FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Ado76
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ado76 » 24 jan 2016, 12:55

Yebo te zivot,citam zadnje 3-4 strane i kontam da sam na opstim diskusijama :lol: :lol: :lol:
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 24 jan 2016, 12:57

bordobijeli je napisao/la:kritika je kad izneses argumente ,odnosno moze se kritikovati nasa pozicija na tabeli ,igra na terenu ,politika oko transfera . uprava je sve uradila da se to promjeni ,smjenjen trener,sportski direktor,promjenjeno pola tima ,doveden novi trener koji dovodi igrace koje on zeli kraj price :salut: . a pricati i kritikovati kako neko nije pojacanje i pisati kako necemo europu izboriti to nije kritika to je serendanje .
Pa poenta je sto su ljudi vrlo argumentovano kritikovali i opet "pljuvaci". Sramota je da smo 5-ti na tabeli, ali nisam iznenadjen jer sam na to upozoravao za vrijeme priprema. Takodje i BSV ali onda se pricalo "Djeno ima rezultate, on zna kako da vodi tim itd..." Niko da vidi da su pripreme bile katastrofa i da ce to neminovno voditi do teskih posljedica. Cak sam rekao da nam i Evropa moze doci u pitanje. Dalje je prica bila "daj covjeku vremena ......." Kada se skontalo da on nije bio genije vec da je klan odlucio da proigra a da je trener ispao maestro, e sada ga takvi prvi razapese. Ali sve to tada je dovelo do ovoga sada. Treba malo razmisljati unaprijed.

Med. pregled novih igraca isto tako je problematican. Nece niko glavu izgubiti ali bilo bi dobro da to popravimo. Nije pljuvanje nego skretanje paznje.

Znanje osoblja koje nam gradi navike i psihu buducim asovima je STRASNO bitno. Ja bih licno volio da se tu uloze najvece pare. Dovesti 3-4 covjeka iz neke jake akademije ala Ajax ... a da ih prati odabrana grupa nasih i da uce od njih. Recimo Radovac je blize talentu nego razvijenoj zvijezdi a umislio je da je na nivou Neymara. Ta prepotencija ce ga kostati da ne postigne svoj maksimum. Ona revolveraska prica je papanluk zesci. To u buducnosti treba sprijeciti. To se djeci gradi od pionira, jer je to ujedno i stav o zivotu. Zato nam trebaju VRHUNSKI strucnjaci u Akademiji. To nam je buducnost. Ovo nije pljuvanje vec konstatacija o kojoj sam odavno pricao.

Trenutno Evropa nam je vrlo upitna ali se nadam da ce Jesa to promijeniti a trebace nam i srece. Po prirodi sam optimista.

Sve ove price 2 tabora pljuvaca i branioca uprave je rezultat sto branioci ne zele da shvate da je dobro da ima grupa ljudi koja zeli napredak i ne zele da se zadovolje sa "samo nek se ne puca i nek nema Baljka". Moze biti i puno bolje nego sada ali ako klub popravlja greske u hodu i ide naprijed. Ima ona izreka "Jedini limit u zivotu mozes postaviti sam sebi ako imas niska ocekivanja". Ima raje koja zeli brzi i bolji napredak. Zasto ih odmah etiketirati negativno kao pljuvaci ? Svi zelimo bolje klubu ali jedni bi brze a drugima je sve dobro. Ovi drugi koriste ono sto sam zvao "balijska, polozi usi i trpi". Ja sam licno gledao giganta na Kosevu protiv HSV-a i hocu opet. Sta je tu grijeh ?

Sve kritike su usmjerene u sportski dio a sto se poslovnog tice ja bi volio da upravu genetski dupliciramo i da ih postavimo da vode drzavu. Jos dugo nece biti ovako dobre grupe. Tako da nema tjeranja ni uvreda ali neka se prepoznaju greske, poprave i idemo dalje. Ljudi smo a svi grijese. Ali kako da uocis greske ako ne dozvoljavate da se na njih skrene paznja. I to nije "negativa" ako ti neko obazlozi cinjenicama. A vjestacka pozitiva dok si u vozu kojem su otkazale kocnice je idiotluk. To rade oni koji se furaju na zapadne motivatore a ne shvataju poentu.

