FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

SiamoNoi
Kontakt:

Re: FC Internazionale Milano

Post Postao/la SiamoNoi » 16 jan 2016, 18:19

Ta ce Handanovic.Bolji Rizzola Leali.

Inace,mislim da znam do cega je...pisao sam tamo na trecini sezone kad je jos isao rezultat:
Za sada su sposobni iz kola u kolo odigrati organizirano u defanzivi i zatvoriti većinu prilaza svojem golu (ono što ostane otvoreno zatvara Handanovic),a prema naprijed iskoristiti i najmanju gresku protivnika da se uzmu tri boda (Atalanta,Carpi,Chievo,Bologna kao neki primjeri).I to će ići dok će biti maksimalno nabrijani na utakmici i dok neće puštati nogu s gasa ni na 5 minuta (točno se vidi razlika kada je malo slabiji pristup i dođe do malog opuštanja u određenim dijelovima utakmice i tu je na igračima i Manciniju da se to svede na minimum minimuma).Ako se opuste s ovakvom organizacijom naprijed nemaju što previše tražiti.
Mancini se gubi vidi mu se na faci i odlukama ove zadnje 4 utakmice,govor tijela igraca takodjer drugaciji iz nekog ( ili upravo tog) razloga i vidi se da vise nemaju toliko samopouzdanja.Prestalo se iz nekog razloga i sa onim rotacijama koje su funkcionirale...

Izbori :kafa:

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 17 jan 2016, 15:29

Kako nema Mela, nema ni agresivnosti... On i Kondo su odlicni kao vezni i sasvim dovoljni, a naprijed fordirati trojac iza Icardia

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 17 jan 2016, 18:57

Dobro je što i Roma nastavlja gubiti bodove.Sad još kad ni Fiorentina ne bi uzela sva tri večeras...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 jan 2016, 18:18

Kup sutra je na jednu još uvijek?

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 18 jan 2016, 18:26

SiamoNoi je napisao/la:Kup sutra je na jednu još uvijek?

Mislim da jest
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 20 jan 2016, 10:18

slika

Tuce, svadje, gadno je to...

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 20 jan 2016, 11:56

mah, ja bih se zabrinuo da poslije poraza svi budu ravnodusni, sretni i zadovoljni...

nego da i ja malo napisem o dosadasnjoj sezoni,
ovo sto se trenutno desava me zabrinjava, jednostavno smo ispali iz kolosijeka, izgubio se taj pobjednicki vjetar i poceli smo lagano prosipati bodove.
sta je uzrok? po meni sve pomalo, imao bih okriviti mnoge stvari ali ako trezveno razmislimo mislim da nije fer upirati prstom u jednog covjeka ili jednog-dva igraca. misljenja sam da smo bili nespremni na sve ovo, mislim cak da smo i premasili ocekivanja sa pocetka sezone i tu se pogubili, nasli se u situaciji za koju se nismo spremili. uslo se u sezonu sa ocekivanjem da cemo uhvatiti mjesto za LP, da cemo se grcevito boriti i na kraju izboriti to 3 mjesto, onda se desi ono sto nismo ni sanjali a to je da budemo prvi, da bjezimo Juvetu desetak bodova i htjeli mi to ili ne budemo proglaseni za glavnog kandidata za Scudeto. e sad, zasto se nismo snasli u toj situaciji je za neke dobre analize, ipak nismo mi Empoli ili Udine pa da je to za nas nesto novo, zasto smo se prepali uzeti ponudjeno ne znam, zasto smo dozvolili da upadnemo u masinu medija i javnosti koji su nam nabacili to breme ne znam, ali znam da je neko opasno podbacio. mozemo mi tu okriviti i Mancinija, mogao/morao je i on to znati amortizovati, spustiti igrace na zemlju a s druge strane pitanje je da li je on to sam mogao, da li je tu trebao reagovati cijeli klub, da li su trebali i Zaneti i Stankovic i Cordoba i sve te nase legende koji su bili u ovakvim situacijama vise uraditi, pricati s igracima, objasniti im sta se desava i sta ce se desavati, koliko ce biti tesko svaku narednu utakmicu...pitanje je. jedna je stvar jasna, moramo se vratiti na pravi kolosijek, drzati se prvobitnog cilja a to je LP i nista drugo nije bitno, imamo nesto bodova prednosti, nista jos nije dramaticno, samo trebamo nastaviti dalje.

