KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

BrigateBL
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la BrigateBL » 03 jul 2008, 16:35

Imate spisak klubova na fibaeurope.com

A ne bih o igracima koje je Zdovc htio ionako nece doci , ali su mi dva igraca Bosne potvrdila to uz ostanak Lensa i Ikonica...Nerealno je to bilo posebno da ce Vilijams ostati, ali treba govoriti o buducem treneru
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 jul 2008, 17:05

fiftisent je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
fiftisent je napisao/la:EuroCup = ULEB Cup i nećemo ga igrati.
nećemo igrati ni Euro Challenge kup koji je ono što je bio fiba kup.
otkud ti ovo
nema smisla igrati to takmičenje... protivnici su vrlo neatraktivni (bakken bears iz danske, isl.), a putuje se daleko i skupo je. Mozemo mi razglabati koliko hocemo o tome kako nije skupo i ima dobrih ekipa, ali ako jedan joventut nije napunio dvoranu i isplatio troskove odlaska na revans u spaniju, onda bi nam sve trebalo biti jasno. Osim toga, samo dva najbolja dobivaju prolaz u eurocup, pa je bolje usmjeriti sve snage na neko 6-7 mjesto nlb lige sa kojim se opet ima prolaz u eurocup.

igrati challenge kup bilo bi ravno samoubistvu iz zasjede i nadam se da se nećemo upustiti u takvu avanturu samo da zadovoljimo apetite domaće javnosti koja svakako neće dolaziti na tekme.
tu se u usnovi slazem, ali mislim ako imaju mozga u nasoj upravi igrali bi i uporedo nasu ligu gdje bi dobijali mladi puno sanse za igru i to prvenstveno:
camdzic, maric, majstoric, dzurasovic i klinac
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 jul 2008, 17:15

fiftisent je napisao/la:slažem se, ali tu odluku o igranju domaće lige ne donosi bosna nego liga, tj. KS.
o formatu takmičenja ne odlučuje jedan klub nego savez, a ako bi pristali na insistiranje bosne da igra domaću ligu, to bi značilo da i neko drugi dogodine ko bude prvak mora igrati domaće prvenstvo.

a ti skontaj koliko se dodiku i sutonu igra bosanskohercegovačka liga i kada će oni na tako nešto pristati.

nije problem u mozgu, nego u volji onih koji samo žele da rasutre i ovo malo lige sto imamo.
ma znam ja to sve, samo se siroki lomi oko ove nase lige radi davanja prilike mladima
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 jul 2008, 20:58

ne nije ironija pricao sam sa nekim veoma bliskim upravi sirokog i kada uzmec da mi imamo takmicenje podjeljeno na ligu 14 gdje je dovoljno biti do 8 mjesta (7), a objektivno recimo ekipa sirokog od prosle godine gdje bi igrala 4-5 iskusnija i 4-5 mladih igraca bi bez problema bili u toj grupi, a ono sto je vazno je i dalje liga 8 gdje bi se opet svi pojacavali kao do sada

nisam mislio na neku dramaticnu promjenu principa takmicenja, nego na ovu do sadasnju i tu bi recimo mogla igrat bosna, ali da mladi dobijaju po 15-20 minuta na svakoj tekmi dok se iskusni igraci odmaraju ili cuvaju

elvir.vogosca
Kontakt:

Post Postao/la elvir.vogosca » 04 jul 2008, 01:08

nerminh74 je napisao/la:ne nije ironija pricao sam sa nekim veoma bliskim upravi sirokog i kada uzmec da mi imamo takmicenje podjeljeno na ligu 14 gdje je dovoljno biti do 8 mjesta (7), a objektivno recimo ekipa sirokog od prosle godine gdje bi igrala 4-5 iskusnija i 4-5 mladih igraca bi bez problema bili u toj grupi, a ono sto je vazno je i dalje liga 8 gdje bi se opet svi pojacavali kao do sada

nisam mislio na neku dramaticnu promjenu principa takmicenja, nego na ovu do sadasnju i tu bi recimo mogla igrat bosna, ali da mladi dobijaju po 15-20 minuta na svakoj tekmi dok se iskusni igraci odmaraju ili cuvaju
Mislim da ova opcija postoji i bez ucesca Bosne u Ligi 14. Mladi igraci mogu igrati na dvojnu licencu u Novom Gradu sve do Lige 8, kada se i Bosna ukljuci u takmicenje. Nisam siguran ali mislim da to tako moze. Novi Grad bi ovo vjerovatno prihvatio jer im to donekle garantuje opstanak i naredne godine. Ti isti mladi igraci mogu igrati i u nekom klubu u A1 ligi i u najboljoj varijanti mogu igrati tri utakmice sedmicno: nekoliko minuta u NLB a daleko vecu minutazu u Ligi 14 i A1 ligi.

