2015/2016 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Lakoste
Kontakt:

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la Lakoste » 26 jan 2016, 13:03

Curry jos jednom pokaz'o da ga niko ne moze cuvati. Kakav Kawhi kakve picke materine. Mislim da je Bradley ove godine odigrao najbolju odbranu na Curryu u TD Gardenu kad se igrao produzetak al je i u toj utakmici Steph pogodio par nemogucih trojki i prelomio utakmicu.
30 razlike. :lol: :urnebes: :rol:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 jan 2016, 13:16

Epidaurus je napisao/la:

Dje ces DPOY :kafa:
šta mu učini :rol: :rol: :rol:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 jan 2016, 14:23

Ovom nivou Warriorsa (a ne znamo jel vrhunac, isti se obicno dostize u aprilu - maju), Spursi nikad nece moci parirati. Moje misljenje.

Mogu ih dobiti samo ako ih 'spuste' na svoj nivo, sto bi znacilo usporiti ritam maksimalno, igrati strasnu odbranu (sto opet ne garantuje mnogo jer ispreuzimati sve zivo je prakticno nemoguce s obzirom na bolesno nenormalnu brzinu egzekucije Dubsa nakon picka, bilo sutem bilo daljnim protokom), imati konstantnog Aldridgea (kojeg je Draymond masakrirao :tokralju: i protiv kojeg LMA ima ogromnih problema), egzekuciju kroz citavu tekmu, pouzdati se u losu sutersku noc Dubsa, i da ne nabrajam. Ok moguce. Moguce 4 puta u seriji, uz home court Warriorsa? Ne bih se kladio u to. Ne prognoziram, ne gledam u kasike, ali previse 'ako' je u igri.

Parker je unisten defanzivno, kako ga uopste drzat' na parketu? :hmmmmm:
Warriors players have missed just 1 shot (9-10) when Kawhi Leonard is the primary defender.
I ovo. Da jedna tekma je u pitanju, niti ovo uzimam kao dokaz, samo kao pokazatelj i licnu potvrdu onog sto sam mislio i ranije. Kawhi je najbolji defanzivac kojeg sam u zivotu gledao ali ako protiv neke ekipe njegova defanziva ima 'manji' uticaj onda su to Warriorsi, upravo zbog toga sto ne igraju postup i nemaju izolacije na taj nacin, nego je sve samo protok protok protok i sut iz bilo kojeg dijela terena (ludo znam ali oni su to u stanju) i tu Spursi gube puno, odnosno ne dobijaju onoliko koliko bi inace (recimo protiv Cavsa i OKC-a). Kawhi je i dalje bio odlican defanzivno, samo ne 'onoliko'.
Duncan je falio, i ne smije ga se zaboraviti jer ce znaciti puno, ne samo na ulazima Warriorsa (kojih je sinoc bilo veliki broj) nego i Kawhiu jer ce moci puno vise da se 'kocka' s Duncanom na parketu i presjeca lopte u 'pas zoni', stim da Dubsi takve pasove jedva da i koriste. Kod cutova to su jako cesto pasovi od pod, a kod pasova na stranu Bogut/Draymond gotovo uvijek cekaju da se suigrac oslobodi pa onda daju loptu, ili daju 'preko' igraca pa Curry/Klay imaju slobodnu sekundu (o kako ludo) za sut. Jako rijetko su ti pasovi 'direktni' (najpodlozniji za kradju). U pravljenju prostora bez lopte, Curry je najbolj igrac ikada, ono je strasno kakav footwork i koordinaciju tijela ima u takvim situacijama (highlight kad je Kawhia stavio na rošule je cisti primjer).
Pop ce bez dvojbe dosta stvari skautirati i pokusati zaustaviti, ali onakva raznolikost, sirina, prilagoda, inteligencija, kreiranje missmatcha, kaznjavanje missmatcha kakvu imaju Warriorsi je nesto cemu je jako jako tesko parirati u seriji na 4 (necu reci nemoguce ali blizu).

