Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Rios

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Rios » 26 jan 2016, 13:20

Sve mi je jasno al da neko napise da smo mi u Atini bez Pjanica nesto kao pokazali.. :facepalm: Ljudi nas rasuli ko rizu,Samaras vozao Vranjesa ko dijete malo,Gekas se ofirao tako sto nije loptu ubacio u skoro prazan gol..Svasta stvarno :lol:
Inace,te kvalifikacije smo zavrsili na prvom mjestu zahvaljujuci gol razlici,logika bi rekla da je svaka utakmica koju smo pobjedili bila bitna.I jah,Mire bio nas najbolji asistent,sad da hocu da budem tendenciozan rekao bih sljedece - Mire najbolji asistent - BiH na SP..Ali necu,mi smo bili kao tim odlicni od golmana do napadaca i zato otisli na SP.
Sve vise ljudi Miralema kritikuje,istina je,i toga Miralem mora biti svjestan.U buducnosti ce se to vjerovatno povecavati,tako bar historija pokazuje.Koo djecak sam prisustvovao psovkama ljudi oko mene na tribinama Koseva upucenih Kodri nakon utakmice sa Grckom bas,zvizdalo se kasnije i Hasanu,i slag na torti je skandiranje Dzeki da napusti teren samo par mjeseci nakon sto je zabio 10+ u pohodu na SP..Imam objasnjenje za sebe sto je to tako,necu ga ovdje pisati da ne duzim.
Dolazimo do nabitnijeg - forumasi koji kazu da im je jedino bitno kako Mire igra u repki nakon utakmice sa Juventusom kritikuju,a navijaci Rome na ovom forumu hvale Pjanica!? Nesto mi tu ne stima nikako :hmmmmm: I ne samo nakon ove tekme,Mireta navijaci Rome navode kao najboljeg igraca svog tima u ovoj sezoni,koliko se sjecam u glasanju je dobio i nagradu navijaca za prvi dio sezone,ali i dalje se pita kakve koristi Roma ima od Miralema.. :problem:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 26 jan 2016, 13:26

Al pazi,nestaje u velikim tekmama a čovjek zabijao u dresu Rome kontra Juvea,Intera,Napolija,Milana,Lacia,.Imal i jedan igrac Rome da je za isto to vrijeme to uspio uraditi ?

Na trideset metara od svog gola sa Dzekom i Salahom kao jedinim isturenim na protivncikoj polovici on je trebao kreirati šanse ?

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 jan 2016, 13:30

Rios je napisao/la:Sve mi je jasno al da neko napise da smo mi u Atini bez Pjanica nesto kao pokazali.. :facepalm: Ljudi nas rasuli ko rizu,Samaras vozao Vranjesa ko dijete malo,Gekas se ofirao tako sto nije loptu ubacio u skoro prazan gol..Svasta stvarno :lol:
Inace,te kvalifikacije smo zavrsili na prvom mjestu zahvaljujuci gol razlici,logika bi rekla da je svaka utakmica koju smo pobjedili bila bitna.I jah,Mire bio nas najbolji asistent,sad da hocu da budem tendenciozan rekao bih sljedece - Mire najbolji asistent - BiH na SP..Ali necu,mi smo bili kao tim odlicni od golmana do napadaca i zato otisli na SP.
Sve vise ljudi Miralema kritikuje,istina je,i toga Miralem mora biti svjestan.U buducnosti ce se to vjerovatno povecavati,tako bar historija pokazuje.Koo djecak sam prisustvovao psovkama ljudi oko mene na tribinama Koseva upucenih Kodri nakon utakmice sa Grckom bas,zvizdalo se kasnije i Hasanu,i slag na torti je skandiranje Dzeki da napusti teren samo par mjeseci nakon sto je zabio 10+ u pohodu na SP..Imam objasnjenje za sebe sto je to tako,necu ga ovdje pisati da ne duzim.
Dolazimo do nabitnijeg - forumasi koji kazu da im je jedino bitno kako Mire igra u repki nakon utakmice sa Juventusom kritikuju,a navijaci Rome na ovom forumu hvale Pjanica!? Nesto mi tu ne stima nikako :hmmmmm: I ne samo nakon ove tekme,Mireta navijaci Rome navode kao najboljeg igraca svog tima u ovoj sezoni,koliko se sjecam u glasanju je dobio i nagradu navijaca za prvi dio sezone,ali i dalje se pita kakve koristi Roma ima od Miralema.. :problem:
Naš mentalitet, naglasio sam gore njegova nesreća je što je najskuplji igrač pa ljudi očekuju od njega da uzme loptu, predje 5 igrača i da gol, kao što recimo Argentinci očekuju od Messija. A i većina kritika i jeste tačna za Miralema, to da nema muda npr, ali se jednostavno treba pomiriti sa tim i izvući najbolje iz njega.

