Sergej Barbarez

carina
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez

Post Postao/la carina » 30 maj 2010, 21:19

harishp je napisao/la:
carina je napisao/la:@Adinho

Barba je svjestan toga svega, ne trebas ovde mlatiti praznu slamu druze. Ali za razliku od Papeta, poslije ovakve tekme Barba, bi sam otisao. Ili on ili citava repka. I Dzeko, i Vedad i svi ostali. Velika vecina onih koji hoce Barbu vec odavno, ne bi toliko pogodio sinocnji rezultat. Mene licno boli pristup i igra. Vi ih i dalje zovite Zmajevima. Za mene i ostatak fudbalskog svijeta oni su trenutno slabe srne i srndaci. A nisu krivi oni nego trener. Ako nije do trenera, gospodine Susicu, znate sta vam je raditi.....I gotova prica.....
Super,dovedi budalu koja ce ti raditi kao selektor za novac koji Engleski selektor dobije za 15 minuta odmora na jednoj tekmi.I da ta osoba ima makar licencu da ga Uefa ne bi ganjala kao i savez.
Da ne govorim o apsolutno najvecoj ikad izvali na forumu.Nakon jednog poraza u prijateljskom mecu protiv duplo bolje plasirane i rangirane skoro repke da se selektor smjeni.
Pa nije valjda toliko zvizgoje udario dole da se i halucinirati pocinje. :roll:
Kao sto sam i obecao nakon izbora selektora...

Pape odlazi....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 maj 2010, 21:25

Forum cita Ceko,Suljo,iljo kao Uske i oni ce po kratkom postupku da uvaze tvoju molbu i izaberu Barbareza. :lol: :mrgreen:
A i sam je Barbarez rekao da je neozbiljno da nekoga bez ikakvog iskustva dovedu ga na mjesto trenera.
p.s ovo je govorio za HSV,valjda se spametovao i skontao da ni repka nije svacija ohrdina pa da se uci letiti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 30 maj 2010, 21:33

Cita ko cita, a meni dosadno. 8-) U pravu si za razliku od Barbe, Pape ima vise iskustva, ucestvovao je u akciji Bola i prijatelji, javno se protivio savezu i igrao i bio sa njom kad niko nije htio....
Moj uspjeh nije da dovedem Barbu, jer znam da ne mogu, ali ovim forumom ako napravim jos jednog njegovog fana, znaci fana za kojeg svaki drugi trener osim njega nije podoban, uspio sam....
A sto se mene licno tice, poslije mog iskustva na Marakani, zelim samo jedno, a to je da nas on vodi...
Izvini na zeljama, ali takve su..jbg...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 maj 2010, 21:39

Nema osobe koja prati reprezentaciju BiH, a da ne voli Barbareza. Jednostavno Sergej=reprezentacija BiH. To je tako bilo, a tako će uvijek i biti. Bio on u Hamburgu, Leverkuzenu ili na nekom trećem mjestu, i dalje će biti simbol našeg državnog tima. Ja sam za to da se Sergeju prepusti mlada reprezentacija naše države, pa neka tamo peče zanat, te da naslijedi Safeta. Tako bi ojačala i mlada repka, Barba bi napravio neki rezultat s njima, ne bi gubio od svakakvih reprezentacija kao Tulić, vremenom bi napravio i neke igrače koji bi nekada činili okosnicu i A selekcije.

Mislim da bi se išlo grlom u jagode postavljanjem Barbe na mjesto selektora odmah nakon završetka igračke karijere.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 maj 2010, 21:50

Hajde sve to,nakon dva poraza bi imao toliko dusmana da bi se i sam iznenadio.
Od kralja bi postao dvorska luda.
Dovoljno je vidjeti kakve se bljuvotine o Papetu pise nakon jednog poraza.Iako ga 99% ljudi i ne poznaje.
nego lupaj da imas sta lupati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 maj 2010, 22:00

Ali to je tako, ne samo kod nas već i u našem okruženju. Takvi smo; to je naše prokletstvo i tačka. Ja nisam da se Sušić(ili bilo koji drugi selektor)smijeni nakon 2 utakmice, već da se pusti i vidi(nadam se) napredak u igri, te će samim tim rezultati i doći.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

