Safet Sušić - Pape

carina
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la carina » 30 maj 2010, 12:15

Cartman je napisao/la:Neki kritikuju Papeta sto kao nije u stanju motivisat igrace. E ako se igraci ne mogu motivisat sami za utakmicu pred 15 hiljada BH-navijaca, onda neka ne igraju. Trebaju se motivisat za svaku utakmicu reprezentacije, a pogotovo u ovakvoj atmosferi. Pristup igraca je bio katastrofalan. Pogtovo ovih glavnih igraca. Naravno osim Spahica, koji jedini uz Bajramovica i Hasagica svaku utakmicu odigra sa ponosom.

On ih MORA motivisati bez obzira hoce li oni ili nece. To mu je osnovna djelatnost, kao pekaru kad pravi hljeb. Ako ih ne moze motivisati, neka napusti klupu.
Ima li jos neko da ga brani dok sam online?????

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 30 maj 2010, 12:46

igdje mi necemo dospjeti u sljedecim kvalifikacijama i sa ovim safetom susicem,covjek da je znao trenirati uspio bi u turskoj... :roll: :roll:
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 maj 2010, 13:50

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Što ste toliko zapeli za Barbareza, jest da je patriota i sve to ali čovjek NEMA iskustva u vodjenu kluba, a kamoli repke. Isto kao i Sušić (Igračina- kao trener :oops: ), zato je bilo potrebno angažovati jednog trenera tipa Bajevića ili Osima , al et ja se ne pitam :D
Zato sto bi bar znali da je Barbarez neiskusan i da dugorocno mozemo nesto ocekivati a vjerujem da je covjek koji je sve nas zaduzio i da bi svi imali strpljenja zanjega, ne bi nam podvalili satro iskusnog Papeta koji objekivno nije nista bolji od Barbe.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 30 maj 2010, 14:19

Za_raju je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Ako je Ciro **** sta li je onda Pape :D
Strucnjak nije sigurno!!!!
Eto ti si strucnjak :roll:

Covjek i prije okupljana najavio da ce izvesti sastav koji ce biti izmjesan, i tako je i bilo, Mravac, Pandza, Mudonja, Muratovic nece sigurno biti pocetnici protiv Njemacke, umjesto njih igraju Jahic, Nadarevi, Ibricic i Rahimic, i to je onda nasa najjca postava sa kojom cemo i dobiti Njemacku u to sam siguran, sinoc smo bili bolja mamcad na terenu i drzali loptu, i da nije bilo Mravca i da je osta Spahic siguran sam da nebi izgubili utakmicu.
Tracy McGrady!!!

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 30 maj 2010, 14:24

kako ste glupi cuj dobiti elf
zgazice nas ljudi
ali eto nada zadnja umire
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 30 maj 2010, 14:25

turkish_ je napisao/la:Safet Susic was good in Turkiye,,but now he suck,,,he should come back to us :mrgreen:
ti si sigurno neki kloc sa foruma koji je kreirao novi profil samo da bi provocirao ... idi plasi golubove :evil:
× Plava krv ispod koze ×

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 30 maj 2010, 14:28

tax je napisao/la:kako ste glupi cuj dobiti elf
zgazice nas ljudi
ali eto nada zadnja umire
Kako si glup i imas glupu spiku da nekoga nazoves glupim ako vjeruje u pobjedo protiv jedne slaba Njemacke (koja igra bez Adlrea i Ballacka). Ja vjerujem u ovu reprezentaciju koja ima potencijala da ode daleko, e sad ako Pape bude i dalje forsir'o Murata i Mravca onda od nas nema nista, ali mislim da su za pojedine ono sinoc bile (za neko vrijeme) poslednje minute u dresu Repke. A tebe bi zamolio da ne vrijedjas.
Tracy McGrady!!!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 30 maj 2010, 14:37

Pape sretno,jedna utakmica nista ne znaci.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 maj 2010, 14:58

carina je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Neki kritikuju Papeta sto kao nije u stanju motivisat igrace. E ako se igraci ne mogu motivisat sami za utakmicu pred 15 hiljada BH-navijaca, onda neka ne igraju. Trebaju se motivisat za svaku utakmicu reprezentacije, a pogotovo u ovakvoj atmosferi. Pristup igraca je bio katastrofalan. Pogtovo ovih glavnih igraca. Naravno osim Spahica, koji jedini uz Bajramovica i Hasagica svaku utakmicu odigra sa ponosom.

