FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Haase
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Haase » 24 jan 2016, 14:42

"Katedrala je bila puna svijeta, od čega dvije četvrtine znatiželjnika i po četvrtina policajaca u civilu i vjernika. Misa je tekla po planu i programu te u skladu s društveno proklamiranom slobodom vjeroispovijesti, sve dok nadbiskup nije izgovorio formulu: "Bog je jedan." Tada se oteo glas iz mase: "A ime mu je Asim Ferhatović - Hase!"

LEGENDO !
(aka. simon )

MCMLXVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMLXVI » 24 jan 2016, 14:45

Rol viršlice
slika

Za fil:
200 ml jogurta
200 ml mleka
200 ml ulja
300 g brašna
so

I još:
Viršle
500 g gotovih kora za pitu
1 jaje

Priprema:
Napraviti fil od sastojaka i podeliti kore u zavisnosti od broja listova, prosečno 3-4 po rolatu. Filovati svaku koru i na četvrtu staviti dve viršle, urolati i iseckati na sitnije komade. Tako utrošiti sve kore. Staviti u podmazan pleh, premazati jajetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni dok ne dobiju lepu boju.

Prijatno (:

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 24 jan 2016, 14:49

Kako bi bilo lijepo da ti moju kobasicu probas

Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk
F.K. SARAJEVO

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 jan 2016, 14:51

Al ono Bordo recepti u uglu! :urnebes:
Bahati, bahati Željkan!
1946

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 24 jan 2016, 15:00

senad82 je napisao/la:Kako bi bilo lijepo da ti moju kobasicu probas
Braca na pogrešnom si forumu... :kafa:
Samo Saraj'vo.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 24 jan 2016, 15:04

joker90 je napisao/la: Neko je odgovoran sto je Jesic morao prvo otjerati pola ekipe, a nisam vidio da je iko preuzo odgovornost za to. Mijenjaju se treneri, ne bi me cudilo i Jesic da ne doceka kraj aprila, a gdje cemo sa tim doci? Da ima tih sredstava za pojacanje koliko se prica nesto sumnjam i Jesic da bi dovodio ove klase ko Kramar.
E to je to :thumbup:
1946

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 jan 2016, 15:09

BitiSrcemVezan je napisao/la:
joker90 je napisao/la: Neko je odgovoran sto je Jesic morao prvo otjerati pola ekipe, a nisam vidio da je iko preuzo odgovornost za to. Mijenjaju se treneri, ne bi me cudilo i Jesic da ne doceka kraj aprila, a gdje cemo sa tim doci? Da ima tih sredstava za pojacanje koliko se prica nesto sumnjam i Jesic da bi dovodio ove klase ko Kramar.
odgovorni za dovodjenje igraca su Ibrakovic i Uscuplic oni nisu vise tu ,znaci odgovorni su smjenjeni ,navukli su igraca nista nisu napravili proslu polusezonu i smjenjeni su sad je postavljen novi kurs s Jesicem gdje je on zaduzen za ekipu i pojacanja ,ja sam optimista sto se tice Jesica ,ubjedjen sam da ce Sarajevo na proljece izgledati jako dobro :salut: :salut:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 24 jan 2016, 15:12

Pratil ko komentare husarica :-)
Samo Sarajevo

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 24 jan 2016, 15:14

Bolanos je napisao/la:
bhfanatic14 je napisao/la:Neiki dan igro u sloveniji na turniru mali fudbal... bas je igro protiv mene... nikakav igrac po meni, za sarajevo prelos. Ali mozda me ubjedi u suprotno od svega ovoga i bude top pojacanje. . Bas sam iznenadjen da su ga uzeli. Ovo je lose za sada , odlasci su kvalitetniji nego ovi sto su dosli.. al ima jos par dana za transfere , treba sacekat.
Dobro to nije neki pretjerano bitan faktor, razlika je izmesju velikog i malog fudbala. ;) Ljudi koji su recimo gledali Elvira Rahimica na malom fudbalu su se znali syebati koliko covjek ne zna. :lol: 5-6 utakmica je divoljno da igrac pokaze moze li pomoci i napredovati. Poz.
Jeste razlika svakako... al eto kazem nisam bio odusevljen, meni premalo za klub kao sto je sarajvo. Ali vidjet cemo na terenu velikom kako ce to izgledat :) ... znam da je igrao svugdje malo nesta, sad neznam sta je razlog, povrede ili nije zadovoljio ali cesto mijenja klubove. To mi se ne svidja. Mozda bude i iznenadjenje i bude ekstra pojacanje :) pred nama je ..
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 24 jan 2016, 15:15

bordobijeli je napisao/la:
BitiSrcemVezan je napisao/la:
odgovorni za dovodjenje igraca su Ibrakovic i Uscuplic oni nisu vise tu ,znaci odgovorni su smjenjeni ,navukli su igraca nista nisu napravili proslu polusezonu i smjenjeni su sad je postavljen novi kurs s Jesicem gdje je on zaduzen za ekipu i pojacanja ,ja sam optimista sto se tice Jesica ,ubjedjen sam da ce Sarajevo na proljece izgledati jako dobro :salut: :salut:
Ma kakav Uščuplić, koliko se on pitao najbolje vidiš po tome što je on stručno procijenio da mu treba jedan ili nijedan štoper a ovi mu doveli dvojicu. :lol:

A što se Ibraka tiče, prvo on nije smjenjen nego je sam dao ostavku, a drugo daleeeeeeeeeeko od toga da je on jedini krivac za lošu transfer politiku, čak naprotiv. Uostalom, da je do Ibrakovića bilo, Ješić bi još na ljeto bio ovde pa možda ne bi ona **** morao tjerati u sred sezone i ne bi sad sigurno bili peti na tabeli sa 6 bodova zaostatka.

Da dovedeš sad 11 Aleksandrova i dalje su ti upitne šanse za titulu, vjeruj.
1946

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 jan 2016, 15:19

Svi znaju da nemam nikakve simpatije prema Ibraku, daleko od toga, ali previse on ispada zivi stit za sve sto ne valja. Naravno da nosi ogromnu krivicu, ali nije sam, i njegove sve odluke je neko morao aminovati. Produzi se Puzigaci ugovor, poveca plata, onda ga otjeras i odstetu mu isplatis. Ne moze jedan covjek samo biti kriv za ovakve gluposti i fule. To su ti maestralni potezi koji ce nas u qrac odvesti!
Zadnja izmjena: joker90, dana/u 24 jan 2016, 15:21, ukupno mijenjano 1 put.
Bahati, bahati Željkan!
1946

MCMLXVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMLXVI » 24 jan 2016, 15:20

joker90 je napisao/la:Svi znaju da nemam nikakve simpatije prema Ibraku, daleko od toga, ali previse on ispada zivi stit za sve sto ne valja. Naravno da nosi ogromnu krivicu, ali nije sam, i njegove sve odluke je neko morao aminovati.
Npr. Dino Selimovic (:

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 24 jan 2016, 15:25

Ma ima se para, nego neće niko u BiH. Možeš dovesti neku havarisanu klasu, ili nekoga na zalasku karijere. A igrači poput Aleksandrova će doći jedino ako im propadnu sve šeme u jačim ligama.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 jan 2016, 15:35

joker90 je napisao/la:Svi znaju da nemam nikakve simpatije prema Ibraku, daleko od toga, ali previse on ispada zivi stit za sve sto ne valja. Naravno da nosi ogromnu krivicu, ali nije sam, i njegove sve odluke je neko morao aminovati. Produzi se Puzigaci ugovor, poveca plata, onda ga otjeras i odstetu mu isplatis. Ne moze jedan covjek samo biti kriv za ovakve gluposti i fule. To su ti maestralni potezi koji ce nas u qrac odvesti!
ako se uprava uplitala u posao Ibraku i Uscuplicu onda oni nisu ni dorasli da vode FKS sto se i pokazalo tako , Jesic dovodi pojacanja ,slaze ekipu koja ce igrati i biti ce odgovran sta god da se desi i to je ono dobro sto se desilo ODGOVORNOST dosad je sve bilo nejasno ko sta i kako dovodi igrace . uvijek se sjetim poslije hagesunda kad je ibrak pricao kako ima tu jos kvalitetni igraca (KOSTIC ,Mitrevski ) a Dzeno im nije vjerovao odnosno nisu mi bili kvalitetni tu se vidjelo da tu ne stima na toj relaciji ,tad sam pisao da to nije dobro i da sportski direktor moraju biti jedno evo nakon godinu i pol nas je to skupo kostalo zato sto se dovodili igraci neplanski.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 24 jan 2016, 15:38

- Prvo ti meni reci šta ima novo u Sarajevu - i klubu, i gradu, mom Veležu, Mostaru, našem fudbalu uopšte... - na početku razgovora pita Kodro.

Puno navijača Sarajeva, ali i fudbalskih stručnjaka, smatra da je "koševska vlada" napravila veliku grešku kad je raskinula saradnju s Vama. Ipak, Vi niste podržani, kao naprimjer sada Miodrag Ješić, u reformi igračkog kadra?

- Pa dobro, šta je bilo, bilo je. Ne treba sada pričati o hipotetičkim stvarima. Nema nekog razloga za to. Može biti da nam je falilo i vremena, malo strpljenja, te se desilo to što se desilo. Ali eto, život je takav - šta ću, idemo dalje. Sarajevo ide jednim putem, a ja drugim i tu nema priče.

Kako Vi, s ove vremenske distance, gledate na Vašu "koševsku epizodu"?

