Dakle, ostaje Krle!? Dobar je on, ali kad je na poziciji centarfora, tad je najbolji, ovo ovako kako sad izgleda iskreno se nadam da ide Benko, i da ide za lijepu lovu, strah me donekle da ne ode Duljević, zbog dolaska Denija, a i zbog neke naše zle navike da Krleta "pripitomljavamo" na krilo, onda ćemo čak i unazaditi našu igru. Do ovog momenta mi se sve činilo kao dobro, jer su Deni, i spominjani dolazak Ledeta, barem meni davali neku ideju unaprijeđenja onog što trenutno imamo. Smatram da Deni Simeunović u određenoj mjeri može unaprijediti našu igru, ali sve pod uslovom da u ekipi bude i Duljević. Nadalje, smatram da Muharemović može u znatnoj mjeri pokrenuti i preokrenuti našu sredinu, i da je u situaciji u kakvoj se nalazimo idealno rješenje tu (neće mu trebati period prilagođavanja, prilično je polivalentan (ogavni komentatorski epitet) igrač i dovoljno kvalitetan da odgovori svim ulogama na sredini jednako kvalitetno), priče starac i dolazi iz raspalog Olimpika su...hmmm, starac je nosio raspalog Olimpika do evropskih nastupa prošle godine. Ova priča o prilagođavanju je sve samo ne izlizana, postoje igrači koji se teže priviknu na novi klub, oni koji se lakše priviknu, i oni koji se nikad ne priviknu. Čak i veliki, najveći igrači nekad blistaju, odu u novu sredinu i nestanu.
Samir Radovac lako može postati inicijalna kapisla našeg napada na titulu, takav je igrač, vjerujem da u ekipi u kojoj se mnogo treba napadati po krilima, on može izvući maksimum. Na stranu sve priče.
Što se tiče ovog Kramara, nisam nešto oduševljen. Smetaće i ne znam šta sad treba da bude sa Mihojevićem!? Ranije sam govorio da nam nisu potrebni i Barbarić i Stepanov, već jedan od njih uz kojeg treba prključiti Kovačevića i maksimalno isforsirati jer može postati dobar stoper, sad sam svakako bio uvjerenja da Marko konačno treba da počne da dobija priliku, ali nejse... da budem krajnje subjektivan, radije sam za opciju da smo umjesto Kramara potpisali Husejinovića i čekali do ljeta, eto da ga makar vidim 15 minuta u našem dresu.
Što se tiče odlazaka, žao mi je Hebibovića, kada su svi pljuvali Almira Bekića mišljenja sam bio da će doći na svoje, i evo dolazi, istog sam mišljenja bio i za Hebibovića, jednostavno smatram da nije dobio pravu priliku i tačka, nema rasprave. Malo ljudi je svjesno da igra beka zavisi apsolutno od krila koje se nalazi ispred njega. Sad trenutno preporođeni i samopouzdani Duljević igra ispred Bekića i imaš lijevu stranu odličnu, ako vratimo sve kako je i bilo u Dženinom mandatu garantujem da će Bekić opet biti meta kritika i ismijavanja.
Uglavnom eto tako, čitam svašta nešto ovdje oko pojačanja, pa mi dođe da šta i napišem, kad može onaj pitarnešto, mogu i ja