Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la tony-mortale » 28 maj 2010, 13:15

ništa od eura 2016, domaćin će biti francuska kojoj je to treći euro :roll: , a plus imali su i svjetsko 1998.
to platini lave pokazao si da nema mita i korupcije u uefi
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 28 maj 2010, 14:18

tony-mortale je napisao/la:ništa od eura 2016, domaćin će biti francuska kojoj je to treći euro :roll: , a plus imali su i svjetsko 1998.
to platini lave pokazao si da nema mita i korupcije u uefi
Da je makar Turska koja je relativno blizu pa bi čak mogli i gledati to prvenstvo (makar neke tekme), a ovako ništa ... Platini radi svoj posao kako se od njeg i očekuje ... ko će kome ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 maj 2010, 20:22

Lecce i Cesena u Seriji A sljedeće sezone
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 30 maj 2010, 20:29

harry_90 je napisao/la:Lecce i Cesena u Seriji A sljedeće sezone
a u play offu ce igrati brescia,sassolulo,torino i cittadella....

bice zanimljivo....brescia je propustila veliku priliku da se direktno plsaira izgubivsi u zadnjem kolu od padove a cesena je pobjedom direktno usla u serie A...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 30 maj 2010, 21:28

za koga navijamo? za Citadelu? :lol: ..

ja mislim da ce se Torino nekako nafakaski provuci.. uvjeren sam..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 30 maj 2010, 22:56

ma nako realno brescia je nabolja i trebali su direktno uci....imaju par iskusnih igraca...torino isto tako,cvrsta ekipa....sassoulo cini mi se da onaj zampagna igra kod njih....igro nekad u messini,izuzetan strijelac i iskusan....a citadella....pa eto za njih navijamo...simpaticni su...cak i ne igraju na vlastitom stadionu....bice zanimljivo...

navijam za citadellu i eventualno sassolulo...simpaticni su :D ...al citadella mislim da nema sansi nazalost

al predvidjam finale brescia- torino....

u pollufinalu se se sataju citadella-brescia i torino -sassloulo...

citadella je u losoj formi a brescia je igrala odlicno da zadnjeg kola....mislim da je brescia puno blize finalu

drugi mec....torino tesko al ipak pobjedjuje...a sasuolo je vjerovatno najnezgodnija ekipa...dosta ce se znati u prvoj tekmi mislim

i brescia ulazi prema mojim predvidjanjima al ko ce znat...jben je ovaj sassuolo :D
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 01 jun 2010, 22:27

lippi objavio konačan spisak putnika na sp:
Portieri: Buffon, De Sanctis, Marchetti.
Difensori: Bocchetti, Bonucci, Cannavaro, Chiellini, Criscito, Maggio, Zambrotta.
Centrocampisti: Camoranesi, De Rossi, Gattuso, Marchisio, Montolivo, Palombo, Pepe, Pirlo.
Attaccanti: Di Natale, Gilardino, Iaquinta, Pazzini, Quagliarella.
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 jun 2010, 23:04

Ovdje o talijanskoj reprezentaciji

http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... 9&start=60

:D

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 jun 2010, 16:22

Za novog trenera Parme angazovan Pasquale Marino,koji ce zameniti Francesca Guidolina koji je otisao u Udinese.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 04 jun 2010, 17:44

Gaetano D'Aggostino novi igrac Fiorentine, Mihajlovic novi trener..

Ale' :D
Support Velez, It's logical! ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 04 jun 2010, 18:31

Mont0 je napisao/la:Gaetano D'Aggostino novi igrac Fiorentine, Mihajlovic novi trener..

Ale' :D
:shock: stvarno?? odlican igrac, prosle ga je godine htio Juve dovesti.. ali Udine trazile 20-23 miliona.. i zato doveden Melo.. svaka cast! drago mi je!

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 jun 2010, 18:38

Brescia i Torino ce igrati u finalu play offa doigravanja za ulazak serie A

Torino je je nakon prvog meca i rezultata 1-1,kao gost uspio pobijediti Sassoulo sa 2-1 i time se plasirao u finale...doj je "moja" cittadella nakon poraza kod kuce u prvoj utakmici 0-1 od Brescie,istim rezultatom je pobjedila u revansu..al i se Brescia plasirala u finale..jer je bila bolje plasirana u regularnom dijelu prventstva tj. 3. i Cittadella 6.

sve u svemu glupo pravilo :| :| steta za cittadellu :| :|

Finale BRESCIA-TORINO kako sam i prognoziro

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 09 jun 2010, 19:22

po mom skromnom mišljenju sljedeća sezona Serie A bi mogla bit pravo zanimljiva... (što mi je naravno drago) :D
Inter kao prvak zasad doveo Rafu Beniteza umjesto Moua. Rubrika "odlasci" Arnautović u Werder Bremen.
Rubrika "dolasci" zasad prazna, ali čeka se još potpis i predstavljanje Rafe da bi se krenulo u transfere.. spominju se mnoga imena tipa Mascherano, Kuyt, Kolarov, Benzema, Tevez, pa sad i Silva... ja se nadam da ćemo dovesti samo ovog zadnjeg jer stvarno nam netrebaju ove Liverpoolove šeprtlje kao ni bezglavi Tevez ili lijeni Benzema...iz Liverpoola ako će Rafa ikog povuć sa sobom mogu da pođu Agger, Aquillani.. i (Torres) :D

