AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Manuel
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Manuel » 24 jan 2016, 22:52

Nije zasluzena al haj.Oni imaju majstora u napadu i pobjednicki mentalitet.

Sve ono sto Roma nema.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Rios

Post Postao/la Rios » 24 jan 2016, 22:56

Poraz koji je Romi zapecatio nadanja oko titule,ako je i bilo neke nade prije tekme.Ostaje sad kao cilj borba za LP,nece ni to biti nimalo lagano.
Veceras Juve strpljivo cekao neku Rominu gresku,a ona je morala doci jer je to odlika ove Rome,i dosla je na kraju preko Florenzija. :thumbdown:
Nijednog trena Roma nije uspjela da napravi pritisak,dosta tesko izlazila na kraj sa pritiskom Juventusa,prakticno bez izradjene akcije citav mec i nije se moglo vise na taj nacin.
Ova formacija daje neku nada u nastavku,veceras je npr defanziva bila vrlo dobra,ali treba vremena da se to sve poslozi kako treba i da se izvuce maximum iz nje.
Pored stoperskog trojca ja bih jos porolaznu ocjenu dao Miralemu i Vankeru,ostali dosta skormni.Florenzi u konstantnom padu forme,Salah pored pada u formi ima problema cini mi se da se snadje u ovoj formaciji,Radja te probleme sa adaptacijom na novu ulogu kompenzira velikom borbom i trkom..Jos jedan problem se pojavio veceras po meni - postojeci bekovi cini mi se ne mogu iznijeti ovu formaciju!?
Nista,opet kazem baciti karte na to 3 mjesto..A toliko je obecavao pocetak sezone :|
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 24 jan 2016, 23:12, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 jan 2016, 23:06

Pa dobro, nije roma lose izgledala realno. Trebat ce proci jos neko vrijeme da se konsolidujete, al' vjerujem da ce izboriti trece mjesto.
Ako nista, osjeti se ta sigurnost u odbrani i pametnija igra. :zzz:

Ova formacija moze proci samo protiv jacih klubova, inace ni pod razno igrati s njom. Naprijed se niko ne snalazi, dolazi Saravi koji takodjer se ne bi uklopio, nemaju se adekvatni bekovi, Radji nije prirodna pozicija...
Florenzi jos jedan od precjenjenih talijana, zahvalan igrac i vjerujem jedan od ljubimaca navijaca, al' klupa mu mjera bila. Slicno i sa Digneom, nista specijalno. Fale tu najmanje jedan bek i stoper, valjda ce se ko dovesti do kraja merkata.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

jabuka
Kontakt:

Post Postao/la jabuka » 24 jan 2016, 23:06

Manuel je napisao/la:Florenzi je najveci krivac za ovaj poraz. Mogao dodati i vjerovatno bismo poveli a on puca i onda gubi loptu i naravno gol.

Salah bio na Marsu jer na tekmi nije bio
Dzeko nek se pozdravi s fudbalom
Bekovi ograjisali
Rudiger svaku tekmu kiksne

Jedino sto vrijedi su Pjanic, Radja, Manolas i Scesny

Ostalo prodati i dovesti djecu iz primavere da igraju.

E jesi mi pametan. Dzeko vaš najbolji igrač večeras. 3 stopera na ledjima svaki put. Borio se ko lav. Ovako nije trčao za repku. Čist gol su mu poništili kockari. Nije Edin kriv sto Salah ne zna gdje mu je glava a gdje dupe, Edin je spuštao lopte koje bi polušpic tj salah preuzimao i iskoristio svoju brzinu kako bi otvorio prostor Dzeki. U ovoj utakmici falio je još jedan veznjak jer Radja i Mire nisu mogli držati sredinu protiv Pogbe Marchisia Khedire pa i Dybale koji je očitao lekciju Salahu, objasnio mu je sta treba da radi SS tj second striker, vidio si sam koliko je Mandzukic imao prostora. Usporedi malo vezni red Rome i Juv u tom slučaju, trojica protiv dvojice još je Khedira jači i od Pjane i Radje zajedno. Mladi Vanquer je bio bara večeras. Neiskustvo jbg, samo je vraćao loptu nazad. Faktički su Mire i Nainngolan držali vezni red. Krila niste imali, bekovi su vam NULAAAAA. Florenzi i Digne samo vraćaju nazad, prvi direktan krivac za gol. Umjesto da baziraju protok lopte kroz sredinu oni su išli na bekove koji su masu prostora ostavljali Lichsteineru i Evri. Dva juventusova beka su bili veoma dobri večeras jer su igrali disciplinovano i imali muda, sto vasi nemaju. Takodjer fizički su mnogo spremniji od vaših.