Raja je nervozna i treba to imati u vidu. Puno smo se opekli u proslosti i dugo smo cekali titulu.

ReufHerco
Kontakt:

Re: FK Sarajevske

Post Postao/la ReufHerco » 24 jan 2016, 13:07

Sarajlijica1946 je napisao/la:Da li su otputovali za Citluk,i moze li se znati spisak igraca koji su nasli svoje mjesto za pripreme u citluk?
Danas oko 5 se kreće za Čitluk.

High

Post Postao/la High » 24 jan 2016, 13:07

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

BosnianKingdom
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BosnianKingdom » 24 jan 2016, 13:17

Majkl je napisao/la:
BosnianKingdom je napisao/la:Ma ne znam sta imate protiv Kramar,čekajte utakmice i vidite, iskreno ja sam zadovoljan njim. Vi ste ovdje počeli priču kao da je dijete koje je fudbala igralo samo na ulici.

Kouadio bi bio dobar kao zamjena i ponekad starter, ali da je neki igrač za kojim se treba plakati,nije.

Krleta bi da se ja pitam trebalo upaliti negdje za pola miliona KM i dobro i nama i njemu i njima,previše je ofanzivni.
Po čemu si jarane zadovoljan Kramarom?Znaš li kad je zadnju utakmicu odigro,znaš li koliko je u predzadnjem klubu odigro utakmica a kolko u zadnjem?Znaš li kad je Simeunovic zadnju tekmu odigro?Znaš li da je menadžer obojici lik koji se po fejsu lize sa Jesicem?Znaš li da je momak koji je odjednom počeo dobivati minute kad je dosao Jesic ,Osmanovic koji ima istog menadžera kao njih dvojica?Znaš li da ima ta agencija 4 igrača od kojih su trojica u Sarajevu ?
Kad je to stepanov odigrao utakmicu prije nas pa smo ga svi lizali. Odmah se vi brinete za pare neke i za agenciju koja "izvlači" pare iz kluba,itd. Je li Kadusic ranije dobivao priliku? Pa je počelo kada je Jesic došao,a je li on u toj agenciji?

Daj koji kurqc ovdje unosiš negativnu atmosferu? To sto pričaš to su krupne optužbe. Ako stvarno misliš tako i imaš dokaze idi u klub i razgovaraj sa kustom, dinom... Ako te ne budu htjeli saslušati idi Tanovim ljudima,na policiju,nezz ni ja više... Ti tu kao da pričaš o nekim milionskim krađama... A sva četiri ta igrača nemaju preko 2000 platu.
Sabrine mi moje!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 24 jan 2016, 13:21

Izvini Hase, raja su malo poludila... Vazda pauza izaziva oligofreniju kod pitara. :lol:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 24 jan 2016, 13:30

Ode moj Blackman :( :(
Morao je dobiti sansu, barem jednu polusezonu

crozzer
Kontakt:

Post Postao/la crozzer » 24 jan 2016, 13:35

Tako nam se opet bliži nova titulaaaaaaaaa :kafa: :kafa:

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 24 jan 2016, 13:49

High je napisao/la:Zanemarite Bikićevu nepismenost:

http://balkans.aljazeera.net/blog/jedan ... ko-ko-hase
odličan tekst ( nisam u pisanom njegovom djelu primjetio nepismenost) :thumbup:
Mosa RajvoSa

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 24 jan 2016, 13:51

kengur je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:'

Sve ove price 2 tabora pljuvaca i branioca uprave je rezultat sto branioci ne zele da shvate da je dobro da ima grupa ljudi koja zeli napredak i ne zele da se zadovolje sa "samo nek se ne puca i nek nema Baljka". Moze biti i puno bolje nego sada ali ako klub popravlja greske u hodu i ide naprijed. Ima ona izreka "Jedini limit u zivotu mozes postaviti sam sebi ako imas niska ocekivanja". Ima raje koja zeli brzi i bolji napredak. Zasto ih odmah etiketirati negativno kao pljuvaci ? Svi zelimo bolje klubu ali jedni bi brze a drugima je sve dobro. Ovi drugi koriste ono sto sam zvao "balijska, polozi usi i trpi". Ja sam licno gledao giganta na Kosevu protiv HSV-a i hocu opet. Sta je tu grijeh ?