- Iz svakog mog iskustva pokušavam izvući nešto pozitivno. Ne, ne samo iz te sarajevske priče, nego i inače. U fudbalu, bilo šta da mi se desi, pokušavam da izvućem neke po(r)uke.

Mislim da je - iskustvo kao iskustvo, bilo dobro. Bilo je dosta dobrih stvari - vidio sam sebe kako nastupam u tim nekim situacijama koje su bile pozitivne i za mene i za klub, ali i u onim koje nisu bile baš najpozitivnije. Sve u svemu, moje iskustvo iz tih sedam-osam mjeseci koje sam proveo u Sarajevu bilo je korektno. Volio bih da je bilo još boljih rezultata, ali u nedostatku toga što su očekivali neki ljudi koji su bili blizu mene i sam ja, oslanjao sam se na rad. Mislim da je to taj rad koji sam ja imao unutar kluba. Mislim da je on bio korektan. Jer, i dan danas, kada bih se vratio na tu priču, radio bih na isti način. Vjerujem da je taj rad, koji smo mi imali u tom periodu, bio dobar.

Zašto tada Vi, kao danas Ješić, niste podržani u igračkim reformama?

- Ne znam, volio bih da se to desilo... Svaki trener ili čovjek, kada dođe neki kritični momenat, očekuje podršku. Ljudi s kojima sam radio to najbolje znaju... A ja sam puno vjerovao da bi taj rad, koji smo mi imali, donio adekvatne rezultate. Inače, od samog početka rada u Sarajevu, znao sam - a bilo je tu i dobrih rezultata i svašta nešto još, da će doći kritični momenat. Znao sam to, jer jednostavno, kad se dešavaju neke nove stvari - kad se nešto mijenja, da će doći taj kritični momenat. Prije ili poslije moralo je doći do toga. Već u decembru ili januaru, spremao sam se za to. Ne zbog toga što sam očekivao da će se to sigurno ubrzo desiti, nego što sam to pretpostavljao. Bez obzira na sve, situacija u našoj domovini, našem fudbalu... dosta je turbulentna i za očekivati je da nakon jednog lošeg rezultata može doći do neke krize. Volio bih - naravno, da je u toj kriznoj situaciji, koja se kasnije desila, bilo malo više podrške, ali eto... To je bila želja i volja ljudi koji su vodili klub - da se to uradi ili završi na taj način. A ja, kao uposlenik kluba, rekao sam svoje, svoj stav, ali eto - to nije "pilo vode".

Jeste li - nakon odlaska s Koševa, ostali u kontaktu s nekim iz FK Sarajevo?

- Imam korektan odnos s tim ljudima, naročito s onim koji su bili u stručnom štabu. Koji su direktno radili sa mnom. Sa ostalim ljudima koji rade u kluba nemam neki kontakt, ali vjerujte mi, nije bilo nikakvih ni svađa, ni problema. Oni su uradili ono što su mislili da treba uraditi. Naš odnos je bio skroz profesionalan, i korektan. I na tome je i ostalo. Po tom pitanje nemam stvarno šta drugo reći.
Kakav je ovo gospodin :tokralju:

Šteta što se njemu nije pružila podrška, zaista. Moje neko mišljenje je da je Meho veći fudbalski znalac od Ješića, da bi pod njim mogli igrati bolji, ljepši i više napadački fudbal nego što će to biti pod Ješom da mu se pružila podrška, no dobro... Ako ništa, bitno je da se konačno pružila podrška jednom treneru ako već nije tad pružena Mehi. Ako i ovog ne zadesi Kodrina sudbina u aprilu i ukaže nam se Hurta na klupi.
1946

MCMLXVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMLXVI » 24 jan 2016, 15:39

OsmanhodzicBuco je napisao/la:Ma ima se para, nego neće niko u BiH. Možeš dovesti neku havarisanu klasu, ili nekoga na zalasku karijere. A igrači poput Aleksandrova će doći jedino ako im propadnu sve šeme u jačim ligama.
Money talks, sve ostalo je zabluda u kojoj ovdje mnogi zive (:
slika

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 24 jan 2016, 15:41

Ne mozes to tako gledati.Neki igraci koji su igrali su u odredenom periodu bili odlicni na svojim pozicijama,kako u evropi tako i u ligi.Imas slucaj i u Chelziju recimo,Bane Ivanovic je u jednom periodu bio zakletva i odlican igrac,sto recimo mozemo napraviti paralelu i sa Tatomirovicem,covjek je dobio nagradu od navijaca i u jednom periodu je bio odlican ali je kasnije pao.Puzigaca takodje je bio skoro pa najbolji strijelac tima jedan dobar period i Sarajevo je iz njega izvuklo maksimum koji je on mogao dati a kad nije mogao ispuniti sve vece zahtjeve kluba,onda ih se klub odrekao,tacnije jesic.