sto se tice same igre, igraca i Roberta
realno govoreci dobro smo igrali, jer ovo je Inter, ustvari njegovo pravo ime je Pazza Inter, devet pobjeda sa 1:0, u sred serije pobjeda dodje ekipa i razmontira te, dobijes Milana Romu, ubijes od igre Napolia, izgubis unaprijed dobijene od Lazia i Sasula...kazem, Pazza Inter!
sto se igraca tice tu imam svoje misljenje i ono se ne mijenja, japanac je maler, znaci nije vise ni do tog da je los igrac nego je frajer nevidjeni maler za nas, pa njegovim dolaskom u klub mi smo strmoglavo krenuli nizbrdo...Icardija bih prodao sutra, nije on tolika klasa, ma kakvi, ali eto na cijeni je i ja bih to iskoristio, uvalio bih ga nekom englezu za 50+ miliona, doveo solidnog spica i dva beka i karo ligu. balkanci me odusevljavaju, al sve i jedan, milina ih gledat kad igraju, stoperi su beton, bekovi su kriza realno, sredina terena je djumbus i to nam je najveci problem jer ima dobrih igraca ali nemaju jasnu funkciju i tu dolazim do Mancinija, mora mu se odati priznanje za rezultate ali opet igra mi je nedefinisana, ne trazi niko tika taku, boze sacuvaj, ne bih ni pratio klub, nego mozda malo i previse rotira kao da namjerno nece da ima startnih 11 nego ih drzi na ledu sve, nekad je to dobro a nekad ne. imam utisak da ni sam ne zna sta bi, da li bi se branio ili bi napadao, ima igrace sa kojima bi mogao igrati atomski fudbal, igrat viktorije cijelu tekmu, ali opet ovo je Serie A, moras imati dobru odbranu, pa usljed toga i ciste potrebe za rezultatom i bodovima krene se braniti i onda dobijes to da utakmicu pocne sa 7 defanzivaca i 3 ofanzivca i ne dobijes nista. covjek je zaludjen Medelom i Melom, cistokrvnim destruktivcima i cesto su oni skupa na terenu samim time ubija taj napadacki potencijal. realno Medel je borac samo takav i gine na terenu ali brate frajer ne zna loptu dodat na metar... mislim kad bi stisnuo malo muda i dao toj sredini malo kreativnosti da bi derali guzove u hendikepu, al bi se tad i primalo golova jbg pa igrat za gol vise. nesto tipa Kondo Melo i Jojo da su sredina a gore Ljajic Icardi i Ivan. neka moja vizija

o kako bi Murinjo sa ovim igracima ubijao, strasno, ali sta bi covjek, tu smo gdje smo, puna podrska svima u klubu i samo naprijed, tezak je raspored pred nama ali treba imati vjere u rezultat, trece mjesto je cilj, samo hrabro

Pazza Inter Amala
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 20 jan 2016, 12:04

i jos zaboravih izdvojiti jedno ime, covjek koji me neprestano odusevljava João Miranda de Souza Filho or simply Miranda :thumbup:
o kako sve podsjeca na velikog Lucia

ps.
i naravno Handa macka!
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 20 jan 2016, 14:55

Nikada mi nismo bili glavni kandidati za scudeto, to su svi iz kluba vise puta govirili, vec cetvrti ili peti po redu, a cilj nam je bio i ostao Lp... A i sto se tog scudeta tice sve je to u par bodova i u jednom kolu se sve mijenja...

Icardi je nas najbolji napadač jos od Millita, covjek ima strasnu statistiku u odnosu na udarce i postignute golove, medju najboljim u Europi... Da ima tehnicki jaci vezni red i da ima vise lopti ganjao bi se sa Higuainom za kojeg cijeli tim radi...

Nas problem su ocajni Perisic, nedovoljno kvalitetni Biabiany i u slaboj formi Jovetic...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 jan 2016, 17:28

Huska je napisao/la:Nikada mi nismo bili glavni kandidati za scudeto, to su svi iz kluba vise puta govirili, vec cetvrti ili peti po redu, a cilj nam je bio i ostao Lp
Upravo tako.Dodao bi da Inter nikada nije ni bio kandidat za naslov,a kamoli glavni.Kakav crni pad zbog pritiska...

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 20 jan 2016, 20:50

Fino sam napisao da je jasan cilj ove sezone, i bio na pocetku kao i sada, ali mi nemojte se sad praviti generali poslije bitke pa pricati neke price...
Nije Inter bio jedan od glavnih favorita tamo nekad poslije 15. kola? kad smo bjezali Juvetu desetak bodova? Kad su navijaci Juveta sumnjali u plasman u LP i tjerali Alegrija?
Na kraju krajeva, niko te i ne pita sta bi ti volio ili ne, kad svi mediji, javnost twiteri fbukovi bruje o tome kako je Inter prvi kako jurisa ka tituli bla bla pa mora to uticati na igrace, pa nisu oni u karantinu godinu dana. Nemojmo biti naivni, pa igrice su to, pa mislis da neki tekstovi i naslovnice nisu i "montirani" samo da se napravi pritisak. Ne kazem da je sad sve zavjera i sta sve ne, ne kazem da nema i drugih faktora ali je i ovaj momenat bitan, misljenja sam da se nismo snasli u datom trenutku i cao. Kako i zasto ne znam, ali ovo je lekcija koju trebamo zapamtit, na kraju krajeva mi smo FC INTER i mi smo uvijek favoriti za titulu!