Spalleti je dobro postavio taktiku ali nije imao igrače da svoje misli sprovede u djelo.

Dzeko pjana i radja najbolji pojedinci.
Florenzi rudiger digne BURANIJA.
" Cut my veins open and I will bleed LIVERPOOL RED ! "
One and only, Steven Gerrard.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 24 jan 2016, 23:23

Ne govorim za Dzeku samo zbog ove tekme nego generalno. U ovoj je i bio koliko toliko dobar al on treba da zabija a ne da namjesta Salahu koji majci neda loptu.

Pogledaj samo sta je fulio protiv Verone, Torina i da sad ne nabrajam.

Svi su imali velika ocekivanja a on je debelo podbacio. Jedan gol iz igre u 21 utakmici. Yebes to sto se trudi kad ne zna zabiti.

Bekovi su nam fakat ocajni. Spaletti je ovo dobro pripremio al dzaba kad Florenci onako pogrijesi i sjevne gol. Vanker je dobar al prema napadu ogranicen.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 24 jan 2016, 23:34

Boga mi, Roma je večeras dobro izgledala. Defanzivno je to bilo skoro pa odlično. Na vašu nesreću Pogba i Dybala su fakat predobri igrači.

Vidi se da je Ćelo preuzeo tim i da lagano kreira svoju viziju igre. Došao je po bod ili eventualno tri preko kontri, ali se to jednostavno nije moglo ostvariti zbog činjenice da su mu krila bila zatvorena Evrom i Lichtom. Prevagu je donio Cuadrado odvlačenjem pažnje na sebe pa se druga strana sa Dybalom i Pogbom rasteretila na neki način.

Inače, fino je ovo izgledalo, pogotovo u drugom poluvremenu kada je i Juventus bio bez nekih ideja usljed dobre defanzive i kretnji veznih igrača.

Garcia bi primio dva komada u prvom poluvremenu.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 24 jan 2016, 23:39

Nemoj ih lozit, losi su do bola. Bogu plakat. :mrgreen:

Nakon 10 kola +11. Nakon dodatnih 11 kola -10.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 24 jan 2016, 23:52

Sto smo se lozili lozili smo se :mrgreen:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 25 jan 2016, 08:42

jabuka je napisao/la:Mladi Vanquer je bio bara večeras. Neiskustvo jbg, samo je vraćao loptu nazad. Faktički su Mire i Nainngolan držali vezni red.
pobjednik je '88. godiste tako da je sve, ali mlad i neiskusan ne :D po meni je veceras odradio svoj posao odlicno nekih sat vremena, a onda ga je napustila snaga (sto nije ni cudo obzirom koliko malo igra) i izveden je iz igre. slazem se da je skoro svaki njegov pas bio lateralan - ili na bekove ili ka pjanicu, ali momak je odradio svoj posao kao destruktivni zadnji vezni. nije njegovo da kreira i salje lopte naprijed. po meni jedan od boljih veceras i pravo osvjezenje.
jabuka je napisao/la:Krila niste imali, bekovi su vam NULAAAAA. Florenzi i Digne samo vraćaju nazad, prvi direktan krivac za gol. Umjesto da baziraju protok lopte kroz sredinu oni su išli na bekove koji su masu prostora ostavljali Lichsteineru i Evri. Dva juventusova beka su bili veoma dobri večeras jer su igrali disciplinovano i imali muda, sto vasi nemaju. Takodjer fizički su mnogo spremniji od vaših.
za bekove se apsolutno slazem jer od dignea nisam vidio niti jedno pravovremeno utrcavanje u prostor, niti jedan dupli pas, prodor - nista. s druge strane florenzi je bio aktivniji, ali previse neodgovoran i na kraju ispostavice se tragicar utakmice. 3-5-2 bez kvalitetnih bekova jednostavno ne funkcionise, a mi ih nazalost nemamo jos. sto se tice protoka lopte kroz sredinu, zakazali su svi redom. radja koji je svaki kontakt sa loptom bio udvajan, miralem koji veceras nije imao dva tacna pasa sastavljena prema naprijed, salah koji jednostavno nije bio na utakmici, a treba biti ta spojnica izmedju veze i dzeke, itd.
jabuka je napisao/la:Spalleti je dobro postavio taktiku ali nije imao igrače da svoje misli sprovede u djelo.
to je ono sto mi i daje nadu da cemo nekada gledati nesto blizu organizovanom fudbalu tj kada se ekipa uigra i spalletti dobije igrace koje zeli. rekao je da zeli stopera (vjerovatno nekoga ko bi igrao umjesto rudigera) i par igraca za napadacki dio formacije koji kako sam trener rece mogu napasti svog covjeka i sami iskreirati nesto. dakle, u prijevodu spalleti ne zeli nekoga ko ce vracati loptu nazad.