Draymond na jednoj strani i Curry na drugoj su apsolutno savrsenstvo za gledati. Ma najbolja ekipa unazad xy godina.
Historijski dobroj odbrani sasuti 120 poena dan te yebo. :tokralju:
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 26 jan 2016, 15:01, ukupno mijenjano 3 puta.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 jan 2016, 14:30

Pa LMA se moze izivljavat na Jonesima, malo biceps, kreveljenje i tako to, undersized PF ga u carapu stavi, gore od lockdowna.

Ali jedna je tekma jos RS, lagano.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 26 jan 2016, 14:31

Spursi ce morati drzati vise visoku petorku Goldena sa Duncanom na terenu.LaMarcus ce morati biti mnogo bolji.
I naravno ne treba imati 9 izgubljenih u prvoj cetvrtini kao sinoc :rol:

Sve to nije garancija da se moze parirat Goldenu jer je to all time ekipa sa ofanzivno najboljim bekom nakon Jordana.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 26 jan 2016, 14:32

Ljudi su rasuli pola lige i opet prica vidjecemo ih u PO. Po meni njih samo neka povreda moze sprjeciti od titule ove sezone.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 jan 2016, 14:33

alemsa je napisao/la:Ali jedna je tekma jos RS, lagano.
Slazem se. Ali vidjelo se dosta toga, da bi mogao formirati misljenje (iako sam slicno imao i prije sinoc).

I kad odigras strasnu odbranu, jednostavno better offense. Sretno Popu, imat' ce do juna o milion stvari da misli. :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 26 jan 2016, 14:42

Clutch je napisao/la:Kawhi je najbolji defanzivac kojeg sam u zivotu gledao
Sve fino napisano, ali ovo :?

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 26 jan 2016, 14:49

Donnie Darko je napisao/la:Kingse ugasit, a Boogiea poslat u Phoenix. Ljudi su bez njega na terenu bespomocna ekipa, smijesno je kako su igrali od momenta kad je on iskljucen.

Sada mi je tak jasan tvoj avatar :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 jan 2016, 14:49

Rajaz je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Kawhi je najbolji defanzivac kojeg sam u zivotu gledao
Sve fino napisano, ali ovo :?
Od GOAT defendera u prajmu sam gledao samo Duncana, Wallacea, KG-a i Howarda, i Kawhi je meni licno bolji (vjerovatno ne ucinkovitiji jer ovi su mogli dominirati na vise nacina s obzirom da su visoki). Ali samo moje subjektivno misljenje.

Necemo sad tu temu, ne bi bilo fer prema Dubsima. :kafa:
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 26 jan 2016, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 26 jan 2016, 14:51

Ma misli kakva odbrana na trojku sa 9 metara(i vise?) i odgovor je , nema takve.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 26 jan 2016, 14:54

Raul_64 je napisao/la:Ma misli kakva odbrana na trojku sa 9 metara(i vise?) i odgovor je , nema takve.

Možda neka rukometna odbrana :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 jan 2016, 14:54

Raul_64 je napisao/la:Ma misli kakva odbrana na trojku sa 9 metara(i vise?) i odgovor je , nema takve.
Kontam da je to postavio onako kao highlight jer Kawhi nije ni blizu Stepha u toj situaciji.

Nema nema.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 26 jan 2016, 15:01

Clutch je napisao/la:
Kontam da je to postavio onako kao highlight jer Kawhi nije ni blizu Stepha u toj situaciji.
Čisto za oči :mrgreen: :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 jan 2016, 15:02

BernardBarnjak je napisao/la:
Sada mi je tak jasan tvoj avatar :mrgreen:
Ukazuje na ono što mu fali :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 jan 2016, 15:05