ti nisi patka
Kontakt:

Post Postao/la ti nisi patka » 04 jul 2008, 11:15

elvir.vogosca je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:ne nije ironija pricao sam sa nekim veoma bliskim upravi sirokog i kada uzmec da mi imamo takmicenje podjeljeno na ligu 14 gdje je dovoljno biti do 8 mjesta (7), a objektivno recimo ekipa sirokog od prosle godine gdje bi igrala 4-5 iskusnija i 4-5 mladih igraca bi bez problema bili u toj grupi, a ono sto je vazno je i dalje liga 8 gdje bi se opet svi pojacavali kao do sada

Mislim da ova opcija postoji i bez ucesca Bosne u Ligi 14. Mladi igraci mogu igrati na dvojnu licencu u Novom Gradu sve do Lige 8, kada se i Bosna ukljuci u takmicenje. Nisam siguran ali mislim da to tako moze. Novi Grad bi ovo vjerovatno prihvatio jer im to donekle garantuje opstanak i naredne godine. Ti isti mladi igraci mogu igrati i u nekom klubu u A1 ligi i u najboljoj varijanti mogu igrati tri utakmice sedmicno: nekoliko minuta u NLB a daleko vecu minutazu u Ligi 14 i A1 ligi.
:|
:shock: :? ovo ne vjerujem ni pod razno. . . . dobivat ce minute samo ako vodimo a lot razlike :|
Ivan Opacak, Elmedin Kikanovic, Henry Domercant, Kenan Bajramovic... mnogo smo jaki!

ti nisi patka
Kontakt:

Post Postao/la ti nisi patka » 04 jul 2008, 18:16

o cemu pricas jarane :shock: :o :?
pa sam znash da je emir zimic (igrac odlicnih blokerskih sposobnosti) dobivao minute u zavrsnicama i to po nekih 3-4 minuta, samo ako bosna vodi 20-ak razlike!
usput . . kad si vidio kadica, prasovica, zimica da igra protiv npr partizana, hemofarma, CZ, fmpa, cibone i drugih :? :?
Ivan Opacak, Elmedin Kikanovic, Henry Domercant, Kenan Bajramovic... mnogo smo jaki!

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 04 jul 2008, 18:31

Je l mislis da bi nekad dobili neku od tih ekipa da su nabrojani igraci dobili znacajniju minutazu. Nagledao sam se ja njih u domacoj ligi i definitivno nisu bili za prvog tima.
Igraci se dokazuju na treningu a ne na zvanicnoj utakmici. Utakmica im dodje kao nagrada za kvalitetan rad na treningu.

ti nisi patka
Kontakt:

Post Postao/la ti nisi patka » 04 jul 2008, 19:39

mislim da bih ove igrace mlade ili vise forsirati. . . . ili pustiti (posuditi) u neki drug klub da malo nabiju iskustva i nacina igre :roll:

elvir.vogosca
Kontakt:

Post Postao/la elvir.vogosca » 05 jul 2008, 00:06

fiftisent je napisao/la:
ti nisi patka je napisao/la:mislim da bih ove igrace mlade ili vise forsirati. . . . ili pustiti (posuditi) u neki drug klub da malo nabiju iskustva i nacina igre :roll:
znači, ti misliš da bi za mlade igrače bilo bolje da su tokom prošle sezone dva puta dnevno trenirali sa ekipom vogošće, a onda jednom sedmično igrali 40 minuta utakmice, nego što su trenirali sa Ikonićem, Williamsom, Baileyem i Zdovcom?