juventus je pocetak sezone prespavao jer su bili u istom qrcu u kojem smo mi sad - hrpa noviteta i povrede, pa su se digli i sada igraju skoro pa savrseno. mozda ne lijepo za oko, ali definitivno se zna sta svaki od 10 igraca u polju radi i u jednoj takvoj atmosferi rezultati ne izostaju. zasto i roma ne bi napravila nesto slicno?

ajmo biti pozitivni :mrgreen:

jabuka
Kontakt:

Post Postao/la jabuka » 25 jan 2016, 11:33

Ja sam bio sam 100% siguran da je Vanker momak od jedno 20 god.

Imate dobrog trenera samo polako, vidi se promjena, samo kvalitetna pojačanja i rezultati će doći.

ASR1927

Post Postao/la ASR1927 » 25 jan 2016, 15:30

jabuka je napisao/la:Ja sam bio sam 100% siguran da je Vanker momak od jedno 20 god.

Imate dobrog trenera samo polako, vidi se promjena, samo kvalitetna pojačanja i rezultati će doći.
Jabucar, sha ti znas ?! :P

Aj' razligu.. :wave:
^^ Ako ne zna mahala, nisi ni j**o.. ^^

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 25 jan 2016, 16:23

Mnogo posla je pred ćelavim, al vjerujem mu. Bit će ovo dobro samo da na kraju kad se crta podvuče budemo 3. :shock:
embrace the chaos

jabuka
Kontakt:

Post Postao/la jabuka » 25 jan 2016, 19:22

ASR1927 je napisao/la:
jabuka je napisao/la:Ja sam bio sam 100% siguran da je Vanker momak od jedno 20 god.

Jabucar, sha ti znas ?! :P

Aj' razligu.. :wave:
Trening je tooooop :salut: :bih:

Tryg
Kontakt:

Post Postao/la Tryg » 25 jan 2016, 20:29

Stigao El Sharavi, bit ce belaja Dzeksone, trgni se!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 25 jan 2016, 20:51

slika

a gervinho odlazi u kinu. sve najbolje majstore :salut:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 jan 2016, 21:30

Stephanu je ovo posljednja šansa da oživi karijeru, ili će mu od ljeta realnost biti ekipe tipa Genoa ili čak i lošije od toga.Na svu sreću još uvijek je dosta mlad za jednog fudbalera i to bi moglo na kraju presuditi.Ali vidjet ćemo..
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 jan 2016, 21:43

Ma haj i ako flopne, makar je komercijalan i harizmatican. To uvijek pali kod navijaca. :kafa:

egipcani na aparatima :njanjanja:

Mada se nadam za njegovo dobro da ce procepiti, nije njegov problem nedostatak kvaliteta nego psiha i tu njega treba Spaletti trgnuti i probuditi. A i poziv Contea mu zavisi od ovih 5 mjeseci tako da ne sumnjam da ce ubaciti u petu brzinu, stvarno mu je ovo jedan od posljednjih vozova da se dozove sebi.

FORZA MILAN !

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 25 jan 2016, 22:16

Svi smo ocekivali da ce Dzeko na kraju sezone imati 20+ golova a sad je to nažalost nemoguca misija.

Mogao je više izvuci ali barem je zaradio dosta novca i valjda to je to zbog cega se igra nogomet :D

Nadam se da ce El Shaarawy uspjeti u Romi i da pokaže svoj talenat (povrede su ga zeznule) momak ima dosta potencijala :)

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 26 jan 2016, 00:27

Tryg je napisao/la:Stigao El Sharavi, bit ce belaja Dzeksone, trgni se!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jos kad za koji dan dodje Perotti mogao bi Dzeko posjetiti klupu :mrgreen:

Gervinho grazie :mrgreen:

Nadam se da ce El Saravi proraditi.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 26 jan 2016, 01:03

A realno, kakve veze oni imaju sa Dzeksonom? :think:

Peroti i Saravi ce biti jedan drugom konkurencija, u krajnjem slucaju ovaj moze biti SS sto opet nema veze sa Edinom. On bolje neka se cuva Tottija i Sadika. :mrgreen:
Mada s obzirom na reputaciju, pare kojima je placen i generalno doprinos koji daje ekipi kao devetka, nece on zadugo na klupu.

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.