Postao/la izet fazlinovic » 30 maj 2010, 15:36
Bice tesko
Ja sam inace optimista ali ja uvijek imam neki predosjecaj, koji me rijetko kada vara.
Znao sam, da cemo knap izgubiti od portugala, i za ovu utakmicu sam imao los predosjecaj.
Koliko god optimizma nakupim, nekako mislim da Susicu (jos) nije mjesto na klupi selektora.
Ja isto malo upoznam taktiku fudbala i mogu citati kako koja ekipa igra, sa kojom filozofijom i sa kojim smislom.
Moram reci, kada je bio Ciro, nasi reprezentativci su bili pod prvo samopouzdanije nego sada. Mozda je to drugcije zbog novog trenera ali se pitam, kako moze nestati samopouzdanje jedne ekipe.
Sa Cirom smo igrali inteligentno u centru. Nasi krilni igraci su isli cesto preko strane, vukli su igru od zada. Kada su stigli do "opasne zone" onda su trazili Misimovica ili su nastavili put pa su centrirali nasim napadacima.
Misimovic je takodjer cesto isao u posadinu i trazio loptu. Nasi bekovi su se cesto znali ukljuciti u napadackim situacijama. Nasi stoperi su bili stojali dobro. Spahic je uvijek cuvo odbranu i brinio se da nista je pregori.
Kada je jedan od beka iso napred,onda se onaj igrac, koji je igrao defenzivnog veznog, prebacio u odbranu da u slucaju jedne kontre bude cvrsta odbrana. Nasi napadaci su uvijek bili hranjeni sa dobrim centrasutevima i asistencijama, tako da su mogli, koliko vidimo po rezultatima, mnogo golova dati.
Sve u svemu, ekipa je igrala hrabro i atraktivno.
Novi trener je jos u probnoj fazi, ali nisam mogao vidjeti nikaku organizaciju u ovim 2 utakmicama, koju je on vodio sa klupe. Jednostavno je ekipa bila zbunjena, dosta gresaka su sebi dopustili. Nije bilo tesko svedima da startaju kontru i Misimovic nije za defenzivca. Ona ideja da igraju 2 vezna, haj inekako ali mora to biti organizovanije. Meni se cini da je Susic, samo nako stavio Pjanica bez ikakve takticke ideje. Razumijo bi, kada bi Pjanic stvarno pomago Misimovicu, da bude kreativniji ili da pomaze, da se vrati nazad, da ide po lopte i da onda trazi Misimovica da otaj izvede po koji potez. Ili da Pjanic kupi lopte ako slucajno Misimovic izgubi dvoboj.
Ali nista od toga, on samo stoji tude da bude tude. Nikakve ideje u tome, bekovi se haman nikako ukljuce u ofenzivu, jedino Salihovic sto radi ali znamo da je on inace vezni igrac, koji leti napred, pa to je navika njegova.
Sada je reprezentacija velika baustella. Sada ce neko od vas reci, pusti covjeka tek je dosao.
Dobro to, ali mogu vam reci, da on nema nikakvo iskustvo, nikako nemogu vidjeti neku takticku ideju.
Nadam se da grijesim i da ce me jos iznenaditi ali tesko. Trebamo boljeg, neka Halihodzivca ili Osima postave kao selektora dok jos nisu poceli kavlifikacije, bilo bi dobro.
Zadnja izmjena:
izet fazlinovic, dana/u 30 maj 2010, 16:46, ukupno mijenjano 2 puta.