@Sabinho spominješ kako njegov tim nije profitirao od njegove igre protiv Juventusa, s obzirom da nisu gola dali, hoćemo li postavljati statistiku da vidimo u koliko je utakmica Roma profitirala Miralemovom igrom? Ili to nema veze, smatraš da Miralem treba redom sam rušiti sve protivnike, pa tako i veliki Juve?
Nad tobom sunce najljepše sja

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 jan 2016, 13:46

soko je napisao/la:Onih 11 igraca sto je igralo na pripremama za SP i protiv Argentine, tad smo igrali najbolji fudbal. Pjanic je bio najbolji igrac na tim pripremama i na SP. To je cinjenica.
Upravo tako. Onaj 4-2-3-1 iz pripremnih utakmica i protiv Argentine je bio vrh i to nikako nije trebao promjeniti protiv Nigerije a ni u ovim kvalifikacijama na pocetku. To je cak i Mesa skontao pa je igrao na taj nacin i dobio one tri utakmice. Da bi kasnije i on pogrijesio jer je poceo sasvim nepotrebno sa dvojicom napadaca prvu utakmicu protiv Irske umjesto da je pojacao sredinu terena i slomio ih tehnikom a Vedu je mogao ubaciti zadnjih 20-30-tak minuta. Ogromna greska je ta taktika u utakmici protiv Nigerije sa bukvalno pokazat ce najvjerovatnije zlatnom generacijom.

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 26 jan 2016, 13:48

Ajax je napisao/la:
soko je napisao/la:Onih 11 igraca sto je igralo na pripremama za SP i protiv Argentine, tad smo igrali najbolji fudbal. Pjanic je bio najbolji igrac na tim pripremama i na SP. To je cinjenica.
Upravo tako. Onaj 4-2-3-1 iz pripremnih utakmica i protiv Argentine je bio vrh i to nikako nije trebao promjeniti protiv Nigerije a ni u ovim kvalifikacijama na pocetku. To je cak i Mesa skontao pa je igrao na taj nacin i dobio one tri utakmice. Da bi kasnije i on pogrijesio jer je poceo sasvim nepotrebno sa dvojicom napadaca prvu utakmicu protiv Irske umjesto da je pojacao sredinu terena i slomio ih tehnikom a Vedu je mogao ubaciti zadnjih 20-30-tak minuta. Ogromna greska je ta taktika u utakmici protiv Nigerije sa bukvalno pokazat ce najvjerovatnije zlatnom generacijom.
Mesa nije igrao one taktike iz utakmice protiv Argentine, cak ni blizu nisu njegove taktike bile slicne one sa SP-a.

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 26 jan 2016, 14:46

chily-rz :Al pazi,nestaje u velikim tekmama a čovjek zabijao u dresu Rome kontra Juvea,Intera,Napolija,Milana,Lacia,.Imal i jedan igrac Rome da je za isto to vrijeme to uspio uraditi ?sve te golove je zabio iz kaznenih udaraca

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 jan 2016, 14:48

Kao i kod Dzeke kada jednom ne bude igrao vise Pjanic dugo vremena necemo imati tako kvalitetnog igraca. Bas zato je bilo i bitno dok su bili svi ti igraci na okupu da se napravi neki rezultat i postave neki zdravi temelji. Sto znaci samo najboljih prvih 11 i najbolje taktike sto sigurno nije bio slucaj uvijek posebno u zadnjoj godini dana. Sto se tice Pjanica momak je vec sa 19 godina vrijedio oko desetak miliona. Sada vec vrijedi oko 35 miliona. Znaci skoro kao 2,3 i 4 ( Dzeko, Begovic i Lulic ) zajedno trenutno a tem mu je 25 godina. Jedino Besic ga moze donekle dostici samo i to je jako veliko pitanje. Svi ostali mladi potencijalni igraci nisu NI BLIZU talentu koji je imao Pjanic sa 19 godina niti njegovoj tadasnjoj cijeni niti igraju sada u klubu kao sto je on igrao Lyon, ni blizu.

Znaci Pjanic bi trebao milion % igrati u prvih 11 kao i Besic ako bude spreman. Jedino je pitanje ko ce biti taj treci igrac odnosno koga ce Mesa izabrati. I to ce biti jasno jako brzo poslje par prijateljskih utakmica. Ne pruzaju ni Modric ni Matic uvijek odlicne partije u reprezentaciji daleko od toga cak suprotno. Pa niko ozbiljan ni ne pomislja da ih izbaci iz prvih 11. Umjesto sto kritikujete Pjanica uzivajte 7,8, 10 godina dok igra za reprezentaciju. Jer pitanje je kada cemo imati opet takvu klasu u reprezentaciji.