Huska, Ikardija branis kroz to da nema s kim igrat, a Jovetic i Perisic haman imaju al su u losoj formi? Ipak bih rekao da je do nedorecenosti Mancinija, imamo mlade brze tehnicki jake igrace a igramo sporo i tromo. Dobar je Ikac al nije to jos top klasa, po kostanju po statistici po medijskoj napuhanosti jest al mi koji gledamo svaku tekmu znamo realno stanje a to je da je dobar al daleko od kreme, s Militom ne smije u recenicu, Milito je rutiner dok je ovaj vise postavljac noge/glave

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 20 jan 2016, 21:06

Huska je napisao/la:Nikada mi nismo bili glavni kandidati za scudeto, to su svi iz kluba vise puta govirili, vec cetvrti ili peti po redu, a cilj nam je bio i ostao Lp... A i sto se tog scudeta tice sve je to u par bodova i u jednom kolu se sve mijenja...

Icardi je nas najbolji napadač jos od Millita, covjek ima strasnu statistiku u odnosu na udarce i postignute golove, medju najboljim u Europi... Da ima tehnicki jaci vezni red i da ima vise lopti ganjao bi se sa Higuainom za kojeg cijeli tim radi...

Nas problem su ocajni Perisic, nedovoljno kvalitetni Biabiany i u slaboj formi Jovetic...
Pa on igra svaku treću utakmicu, koliko je košta dobro i igra, bolje zna proći 1/1 nego pola ekipe! Po meni je katastrofa Perišić, ništa pokazao nije, očekivao sam puno više!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 20 jan 2016, 21:37

Njega sam naveo kao primjer...

@Nerazurni ne mozes porediti Perisica i Icardia jer ovaj drugi ovisi o ovome prvom... Jovetic je u ocajnoh formi, odigrao je kvalitetno prvih 4-5 kola i izgubio se... Icardi jenapadac koji ovisi od ssuigrača, a koliko dobija kvalitetnih lopti tokom utakmice on je oflican

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 21 jan 2016, 04:41

neroazzurni je napisao/la:Fino sam napisao da je jasan cilj ove sezone, i bio na pocetku kao i sada, ali mi nemojte se sad praviti generali poslije bitke pa pricati neke price...
Nije Inter bio jedan od glavnih favorita tamo nekad poslije 15. kola? kad smo bjezali Juvetu desetak bodova? Kad su navijaci Juveta sumnjali u plasman u LP i tjerali Alegrija?
Na kraju krajeva, niko te i ne pita sta bi ti volio ili ne, kad svi mediji, javnost twiteri fbukovi bruje o tome kako je Inter prvi kako jurisa ka tituli bla bla pa mora to uticati na igrace, pa nisu oni u karantinu godinu dana. Nemojmo biti naivni, pa igrice su to, pa mislis da neki tekstovi i naslovnice nisu i "montirani" samo da se napravi pritisak. Ne kazem da je sad sve zavjera i sta sve ne, ne kazem da nema i drugih faktora ali je i ovaj momenat bitan, misljenja sam da se nismo snasli u datom trenutku i cao. Kako i zasto ne znam, ali ovo je lekcija koju trebamo zapamtit, na kraju krajeva mi smo FC INTER i mi smo uvijek favoriti za titulu!

Huska, Ikardija branis kroz to da nema s kim igrat, a Jovetic i Perisic haman imaju al su u losoj formi? Ipak bih rekao da je do nedorecenosti Mancinija, imamo mlade brze tehnicki jake igrace a igramo sporo i tromo. Dobar je Ikac al nije to jos top klasa, po kostanju po statistici po medijskoj napuhanosti jest al mi koji gledamo svaku tekmu znamo realno stanje a to je da je dobar al daleko od kreme, s Militom ne smije u recenicu, Milito je rutiner dok je ovaj vise postavljac noge/glave
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Auuu, šta ovo reče?!! Kakva blamaga :tokralju:
Viva la France, as they say in Rome.

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 21 jan 2016, 08:29

Milito nije bio rutiner?

SiamoNoi
Kontakt:

Re: RE: Re: FC Internazionale Milano

Post Postao/la SiamoNoi » 21 jan 2016, 12:17

neroazzurni je napisao/la:Nije Inter bio jedan od glavnih favorita tamo nekad poslije 15. kola? kad smo bjezali Juvetu desetak bodova?
Naravno da nije.Isto kao Roma glavni favorit svake godine nakon pet kola.Jesu,al u shizo svijetu.

A Icardija se nema ni potrebe branit kad je vec dvije sezone uz Handanovica najkonstantniji i najbolji igrac.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 21 jan 2016, 13:12

Carpi moramo pobijediti , ali moramo. Onda se okrenuti prema 1. kup utakmici , protiv Juventusa. Ja sam zadovoljan ako zabijemo gol jer ne igramo kod kuće.
Forza Inter! :kafa:
"We need to suffer. And we need to fight."

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 21 jan 2016, 23:31

Bas je sad u kupu dvomec :?:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 22 jan 2016, 01:10

Huska je napisao/la:Bas je sad u kupu dvomec :?:
Da da , dvije utakmice. :kafa:
"We need to suffer. And we need to fight."

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 22 jan 2016, 06:08

neroazzurni je napisao/la:Milito nije bio rutiner?
Ma mene nasmijao ovaj drugi dio rečenice..
Viva la France, as they say in Rome.

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.