Sve kritike su usmjerene u sportski dio a sto se poslovnog tice ja bi volio da upravu genetski dupliciramo i da ih postavimo da vode drzavu. Jos dugo nece biti ovako dobre grupe. Tako da nema tjeranja ni uvreda ali neka se prepoznaju greske, poprave i idemo dalje. Ljudi smo a svi grijese. Ali kako da uocis greske ako ne dozvoljavate da se na njih skrene paznja. I to nije "negativa" ako ti neko obazlozi cinjenicama. A vjestacka pozitiva dok si u vozu kojem su otkazale kocnice je idiotluk. To rade oni koji se furaju na zapadne motivatore a ne shvataju poentu.

Raja je nervozna i treba to imati u vidu. Puno smo se opekli u proslosti i dugo smo cekali titulu.
Sa necitiranim dijelom posta se mozemo sloziti,ali ne vidim razlog zasto se uprava uopste dovodi u ovu pricu i ljudi se dijele na one koji pljuju i koji ne pljuju upravu.Uprava je odradila svoj posao,doveli su za nase podrucje kompetentnog strucnjaka za ove liga,bar njegovi uspjesi i CV govori da je kompetentan i sigurno covjek sa najvise uspjeha u ovoj ligi.Osim sto su ga doveli,dali su mu odrijesene ruke da sastavi ekipu za koju smatra da bi mogla biti ta dobitna kombinacija.

Sva ostala prica se moze voditi na relaciji Jesic i igraci.
Ima li jesic najkvalitetniji tim u ligi i jel mu to obezbjedeno?Jeste!

Jel imao pravo da nogira svakog igraca za kojeg smatra da mu ne treba u timu?Jeste!

Jel dobio priliku da popuni svoj tim sa igracima sa kojim smatra da bi trebao da dodje do svog cilja a i cilja kluba?Jeste!

Znaci da je dobio sve sto je trazio,ali su i navijaci dobili sve sto su trazili,a to je da se rijesi Ibraka,da se rijesi DZene i da se dovede trener-menadzer.Sa ovim mozemo da zavrsimo sa pricom o upravi.

Hoce li Jesic biti u stanju osvojiti trofej ili ne otici ni u evropu sad je sve na njemu i samo se njemu moze prigovarati a upravu nek niko ne uzima u usta.Jedan Husref sa Slobodom koja je skoro na svakoj poziciji slabija od Sarajeva trenutno boravi na prvom mjestu,jer je dobar trener i izvlaci maksimum iz ekipe.Gospodin Jesic ima kvalitetniji tim i po dosad uradenom u karijeri je i trofejniji od Husrefa pa bi valjda i on trebao da to poslozi dosta bolje.
Zadnja izmjena: arhimed89, dana/u 24 jan 2016, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 24 jan 2016, 13:52

bordobijeli je napisao/la:Jesic zahtjeva na dovodjenju igraca ,znaci koga on zeli to se dovodi i tu je kraj citave price oko prinova ili ti pojacanja ,kako ce to izgledati pred nama je al sigurno da je bolje sto se radi ovako nego sto je bilo prosli sezona kad je Ibrak dovodio igrace tipa Kostic ,protic i slicni a Dzeno nije bio zadovoljan s njima i tu se stvarala loša atmosfera i djaba se pare bacale na neke igrace koji nisu odigrali nistaa . moja apsolutna podrska ide prema upravi -Jesicu sto su uveli ovaj sistem svu odgovornost je preuzeo Jesic .
:thumbup:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 24 jan 2016, 14:01

joker90 je napisao/la:Ako se ne uzme trofej ili ne izbori europa, vidjet ces ove bordo vitezove i zastitnike uprave kako prvi hraču, traze glave i tjeraju! :lol: Ali dok je sad mirno sve, filozofiraju jer je na temi sad cool odgovoriti dusmanima i pljuvacima koje umisljaju u svojim glavicama.

