Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

catalonia
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la catalonia » 29 maj 2010, 18:10

Navijači Reala protiv dovođenja Mourinha
Njegova odbrambena taktika ne podudara se s "tradicionalnom atraktivnom napadačkom igrom Reala".

Navijači Real Madrida nisu zadovoljni što će njihov klub platiti obeštećenje od najmanje osam miliona eura za dovođenje Josea Mourinha, trenera evropskog prvaka Intera.

U anketi sportskog dnevnika "Marca", koji je najviše zagovarao doveđenje Mourinha, samo 32,6 posto navijača izjasnilo se da je cijena od osam miliona eura 'objektivna', prenosi DPA.

Više od 67 posto čitalaca smatra da je cijena previsoka, ili su protiv dovođenja Mourinha po bilo koju cijenu.

Ankete "Marce" i većine web stranica pokazale su da većina navijača Reala nije za dovođenje "individualca" Mourinha, čija se odbrambena taktika ne podudara s 'tradicionalnom atraktivnom napadačkom igrom Reala'.

Većina navijača je za pružanje još jedne šanse Manuelu Pellegriniju, koji je u srijedu dobio otkaz.

Italijanski mediji u subotu su naveli da je predsjednik Reala Florentino Perez spreman da plati i 16 miliona eura, koliko iznosi otkupna klauzula za Mourinha.

Bez obzira da li je riječ o osam ili 16 miliona eura, to bi bilo najveće obeštećenje za jednog trenera u historiji nogometa.

Prošle godine Real je Villarrealu platio četiri miliona eura za Pellegrinija, koji je s asistentima madridski klub koštao osam miliona.

Mourinho je dogovorio četverogodišnji ugovor s Realom, vrijedan deset miliona eura po sezoni. Njegovi lojalni asistenti, koji su zajedno s njim prešli iz Porta u Chelsea, a potom i u Inter, došli bi također u Real.

Očekuje se da Mourinho zvanično bude predstavljen kao novi trener Reala u ponedjeljak.
.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 29 maj 2010, 18:20

Nisu presretni Murinjom bili ni navijači Intera na početku, a sad mu se zahvaljuju ko nikom prije.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 29 maj 2010, 18:37

Gaspart: Želim da Real ispadne u drugu ligu

Joan Gaspart, bivši predsjednik Barcelone ( 2000-2003 ), izjavio je kako se nada da će Jose Mourinho odvesti Real u drugu ligu.

Joan Gaspart je bivši predsjednik Barcelone koji je jednom priznao kako ga je Florentino Perez dovodio do ludila, i bio je jedan od glavnih ljudi koji se protivio ponovnom kandidiranju Pereza za predsjednika.

- Florentino Perez je osoba zbog koje sam ja zamrzio nogomet, osoba koja me uništila i natjerala da požalim što sam predsjednik Barcelone. – izjavio je Gaspart pred izbore, apelirajući na to da navijači ne pruže podršku tvorcu Galacticosa.

Njegova želja se nije ispunila, Perez je bez konkurencije preuzeo predsjedničku fotelju, a jučer je potvrđeno da će Jose Mourinho trenirati kraljevski klub, što je ponovo izazvalo reakciju kod bivšeg predsjednika Barce.

- Imam dobre odnose sa Joseom Mourinhom, ali mi se ne dopada to što je preuzeo posao u Real Madridu. Ne želim mu uspjeh na klupi kraljevskog kluba, želim mu da ode u propast i odvede Real Madrid u niži rang takmičenja. – dodao je Gaspart.
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 29 maj 2010, 20:16

jel to onaj sto je prodao Figa Realu?

da se nije kandidirao za predsjednika kojim slucajem :roll:

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 29 maj 2010, 22:21

[youtube][/youtube]

vjerujem da cemo ga traziti nakon ovog :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 maj 2010, 00:45

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 30 maj 2010, 23:58

Mani se te suplje , svako moze dobiti svakog !
Ti ne nazoves namjestenu utakmicu kad jedan ALcorcon koji je 4 ligas , dobije najsuplji tim na svijetu !
Ne samo da su ih dobili 1:0 nego sa 4 komada !
Nebudi smjesan !
Ako spominjes Rubin : Barca ! To nije nerealno ! Rubin je strasna ekipa , prvak Rusije 2 godine ! T oje jednostavno bio dan los za Barcu , nisu mogli do gola itd itd ! to je LP !
i pricas da Real nije komercijalni klub cccc !
Prvi razlog dovodjenja C.R je Komercijala pa tek odnda Igracki kvaliteti ! Prodaja dresova , marketing itd itd , im je do sada donjelo jedno pola Milijarde !

