Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

mirzza
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la mirzza » 30 maj 2010, 11:30

Ahmed.S je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:Neznam zaista sta vi vidite u tom Begovicu?
Jeli stvarno raja zaludzena time sto on turpija nokte na klupi u Premier ligi?
A kada udje u igru 5-6 golova su njegova realnost...
Treba biti posten pa reci da Asmir nema golmanski smek i da djeluje zamisljeno i tromo,uz onakve fizicke predispozicije trebao je razgrtati kao bager u sesnestercu...
Garantujem da je Keno juce branio da bi na kraju bilo 2-2.
Mi zaista imao 4-5 vrhunskih golmana ali nemogu doci na red on ovih Engleskih drvensuza,recimo jedan Buric svjetska klasa-Panter,pa Mujkic iz Slobode(po meni br 1 u nasoj ligi) pa i Sehic,Ramovica da ne spominjem...
E hajdete sad navalite na mene kao da sam Sasa Matic pa nemogu pogledati Asmira na djelu ;)
Ti bi buraz trebao naci broj ovih iz uprave Stokea i reci im,ipak si ti relevantan dfa lafis ..Malo imaj na umu da mozes samo u svoje ime reci a ne u ime svih i davat krajnji komentar pobijajuci sve nas..,Moje misljenje,rekoh moje,da je Asmir nas najbolji golman trenutno...
Moje misljenje je da trenutno nije najbolji, jer je Keno ipak iskusniji ali Asmir ima veci potencijal i sigurno ce napraviti vecu karijeru od Hasagica.
Sinoc nije krivac niti za jedan gol,
Evo za ovog harisa da pokusam objasniti, covjek u duelu sa Spahicem pogadja glavom sa 6,7 metara ono niko ziv ne brani jer je lopta imala cudnu putanju,
2. gol, cist ofsajd greska odbrane, 2 igraca sami pred njim
3. gol, skolska kontra, prva greska odbrane sto je uopste lik centriro a drugi kiks (mislim da je igrac sa brojem 7) ostavlja samog sveda na 5 metara bez zelje da uklize
4. gol je smijesno komentarisati 1 na 1 cirkus

Momak je odbranio 3,4 zicera sinoc i da nije njega i Spahica prosli bi ko bosi po trnju.

za raju i slicne:

http://www.transfermarkt.co.uk/en/asmir ... 33873.html

http://www.transfermarkt.de/de/kenan-ha ... 15448.html

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sead- ... r_686.html

http://www.transfermarkt.co.uk/en/jasmi ... 28308.html

Begovic sezona 2009/2010:

13 utakmica

Portsmouth: 9 tekmi, 8 od pocetka primio 14 golova od toga 8 protiv Mancestera i Arsenala, 3 utakmice bez primljenog gola, 29 uspjesnih odbrana, dakle preko 3 odbrane po mecu.

Stoke: 4 utakmice od toga 3 od pocetka, primio 9 golova sve od celzija i mancestera, 2 utakmice bez primljenog gola, 12 uspjesnih odbrana, dakle 3 odbrane po mecu.

Napomenut cu to da englezi uspjesnu odbranu racunaju izravan sut po golu, dakle ne centarsut ili sve sto ide u okvir gola nego cist sut.

Sezona 2008/2009, 2 utakmice 2 primljena gola, 1 utakmica bez primljenog gola i 12 uspjesnih odbrana.

Ako znamo da su Celzi i Mancester uz Arsenal masine za golove, 7 golova aston vili, ili broje petarde mancestera ili da kazem 7 golova arsenala evertonu i blackburnu koje su neuporedivo jace ekipe od stoke-a ili portsmoutha govori o tome kakav je Asmir golman.
Cuva Bog Zelju svog!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 30 maj 2010, 11:30

Begovic je klasa!
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 30 maj 2010, 11:31

Za_raju je napisao/la:Mi zaista imao 4-5 vrhunskih golmana ali nemogu doci na red on ovih Engleskih drvensuza,recimo jedan Buric svjetska klasa-Panter,pa Mujkic iz Slobode(po meni br 1 u nasoj ligi) pa i Sehic,Ramovica da ne spominjem...
E hajdete sad navalite na mene kao da sam Sasa Matic pa nemogu pogledati Asmira na djelu ;)
Polako majstore, svjetska klasa = Buffon, Casillas itd.

Begovic je siguran bio jucer, odlican. Raduje me jedna istina, imamo 2 veoma solidna golmana u Hasagicu i Begovicu. Begovic je uz to mlad momak i njegovo vrijeme tek dolazi, ne brani on bezveze u Engleskoj.

Da si stavio Buffona na gol jucer primio bi sva 4 gola kao i Begovic, isto tako bi fasovao sedmicu protiv Drogbe&kompanije, kao sto ih je Asmir cupao iz mreze. (Dobro eto nije primio svih 7, me's cini da je Sorensen primio prva 2).

