Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

jasko_juve
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la jasko_juve » 30 maj 2010, 14:26

SEBASTIAN GIOVINCO, 23-godišnji ofenzivni vezni igrač torinskog Juventusa, vrlo je nezadovoljan svojim statusom u momčadi, te prijeti odlaskom. Ne tako davno, omaleni, samo 164 centimetra visoki Giovinco, bio je označen kao velika nada talijanskog nogometa.

No, nakon što se prije dvije godine vratio s jednogodišnje posudbe iz Empolija, nije se uspio nametnuti u protekle dvije sezone u torinskom klubu. Iako, iskreno govoreći, nije baš imao niti prilika. I sam to potencira, u razgovoru za Tuttosport.

"Ako me ovaj klub ne želi, zašto bih u njemu ostao? Nakon dvije sezone, ne kanim i ne želim i treću sjediti na klupi. Mislim da to nema nikakvog smisla. Osim toga, mislim da ne zaslužujem klupu, već mjesto u prvoj momčadi. Zapravo, siguran sam u to. Želim igrati u kontinuitetu, to je sve što tražim", priča Giovinco.

No, njegove se želje u "Staroj dami" ne ostvaruju. "Mislite li da bi za mene bio neuspjeh ako bi napustio Juventus? Ja mislim da uopće ne bi bio. Naprotiv, to bi bio promašaj za klub koji nije vjerovao u mene. Uvjeren sam da ću uspjeti dokazati Juventusu da je pogriješio u načinu na koji me je tretirao, te da će im zbog toga biti žao", zaključio je Giovinco.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 30 maj 2010, 17:30

Ma sebu su upropastili...kad pogledam kakvi su sve igraci igrali,a on,dijete juventusa...imo minimalnu minutazu :( :(

Ako ce mu biti bolje...nek ide...teskog srca ali tako je bolje,nek napravi nesto i nek pokaze kakav je igrac....a idioti iz uprave su za sve krivi.....i bice jos tako dokle god ih ne otjeramo...nek prodaju klub,nisu dostojni imena agnelli i svega sto su oni uradili...

sad idioti hoce i galasa da dovedu koji ima 33 godine :| :evil: ....bonuccija takodjer hoce...pa idioti jedni nemoze se od prosjecnih i polovnih igraca napravit rezultat....i ove godine ce isto biti ko da gledam....kakva su ovo pojacanja.....bolje kompletnu primaveru da prebaci bar bi znao na cemu smo...ovako se lafo i nadam necem sa ovim tzv. pojacanjima......cuj bonucci,galas,palombo i slicna imena :roll: :evil:

doduse dok su ovi majmuni u klubu ja se vise nicem i ne nadam....sve sto rade,rade pogresno....

Diego: MOja budućnost je u Juventusu

http://www.juvefans.info/vijesti.php?su ... m=&ucat=2&
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 30 maj 2010, 18:32

kume znas li ti ko je Bonucci.. ali iskreno?

sto se tice Giovinca, njega je Diego upropastio..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 30 maj 2010, 18:56

daffy je napisao/la:kume znas li ti ko je Bonucci.. ali iskreno?

Kako ga je Diego upropastio zivota ti?? :roll:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 maj 2010, 19:06

ja kad sam prvi put gledao Giovinca ,sam sebi sam rekao,da ce ovaj momak i pored nevjerovatne tehnike tesko da izbor mjesto u Juventusu,cak se sjecam po forumima poredjenje njega i Messia,pa kad je to izfuralo onda poredjenje sa Pedrom,pa kad je i to isfuralo,mora da je Diego kriv,a ruku na srce Diego je za sada a vidjecemo za ubuduce,duplo bolji igrac od Giovinca,Giovinco je kod 4 trenera bio na klupi,mislim da ipak moze da postane veoma dobar igrac,ali kako ga je krenulo .... vidjecemo
p.s. mogao bi nam doci Taddei,eh tad bi vec propali :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 30 maj 2010, 19:42

daffy je napisao/la:kume znas li ti ko je Bonucci.. ali iskreno?