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 31 maj 2010, 00:54

Andres je napisao/la:Mani se te suplje , svako moze dobiti svakog !
Ti ne nazoves namjestenu utakmicu kad jedan ALcorcon koji je 4 ligas , dobije najsuplji tim na svijetu !
Ne samo da su ih dobili 1:0 nego sa 4 komada !
Nebudi smjesan !
Ako spominjes Rubin : Barca ! To nije nerealno ! Rubin je strasna ekipa , prvak Rusije 2 godine ! T oje jednostavno bio dan los za Barcu , nisu mogli do gola itd itd ! to je LP !
i pricas da Real nije komercijalni klub cccc !
Prvi razlog dovodjenja C.R je Komercijala pa tek odnda Igracki kvaliteti ! Prodaja dresova , marketing itd itd , im je do sada donjelo jedno pola Milijarde !
pa covjek je bio najbolji igrac svijeta kad ga je real doveo... sad se iskupio, nije odigrao 10 utakmica u Primeri gdje je zabio 26 golova, nije zabio nijedan gol u Kupu jer nije igrao nijednu utakmicu, i Liga Prvaka 7 utakmica 7 golova

nemoj previse pametovati

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 31 maj 2010, 01:08

Svaki fening uložem u C. Ronalda se isplatio, ne samo kroz marketing nego kroz i utakmice. Ko je gledao Real ove sezone zna to, tj. da je Ronaldo neke utakmice faktički sam riješavao s obzirom da je 50% igrača Reala limitirano ko bh telecomov ADSL.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 31 maj 2010, 09:52

http://sportsport.ba/ino_fudbalp-37290.htm

Obavezno pogledajte i priloženi video, kakvi su to igrači, i danas bi svojim lucidnim potezima imali šta reći u svijetu fudbala.

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 31 maj 2010, 13:32

Drago mi je da sam SAntillanu jos jednom vidio kako igra.. svaka cast Alfonsu..Buyo me razocarao :D stvarno je ostario :D

Lijepo su igrali.. dosta dobrih poteza, pogledao sam cijelu utakmicu jucer.. iznenadjen sam bio :D

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 31 maj 2010, 13:52

Ni meni Ronaldo nije drag igrač ali je sigurno jedan od najboljih na svijetu.
.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 maj 2010, 16:47

Casillas je napisao/la:Napokon... postignut je dogovor. Jose Mourinho prelazi u Real Madrid za 8 miliona eura! sve je dogovoreno danas izmedju predsjednika ova dva kluba u Milanu

Nije vazno k'o dodje u real...zna se da je ova ekipa barce jedna od najjacih u historiji..jos ako dodje fabregas(tapija vam je).Isto tako zna se da kad imaju svoj dan,a obicno ga imaju nepobijedivi su bez obzira kako real igrao i pobjedjivao...a kad real dobije barcu 4 puta zaredom skidam kapu^^

Zato realovci priznajte barca trenutno vlada svijetom vec 2 godine za redom...a kad real bude igrao na razini kao barcelona ponavljam bit cu prvi na ovoj temi koji ce se javiti i cestitati vam.
I sam Mourinho je rekao kako ne obecava titulu prvu sezonu pored ovakve barcelone...ali naravno on je trenutno najbolji trener uz guardiolu i pokusat ce sve da prekine dominaciju barcelone..a evo citam real se pokusao umijesati u transfer fabregasa i sprijeciti ga da obuce dres barcelone...ali izgleda da im to nije uspjelo =))
27.10.2020

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 31 maj 2010, 16:50

leorey je napisao/la:
Casillas je napisao/la:Napokon... postignut je dogovor. Jose Mourinho prelazi u Real Madrid za 8 miliona eura! sve je dogovoreno danas izmedju predsjednika ova dva kluba u Milanu