Ako su neki forumasi prestali pisati zbog nas na temi, onda iskreno vala ko ih yebe, ako ih par razlicitih misljenja od njihovih moze otjerati sa teme voljenog kluba. :kafa: Eno napisao je @duska gore, ko hoce argumentovanu raspravu svi smo tu, ko nece, nek ne pise postove samo da bi nesto napisao.
Za Trofej ili evropu moze odgovarati samo Jesic.Svako ko krivca trazi u upravi poslije svega uradenog il je zlonamjeran ili je pljuvac i to odgovorno tvrdim.Sto se tice @duske,on je na dobrom tragu jer i sam sam skeptican po pitanju nekih stvari,ali cu iste fakturisati Jesicu nakon sto vidim rezultate jer je to njegova odgovornost a ne odgovornost uprave.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 24 jan 2016, 14:03

Do sad smo na ovim pauzama bili u euforijama, pišali po sirotinji, prekucavali ligu, pa da vidimo na šta će to izaći sad kad smo, bar trenutno, u letargiji i depresiji. :mrgreen:

Do sad nam je najveća špica bila na pauzama između polusezona, sad bi moglo biti obrnuto. :opaopa:
1946

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 24 jan 2016, 14:27

Ljudi su išli u kolonama...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 24 jan 2016, 14:28

Jesic jeste dobio odrjesene ruke, al mu nije dopusteno da izgubimo evropu.

Sa ovim igracima koje sad trenutno imamo tesko se moze vise od 4 mjesta. Kup takmicenje (sjetimo se borca prosle godine) Podpisat 2.5 godine igraca na osnovu trcanja je smjesno. Sacekacemo jos 35 dana da vidimo sta ce bit, al moje misljenje ako se izgubi od svinjskog a sluboda i sb pobjede (u prvom kolu nastavka sto me nebi iznenadilo) nama vec tad prvenstvo je prokockano.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 24 jan 2016, 14:31

arhimed89 je napisao/la: Sa necitiranim dijelom posta se mozemo sloziti,ali ne vidim razlog zasto se uprava uopste dovodi u ovu pricu i ljudi se dijele na one koji pljuju i koji ne pljuju upravu.Uprava je odradila svoj posao,doveli su za nase podrucje kompetentnog strucnjaka za ove liga,bar njegovi uspjesi i CV govori da je kompetentan i sigurno covjek sa najvise uspjeha u ovoj ligi.Osim sto su ga doveli,dali su mu odrijesene ruke da sastavi ekipu za koju smatra da bi mogla biti ta dobitna kombinacija.

Sva ostala prica se moze voditi na relaciji Jesic i igraci.
Ima li jesic najkvalitetniji tim u ligi i jel mu to obezbjedeno?Jeste!

Jel imao pravo da nogira svakog igraca za kojeg smatra da mu ne treba u timu?Jeste!

Jel dobio priliku da popuni svoj tim sa igracima sa kojim smatra da bi trebao da dodje do svog cilja a i cilja kluba?Jeste!

Znaci da je dobio sve sto je trazio,ali su i navijaci dobili sve sto su trazili,a to je da se rijesi Ibraka,da se rijesi DZene i da se dovede trener-menadzer.Sa ovim mozemo da zavrsimo sa pricom o upravi.

Hoce li Jesic biti u stanju osvojiti trofej ili ne otici ni u evropu sad je sve na njemu i samo se njemu moze prigovarati a upravu nek niko ne uzima u usta.Jedan Husref sa Slobodom koja je skoro na svakoj poziciji slabija od Sarajeva trenutno boravi na prvom mjestu,jer je dobar trener i izvlaci maksimum iz ekipe.Gospodin Jesic ima kvalitetniji tim i po dosad uradenom u karijeri je i trofejniji od Husrefa pa bi valjda i on trebao da to poslozi dosta bolje.
I ja se licno slazem sa ovim dijelom. Cak nemam nikakvo misljenje o prinovama dok ne vidim na terenu. Cuo sam da je Jesicu i ugovor napisan uslovno performansama tima (sto sam prije kritikovao) tako da vidim napredak.

