Finoseigrajte je napisao/la:Velez i Reprezentacija Jugoslavije kralju. Tako bi i ne stidim se toga,to je bilo tada a kad se sve raspade ko sumeca tableta i kad realno sagledah stvari,srce mi odluci ZRINJSKI I HRVATSKA !

Nemam nista protiv tebe, ali da zakljucim: ti navijas za Velez, a simpatizer si Zrinjskog. Isto kao sto sam ja navijac BORCA, jer Ga volim od malih nogu, a simpatizer sam Barce iz Spanije, Borussije iz Njemacke, M. Uniteda iz engleske, Juventusa iz Italije, jer sam ih kasnije skontao, i nisu iz mog grada.
Klub za koji navijas ne mozes promjeniti, on ti je urezan u srce, tijelo, dusu, ako pak mozes, onda nisi navijac, vec samo simpatizer. Evo, moja Svetinja zvana Borac je nekoliko puta bio na pragu gasenja, ali ja sam se zarekao da cu Ga voljeti i nosii u srcu, da to mjesto u meni ne moze ni jedan drugi klub da zauzme ako se ugasi. Nije se ugasio, hvala Bogu svetom, Hristu i Bogorodici, ali shvatas sta hocu reci. To ti je kao nacionalnost, krvna grupa, boja koze, pol, ne mozes to promjeniti.