Ajax je napisao/la:soko je napisao/la:Nije bas neki pad. Dzeko jos nije toliko star. Trebamo naci jos jednog desnog beka.
Kolasinac, Besic, Pjanic, Cimi njihovo tek dolazi. Mi u ovim kvalifikacijama mozemo imati jos jednu takozvanu zlatnu generaciju.
Valjda Duljevic predje i ustali se negdje u ligu tipa Belgije.
Ja mislim da ce se Dzeko sad vratiti, kao sto se uvjek vrati na proljece. Ibisevic ovako nije igrao od Hoffenheima.
Samo nam eto vali taj desni bek.
Jeste pad kako nije bar ja to tako gledam. Protiv Nigerije je bilo 50%-50%. Nikakvi favoriti oni nisu bili. Po kladionicama je cak bilo 60%-40% za nas. A ni igracki ako uporedis tadasnje igrace. Ta sansa nije iskoristena. A nagrada je bila utakmica protiv Francuza u udarnom terminu gdje se nebi obrukali ako se nismo protiv bolje Argentine. Pa onda ove kvalifikacije i baraz protiv Iraca. Neki igraci su vec bili u losijoj formi ali svejedno su bile sanse 50%-50% i opet sansa nije iskoristena. Ako sada ne budemo ispred Grcke i jos u barazu bolji od protivnika koji nece biti nista losiji od Iraca to bi po meni znacilo da se je nije iskoristio momenat i stvorilo ugled i renome kao reprezentacija.
Golman: Begovic je losiji u zadnje dvije sezone nego sto je prije bio i ako ostane u Chelsea realno mu je klupa i kup utakmice. Sto ce samo znaciti jos losije nastupe najvjerovatnije. Jer ako zeli biti u pravoj formu potrebno je da brani bar jedno 30-tak utakmica.
Zadnja linija: Odlazi Spahic koji je mnogima bio trn u oku i sada ce se vidjeti kakvi "kikseri" su neki drugi stoperi. Mujdza je puno losiji nego sto je bio prije dvije sezone. Lijevi bek je tu negdje.
Sredina terena: Pjanic i Besic odlicni. Fali taj treci igrac u sredini kojega jos uvijek nismo pronasli poslje Misketa. Krila Lula i Visca su prosjek maksimalno koji igraju toplo-hladno. I nisu klase ne svojoj poziciji kao naprimjer sto su Pjanic i Besic.
Napad: Dzeko iako je u padu forme on za reprezentaciju odigra uvijek dobro. Tu su jos Vedo, Ara i Djuric tako da nije ni + ni -.
Ako uporedimo ove sadasnje igrace, klubove gdje igraju koliko igraju i one prije SP ovo sada je pad. Umjesto da se je napredovalo i iskoristio momenat nastupa na SP.
Bas je Spahic bio najgori protiv Nigerije, cak ga je Medo morao spasavati.
Spaha kad treba da igra bitnu utakmicu, uvjek sran.je pravi. Tuce odara, uvjek nas ukopa. Njegov stav mu je ispred repke, izbaci loptu ako ne mozes covjeka dobiti u duelu. Da su umjesto njega i Mede igrali Kolasinac i Zuka/Bico mi bi igrali cetrvt finala. Glavni krivac za taj poraz je Susic pa onda Spaha. Covjek je u prvih 20 minuta podjelio 5 pogresinih lopti, plus koliko je duela izgubio.
Dzeko je mozda slabiji. Vedo trenutno daleko bolji. Bajic, Hadzic znaci napad bolji.
Hajrovic nije igrao u Galati, on je sad slabiji neg tad.
Visca je sad dosta bolji. Besic i Pjanic bolji. Medo je igrao protiv Nigerije, tad je igrao u Turskoj. Cimirot, Deni, Grahovac sve bolji i bolji. Bolji neg Hadzic i Tino.
Miske dobar za repku ali od Wolsburga sto se tice klubova, nula. Kina nije mjerilo. On nam svakako fali.
Lulic tu i tamo. Sredina, tu negdje.
Zuka, Sunjic dosta bolji. Bico je tu negdje, Coca i Anicic jos tu.
Mujdza je bio bolji prije a lijevi bekovi su sad daleko bolji.
Za Bega se slazem ako ostane u Chelsea, samo ova dva druga golmana su daleko bolji neg oni.