AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Rios

Re: AS Roma

Post Postao/la Rios » 18 jan 2016, 14:24

Evil Genius II je napisao/la:
Rios je napisao/la:Tesko je bilo ocekivati neku promjenu vec u prvoj utakmici pod Spalletijem osim te formacijske promjene,koja je na momente u prvom poluvremenu djelovala dobro sa tim igracem iza napadaca,samo ne znam koliko je Radja za iste.
Ostalo sve isto kao i dosad,posljednja ekipa ti uzme bod kuci,nema se tu sta puno pricati.Jedino DDR i Pjanic pokazali nesto,dosta igraca van forme,Edin i Salah prije svih,uzasna odbrana..Jbg..
zadovoljan sam igrom jer vec se vide neka poboljsanja.

prije svega izgledamo dinamicnije jer mislim da smo u samo ovoj utakmici imali pasova naprijed koliko u zadnjih 10. isto tako, u svakom trenutku po par igraca je u 16ercu, svi utrcavaju, otvaraju se, nude i to je super stvar.
Slazem se za pasove,dalo se primjetiti da se vise igralo prema naprijed,sto je svakako lakse kad imas tog igraca na toj poziciji.Uspotavljen je na neki nacin most prema Dzeki i protok lopte bi sad trebao biti brzi i laksi,a i ostali igraci bi trebali imati koristi naravno.Mada sve mi je to nekako bilo primjetnije u prvom nego u drugom poluvremenu,al dobro,prva je utakmica tek.
Eh sad,opet kazem,ne znam koliko je bas Radja za te pozicije,on mi je onako vise fajter i igrac od trke,nije da ne zna igrati lopte,ali cini mi se da mu fali ipak lucidnosti za te pozicije. :hmmmmm:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

ASR1927

Post Postao/la ASR1927 » 19 jan 2016, 10:50

Jedva docekala ova domaca novinarska gamad da pljuje po Dzeki, a shu*ka bi dali za njegov nokat..
Tuzno i jadno, kakve tekstove '' prenose '' i od kakvih '' portala '' ..

Hebem ti fukare, kad svoje ne cijeni i ne postuje..
Jad i bijeda duha..

Kuxac bi ovako za Mandzukuica pisali i prenosili..

Btw. boli Dzeke kita za njima i njihovim tekstovima.. :rol:
^^ Ako ne zna mahala, nisi ni j**o.. ^^

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 jan 2016, 10:55

Edina boli kita, ali si se zato ti pravo nasikirao, smiri se, pozlit' će ti ..

ASR1927

Post Postao/la ASR1927 » 19 jan 2016, 11:02

Chinaglia je napisao/la:Edina boli kita, ali si se zato ti pravo nasikirao, smiri se, pozlit' će ti ..
Meni krivo, kakav smo to narod, majka mu stara.. :nedam:

Btw. boli i mene kita.. :opaopa:
^^ Ako ne zna mahala, nisi ni j**o.. ^^

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 19 jan 2016, 20:14

Brat se nasekirao :mrgreen:

Sada je i oficijelno:Perotti je novi igrac Rome.Transfer ce kostati oko 10 miliona.

Gervinho ce otici a trebao bi ga zamjeniti Saravi.

Spaletti ce igrati sa novom formacijom.U pitanjy je 3-5-2 sa De Rossijem na mjestu stopera.Nesto ovako je i Evil spominjao.

Izgleda da celo posjecuje ovaj forum :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 jan 2016, 20:34

Rios je napisao/la:Slazem se za pasove,dalo se primjetiti da se vise igralo prema naprijed,sto je svakako lakse kad imas tog igraca na toj poziciji.Uspotavljen je na neki nacin most prema Dzeki i protok lopte bi sad trebao biti brzi i laksi,a i ostali igraci bi trebali imati koristi naravno.Mada sve mi je to nekako bilo primjetnije u prvom nego u drugom poluvremenu,al dobro,prva je utakmica tek.

Eh sad,opet kazem,ne znam koliko je bas Radja za te pozicije,on mi je onako vise fajter i igrac od trke,nije da ne zna igrati lopte,ali cini mi se da mu fali ipak lucidnosti za te pozicije. :hmmmmm:
pazi, spalletti je covjek koji lucidnost trazi na poziciji ispred odbrane gdje ce pjanic od sada igrati uz de rossija i na krilima tj na poziciji drugog napaca gdje ce biti salah i/ili perrotti. to sto radja igra jeste ofanzivni vezni, ali tip koji ce utrcavati iz drugog plana kao sto smo to vidjeli odmah u prvoj utakmici sad kad je zabio gol. takticki je disciplinovan i inteligentan igrac, tako da mislim da ce opravdati trenerovo povjerenje, kao sto je to perrotta recimo doktorirao u svoje vrijeme.

izgleda da je spalletti odlucio nasa tri ponajbolja igraca poredati u tri linije formacije da bi dodatno ojacao istu. ddr na liberu, pjanic ispred odbrane, a radja ispred njega. vidjecemo kako ce to zavrsiti, ali ono sto mi se svidja jeste cinjenica da covjek vec eksperimentise i trazi dobitne kombinacije tj ne libi se isprobati nesto novo.
Manuel je napisao/la:Spaletti ce igrati sa novom formacijom.U pitanjy je 3-5-2 sa De Rossijem na mjestu stopera.Nesto ovako je i Evil spominjao.