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 30 maj 2010, 12:42

mirzza je napisao/la:
Moje misljenje je da trenutno nije najbolji, jer je Keno ipak iskusniji ali Asmir ima veci potencijal i sigurno ce napraviti vecu karijeru od Hasagica.
Sinoc nije krivac niti za jedan gol,
Evo za ovog harisa da pokusam objasniti, covjek u duelu sa Spahicem pogadja glavom sa 6,7 metara ono niko ziv ne brani jer je lopta imala cudnu putanju,
2. gol, cist ofsajd greska odbrane, 2 igraca sami pred njim
3. gol, skolska kontra, prva greska odbrane sto je uopste lik centriro a drugi kiks (mislim da je igrac sa brojem 7) ostavlja samog sveda na 5 metara bez zelje da uklize
4. gol je smijesno komentarisati 1 na 1 cirkus

Momak je odbranio 3,4 zicera sinoc i da nije njega i Spahica prosli bi ko bosi po trnju.

za raju i slicne:

http://www.transfermarkt.co.uk/en/asmir ... 33873.html

http://www.transfermarkt.de/de/kenan-ha ... 15448.html

http://www.transfermarkt.co.uk/en/sead- ... r_686.html

http://www.transfermarkt.co.uk/en/jasmi ... 28308.html

Begovic sezona 2009/2010:

13 utakmica

Portsmouth: 9 tekmi, 8 od pocetka primio 14 golova od toga 8 protiv Mancestera i Arsenala, 3 utakmice bez primljenog gola, 29 uspjesnih odbrana, dakle preko 3 odbrane po mecu.

Stoke: 4 utakmice od toga 3 od pocetka, primio 9 golova sve od celzija i mancestera, 2 utakmice bez primljenog gola, 12 uspjesnih odbrana, dakle 3 odbrane po mecu.

Napomenut cu to da englezi uspjesnu odbranu racunaju izravan sut po golu, dakle ne centarsut ili sve sto ide u okvir gola nego cist sut.

Sezona 2008/2009, 2 utakmice 2 primljena gola, 1 utakmica bez primljenog gola i 12 uspjesnih odbrana.

Ako znamo da su Celzi i Mancester uz Arsenal masine za golove, 7 golova aston vili, ili broje petarde mancestera ili da kazem 7 golova arsenala evertonu i blackburnu koje su neuporedivo jace ekipe od stoke-a ili portsmoutha govori o tome kakav je Asmir golman.
Potpis ko Rusija!
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 30 maj 2010, 13:18

prosjecfan golman kakv aekstra klasa
drugi ili treci golman reprezentacije
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 maj 2010, 13:28

Prvi ili drugi golman reprezentacije.
Drag mi je Hasagic, ali se Begovic juce itekako dobro prodao i sa tim misljenjem nisam sam.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 30 maj 2010, 18:33

Ovako ,Begovic ne da je klasa ,nego je klasa i po ,ma sta klasa i po ,klasa nad klasama ,golman koji ce (zapamtite dobro) u za nekih 2-3 godine braniti u Manchester Unitedu ,ili slicnom velikanu..nevjerovatno koji potencijal ,konstitucija ,reakcija ,apsolutno sve..osjecaj ,golman sa kojim smo se usrecili narednih 13-14 godina ,jer golmani mogu braniti jako dugo.
On je mlad golman ,a mogli smo vidjeti kako amortizuje loptu ,kako je hvata kao da je 10 puta sporija nego sto jeste ,nije kriv ni za jedan gol ,prva ga je lopta iznenadila jer je gostujuci igrac koji je postigao gol udario loptu glavom ,pa od rame ,i promijenila smjer ,i preskocila ga.

Sto se tice Hasagica ,i on je jako dobar ,iskusan ,ali ima svojih gresaka ,i nije moje da sada ja ulazim u to koga bi na gol ,ali je definitivno BEGOVIC institucija medju stativama!

Da jos jednom podcrtam ,ko god to ne vidi ,neka ne komentarise gluposti ,neka ne pise o necemu sto ne poznaje ,jer ocigledno pojma nema o ovoj igri!!!