___Benny___
Kontakt:

Post Postao/la ___Benny___ » 30 maj 2010, 22:04

harishp je napisao/la:Hajde sve to,nakon dva poraza bi imao toliko dusmana da bi se i sam iznenadio.
Dovoljno je vidjeti kakve se bljuvotine o Papetu pise nakon jednog poraza.Iako ga 99% ljudi i ne poznaje.
a ti ga licno poznajes.,,ma jbt,,koji kloc,nece poznavati.,najboljeg svih vremena iz BIH i jednog od najbolji sa prostora EX YU., :(
@paja- je izjavio:''Liverpool treba odigrati casno i pustiti malim rusima da osvoji svoj drugi treci trofej u historiji i time pokazati da United ni uz pomoc sudaca tokom cijele sezone nece osvojiti titulu!''

bubimir
Kontakt:

Post Postao/la bubimir » 30 maj 2010, 22:07

ma susuc izgleda kao da je nekako nezainteresovan.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ!!!!!!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 maj 2010, 22:37

___Benny___ je napisao/la:
harishp je napisao/la:Hajde sve to,nakon dva poraza bi imao toliko dusmana da bi se i sam iznenadio.
a ti ga licno poznajes.,,ma jbt,,koji kloc,nece poznavati.,najboljeg svih vremena iz BIH i jednog od najbolji sa prostora EX YU., :(
Jok ti ga poznajes,kao sto si ga i uzivo pratio na tekmama garant jelde.
Ima ih itekako koji su culi za njega od kad je postao selektor.Pa da se ko biva jave o misljenju.
@Bubimire i ja sam zainteresovan,imali kakve sanse. :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 30 maj 2010, 23:26

carina je napisao/la:
Adinjo je napisao/la:Moj Barba, sreca tvoja pa te ne postavise za selektora. Vidis kako su se vuci okomili na Papeta nakon jedne tekme. Mislim da si i sam svijestan kakvi smo mi ustvari. Bjezi od nas sto vise mozes i uzivaj. Ne hvataj se sa nama u kolo, samo mozes da nagrabusis.
Postujem svacije misljenje i volim da slusam svacije misljenje i na osnovu svih ostalih naravno usavrsim svoje. Moje je ovde vec jasno ali eto...Znaci postujem, ali molim te:

1. Na temi Barbareza, molim te ne govori u ime svih nas ostalih. Ja i dalje vjerujem, da se ovo Barbi dogodilo, da ne bi ni bilo kritika u ovoj mjeri. A necu da pominjem kakve bi njegove reakcije bile na sinocnju igru.

2. Ne nazivaj, molim te, ove sto kritikuju Vucima. Ispade da ne volimo Bosnu i Hercegovinu.

A odvracanje Barbe od kormila jedne i jedine Bosne i Hercegovine je mlacenje prazne slame. Barba, za razliku od ostalih bi poginuo za nju. Isao sam sa repkom svugdje dok je on vodio, i opet cu. A i dalje ocekuj, bar moje, reakcije, jer sam javno obecao ovde na forumu, da cu nakon onog kriminalnog odabira selektora gdje je Pape izabran, svaku tekmu osudjivati i Papeta i savez. A nadam se da necu biti sam, da ima jos onih koji se ne mogu kupiti, pogotovo onih koji su ginuli za nju, i koji ce uvijek traziti od svakog igraca na terenu da gine za dres ma kako se prezivao. Makar i Dzeko ili Ibisevic. Nema tu zasluga druze....

Ti si druze fulio skroz al nema veze. Ovo da se sinoc desilo Barbi, budi siguran da bi bio poljuvan ovde vise nego i Pape, iako to ne zaluzuje. Niti jedan niti drugi. ALi nas narod je cudo, jednom pogrijesi, isto ko da si grijesio svaki dan. Zato kazem i misljenja sam da mu ovo ne treba, jer Sergej ne zasluzuje. A kao sto rekoh, mislim da je i sam svijestan same situacije.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 31 maj 2010, 11:02

Majstore stvarno me ne zanima ko je Pape, ko je Dzeko, ko Ibisevic, sta jedu, kakve intervjue daju, s kim spavaju i slicno...Jedino me zanima onih 90 minuta na terenu a pogotovo pristup. Zbog nekih ranijih zasluga oprastam im ovaj bezvoljan antiBiH pristup svetom dresu, a u slucaju sljedeceg cu ih pripojiti sa Papetom...