On ih MORA motivisati bez obzira hoce li oni ili nece. To mu je osnovna djelatnost, kao pekaru kad pravi hljeb. Ako ih ne moze motivisati, neka napusti klupu.
15 000 nasih ''dusa'' na stadionu u dalekoj svedskoj.
E pa ako ti to nije motivacija,ja ne znam sta je. :roll: :shock:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 30 maj 2010, 15:02

harishp je napisao/la:
carina je napisao/la:

15 000 nasih ''dusa'' na stadionu u dalekoj svedskoj.
E pa ako ti to nije motivacija,ja ne znam sta je. :roll: :shock:
Pare;)
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 30 maj 2010, 15:08

Utakmica sinoc je vise licila na partiju šaha,nego na nogometnu utakmicu.
U krajnju ruku,onakve rotacije igrača su smijesne, i cinilo mi se da gledam Kasparova-Karpova
Mozda to ima svoje zašto,a mozda i nema,ali ono sinoc sto smo vidili nicemu nije vodilo.
Onakvi Šveđani da nam zabiju 4 komada je u krajnju ruku tuzno.
I jos nesto. Staviti ofanzivnog veznog na poziciju beka, i na kraju utakmice reci da taj isti igrac nije zadovoljio njegove kriterije,je krajnje debilna izjava
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Zeljo-Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo-Sarajevo » 30 maj 2010, 15:36

I prije nego su ga izabrali govorio sam da Pape nije dovoljno strucan da vodi reprezentaciju, ne kazem ni da je Barbarez, ali opet je nekako svjeziji u tom poslu i ja bih mu dao prednost prije nego ovom klempavom. Nista ni od ovih kvalifikacija, Pape doshao u rep. samo da se sto bolje proda i nadje sebi angazman u nekom klubu. Svaka cast papetu kao igracu ali kao treneru to nije to. Sretno nam bilo kako god, ali opet kazem nista ni od ovih kvalifikacija.

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 30 maj 2010, 15:36

Bice tesko

Ja sam inace optimista ali ja uvijek imam neki predosjecaj, koji me rijetko kada vara.
Znao sam, da cemo knap izgubiti od portugala, i za ovu utakmicu sam imao los predosjecaj.

Koliko god optimizma nakupim, nekako mislim da Susicu (jos) nije mjesto na klupi selektora.
Ja isto malo upoznam taktiku fudbala i mogu citati kako koja ekipa igra, sa kojom filozofijom i sa kojim smislom.

Moram reci, kada je bio Ciro, nasi reprezentativci su bili pod prvo samopouzdanije nego sada. Mozda je to drugcije zbog novog trenera ali se pitam, kako moze nestati samopouzdanje jedne ekipe.

Sa Cirom smo igrali inteligentno u centru. Nasi krilni igraci su isli cesto preko strane, vukli su igru od zada. Kada su stigli do "opasne zone" onda su trazili Misimovica ili su nastavili put pa su centrirali nasim napadacima.
Misimovic je takodjer cesto isao u posadinu i trazio loptu. Nasi bekovi su se cesto znali ukljuciti u napadackim situacijama. Nasi stoperi su bili stojali dobro. Spahic je uvijek cuvo odbranu i brinio se da nista je pregori.
Kada je jedan od beka iso napred,onda se onaj igrac, koji je igrao defenzivnog veznog, prebacio u odbranu da u slucaju jedne kontre bude cvrsta odbrana. Nasi napadaci su uvijek bili hranjeni sa dobrim centrasutevima i asistencijama, tako da su mogli, koliko vidimo po rezultatima, mnogo golova dati.
Sve u svemu, ekipa je igrala hrabro i atraktivno.