Igra u bariju u tandemu sa ranocchiom :D ;) ,cini mi se pola ugovora sa genoem da ima....bjazi ba daffy gledam svaku tekmu serie A..doduse sve lige :D :P

pa dobro ako hocemo ala arsenal ekipu...tj ove neke mlade....nezz sta da kazem...onda se slazem :|

znam da smo vec izgubili 4-5 godina dovodeci takve igrace,praveci ih igracima i nista nismo dobili...bezbroj puta sam reko samo provjereni i dokazani igraci dolaze u obzir ako hocemo rezultate....ja vise nemam strpljenja gledat kako se svake godine "pravi" ekipa....evo vec 5 godina......

iduce sezone ako ne osvojimo bar kup...nezz... :|

nemam nista protiv bonuccija,nek dodje....al taj igrac se tek treba dokazati a mi nemamo vise vremena da se kockamo sa takvim igracima...mada vidim uprava ce nastavit upravo sa tim kockanjem....

za vrhunske rezultate su potrebni isti takvi igraci i struka...a mi to nemamo.....

istina,kvalitetnih i istovremeno dostupnih igraca i nema bas na trzistu da bi popunili sve nase rupe adekvatno....al mislim da se igraci moraju sistematski i ciljano dovodit,ojacati pozicije na kojima smo tanki a druge osvjeziti...

desni bek,stoper,lijevi bek,oba krila i jedan napadac....5 kvalitetnih igraca nam treba + igraci u rotaciji

zebina,grygera,grosso,de ceglie,tiago,almiron,poulsen,hasan,camoranesi,amauri....to sve otjerat..i jso neke

Buffon(maninger)

caceres i recimo motta iz rome desno...stvarno ne kontam kako taj momak ne igra u romi..znaci dva desna beka nam trebaju ako racunamo da je caceres u barci

lijevo...vargas i molinara vratit...

desni stoper ...bonucci koji dolazi sigurno,lijevi chiellini....i ostavit cannavara za rotaciju...mada bi ja recimo mexesa kao iskusnijeg i provjerenijeg igraca na mjestu bonuccija

desno krilo pepe i mozda maura ostavit...lijevo nezz...moze vargas igrat i to..al onda kolarova dole dovest...sredina je jaka...tu smo na slatkim mukama...po meni najaci u evropi uz barcu,bar po imenima

napad...moramo dva napdaca otjerat i dovesti jednog dobrog....amauri i ko jos...volio bi treze da osatne u tandemu sa gilardinom...strasno bi to bilo,al zao mi i iaquinta da ode..o alexu da ne pricam....al treze ce otici mislim....a koji nas idioti vode i amauri ce ostat :roll: :roll:

kao sto vidite....nama treba toliko igraca...te bocne pozicije su nam rak rana...a istini za volju i nema puno kvalitetnih i dotupnih igraca koje bi mogli dovesti :| :| nisam optimista..prvi put otkako pratim juventus...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 30 maj 2010, 20:13

zasto je Diego kriv? zato sto je ove sezone trebao Giovinco da uleti umjesto Nedveda.. a ovako je dosao Diego i sve poremetio.. Giovinco je bio kod 4 trenera, kod Deschampsa,Ranierija,Ferrare,Zakeronija.. eh, samo kod prvog je igrao i prvi ga je promovisao iz Primavere.. sad mi molim vas recite koji su zapravo od ovih pravi treneri a koji amateri.. samo prvi je pravi trener, ostalo su sve obicni amateri.. realno!

sto se tice Bonuccija.. nama je Santos prije par godina nudio Neymara za oko 100-200 hiljada.. ne znam da li znate za tog momka, sada igra u Santosu, oko 18 godina i napadac je.. njegova cijena iznosi oko 25-30 miliona.. eto samo info radi.. a mi godinu prije smo ga mogli uzeti za bijednih 100 hiljada koliko damo za vodonose.. treba isto tako i za Bonuccija? sacekati da postane igracina pa ga kupiti za 25 miliona, a ne sad za sicu?.. momak putuje u Afriku i ne znam zasto nije dobar izbor za Juve, a jeste za repku?.. naravno, ne treba biti strater.. vjerovatno ce starteri biti Kjaer - Chiellini.. ali neka ga, neka ga tu u Juventusu.. sto se tice napada smijesno bi bilo imati Gilardina i Trezegueta/Amaurija/Iaquintu ako ce Diego ostati u ekipi.. ako planiraju neki trade Diego za nekog krila ok, ali ovako ostaviti Diega i opet igrati sa robusnim napadacima je smijesno.. treba kupiti dva drama krila, Krasica i jos jednog momka.. prodati Diega, ili trampu uraditi Diego - krilo.. prodati Sissoka za jedno 15-ak miliona i onda ovako igrati:

Buffon
Caceres - Kjaer - Chiellini - (bek)
(neko krilo) - Melo - Marchisio - Krasic
Trezeguet - (napadac)

moze se dobra ekipa napraviti.. neka zamjene budu momci iz primavere.. ali obavezno kupiti jednog WC napadaca!

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 30 maj 2010, 20:20

Ako dodje bonucci onda nista od kjaera nema...jedino nekim cudom da nas obraduju pa obojicu uzmu...al bonucci bi doso kao igrac koji ce igrati u prvoj postavi,tako da nema sanse da oba dodju....i nije bas jeftin...traze 20 miliona za njeg... :|

a evo kakvi nam idioti vode klub...

http://www.juvefans.info/vijesti.php?su ... m=&ucat=2&

sissoko,marchisio,melo,poulsen,tiago...i oni palomba hoce...solidan igrac al ta nam je pozicija "najbolja"...umjesto da odbranu sloze oni ovo rade :evil: :evil:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 maj 2010, 21:04

Diego nije kriv, niti ikad ijedan igrač može biti kriv zašto ima prednost u odnosu na nekog drugog. To ti je inače krivica trenera. No, u ovom slučaju, to je nespretan splet okolnosti(povreda) kombinovana sa nonšalancijom koja se usadi u svakoga nakon što dobije pohvale nakon 5-6 dobro odigranih utakmica. A ovo se desilo sa Giovincom. Nekoliko odličnih utakmica pa su odmah počeli govoriti kako bi Del Piero trebao na klupu, a da Giovinco bude "the man". Koja glupost. Činjenica je da bi za Giovinca najbolje bilo da promjeni sredinu; da zaigra u nekom slabijem klubu(recimo Palermo, Napoli, Sampdoria, možda čak i Fiorentina), te da tamo pokuša doći do izražaja. Po meni, on nije igrač za velikog kluba, a ako griješim, vrijeme će pokazati.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 30 maj 2010, 21:07

Pa moj daffy nije ti Diego kriv zbog toga sto Gio nije upao u prvi tim. Zna se ko je kriv. Vjerovatno nisu imali povjerenja u Gio i zato mu nisu pruzili sansu sad jesu li pogrijesili to je druga prica.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 30 maj 2010, 21:22

Diego jeste kriv zato sto igra na toj poziciji.. logicno.. da nije Diega bilo bi drugacije.. igrao je kod Deschampsa, a nije kod ovih amatera.. on nije kao ostali da igra 5 dobirh tekmi pa stane.. on jedostavno odigra 2-3 perfektne tekme i onda iz razloga samo poznatih Ranieriju i Ciri sjedne na klupu.. i ne igra po 5-6 kola..

ok, Ciro je bio pocetnik i tesko je njemu bilo rizikovati sa takvim potezima da zvijezdu stavi na klupu umjesto Giovinca.. ali bi sigurno vise uradili sa Giovincom nego sto smo sa Diegom..

@sarajlija :shock: , nikad 20m.. taj momak je Genova-Bari vlasnistvo.. Bari bi prihvatio da im damo Almirona za zamjenu za tih 50%.. a sa Genovom se mozemo uvijek dogovoriti.. dat im Palladina + pare za Criscita i Bonuccija.. eto Mimo nam moze na beku igrati, zasto da ne..

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 30 maj 2010, 21:38

evo vijest koja raduje sve.. nista necu da pricam, ali ovo jeste realno.. zasto? zato sto bi Tiago i Diego mogli ostati/otici u At. Madrid, i tako im nista ne bi morali platiti za Aguera.. mozda koji jos dinar..