Sarajevo je u tom periodu sa tim igracima mogao da bude konkurentan,ali usljed porasta kvaliteta lige i jacanja i konkurenata ti igraci su postali nekonkurentni i pribjegava se boljim igracima.

Neki igraci jednostavno nisu ni imali prilike da se nametnu,neki igracima je pala forma i klub nije imao vremena da ih ceka a neke igrace je jednostavno unistio trener jer ako si neku noc gledao intervju Vahida Halilhodzica kad covjek prica sta sve jedan trener treba biti i koliko se treba usavrsavati onda ti je jasno.Sa igracima moras kao sa jajima,trebas biti i pedagog i psiholog,i motivator,i autoritet..To sto su postojali neki klanovi,to samo govori slabost trenera koje je Sarajevo imalo jer svaki autoritativan trener ce to rijesiti ili ce ispastati rezultat ali i njegova pozicija.

Da su Kodro,Jarni,Dzeno ili bilo koji trener otisli do nekog od vodecih u upravi Sarajeva i rekli " taj i taj igrac sabotiraju ekipu,zbog njih bi mogli ostati bez evrope i eventualno 1-2 miliona maraka" vidjeo bi ti kako bi oni bili nogirani preko noci.
Svim tim trenerima je data prilika da kao mladi pocnu svoju karijeru i kockalo se sa tim,ali se nije isplatilo.Moglo je Sarajevo da dobije Gvardiolu na klupi sa jednim od njih ali nisu opravdali ocekivanja.Puno je faktora u fudbalu koji mogu uticati na igru tima,

Na kraju bi dodao i da nije isto kad tim stvaras od nule i da ti nece doci kvalitetni igraci odmah na pocetku.U takvim sitvacijama je logicno da se nabaca svega i svacega pa da se od tih svih nekih pridoslica napravi neki kostur tima koje ces kasnije dopunjavati na odredenim mjestima sa nekim kapitalcima.To je proces i ljudi nekako hoce rezultat preko noci.Mala reputacija kluba mnogo znaci i da si Benku pitao prije 2-3 sezone za Sarajevo,vjerovatno bi odgovorio kao i Babovic da su to gluposti,ali kako raste reputacija i kredibilitet kluba tako raste i interes mnogih igraca.

Prije su se sa Sarajevom povezivali neki levati iz nekih bezveznih klubova i nudili se preko novina,danas vec nema mnogo takvih jer se zna sta Sarajevo trazi.

Hiljadu je tu faktora u igri,i na kraju krajeva lopta je okrugla.Jedan Čelzi je imao odlicne igrace,pa recemo i jednog od najboljih trenera na svijetu,ogromnu podrsku od uprave,ogromnu podrsku od navijaca i dodje u sitvaciju da se bori za opstanak.

Nekad imam osjecaj da ljudi kontaju da je potrebno nacrtat taktiku,poslat na teren i razvalit.Dzaba to sve na terenu ako je jednog Duljevica ostavila cura pa sjeban,jednom Rustemovicu mozda umro amidza,Bekic nezadovoljan jer treba vise igrati,Radovac hoce vecu platu il peti deseti frustriran iz ko zna kojeg razloga...Milion je tu stvari,i trener treba da prepozna takve pojave,da ih na neki nacin potisne ili pronadje rijesenje za svoj tim.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jan 2016, 15:44

Vojnović nije kontaktiran od strane Sarajeva i ima ponudu za prelazak u drugi klub, cisto da znate da nece biti nista od njega osim ako ga ne pokupe na pola puta negdje u sta sumnjam.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 24 jan 2016, 15:47

I da nadodam..Sarajevo na pocetku nije ni bilo u mogucnosti da dovodi neka aman zaman imena ni na klupu jer klub je tek stvarao neki imidz.Domaci strucnjaci su bili poprilicno potroseni ili zauzeti pa se vjerovatno zato pribjeglo nekim novim ljudima.Ja vjerujem da bi Kodro napravio dobar rezultat da je ostao duze,ali uvijek tu dolazimo do ovih rasprava da se mora napraviti instant rezultat i da je pritisak tribine i navijacke grupe toliki da ce padati i glave odlicne uprave ako rezultat izostane u sezoni.Sama uprava je pod velikim pritiskom ali i uticajem navijacke grupe i cesto moraju da rade ishitrene smjene jer ce u slucaju neodlaska trenerove glave i njihove glave biti na nisanu.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 jan 2016, 15:53

Predug post u kojem je malo konkretno receno i vecina nema veze sa nama. Ove paralele sa Cezlijem koje si povukao samo nasmijati me mogu, Bgm! :) Ove nase fule sa igracima i bacene pare ne mozes oprati da napises jos 45 postova od 34 stranice.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dadox i 37 gostiju.