Nije vazno k'o dodje u real...zna se da je ova ekipa barce jedna od najjacih u historiji..jos ako dodje fabregas(tapija vam je).Isto tako zna se da kad imaju svoj dan,a obicno ga imaju nepobijedivi su bez obzira kako real igrao i pobjedjivao...a kad real dobije barcu 4 puta zaredom skidam kapu^^

Zato realovci priznajte barca trenutno vlada svijetom vec 2 godine za redom...a kad real bude igrao na razini kao barcelona ponavljam bit cu prvi na ovoj temi koji ce se javiti i cestitati vam.
I sam Mourinho je rekao kako ne obecava titulu prvu sezonu pored ovakve barcelone...ali naravno on je trenutno najbolji trener uz guardiolu i pokusat ce sve da prekine dominaciju barcelone..a evo citam real se pokusao umijesati u transfer fabregasa i sprijeciti ga da obuce dres barcelone...ali izgleda da im to nije uspjelo =))
Inter vlada trenutno Evropom a uskoro i Svijetom. Sa 3 komada vas ispratio iz Milana Veliki Jose Murinjo, iako Barca ima jedan od najjacih sastava, Veliki Jose Murinjo pokazuje da su igraci samo jedan dio slagalice koja je potrebna za titulu.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 31 maj 2010, 16:56

Čestitam na sjajnom potezu i dovođenju Mourinha koji će vam donijeti trofeje u to sam siguran.
FK Pjetlovi

Keane_Roy
Kontakt:

Post Postao/la Keane_Roy » 31 maj 2010, 17:00

Barca je vladala Europom jednu godinu kao i mnogi ostali klubovi. Trenutno vlada inter. Iduce godine vjerovatno neko treci. Real ce sigurno u iduce 4 godine osvojiti i LP i Primeru

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 maj 2010, 17:53

Genghis je napisao/la:
leorey je napisao/la:

Inter vlada trenutno Evropom a uskoro i Svijetom. Sa 3 komada vas ispratio iz Milana Veliki Jose Murinjo, iako Barca ima jedan od najjacih sastava, Veliki Jose Murinjo pokazuje da su igraci samo jedan dio slagalice koja je potrebna za titulu.

Upravu si Inter je sjajno odigrao prvu utakmicu protiv Barcelone...iako neki govore da je kriv vulkanski oblak i umor igraca Barcelone ja to necu govorit i cestitam Interu i Mourinhu...ali drugu utakmicu su parkirali autobus na nou campu...i naravno sve je moguce kad eto'o igra beka..a taktika je bila jadna mu majka ko predje centar..i malo je smijesno bilo onakav lucio koji je stijena xDD...da se baca po terenu i uzima vrijeme..a kad bi igraci intera izveli korner niko se nije ni usudio pojaviti pred barcinim golom..a sto dalje kad je Xavi sam imao vise dodavanja od citave ekipe intera a taj inter na kraju osvoji LP...sve u svemu svaka cast a protiv barce se i ne moze bez branjenja i defanzivne igre citavu utakmicu...ali naravno opet kazem inter ima sjajne igrace jer samo sjajni igraci bi izdrzali onakav pritisak barcelone..ali cemu sve ovo pricat kad je inter vec osvojio LP a ovdje nije bila rijec o interu nego sam govorio o dolasku mourinha u real , real koji nije prosao 1/8 finala LP 8 god...a i drago mi je da je inter pobijedio bayern ...valjda i oni zasluzuju jednom u 45 god osvojit LP...i naravno za to je i zasluzan mourinho ...ali ne samo on,jer je inter doveo 5-6 sjajnih igraca (kojih prije nisu imali) prodajom ibrahimovica.