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 30 maj 2010, 22:05

Ama dajte te statistike hebo me vise prica o nekoj klasi!
Uredu je kada mi hvalite golmana koji je rusio rekorde i brani standardno u svojoj ekipi!
Hajde molim vas dajte bar jedan svijetal primjer i cinjenicu koja pobija nas koji kazu da nije za repke dok nebude standardan u svom klubu,ali bez one djecije price tipa"pa on brani u Engleskoj jer on nebrani u Engleskoj nego sjedi na klupi!
Idemo sa cinjenicama.... ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 30 maj 2010, 22:07

Za_raju je napisao/la:Ama dajte te statistike hebo me vise prica o nekoj klasi!
Uredu je kada mi hvalite golmana koji je rusio rekorde i brani standardno u svojoj ekipi!
Hajde molim vas dajte bar jedan svijetal primjer i cinjenicu koja pobija nas koji kazu da nije za repke dok nebude standardan u svom klubu,ali bez one djecije price tipa"pa on brani u Engleskoj jer on nebrani u Engleskoj nego sjedi na klupi!
zao mi je, ali Tarik14 trenutno nije tu, a on je zaduzen za to :mrgreen:
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 31 maj 2010, 02:46

velez_mostar je napisao/la:Ovako ,Begovic ne da je klasa ,nego je klasa i po ,ma sta klasa i po ,klasa nad klasama ,golman koji ce (zapamtite dobro) u za nekih 2-3 godine braniti u Manchester Unitedu ,ili slicnom velikanu..nevjerovatno koji potencijal ,konstitucija ,reakcija ,apsolutno sve..osjecaj ,golman sa kojim smo se usrecili narednih 13-14 godina ,jer golmani mogu braniti jako dugo.
On je mlad golman ,a mogli smo vidjeti kako amortizuje loptu ,kako je hvata kao da je 10 puta sporija nego sto jeste ,nije kriv ni za jedan gol ,prva ga je lopta iznenadila jer je gostujuci igrac koji je postigao gol udario loptu glavom ,pa od rame ,i promijenila smjer ,i preskocila ga.

Sto se tice Hasagica ,i on je jako dobar ,iskusan ,ali ima svojih gresaka ,i nije moje da sada ja ulazim u to koga bi na gol ,ali je definitivno BEGOVIC institucija medju stativama!

Da jos jednom podcrtam ,ko god to ne vidi ,neka ne komentarise gluposti ,neka ne pise o necemu sto ne poznaje ,jer ocigledno pojma nema o ovoj igri!!!

bravo velez, nije sto sam hercegovac al se slazem sa tobom :mrgreen:

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 31 maj 2010, 09:40

velez_mostar je napisao/la:Ovako ,Begovic ne da je klasa ,nego je klasa i po ,ma sta klasa i po ,klasa nad klasama ,golman koji ce (zapamtite dobro) u za nekih 2-3 godine braniti u Manchester Unitedu ,ili slicnom velikanu..nevjerovatno koji potencijal ,konstitucija ,reakcija ,apsolutno sve..osjecaj ,golman sa kojim smo se usrecili narednih 13-14 godina ,jer golmani mogu braniti jako dugo.

Svaka ti dala.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 31 maj 2010, 09:42

200% se slazem...
BLUE NATION.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 31 maj 2010, 13:48

Ponos Torina je napisao/la:Begovic je klasa!

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 31 maj 2010, 13:53

Begovic 1 golman Hasagic 2 Sehic 3 golman tako bi trebalo biti jer begovic je strasan golman .
Samo jedan klub Velež Mostar

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 31 maj 2010, 13:54

Adnel je napisao/la:Begovic 1 golman Hasagic 2 Sehic 3 golman tako bi trebalo biti jer begovic je strasan golman .
Tako i jeste. :mrgreen:
× Plava krv ispod koze ×

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 31 maj 2010, 14:13

ako je Keno do sada bio dobar, onda je Asmir vrlo dobar! i fakat ne znam da su neki toliko bolesni, pa se nerviraju na sami spomen Asmira! posto sam i sam golman, mogu reci da je puno teze biti na klupi jednog engleskog premijerligasa, nego braniti u prosjecnom turskom klubu...i daleko od toga da imam nesto protiv Kene, naprotiv, jedno vrijeme sam govorio, daj Boze da nam se pojavi bolji golman od Kene, i eto ta mi se zelja ispunila ;)
Volim te Bosno!!!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 31 maj 2010, 15:56

Nabavi oci, pa kad nabavis pogledaj par postova iznad ;)
Cuva Bog Zelju svog!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 31 maj 2010, 19:06

Ama daj ti objasni zasto je to toliko Keno bolji od Asmira? Haj nam objasni za raju :) ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 31 maj 2010, 19:08

Po meni bi Begović trebao biti prvi golman u reprezentaciji BiH.
FK Pjetlovi

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 31 maj 2010, 19:23

reds je napisao/la:Po meni bi Begović trebao biti prvi golman u reprezentaciji BiH.
Slazem se, ali samo ako bude prvi golman Stokea. Ako bude opet rezerva, nece bit bas siguran jer najvaznije za golmana je da redovno igra kvalitetne utakmice. Nadam se da ce se Sorensen prodat.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2 i 37 gostiju.