Prema pisanju Tuttosporta u slijedećih nekoliko dana trebalo bi doći do sastanka izmedju Guiseppe Marotte i španjolskog sportskog direktora A.Madrida Jesusa Garcia Pitarca.

Razlog njihovog sastanka bi trebao biti eventualni angažman portugalskog igrača Tiaga u madridsku momčad. Svi znamo da je u januarskom prelaznom roku Tiago prešao iz Juventusa u A.Madrid na posudbu i time pojačao madridsku momčad. Medjutim pretpostavlja se da to neće biti jedini razlog zbog koga će se sastati dva sportska direktora. Novi razlog bi trebao da bude argentinski napadač Aguero za koga je Juventus jako zagrizao. Juventus je u potrazi za napadačem i pošto je najvjerovatnije izgubio borbu za Džeku okreće se novom rješenju. Guiseppe Marotta će pokušati stupiti u kontakt sa agentima igrača s kojim bi trebao utvrditi uslove mogućeg prelaska.Medjutim transfer argentinskog wonderkinda u Juventus neće biti nimalo jednostavan. A.Madrid će pokušati obnoviti ugovor sa svojim najtalentovanijim igračem a i cijena nije mala stvar.

Sergio Aguero je potpisao za A.Madrid 2006 godine. A.Madrid je njegov angažman 20 milliona eura njegovom prijašnjem klubu Indepedienteu.Ove sezone odigrao je 56 utakmica za A.Madrid u svim takmičenjima. Dao je 22 gola i zabilježio 12 asistencija. Nedavno je predsjednik A.Madrida izjavio da će onaj ko želi angažovati Sergia morati izdvojiti 60 milliona eura.

Juventus tu velike nade polaže u svog sportskog direktora Guiseppe Marottu koji je navikao na naizgeld nemoguće situacije. Tu mu pomaže i Sergio koji želi napustiti klub. Pretpostavlja se da će Juventusova ponuda za Aguera iznositi 35 milliona i Tiago za kojeg je madridska momčad zainteresovana.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 maj 2010, 21:41

Thiago+Diego+20 milki mislim da ce biti tako nesto ;) nista ispod toga 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 30 maj 2010, 21:46

Bolje utopit Diega i nešto keša za Aguera, i onda moze ostati Giovinco, tako će Juventus imati dva vrlo mlada igrača oko kojih može bazirati igru narednih 7-8 godina. Dovest još 1-2 dokazana i u isto vrijeme mlada napadača (s obzirom na već pominjanih 80 milki, to je realnost) i eto ti nove generacije Juventina.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 30 maj 2010, 21:48

nije Thiago, vec Tiago :lol: .. ako ce doci i Diego nema sanse da cifra ide preko 10m, jer Marotta nije budala.. sigurno ce spusiti cijenu.. treba pokusati 35-40m + Tiago za Aguera.. stvar koja nama pomaze jeste da i Aguero zeli igrati u Juventusu..

ma imamo mi polovnjaka koliko hocete, damo 2-3 polovnjaka + jos koju markicu i to je to.. npr. dati Sissoka, Molinara i Tiaga.. Poulsena.. ma ima dosta igraca koji bi u At. Madridu bili zvijezde, a kod nas levati..

@Genghis slazem se.. tako bi i ja napravio.. ali opet, tesko da ce Diego ici iz Juventusa.. od malih nogu navija za Juve..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 maj 2010, 21:54

[quote="daffy"]npr. dati Sissoka, Molinara i Tiaga.. Poulsena.. ma ima dosta igraca koji bi u At. Madridu bili zvijezde, a kod nas levati..[/quote
Poulsen nije bio zvijezda ni u Sevilli, da se razumijemo. Što se tiče Molinara, on nigdje ne može biti zvijezda, osim možda u svojoj kući. Sissoko, ako nisi primijetio, je bio odličan dok se nije povrijedio, tako da čisto sumnjam da on nije potreban Juventusu. Tiago je svakako ptica selica, u 4 sezone je promijenio x klubova.