Vec sam rekao da se nadam da nece doci ni jedno poznato ime do kraja prelaznog roka, nego anonimni igraci koji ce se na terenu pokazati najbolji na svojoj poziciji u PLBiH. Imenima se ne opterecujem kao ni da li im se zene zigu-ligu i ostalo.

Ono kako ja interpretiram zamjerke je sto ova sadasnja situacija je rezultat neodlucnosti od ranije pa i dalje placamo cijenu. Pocevsi od -6 na tabeli (koja je povelika) do cistke koju je Jesa morao napraviti. Izgleda da to pojedince pravi zabrinutim pa jos ako ne bude velikih imena bice malo panike :D Sto se sviju nas tice treba se drzati pravila "Odgovori sa dobrim kontra-argumentom onome ko kritikuje i daje svoje argumente. Prestanimo sa opstim i pausalnim optuzbama i kmecanjem."

Sto se tima tice nemoguce je bar nama igrati kvalitetno bez 10-ke, tako da je bitno da se do nastavka bar jedan igrac pokaze kao kvalitet i pun pogodak na toj poziciji. Treba imati vece mahere da kompenziraju i igraju formacije da se to ne osjeti. U dogledno doba mozda al trenutno - nebih rekao. Nama se onda igra svodila na nabij pred protivnicki go sa polulijevo strategijom. Za ostalo jedva cekam nastavak.

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 24 jan 2016, 14:33

Pitar6785 je napisao/la:Jesic jeste dobio odrjesene ruke, al mu nije dopusteno da izgubimo evropu.

Sa ovim igracima koje sad trenutno imamo tesko se moze vise od 4 mjesta. Kup takmicenje (sjetimo se borca prosle godine) Podpisat 2.5 godine igraca na osnovu trcanja je smjesno. Sacekacemo jos 35 dana da vidimo sta ce bit, al moje misljenje ako se izgubi od svinjskog a sluboda i sb pobjede (u prvom kolu nastavka sto me nebi iznenadilo) nama vec tad prvenstvo je prokockano.
Ostat ce jos 11 utakmica za sve,i ja mislim do zadnjeg kola ce sve biti otvoreno,polako s pehiranjem :salut: :thumbup:
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 24 jan 2016, 14:33

OsmanhodzicBuco je napisao/la:Ljudi su išli u kolonama...
I nikom nije smet'o vjetar što je puh'o..
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jan 2016, 14:34

Pitar6785 je napisao/la:Jesic jeste dobio odrjesene ruke, al mu nije dopusteno da izgubimo evropu.

Treba sacekati jos igraca, bolja ce se pojacanja dovesti
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 jan 2016, 14:37

arhimed89 je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Ako se ne uzme trofej ili ne izbori europa, vidjet ces ove bordo vitezove i zastitnike uprave kako prvi hraču, traze glave i tjeraju! :lol: Ali dok je sad mirno sve, filozofiraju jer je na temi sad cool odgovoriti dusmanima i pljuvacima koje umisljaju u svojim glavicama.

Ako su neki forumasi prestali pisati zbog nas na temi, onda iskreno vala ko ih yebe, ako ih par razlicitih misljenja od njihovih moze otjerati sa teme voljenog kluba. :kafa: Eno napisao je @duska gore, ko hoce argumentovanu raspravu svi smo tu, ko nece, nek ne pise postove samo da bi nesto napisao.
Za Trofej ili evropu moze odgovarati samo Jesic.Svako ko krivca trazi u upravi poslije svega uradenog il je zlonamjeran ili je pljuvac i to odgovorno tvrdim.Sto se tice @duske,on je na dobrom tragu jer i sam sam skeptican po pitanju nekih stvari,ali cu iste fakturisati Jesicu nakon sto vidim rezultate jer je to njegova odgovornost a ne odgovornost uprave.
Neko je odgovoran sto je Jesic morao prvo otjerati pola ekipe, a nisam vidio da je iko preuzo odgovornost za to. Mijenjaju se treneri, ne bi me cudilo i Jesic da ne doceka kraj aprila, a gdje cemo sa tim doci? Da ima tih sredstava za pojacanje koliko se prica nesto sumnjam i Jesic da bi dovodio ove klase ko Kramar.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 13 gostiju.