PAPE ODLAZI !!!

@Adinho druze, nisam fulio, jer i dalje mislim da imamo dvije vrste navijace. Prvi su oni koji hoce samo Barbu za trenera, a drugi su ostali. Ostalim je sve svejedno, samo nek se igra, neka se dobijaju Estonije, Litvanije, a Spanci, Turci i evo sad Svedi da se igraju sa nama kao beba sa zveckom. Sad imamo snaznu repku i ko zna kad cemo je opet imati ovakvu. A dali smo je u ruke Papetu koji ce je sigurno upropastiti....Zapravo vec je upropastio, bar za mene...Za samo jednu tekmu, Zmajeve je pretvorio u izgubljene srne na terenu....Sad se mozda izvuce protiv Njemacke, jer ne treba posebno motivirati ove nase za tu tekmu...Oni ce ginuti tu i za svoje interese....

Gazija<
Kontakt:

Post Postao/la Gazija< » 31 maj 2010, 16:56

Barba je ziva legenda, ne samo fudbala BH, nego svih Bosanaca, pravi ambasador BiH!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 31 maj 2010, 17:21

carina je napisao/la:
Majstore stvarno me ne zanima ko je Pape, ko je Dzeko, ko Ibisevic, sta jedu, kakve intervjue daju, s kim spavaju i slicno...Jedino me zanima onih 90 minuta na terenu a pogotovo pristup. Zbog nekih ranijih zasluga oprastam im ovaj bezvoljan antiBiH pristup svetom dresu, a u slucaju sljedeceg cu ih pripojiti sa Papetom...

PAPE ODLAZI !!!

@Adinho druze, nisam fulio, jer i dalje mislim da imamo dvije vrste navijace. Prvi su oni koji hoce samo Barbu za trenera, a drugi su ostali. Ostalim je sve svejedno, samo nek se igra, neka se dobijaju Estonije, Litvanije, a Spanci, Turci i evo sad Svedi da se igraju sa nama kao beba sa zveckom. Sad imamo snaznu repku i ko zna kad cemo je opet imati ovakvu. A dali smo je u ruke Papetu koji ce je sigurno upropastiti....Zapravo vec je upropastio, bar za mene...Za samo jednu tekmu, Zmajeve je pretvorio u izgubljene srne na terenu....Sad se mozda izvuce protiv Njemacke, jer ne treba posebno motivirati ove nase za tu tekmu...Oni ce ginuti tu i za svoje interese....
Ko je dao,ti ili ja ili neko drugi.
SAVEZ DAJE I UZIMA.TEBI TO IZGLEDA NIJE JASNO ILI STA.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 31 maj 2010, 18:55

Ja nekako vjerujem da je Sergej nepodobna licnost u savezu, sve dok se vrti trenutna garnitura strucnjaka. Jeste, da su oni stalno ponavljali da na izbor selektora nije uticalo to sto se Sergej stalno protivio Munibu i kompaniji, ali je to tesko povjerovati. Volio bih vidjeti Sergeja u savezu u bilo kojoj funkciji. Selektor malde reprezentacije, selektor "stare", generalni sekretar, bilo sta. Medjutim, to mi se sve cini kao nemoguca misija, trenutno. Evidentno je da ce on morati proci tezi put dok dodje na poziciju selektora.