Što se tiče Aguerra, bilo bi više nego dobro kada bi ga tako jeftino dobili(ne znam kolika je Tiagova cijena). Nekako sam više ubijeđen da bi to ipak išlo na 40-50 miliona Eura + Portugalac. Ne vjerujem da ćete se Diega riješiti nakoj jedne sezone(i nije bila promašaj), ali realno, barem 5 igrača ne zaslužuju da budu na platnom spisku torinskog diva.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 maj 2010, 21:55

aj dobro vidjecemo ja ti kazem ako bude Aguero isao bice Thiago+Diego+15-20milki 8-) City nudi 50 milki onda bolje to prihvatit i za te pare dovesti 2-3 extra igraca a ne neke polovnjake iz Juvea :roll: mada je Diego igracina mislim da bi razvaljivao u Atelticu vidjecemo .....
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 30 maj 2010, 22:02

samo jednu stvar mogu da vam kazem.. a to je Tiago.. prosla sezona, red veznjaka:
1. Sissoko
2. Zanetti
3. Poulsen
4. Tiago/Marchisio ( tada Marcha jako mlad, ali do kraja sezona ga je pretekao i bio vazniji )..

ova sezona:
1. Melo
2. Marchisio
3. Sissoko
4. Poulsen
5. Tiago/Marrone, cak je i Marrone dobivao priliku.. momak iz primavere u odnosu na Tiaga.. Tiago je pored Molinara bio najlosiji i najomrzeniji igrac Juventusa.. a gledaj ga sad u Atleticu.. predobar.. isto kao "Moli" u Stuttgartu.. ;) jednostavno, solidni igraci koji se nisu snasli u velikom klubu..

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 30 maj 2010, 22:40

ma ne treba dat diega...al ne bi me cudilo od idiota....svaka cast agueru,izuzetno drag igrac i neosporno veliki majstor....al tesko naci igraca tipa diego,kreatora,majstora pa na kraju krajeva i dobrog strijelca....jedna losa sezona je iza njega,prije svega jer je tim bio los....al i kao takav je bio nabolji igrac juventusa uz chiellinija

prodat im tiaga i nek se zavrsi na tome....bar sto se tice oko kombinacija sa diegom....apsolutno sam protiv da ga prodamo.

sto se sebe tice...naravno krivi su treneri koji su ga vodili...pa ja se sjecam pretprosle godine zadnjih par kola kad je sve gotovo bilo,kod ranierija nije ni tad igro :| :| ...svi igraci su se mjenjali al on bas ni minimalnu minutazu nije imo...zalosno.....al naravno opet cu se vratiti na one koji su birali te trenere... :twisted: :twisted: ....

eto sad...ako ce vratit del neri formaciju 4-4-2....nek mu da da igra na krilu

@ daffy :P oni traze 20 miliona za bonuccija kao odstetu...a druga je stvar sto mi mozemo poslovati u vidu nekih razmjena igraca koje si gore naveo,sto je apsolutno tacno...tako da....jedno 5 miliona bi mogli dati za njeg :D ...komplikovano je sto ima pola pola ugovor...tako da sa dvije strane treba pregovarat.....genoi dat palladina i criscita eventualno...bariju almirona i malo love pod uslovom da prihvate....sto je relano

i za tebe vijesti iz prve ruke vezane za marchisia,posto ga volis :D ....lippi ga je stavio na trequartistu....u formaciji 4-2-3-1.....luda neka formacija....meni se ne svidaja kao sto sam reko al eto....po profilu igraca koje talijani imaju logicna jeste

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 31 maj 2010, 06:32

@sarajlija.. ne znam kakva je njegova prava cijena, ali se lagano moze dobiti.. ali ako je tako, da placemo mi njima jos? ma qita, bolje dati 13m i dovesti Kjaera.. logicno..

sto se Sebe tice, meni se plakalo kada sam vidio da i Marchoni dobija priliku na toj strani, a njemu ta strana ne prirodna..

Marcha je legenda, vidjet ces kako ce se proslaviti i na toj strani.. njemu strana uopste ne predstavlja problem.. do sada je igrao sve pozicije osim tako ofanzvnijeg kao trequatrista.. unistavat ce momak.. jednostavno je polivalentan.. multitalenat djecemi.. zadnji vezni, krila ( znaci obije strane ), centralni vezni.. unistava..!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.