Novi trener je jos u probnoj fazi, ali nisam mogao vidjeti nikaku organizaciju u ovim 2 utakmicama, koju je on vodio sa klupe. Jednostavno je ekipa bila zbunjena, dosta gresaka su sebi dopustili. Nije bilo tesko svedima da startaju kontru i Misimovic nije za defenzivca. Ona ideja da igraju 2 vezna, haj inekako ali mora to biti organizovanije. Meni se cini da je Susic, samo nako stavio Pjanica bez ikakve takticke ideje. Razumijo bi, kada bi Pjanic stvarno pomago Misimovicu, da bude kreativniji ili da pomaze, da se vrati nazad, da ide po lopte i da onda trazi Misimovica da otaj izvede po koji potez. Ili da Pjanic kupi lopte ako slucajno Misimovic izgubi dvoboj.
Ali nista od toga, on samo stoji tude da bude tude. Nikakve ideje u tome, bekovi se haman nikako ukljuce u ofenzivu, jedino Salihovic sto radi ali znamo da je on inace vezni igrac, koji leti napred, pa to je navika njegova.
Sada je reprezentacija velika baustella. Sada ce neko od vas reci, pusti covjeka tek je dosao.
Dobro to, ali mogu vam reci, da on nema nikakvo iskustvo, nikako nemogu vidjeti neku takticku ideju.
Nadam se da grijesim i da ce me jos iznenaditi ali tesko. Trebamo boljeg, neka Halihodzivca ili Osima postave kao selektora dok jos nisu poceli kavlifikacije, bilo bi dobro.
Zadnja izmjena: izet fazlinovic, dana/u 30 maj 2010, 16:46, ukupno mijenjano 2 puta.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 30 maj 2010, 15:40

Zeljo-Sarajevo je napisao/la:I prije nego su ga izabrali govorio sam da Pape nije dovoljno strucan da vodi reprezentaciju, ne kazem ni da je Barbarez, ali opet je nekako svjeziji u tom poslu i ja bih mu dao prednost prije nego ovom klempavom. Nista ni od ovih kvalifikacija, Pape doshao u rep. samo da se sto bolje proda i nadje sebi angazman u nekom klubu. Svaka cast papetu kao igracu ali kao treneru to nije to. Sretno nam bilo kako god, ali opet kazem nista ni od ovih kvalifikacija.
A kako ce se to sto bolje prodati ako se ne dokaze u repki...???

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 30 maj 2010, 15:44

izet fazlinovic je napisao/la:Bit ce tesko

Ja sam inace optimista ali ja uvijek imam neki predosjecaj, koji me rijetko kada vara.
Znao sam, da cemo knap izgubiti od portugala, i za ovu utakmicu sam imao los predosjecaj.

Koliko god optimizma nakupim, nekako mislim da Susicu (jos) nije mjesto na klupi selektora.
Ja isto malo upoznam taktiku fudbala i mogu citati kako koja ekipa igra, sa kojom filozofijom i sa kojim smislom.

Moram reci, kada je bio Ciro, nasi reprezentativci su bili pod prvo samopouzdanije nego sada. Mozda je to drugcije zbog novog trenera ali se pitam, kako moze nestati samopouzdanje jedne ekipe.

Sa Cirom smo igrali inteligentno u centru. Nasi krilni igraci su isli cesto preko strane, vukli su igru od zada. Kada su stigli do "opasne zone" onda su trazili Misimovica ili su nastavili put pa su centrirali nasim napadacima.
Misimovic je takodjer cesto isao u posadinu i trazio loptu. Nasi bekovi su se cesto znali ukljuciti u napadackim situacijama. Nasi stoperi su bili stojali dobro. Spahic je uvijek cuvo odbranu i brinio se da nista je pregori.
Kada je jedan od beka iso napred,onda se onaj igrac, koji je igrao defenzivnog veznog, prebacio u odbranu da u slucaju jedne kontre bude cvrsta odbrana. Nasi napadaci su uvijek bili hranjeni sa dobrim centrasutevima i asistencijama, tako da su mogli, koliko vidimo po rezultatima, mnogo golova dati.
Sve u svemu, ekipa je igrala hrabro i atraktivno.