Bez obzira, koliko cijenimo Barabreza, to ne treba biti razlog da ga pod svaku cijenu zamjenimo na mjestu Susica. Vjerujem da ce Safet pokazati da zna raditi posao koji radi, a isto tako doce vrijeme i za Barabreza. Ne bojim se da ce nam presusiti izvor talenata, i da nece imati "zlatnu" generaciju. Ovo je podneblje naucilo davati talente. Jedina bojazan moze biti domaca liga i savez koji se ne mogu pomjeriti ni jedan cenat naprijed, u smislu organizovanja.
#divovi

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 01 jun 2010, 10:16

Naravno da je Sergej nepodoban u savezu. Svjesni su oni druze, da bi nakon par pobjeda Sergej vec udarao po savezu, a uz sebe bi imao jos vise i vise pristalica koji bi izasli na ulicu da udaraju na savez. To je njihov problem i toga su svjesni. Po meni, za nas, najgora moguca opcija je bio izbor Papeta. Njega kao legendu izuzetno cijenim, ali donio je prevagu kod hiljada navijaca Sarajeva koji su bili ni tamo ni ovamo. Ne kazem kod svih, ostalo je i dalje navijaca Sarajeva, kojima je slom saveza i dalje ispred svih mogucih rezultata repke.
Daleko od toga da ja kao navijac Veleza natezem za Barbu druze, daleko od toga. Ima Velez i vecih legendi Kodro, Bajevic, Vaha ali ni na kraj pameti ih ne pominjem.
Ne idem na tekme repke bas iz tog razloga. Zadnja na kojoj sam bio je BiH - Belgija, i to samo iz jednog razloga. U slucaju da su domaci navijaci napali BHF, usao bi na teren iste sekunde i prekinuo tekmu po bilo koju cijenu, i po cijenu linca. Kad sam prezivio Marakanu prezivio bih i to.
Ne cuckam Barbu zbog rekla, kazala, vjeruj mi da znam uglavnom kako bi on to radio, a oni iz saveza su tog svjesni. Vremenom bi imali "revoluciju" a to je jedini nacin da skinemo ova vnago i da krenemo nabolje u svim segmentima, naravno i sa domacom Premier ligom....
Tuzno je druze, zasto protiv Svedske i Njemacke nije data prilika nekim domacim mladjim odbranbenim igracima iz Premier lige....Nijedan ovaj sto igra nije bolji naprimjer od Sunjica iz Zrinjskog.... A momak bi se trudio 100%, mlad je, utakmice bi ga prodale i vjerovatno bi imali igraca dugo vremena...A da ne govorimo o koristi domacih klubova...
Istina je da Barba nema iskustva, ali jedini je koji je i jak medju svima nama, koji se kandidovao za tu funkciju, poznaje fudbal kako na terenu tako i organizacijski, i zeli ono sto mi svi zelimo....ici naprijed...A natjerao bi i npr; Spahu da igra kako zna i da se trudi, a ne da ostavlja protivnickog igraca pet metara od sebe i da primamo onakav pacerski gol...
pozz....

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 01 jun 2010, 14:02

Najvise od svega se bojim da je Barba kec u rukavu saveza. Nesto slicno kao sto je Ciro bio kad je dosao. Svi su bili protiv saveza, niko nije zelio gledati reprezentaciju iz bojkota, ali se onda vremenom stvar stisavala i dolazili rezultati. Na kraju vjerujem ako dodje do slicne situacije, savez stavlja Barbu na mjesto selektora, jer bi time ponovo usutili masu.
Zalosno je to, ali su oni naucili manipulisati s javnoscu.
#divovi

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 01 jun 2010, 14:32

moustapha je napisao/la:Najvise od svega se bojim da je Barba kec u rukavu saveza. Nesto slicno kao sto je Ciro bio kad je dosao. Svi su bili protiv saveza, niko nije zelio gledati reprezentaciju iz bojkota, ali se onda vremenom stvar stisavala i dolazili rezultati. Na kraju vjerujem ako dodje do slicne situacije, savez stavlja Barbu na mjesto selektora, jer bi time ponovo usutili masu.
Zalosno je to, ali su oni naucili manipulisati s javnoscu.
Jarane ti se odluci jel nepodoban il je kec u rukavu, pobijas sam sebe a smaras temu.

Barba nije nepodoban u savezu, on ih je stitio kada im je najgore bilo, kada su Bolic i Beslija ispali budale i progovorili Barba ih je stitio. BiH sada ima selektora, najboljeg igraca BiH svih vremena i legendu BH fudbala i covjeku se treba pruziti sansa.