Roma koliko sam upoznat doveden samo Adriano... Koliko će se Imperator pokazat dobrim pojačanjem VELIKO je pitanje... On i Totti sa Vučinićem su definitivno ekipa koja će i sljedeće godine jurišat na Scudetto... De Rossi, Perrota, Pizarro također jaki igrači u vezi i obrana sa Mexesom i Juanom, odnosno Burdissom.... jedino što mi Roma nema jest golman... Kad god gledam vazda neko drugi na golu... Julio Sergio, Doni, ima onaj još jedan :D

Juve je izgleda napokon okrenuo novi list i prestao je da liže rane prošlosti te se nadam se da će oni dogodine osvojit Europsku ligu jer ako mislimo za 2 godine imat 4 predstavnika onda svi Talijanski predstavnici u Europi moraju dogurati daleko... mnogo igrača ide iz Juvea.. mnogo mnogo.... što mi je drago... ima tu pravih panjeva (da ih ne nabrajam :D).. sigurni su Chiellini, Buffon i dali još itko ? hhmmm... bit će zanimljivo koga će ugrabit od ovih koji se spominju.. Krasić, Aguero, Džeko, Gallas itd....nadam se napokon JAKOM Juveu dogodine..

ova 3 tima će juriti na Scudetto.. tu se kao 4i može još isprsiti Napoli i Sampdoria...
i da ne zaboravim naravno Fiorentinu od koje mnogo očekujem ovu sezonu... nema ih u Europi i mogu se koncentrirat samo na ligu... s 2 dobra pojačanja mogu također ravnopravno s ova prva 3..

Milan HAHAHAHAHAHA... neznam gdje ide Milan al stvarno ne sluti na dobro.... jedino pojačanje zasad je Yepes... tuga i jad... neznam samo dokad...

sad mi je najviše žao što Juve nije u Ligi prvaka umjesto Milana...
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 09 jun 2010, 19:31

Doso je i Simplicio u Romu...ja ocekujemo konacno pravi Juve da budu pravi protivnik Interu,Roma je isto tu negdje...a Milan ako izbori LP to ce bit veliki uspjeh :D
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 09 jun 2010, 19:36

slazem se da ce prventsvo biti izuzetno kvalitetno i zanimljivo mislim....

pored intera koji vec ima jaku ekipu i gdje ce biti manjih korekcija

roma stvara jaku ekipu..pored adriana doveli su i simplicia iz palerma i ojacali vezni red....sve sto im je falilo prethodnih godina je bila tanka klupa...evo sad izgleda pojacavaju konkurenciju...eboue se spominje ne desnom boku....i mozda jos 2 igraca uz vec postojecu ekipu...sigurno jedan od konkurenata

juventus...eh...sta rec...gore od prosle sezone mislim ne moze...al necemo se zadovoljit nekim mjestom u LP...trofeji se traze..velike promjene su na pomolu i desavaju se,valja to sve posloziti...to ne ide na ruku nikako..al vidjecemo..da se ne zalijecem...tek kad kompletiramo ekipu mozda cu dat neko misljene o dometu za ovu predstojecu sezonu...na prvu sam bio pesimista al kad kompletiramo ekipu..onda cu nesto moc reci

milan...kod njih se nista ne desava izgleda...ako ostene tako...mjesto u Lp ce im biti maximum

ostali...kao i svake sezone...neko ce iskociti iz drugog plana i borit se za viskoke pozicije,ove godine je sampdorija izdrzala i napravila korak naprijed....fiorentina,palermo,napoli,genoa,doria....bice zanimljivo 8-)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 09 jun 2010, 21:51

slozio bih se sa vecinom.. inter jak, Juve se vraca, Roma postaja jaca i jaca.. a Milan.. mozemo pricati sta hocemo, mi Juventini nemamo pravo im ista govoriti.. ali cinjenica da se u klubu nista ne desava.

ja bih jos izdvojio Napoli i Viole koje ce sljedece godine biti kao Roma nekad.. uvijek blizu tu, negdje iza ledja.. a za par godina ako nastave ovako pogotovo Napoli onda imamo nove konkurente.. samo je pitanje kako ce Viole bez Cezarea :cry:

Dinamitaš
Kontakt:

Post Postao/la Dinamitaš » 12 jun 2010, 18:24

Daffy, posto vidim da prognoziras da će se Torino provući kako ti reče nafakaški, ja cu samo reci nadam se, jer Brescia je realno, za nijansu jača. Nisu gol primili u Torinu, a kad pogledas nije ga ni Torino primio, prema tome ako ga Grande Torino prvi zabije, imao bi dobre šanse da izdrži do kraja i da uđe u Seriju A. To je možda i malo "nafakaški" što reko daffy :D

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 12 jun 2010, 18:49

ali Grande Torino ne postoji vec 60 godina :mrgreen:

Dinamitaš
Kontakt:

Post Postao/la Dinamitaš » 12 jun 2010, 18:51

Joj nemoj daffy svega ti, odkad Grande Juve nepostoji :mrgreen:
Posljednja titula osvajanje Serije B

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 12 jun 2010, 19:43

Grande Juve ce postojati dok je fudbala.. ;)

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 3 gosta.