Dzeko, Pjanic i Besic nisu nikakav problem u reprezentaciji. Problem moze biti potencijalno prvi golman koji sjedi na klupi, spor stoperski par, los desni bek, trenutno nikakav ofanzivni vezni i prosjecna krila. To je problem a ne Pjanic. Pjanic je bio los u dvomecu protiv Irske zbog jako lose taktike u prvoj pa i u drugoj utakmici. Gdje je morao igrati sa debitantskim stoperom Cocalicom na zadnjem veznom i Medom u drugoj utakmici koji je totalno van forme. Krila Lulic i Visca su nesto pokusavali samo nije to dovoljan kvalitet da se nametnu Irskim krilima. Da je igrao umjesto Pjanica neznam ko nebi to nista bolje izgledalo.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 26 jan 2016, 16:48

tarabuka je napisao/la: sve te golove je zabio iz kaznenih udaraca
Kakve to veze ima ? Covjek igra veznog,nije da se cesto nalazi u nekoj gol šansi pa da zabija i iz igre u vecoj mjeri,.

Kontra Napolija je jedini penal ali je na toj utakmici zabio i fantastican gol iz slobodnjaka,sam riješio utakmicu u kojima kažeš nestaje ?

Kontra Milana gol iz igre,povaljao komplet odbranu Milana i rutinski završio akciju koju je i zapoceo,opet odlucio pobjednika u utakmici u kojoj je nestao a ?

Juvea naceo golom iz slobodnjaka,Handanovicu mislim dva puta uvalio iz slobodnjaka,.Ti golovi su Romi donosili bodove,.

Lacio zabio sa centra iz slobodnjaka,.

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 26 jan 2016, 22:12

Kakve to veze ima ? Covjek igra veznog,nije da se cesto nalazi u nekoj gol šansi pa da zabija i iz igre u vecoj mjeri,.

Kontra Napolija je jedini penal ali je na toj utakmici zabio i fantastican gol iz slobodnjaka,sam riješio utakmicu u kojima kažeš nestaje ?
Kontra Milana gol iz igre,povaljao komplet odbranu Milana i rutinski završio akciju koju je i zapoceo,opet odlucio pobjednika u utakmici u kojoj je nestao a ?

Juvea naceo golom iz slobodnjaka,Handanovicu mislim dva puta uvalio iz slobodnjaka,.Ti golovi su Romi donosili bodove,.

Lacio zabio sa centra iz slobodnjaka

pjanic je vrhunski izvodjac slobodnih udaraca,ali to mu nece donjet angazmana u nekom velikom klubu.nakamura je svojevremeno bio najbolji,pa je ipak citavu karijeru proveo u skotskoj ligi u selticu.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 27 jan 2016, 19:06

Evo i neefikasan je :lolno:
24 utakimce, 9 golova, 7 asistencija, plus asistencije koje panjevi maše. Da su Bogdom i ostali u ofanzivi efikasni kao on bili bi mnogo bolje plasirani. Pjanić je skoro kompletan igrač za svoju poziciju, jedina mana mu je što priča previše sa sudijama.
embrace the chaos

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 jan 2016, 19:20

Jedina mana mu je sto nema perfektan zadnji pas. ( ima solidan ) I to bi bila bas mana da igra ofanzivnog veznog ili desetku. A posto on igra centralnog veznog to i nije neka ogromna mana. Druga mana mu je sto nije clan neke top10 reprezentacije jer kao stalni ucesnik EP/SP bi jos 10-20% lakse zaigrao za top5 klub a ovako ce to ici malo teze. I naravno to sto previse prica sa sudijama samo vjerovatno je takav karakter.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 30 jan 2016, 22:40

Fin gol dosta rutinski bravo

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 jan 2016, 22:41

GRANDE PJANIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

slika

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 31 jan 2016, 09:20

tekme nisam gledao,ali vidio sam da je zabio lijep gol,bravo pjana

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 31 jan 2016, 09:28

Ajax je napisao/la:GRANDE PJANIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

slika
Jos malo pa ce u Real...Zaragozu.. :rol:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 31 jan 2016, 10:27

Ajax je napisao/la:GRANDE PJANIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

slika
Rimski Cezar! :clap: :clap:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 31 jan 2016, 11:25

Pickico jel ti drago sto Dzeko izadje misu.Egoista nevidjeni.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 31 jan 2016, 13:14

Nije mu Miralem kriv što je postao predmet ismijavanja. :kafa: Vidi se želja da proigra Edina kad god je u prilici, ali nije njegov problem što je Džeko zaboravio zabijati. :zviz:

Pohvale za gol u maniru rasnog golgetera. :cool:

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 31 jan 2016, 13:39

Miralem je puno dao Romi ove sezone... Ali doveo im je Dzeku pa im je isto tako puno i oduzeo, tako da mu je ukupan doprinos na kraju skroz neutralan/nula. :(

Rios

Post Postao/la Rios » 31 jan 2016, 13:41

Kakva rutinska golcina,kapa dole majstore :bow: :clap: Inace bio je standardno dobar sinoc :thumbup:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Bing [Bot], Google Adsense [Bot], HariTz i 16 gostiju.