A mourinhu ce trebati bar 2 sezone(i u interu mu je trebalo 2 da osvoji LP) da poslozi sve igrace jer mourinho ne smije igrati defanzivno sa realom kao sto je igrao s talijanskim klubom ...jer naravno real igra stalno napadacki i navijaci hoce sto ljepsi i bolji nogomet..a uz ronalda i kaku se ne moze igrati defanzivno tako da ce biti zanimljivo vidjeti...
Keane_Roy je napisao/la:Barca je vladala Europom jednu godinu kao i mnogi ostali klubovi. Trenutno vlada inter. Iduce godine vjerovatno neko treci. Real ce sigurno u iduce 4 godine osvojiti i LP i Primeru
Ejs 4 godine LP i primeru??...aham mozda bi i mogli da je franko ziv wahah :D
27.10.2020

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 31 maj 2010, 17:56

@leorey - Ja mislim da je Keane htio reću u naredne 4 godine (koliko mu vazi ugovor) da ce osvojiti makar po jednom LP i La Ligu, a ne cetiri puta zaredom :)

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 31 maj 2010, 18:18

leorey je napisao/la:
ali drugu utakmicu su parkirali autobus na nou campu...i naravno sve je moguce kad eto'o igra beka..a taktika je bila jadna mu majka ko predje centar..i malo je smijesno bilo onakav lucio koji je stijena xDD...da se baca po terenu i uzima vrijeme..a kad bi igraci intera izveli korner niko se nije ni usudio pojaviti pred barcinim golom..a sto dalje kad je Xavi sam imao vise dodavanja od citave ekipe intera a taj inter na kraju osvoji LP...sve u svemu svaka cast a protiv barce se i ne moze bez branjenja i defanzivne igre citavu utakmicu...ali naravno opet kazem inter ima sjajne igrace jer samo sjajni igraci bi izdrzali onakav pritisak barcelone..

A mourinhu ce trebati bar 2 sezone(i u interu mu je trebalo 2 da osvoji LP) da poslozi sve igrace jer mourinho ne smije igrati defanzivno sa realom kao sto je igrao s talijanskim klubom ...jer naravno real igra stalno napadacki i navijaci hoce sto ljepsi i bolji nogomet..a uz ronalda i kaku se ne moze igrati defanzivno tako da ce biti zanimljivo vidjeti...

Ejs 4 godine LP i primeru??...aham mozda bi i mogli da je franko ziv wahah :D
Prvo na ovo zadnje :D Covjek je rekao sigurno jednom u ove cetiri godine, a ne sigurno svake godine :)

Dalje, ja sam siguran da bi ti kao trener Intera sa igracem manje na sred Nou Campa protiv, prema tebi najjaceg tima svijeta, igrao otvoreno i ne bi branio rezultat 3:1 iz prve utakmice.

Nemoj biti smijesan. Uostalom, to je umijece igranja nogometa. Odbrana je najjaci napad. Inter je mogao pet komada zabiti Barci na Meazzi i ko vam je kriv sto su vas razvalili prvu utakmicu.

Ne smije igrati defanzivno? On ni u Interu nije ograo defanzivno, ni u Chelseaju nije igrao defanzivno,ni u Portu nije igrao defanzivno. Sto on sam kaze, zabio sam 8 golova u tri finala Lige Prvaka sa tri razlicita tima, oni koji kazu da igram defanzivno lazu.

Zasto se ne moze igrati Kakom i Ronaldom defanzivno? KAda treba i to je moguce. Pa i Sneijder je isto sto i Kaka... Ronaldo je samo jedan individualac koji moze potegnuti dobru kontru kada je Real pod pritiskom druge momcadi.

Mourinho je u 6 sezona u razlicitim ligama bio prvak domace lige. U tih 6 sezona je zabio 425 golova, i ja tu ne brojim sezone u kojima nije bio prvak, pa to je 70 golova po sezoni, sasvim dovoljno za napadacki nogomet. Oko 500 je zabio gledajuci i onu jednu sezonu kada nije bio prvak. Sve je to od 2002. godine.

Keane_Roy
Kontakt:

Post Postao/la Keane_Roy » 31 maj 2010, 18:29

Genghis je napisao/la:@leorey - Ja mislim da je Keane htio reću u naredne 4 godine (koliko mu vazi ugovor) da ce osvojiti makar po jednom LP i La Ligu, a ne cetiri puta zaredom :)
Hvala kolega na objasnjenju. Bilo je tesko shvatiti moj post :D

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.