Ma Timmy je kljuc Spursa u drzanju dva visoka Dubsa na parketu. Aldridge sinoc apsolutno, totalno nemocan protiv Draya, lik mu je pod kozu bukvalno usao, pomjerit ga nije mogao u postu bukvalno. Medjutim, ono najstrasnije od svega sinoc je to sto su Dubsi dosta igrali s dva klasicna visoka (Dray i Bogut/Ezeli) i opet onako raznijeli Spurse i jos im uspjeli prodat tranziciju. Bez Duncana je najveci problem odbrana reketa jer nije isto kad ti reket stiti jedan Tim Duncan ili LMA, Bobo i West. S Duncanom nema sumnje da ce reket biti troduplo bolje zasticen al opet javlja se jedan problem, a to je odbrana pick igre Warriorsa sa Stephom ko ball handlerom. Tu vise nema nikakve sumnje da se mora preuzet, cak ni Kawhi ne moze stici na sut Stephu kroz pick al ako ces ostavit LaMarcusa na Stephu, on ce mu se narugati (vidjeli smo sinoc kako to izgleda). Steph je covjek-era. Covjek je uveo najvecu revoluciju u kosarku jos od sirenja reketa. Jednostavno je previse, previse dobar. U stanju je pogodit odakle hoce, u stanju je otrest bilo ojeg cuvara i s loptom i bez lopte, u stanju je proigrat suigraca, ma apsolutno sve. Jednostavno nakon Jordana najbolji napadac ikad vidjen u kosarci i otac moderne kosarke.

Ako cemo modernu kosarku podijelit na onu klasicnu rovovsku kosarku sa igrom orijentiranom na post i ovu novu pace and space igru gdje je spacing svetinja, onda je MJ Bog te klasicne kosarke, a Steph ove nove Pace and Space. Warriorsi ce zauvijek promijenit kosarku na slican nacin kako su to uradili Showtime Lakersi pa onda Phil i Tex sa trokutom u Bullsima i Lakersima, pa onda Pop sa znacajem korner trice i novim tipom 3&D igraca i onda oni sampionski Mavsi i Heat sa znacajem rasirenog terena. Al naravno ne treba tu zaboravit ni pionire brze kosarke, prvo Don Nelsona sa svojim Nelieballom u 80im i Run TMC Warriorsima u 90im i naravno SSOL Sunse i Nasha i D'Antonia. Warriorsi ce jos pokazati znacaj switch odbrane, vaznosti suta za tri i znacaj petorke u kojoj svih 5 igraca moze sutnut, probit i razigrat.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 26 jan 2016, 15:08

jose je napisao/la:
Mavs je napisao/la: @Jose, pobjednika večerašnjeg meča neće proglašavati šampionom. Pogotovo kad već znamo da će Spursi igrati bez veoma bitnog faktora.
Čitaćemo sutra ujutro komentare. ;)
@Mavs, šta sad misliš?
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 jan 2016, 15:12

jose je napisao/la:
jose je napisao/la:
Mavs je napisao/la: @Jose, pobjednika večerašnjeg meča neće proglašavati šampionom. Pogotovo kad već znamo da će Spursi igrati bez veoma bitnog faktora.
Čitaćemo sutra ujutro komentare. ;)
@Mavs, šta sad misliš?
A sta ti mislis? Da je ovo samo jedna tekma regularne sezone, Popovo trolanje gdje je sakrio sve, i da su Spursi apsolutno ravnopravni Warriorsima s Duncanom?

Ukoliko si referirao na mene, aspolutno ne proglasavam Warriorse sampionima sad, samo ne vidim nacina kako ih zaustaviti, sto sam i obrazlozio.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 26 jan 2016, 15:12

APG

1. Rajon Rondo 11.8
2. Russell Westbrook 9.7
3. Chris Paul 9.7
4. John Wall 9.7
5. Ricky Rubio 8.6

tips2292
Kontakt:

Post Postao/la tips2292 » 26 jan 2016, 15:14

Previse se pisalo o Curryu i Kawhiu i nekako je uslo u prvi plan.Mislim da ce puno zanimljivije biti gledati Curry - Westbrook kad do tog dodje

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.