Novi trener je jos u probnoj fazi, ali nisam mogao vidjeti nikaku organizaciju u ovim 2 utakmicama, koju je on vodio sa klupe. Jednostavno je ekipa bila zbunjena, dosta gresaka su sebi dopustili. Nije bilo tesko svedima da startaju kontru i Misimovic nije za defenzivca. Ona ideja da igraju 2 vezna, haj inekako ali mora to biti organizovanije. Meni se cini da je Susic, samo nako stavio Pjanica bez ikakve takticke ideje. Razumijo bi, kada bi Pjanic stvarno pomago Misimovicu, da bude kreativniji ili da pomaze, da se vrati nazad, da ide po lopte i da onda trazi Misimovica da otaj izvede po koji potez. Ili da Pjanic kupi lopte ako slucajno Misimovic izgubi dvoboj.
Ali nista od toga, on samo stoji tude da bude tude. Nikakve ideje u tome, bekovi se haman nikako ukljuce u ofenzivu, jedino Salihovic sto radi ali znamo da je on inace vezni igrac, koji leti napred, pa to je navika njegova.
Sada je reprezentacija velika baustella. Sada ce neko od vas reci, pusti covjeka tek je dosao.
Dobro to, ali mogu vam reci, da on nema nikakvo iskustvo, nikako nemogu vidjeti neku takticku ideju.
Nadam se da grijesim i da ce me jos iznenaditi ali tesko. Trebamo boljeg, neka Halihodzivca ili Osima postave kao selektora dok jos nisu poceli kavlifikacije, bilo bi dobro.
Kud nisi ti tu umjesto Baljica i onog Borce.S il kako se vec zove :)

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 30 maj 2010, 15:55

A što ne pustite čovjeka da isproba reprezentaciju na prijateljskim susretima onako kako misli da treba. Možda on isprobava nešto što mi ne vidimo. Lahko je nama ovdje sjediti i hvaliti ih kad pobjeđuju. Do neki dan smo za te iste igrače govorili da su zmajevi, dijamanti, zlato, brilijanti.... a kad izgube prijateljsku onda klocevi i šta sve ne. To su isti oni momci koji su nam donijeli toliko radosti.

Ja imam povjerenja i u igrače i u selektora. Ne znam za ostale, a li što se mene tiče, od mene su bolji milion puta. Meni je drago kad pobijedimo, ali sam, isto tako, siguran da je njima još draže. Šta ako izgubimo i od Njemačke? Ništa. Idemo dalje. Sjeća li se ko kako smo igrali protiv Rijeke.
Pristajem da izgubimo sve prijateljske a da se plasiramo na evropsko prvenstvo. Igrači i selektor će pokušati da se plasiramo na evropsko prvenstvo, siguran sam.
A đe da znam?!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 maj 2010, 16:03

Zeljo-Sarajevo je napisao/la:I prije nego su ga izabrali govorio sam da Pape nije dovoljno strucan da vodi reprezentaciju, ne kazem ni da je Barbarez, ali opet je nekako svjeziji u tom poslu i ja bih mu dao prednost prije nego ovom klempavom. Nista ni od ovih kvalifikacija, Pape doshao u rep. samo da se sto bolje proda i nadje sebi angazman u nekom klubu. Svaka cast papetu kao igracu ali kao treneru to nije to. Sretno nam bilo kako god, ali opet kazem nista ni od ovih kvalifikacija.
Nikakve ama bas nikakve logike.Kako ce se igdje prodati ako ne napravi uspijeh.
Veze sa vezom. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 30 maj 2010, 16:18

Raz_ba je napisao/la:A što ne pustite čovjeka da isproba reprezentaciju na prijateljskim susretima onako kako misli da treba. Možda on isprobava nešto što mi ne vidimo. Lahko je nama ovdje sjediti i hvaliti ih kad pobjeđuju. Do neki dan smo za te iste igrače govorili da su zmajevi, dijamanti, zlato, brilijanti.... a kad izgube prijateljsku onda klocevi i šta sve ne. To su isti oni momci koji su nam donijeli toliko radosti.