odlična ti je logika.
Mladi igraci dnevno trebaju da treniraju minimalno dva puta - jednom sa Bosnom a jednom sa klubom u koji su posudjeni. Bilo bi dobro da imaju i treci - kondicioni trening. Ali trening je jedno a utakmice su drugo. Tek na tekmama igrac moze pokazati svoje pravo lice - kako se snalazi u nepredvidjenim situacijama, kako prati razvoj toka utakmice i postavljene akcije, koliko je timski igrac a koliko individualac, koliko je psihicki stabilan i kako ce reagovati na batine i sl. Zbog toga perspektivni mladi igraci Bosne MORAJU svake sedmice igrati jednu ili dvije utakmice za ekipe u nizem rangu (A1 i A2 liga). Da steknu rutinu, koordinaciju...
Ako se ti isti ne mogu nametnuti za minute u Vogosci, Bosnjaku, Novom Gradu, Play Offu... Sta mogu ocekivati u Bosni.
A drugo, pravi igrac mora imati odredjenu drskost. Sjecam se cime je Barisa Krasic "kupio" cijelu BH kosarkasku javnost. U utakmici koja je vec krenula nizbrdo za nasu reprezentaciju iskoristio je pruzenu sansu, dva-tri puta se hladno digao i vratio utakmicu u egal. A imam osjecaj da je usao na parket samo zato da se prva petorka odmori. Ali iskoristio je svoju sansu.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 05 jul 2008, 00:51

slazem se elvire sa tobom... Ako hoce da budu dobri moraju trenirati i baviti se samo kosarkom... jedino tako mogu biti bolji i nikako drugacije...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

ti nisi patka
Kontakt:

Post Postao/la ti nisi patka » 05 jul 2008, 01:41

fiftisent je napisao/la:
ti nisi patka je napisao/la:mislim da bih ove igrace mlade ili vise forsirati. . . . ili pustiti (posuditi) u neki drug klub da malo nabiju iskustva i nacina igre :roll:
znači, ti misliš da bi za mlade igrače bilo bolje da su tokom prošle sezone dva puta dnevno trenirali sa ekipom vogošće, a onda jednom sedmično igrali 40 minuta utakmice, nego što su trenirali sa Ikonićem, Williamsom, Baileyem i Zdovcom?

odlična ti je logika.

koji ti je vrag ba.. :x sta ti imash protiv mene :evil:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 05 jul 2008, 02:03

ti nisi patka je napisao/la: koji ti je vrag ba.. :x sta ti imash protiv mene :evil:
Možda čovjek ne voli reklamu cocte :lol: 8-)

ti nisi patka
Kontakt:

Post Postao/la ti nisi patka » 05 jul 2008, 12:25

izvini hoces li mi molim te objasniti kako ja to gazim po klubu... i navedi mi sta sam (ako sam) rekao... i bio sam na svakoj utakmici od 2004/05 szone zato pssst.... i nisam nikada rekao da nemoja pojma :evil:

ti nisi patka
Kontakt:

Post Postao/la ti nisi patka » 05 jul 2008, 14:37

odkud ti znash sta bi ja rekao :roll:
pa ne... fkt pogledaj, skoro svaki tim je doveo dvojcu trojcu igraca ili trenera... a sta smo mi uradili :o potpisali amo hajrica, ako vako nastavimo :? bgm nezz

ti nisi patka
Kontakt:

Post Postao/la ti nisi patka » 05 jul 2008, 17:04

fiftisent je napisao/la:koji tim?

koga je partizan doveo? cibona? hemofarm? zvezda? široki? igokea?

polako, nisu jos transferi ni poceli, ima jos puno da se igra prije pocetka sezone.

sigurno ne to

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 07 jul 2008, 16:46

Hoce li danas Ikona potpisati, valjda se do danas trebao izjasniti da li prihvata ponudjene uvjete?

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 jul 2008, 17:38

Vidjet ćemo još to... nije kraj dana ;)

ti nisi patka
Kontakt:

Post Postao/la ti nisi patka » 07 jul 2008, 22:22

GunnerS je napisao/la:Vidjet ćemo još to... nije kraj dana ;)

evo josh malo kraj dana, pa nista :(

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 08 jul 2008, 17:27

ovi iz bosne su mi se pravo sumnjivo usutili. do sada izgleda samo hajric sigurno ostaje... i naravno omladina. o ikonicu nista, o bailey-u takodje nista, lance je otiso, al bi se mogo brzo vratit. bice mu dosadno tamo u provinciji.
puno se odugovlaci... klubovi vec sastavljaju ekipe...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.