Barba je za sada navijac i iako bi volio da bude selektor prvo se mora dobro dokazati negdje u Njemackoj pa tek onda preuzeti kormilo.
Cuva Bog Zelju svog!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 01 jun 2010, 16:36

Ni za jedno ni za drugo nemam prave dokaze. Realno govoreci znamo da je Sergej bio jedan od potpisnika famoznog pisma protiv saveza i davao je podrsku Bolicu i Kodri. Kao takav on im sigurno ne odgovara, barem ne u ovom trenutku, jer Sergej ima iza sebe armiju ljudi koji bi ga podrzali u svako doba.
Pored ovog svega, ne vidim kako moze biti kontradiktorno to da je ujedno i kec u rukavu. Sad sve stima, niko toliko ne dize galamu protiv saveza. Medjutim, ako bi se tako nesto pokreunlo, sigurno je da bi postavljanje Sergeja na mjesto selektora smirilo strasti.
Dakle, moj zakljucak je da moze biti u isto vrijeme i nepodoban, a i kec u rukavu.

Vec sam navodio da funkcija selektora nije jedina koja mu se moze ponuditi. Apsolutno sam siguran da bi on prihvatio obavljati i druge stvari u savezu dok ceka da dodje red na njega da vodi repku sa klupe. Tako se radi u normalnijim savezima. Citavo rukovodstvo koje se brine oko rada reprezentacije je izabrano od proslavljenih legendi.

Sto se tice dijela komentara oko smaranja teme, generalno, nemam se namjeru natezati oko toga s tobom. Ako ne zelis citati moje komentare, onda ne moras. Ali kako vidim ti si prvo poletio da me diskvalifikujes, a onda ponudio nasatavak diskusije. Vrlo neumjesno, rekao bih.
Ipak smatram da ne smaram, ali ako se pojave barem 3 forumasa koji isto tako smatraju da smaram, onda se ja vise nikad necu logirati na forum!
#divovi

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 01 jun 2010, 16:55

Carina,o kakvom ti upropastavanju zlatne generacije pricas,skoncentrisi se malo...Pape nas je sve zaduzio i treba biti uz njega i u dobru i u zlu.Po meni zlatna generecija je bila ona kad je Barbarez harao bundesligom,kad je Salihamidzic bio glavni igrac Bayerna,kad je jedan Baljic dogurao do kraljevskog Reala iz Madrida,Hibic u Atletiko Madridu,Konjic u priznatim evropskim klubovima(engl premier ligi,Monaco),Bolic harao po Turskoj,Bajramovic u Njemackoj,Beslija,Hasagic,Grlic........................Al ni tad nismo otisli na veliko takmicenje mada nas je jedan gol dijelio!I niko nam ne garantuje da cemo sad otici,sa Susicem,Barbarezom,I.OSIMOM,Fabiom Capelom il Jose Mourinhom.Nase je da budemo uz momke i prilikom pobjeda i poraza,a ne da odmah pljujemo sve redom... :evil:
Rotor Volgograd...

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 01 jun 2010, 17:04

demir44 je napisao/la:Carina,o kakvom ti upropastavanju zlatne generacije pricas,skoncentrisi se malo...Pape nas je sve zaduzio i treba biti uz njega i u dobru i u zlu.Po meni zlatna generecija je bila ona kad je Barbarez harao bundesligom,kad je Salihamidzic bio glavni igrac Bayerna,kad je jedan Baljic dogurao do kraljevskog Reala iz Madrida,Hibic u Atletiko Madridu,Konjic u priznatim evropskim klubovima(engl premier ligi,Monaco),Bolic harao po Turskoj,Bajramovic u Njemackoj,Beslija,Hasagic,Grlic........................Al ni tad nismo otisli na veliko takmicenje mada nas je jedan gol dijelio!I niko nam ne garantuje da cemo sad otici,sa Susicem,Barbarezom,I.OSIMOM,Fabiom Capelom il Jose Mourinhom.Nase je da budemo uz momke i prilikom pobjeda i poraza,a ne da odmah pljujemo sve redom... :evil:
izvini majstore,, ali ja ti garantujem da bi sigurno otisli na EP sa I. Osimom ili Jose M. budi siguran!! za ostale neznam!!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.