Ja imam povjerenja i u igrače i u selektora. Ne znam za ostale, a li što se mene tiče, od mene su bolji milion puta. Meni je drago kad pobijedimo, ali sam, isto tako, siguran da je njima još draže. Šta ako izgubimo i od Njemačke? Ništa. Idemo dalje. Sjeća li se ko kako smo igrali protiv Rijeke.
Pristajem da izgubimo sve prijateljske a da se plasiramo na evropsko prvenstvo. Igrači i selektor će pokušati da se plasiramo na evropsko prvenstvo, siguran sam.

Dobro, isprobava. Ali nema on puno vremena za isprobavanje, jos samo 2 utakmice i onda kvalifikacije. Kada do tada nema nikakvog napredka onda ce biti tesko.
Ja sada usporedim njega sa drugim trenerima, oni su tude konzekventni, vidis odmah kakvu igru tolerisu. Kod naseg starog selektora si to takodjer vidio ali ovaj stvarno jos ne zna. Umjesto da ostavi svoj rukopis nad ekipom, on trazi svoju filozofiju i za to nema vremena, to mozes u nekom malom klubu ali ne u reprezentaciji.
Opet kazim, nadam se da se varam i da ce on jos naci svoju taktiku koja godi njemu i reprezentaciji.

I neznaci, da igraci nisu vise dijamanti i sto sta. Jesu, oni su nase zlato ali ovdje stvarno trebao trener svih trenera nastaviti.
Sta ce ti najbolji recepti ako nemas dobrog kuhara.

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 30 maj 2010, 16:28

izet fazlinovic je napisao/la:
Raz_ba je napisao/la:A što ne pustite čovjeka da isproba reprezentaciju na prijateljskim susretima onako kako misli da treba. Možda on isprobava nešto što mi ne vidimo. Lahko je nama ovdje sjediti i hvaliti ih kad pobjeđuju. Do neki dan smo za te iste igrače govorili da su zmajevi, dijamanti, zlato, brilijanti.... a kad izgube prijateljsku onda klocevi i šta sve ne. To su isti oni momci koji su nam donijeli toliko radosti.

Dobro, isprobava. Ali nema on puno vremena za isprobavanje, jos samo 2 utakmice i onda kvalifikacije. Kada do tada nema nikakvog napredka onda ce biti tesko.
Ja sada usporedim njega sa drugim trenerima, oni su tude konzekventni, vidis odmah kakvu igru tolerisu. Kod naseg starog selektora si to takodjer vidio ali ovaj stvarno jos ne zna. Umjesto da ostavi svoj rukopis nad ekipom, on trazi svoju filozofiju i za to nema vremena, to mozes u nekom malom klubu ali ne u reprezentaciji.
Opet kazim, nadam se da se varam i da ce on jos naci svoju taktiku koja godi njemu i reprezentaciji.

I neznaci, da igraci nisu vise dijamanti i sto sta. Jesu, oni su nase zlato ali ovdje stvarno trebao trener svih trenera nastaviti.
Sta ce ti najbolji recepti ako nemas dobrog kuhara.
Nije ni meni drago što smo izgubili. Bilo bi mi puno draže da smo pobijedili. Ja sam, u stvari, htio da kažem da je bolje da se selektor na prijateljskoj utakmici uvjeri da neko ne može realizirati neku njegovu zamisao, nego da se u to uvjeri na zvaničnoj utakmici. Kod našeg starog trenera sam vidio da ne zna ime Nemanji Supiću na konferenciji za štampu pa pita Borčeta. On nije znao čovjeku ime i prezime a da zna šta on može igrati. Ne treba nikoga preuveličavati, osim toga naš stari selektor je izgubio od Rijeke.
A đe da znam?!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 maj 2010, 16:29

Dobar kuhar ima i dobru platu.Recepte napamet zna.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.