Izgleda da celo posjecuje ovaj forum :mrgreen:
:cool:

Rios

Post Postao/la Rios » 20 jan 2016, 14:20

Evil Genius II je napisao/la:
Rios je napisao/la:Slazem se za pasove,dalo se primjetiti da se vise igralo prema naprijed,sto je svakako lakse kad imas tog igraca na toj poziciji.Uspotavljen je na neki nacin most prema Dzeki i protok lopte bi sad trebao biti brzi i laksi,a i ostali igraci bi trebali imati koristi naravno.Mada sve mi je to nekako bilo primjetnije u prvom nego u drugom poluvremenu,al dobro,prva je utakmica tek.

pazi, spalletti je covjek koji lucidnost trazi na poziciji ispred odbrane gdje ce pjanic od sada igrati uz de rossija i na krilima tj na poziciji drugog napaca gdje ce biti salah i/ili perrotti. to sto radja igra jeste ofanzivni vezni, ali tip koji ce utrcavati iz drugog plana kao sto smo to vidjeli odmah u prvoj utakmici sad kad je zabio gol. takticki je disciplinovan i inteligentan igrac, tako da mislim da ce opravdati trenerovo povjerenje, kao sto je to perrotta recimo doktorirao u svoje vrijeme.

izgleda da je spalletti odlucio nasa tri ponajbolja igraca poredati u tri linije formacije da bi dodatno ojacao istu. ddr na liberu, pjanic ispred odbrane, a radja ispred njega. vidjecemo kako ce to zavrsiti, ali ono sto mi se svidja jeste cinjenica da covjek vec eksperimentise i trazi dobitne kombinacije tj ne libi se isprobati nesto novo.
Vrlo zanimljivo zvuci u svakom slucaju,ako nista gledat cemo nesto novo jer ona 4-3-3 formacija nije mogla vise pruziti nista.
Ono sto je mene obradovalo je to sto se Pjanic nije dirao,tj. nije se pomjerao na poziciju deset kako sam negdje citao da bi moglo biti,vjerovatno je i Spallettiju jasno da to Mire tesko moze iznijeti ponajvise jer je navikao da ima loptu u nogama u samim zacetcima napada da odatle diriguje. :thumbup: Pomjeren je Radja,ok ima smisla ovo sto govoris,bice to onda neki,hajmo ga nazvati tako,ofanzivni libero koji ce djelovati iz drugog plana.
Nadam se da ce Spalletti profilisati malo i krila u novoj formaciji,malo zavesti reda i tu,o formama smo vec pricali da se ne ponavljamo.

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 21 jan 2016, 09:51

slika

slika

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 21 jan 2016, 22:39

Kakve slike :cool:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 23 jan 2016, 23:29

Otvaram link što je @Husika stavio na temi Pjanića i tu otvori prvu stranicu ove teme. I stoji intervju Tottija i piše kako mu je hladno na vrhu. Kontam od kud Roma na prvoj poziciji. :lol: Tačno me prepade :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 24 jan 2016, 01:42

Jesi se syebao a :mrgreen:

Protiv Juveta izgleda da ce Vanker dobiti sansu a Radja umjesto Falkea. Vidjecemo na sta ce to liciti. Nemamo sta izgubiti mozemo samo dobiti jer su nas svi otpisali :mrgreen:

Rios

Post Postao/la Rios » 24 jan 2016, 14:19

Unofficialpage je napisao/la:Otvaram link što je @Husika stavio na temi Pjanića i tu otvori prvu stranicu ove teme. I stoji intervju Tottija i piše kako mu je hladno na vrhu. Kontam od kud Roma na prvoj poziciji. :lol: Tačno me prepade :mrgreen:
To je odgovor ono u fazonu kao nije bitna Roma bitna je repka,a cim odigra slabije za Romu festival negativnih komentara :lol:

Ontopic,veceras bi mogla biti prekretnica za Romu,nakon novog trenera,novog sistema u igri,neki dobar rezultat ( da ne kazem pobjeda :mrgreen: ) protiv Juvea bi stvari mogla okrenuti u nekom drugom smjeru,ne zbog ta 3 boda eventualna nego zbog povratka vjere u ovu ekipu,pa donekle i u ovu sezonu.Vidjet cemo..

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 24 jan 2016, 20:25

Momci vjerujemo li :mrgreen:

Vrijeme je da Dzeko zabije :kafa:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 24 jan 2016, 20:59

Pa nije boks majku mu.

Koji vam je.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 24 jan 2016, 21:00

:roll: :roll: :roll:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 24 jan 2016, 21:12

Antifudbal

Ne mozemo meda

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 24 jan 2016, 21:20

pola sata, a jos uvijek 0:0.

super je ovo :D

aaaaaaaa dragi florenzi sta radis!?

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 24 jan 2016, 21:23

Pa Ale sta uradi

Mogli smo povesti

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 24 jan 2016, 21:31

istina je nema neke ljepote u igri, ali zato konacno defanzivno imamo nesto sto djeluje iole organizovano.

pjanic se mora trgnuti i davati sigurnije pasove naprijed. salaha takodje moramo nekako ukljuciti u igru i to je otprilike to sto mozemo napraviti.

ekipa koja je u zadnjih 11 tekmi uzela samo jednu pobjedu i smjenila trenera dolazi na gostovanje najboljoj ekipi lige koja ganja 11. uzastopnu pobjedu i uzima bod? sto da ne.

eh sad, pitanje je koliko smo fizicki, mentalno i takticki spremni odigrati nesto slicno i u drugom poluvremenu i zadrzati ovaj pristup.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 24 jan 2016, 21:35

Takticki je ovo odlicno postavljeno i ako je Florencj par puta ispao. Igramo na kontre i to je to.

Moramo se brze oslobadjati lopte i biti opasniji u napadu. Salah ocajan a Florenci me iznervirao kod one sanse.

Samo da neko ne pocrveni i mozemo uzeti bod.

Vanker odlican

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Andrej i 4 gosta.