao taktiku "izbij, nabij i zabij" ovi ce poceti mahati bijelim maramicama, vrsit ce pritisak, a ovaj kao veliki ters ce sviju poslati u PM i otici s klupe.
Meni je iskreno drago sto je Mourihno potpisao za Real, samo zbog glupog Pereza. Jer ako budu navijaci na njegovoj strani, i ovaj dozivi ne uspjeh u LP (kao sto je bio slucaj i s Intereom prethodnih godina) i ovaj ga smijeni, debelo ce nahebati i to iz vise razloga. Imam osjecaja da taj covijek nikad nece shvatiti rijec konstanta.
nazalost to je istina..KONSTANTA je kljucna rijec, ali eto u realu je nema vec godinama..
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 31 maj 2010, 22:38

amerosm je napisao/la:Ne volim Real Madrid, Barcelona mi je pri srcu, ali imam osjecaj da ce ovaj otici nakon jedne godine. Mislim da njegovu sudibnu drze navijaci u svojim rukama. Jer ako bude igrao taktiku "izbij, nabij i zabij" ovi ce poceti mahati bijelim maramicama, vrsit ce pritisak, a ovaj kao veliki ters ce sviju poslati u PM i otici s klupe.
Cuj smjenit' , a ko ce platit' preostalih 30 milki ?

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 31 maj 2010, 23:03

Higuain produzio ugovor do 2016!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 31 maj 2010, 23:11

trebevic je napisao/la:Higuain produzio ugovor do 2016!
Amin!!!! :lol: :lol: :lol:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 31 maj 2010, 23:32

Ja se sad tebi izvinjavam jer me je kolega Wolverine ispravio i ja sam bio napisao da je Mourinho vodio Chelsea u Moskvi. Nisam provjeravao, vjerujem da nije, znam da ga je abr. otjerao doslovno i da je avram preuzeo, ali sad saznajem da je to bilo prije finala :oops:
Genghis je napisao/la:Barcelona koju inace volim nesto vise od Reala jeste ucinila mnogo mnogo vise od Reala u posljednjih 6-7 godina, u to nema sumnje. Međutim sada dolaskom Murinja stvari će se promjeniti , i Veliki Čarobnjak će da pokaže svima zašto je on trenerska veličina i pravi taktički mag. Znaš kako se kaže: Četa miševa predvođena lavom je jača od čete lavova predvođena mišem. Pellegrini je bio obični miš jer nije imao hrabrosti da svoje ideje sprovede u djelo, tj. Perez mu je kupovao igrače i prodavao ih. On je dobar trener , ali ne za Real nego za ViljaReal.
Prosle sezone nista bolja momcad od Reala. Vidjelo se da je njihova taktika procitana u Evropi, a ni u Spaniji nisu bili izuzetno dobri. NAvodno najbolji igrac svijeta i navodno najkompletniji napadac nisu uspjeli stvoriti jaci napad od Real Madrida.

Kada se sjetim penala protiv Espanyola, zatim gola protiv Sportinga koji je bio iz ofsajda a Pedro je loptu dobio kada je Barca izvodila faul, i to nije uopste sa mjesta gdje je faul bio... i tu su kao i protiv Espanyola dobili 0:1, a oba gola su neregularna. To je vec 6 bodova.

slika - gol protiv Sportinga

[youtube][/youtube] padanje Xavija

slika
slika
El 1-0 del Barcelona pudo ser perfectamente anulado porque el disparo de Messi que superó a Codina pasó a escasos centímetros de la cabeza de Ibrahimovic, que se encontraba en fuera de juego, lo que pudo despistar al meta del Getafe.

El disparo parabólico de Messi, desde fuera del área, superó a la defensa del Getafe, pero casi golpea en la cabeza de Ibrahimovic, que hizo incluso el gesto de apartarse, antes de acabar en la red. Ese gesto pudo distraer al meta y Texeira debió interpretar que el sueco tuvo influencia, lo que hubiera supuesto la anulación del tanto.
Teixeira Vitienes privó al Getafe de un penalti por agarrón de Abidal a Pedro Ríos en el minuto 38 de la primera mitad. Albín mandó un balón en profundidad a Pedro Ríos y cuando éste iniciaba la carrera para quedarse solo ante Valdés fue agarrado por el lateral francés sin que el colegiado cántabro lo señalara.

Teixeira había expulsado en el minuto 25 al azulgrana Piqué por una brutal entrada al central del Getafe Rafa. Segundos antes del lance, los jugadores del Getafe reclamaron otro penalti de Touré a Albin, pero de haber existido infracción (que el colegiado no señaló) se produjo fuera del área.
Ove dvije slike pokazuju neregularnosti protiv Getafea kad je Barca dobila 2:1. Nije htio dati cveni Piqueu, nije sudio penal kojeg je napravio Abidal, prilikom suta Messija kod gola, IBra je bio u ofsajdu ali nije dirao lopte, no smetao je golmanu koji nije mogao vidjeti smjer.. sve tu to gore pise. Naravno sudi Vitienes.

slika - za ovo se daje crveni, a cini mi se da marquez zbog ovog starta nad canalesom nije dobio ni zuti...

slika koji udarac.. naravno, Mateu Lahoz nista ne vidi

Naravno, ima tu jos toga, pa cu ja rado nastaviti

@Wolverine - ja sam bio siguran 100% da je Mourinho zbog jednog jedinog razloga. Kad bi ti i rekao do cega je, tebi bi bilo smijesno. Da, ja sam pogrijesio i mozete slobodno reci da nemam pojma o nogometu.. ili mozda da moram ka doktoru :D
Zadnja izmjena: Casillas, dana/u 31 maj 2010, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 31 maj 2010, 23:38

de provjeri jos jednom je li murinho igro finale u moskvi :lol:

edit: a najjace mi je kad si reko liku da nema pojma o nogometu, a onda iznio jednu jako kirvu informaciju :lol:

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 31 maj 2010, 23:42

Utakmica protiv Depora.. jesu ih rasuli, ali opet neregularnosti...

http://www.as.com/futbol/articulo/depor ... ftb_64/Tes

http://www.as.com/futbol/articulo/toure ... ftb_67/Tes penal i neregularan gol

slika neko ce reci nije bilo igranja rukom protiv xereza, neko ce reci ibra nije sakom u prsa udario obrambenog xereza da bi ga odgurnuo, ali video govori sam za sebe

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Sjecamo se svi i dva zuta kartona koja je dobio Busquets, ali crveni nije dosudjen...

Sjeca li se ko utakmice protiv Villarreala? Vjerujem da su se Barcelonisti davno odlucili na zaboravljanje. Pa krenimo vec jednom. Sudio je Gonzalez Vazquez, utakmica je zavrsila 1:1, a isti sudac je propustio suditi ocit penal za Villarreal, evo i dokaza

slika - procitajte to zadnje i sebi prevedite...

Sad cu ja nastaviti jos...

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 31 maj 2010, 23:45

Brnjo, da ti mozda ne studiras pravo? :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.