Chicago Bulls

dema
Kontakt:

Re: Chicago Bulls

Post Postao/la dema » 17 jan 2016, 21:46

BIHfan je napisao/la:Ma nije Thibs nikog unistio, valjda je to sada jasno. Nas medicinski tim je jedan od najgorih u ligi i to je to.

Noah se po meni prebrzo vratio na teren, to se nije smjelo desiti.
mozda ali Noah te povrede vuce stalno ,malo vremena prodje pa povreda a sjeti se koliko je igrao dok je DR1 bio povredjen

Uglavnom 13,4 miliona Joakim prima ovu sezonu ,Kirk 2,8, Brooks 2,5, Moore 1 i jos 1,7 Team option
ukupno ovo ljeto ode 20 ak miliona
Ako Gasol izadje na trziste free agenata onda ostaje 27 miliona
Ako salary bude oko 90 miliona kako se prica onda Bullsi koji ce imat 72 miliona zagarantovih ukoliko Gasol ne ode,imaju sansu napast i Duranta.
Cisto sumnjam da su za to sposobni ali ostali igraci koji su zanimljivi su:
Al Horford,Wade,Batum,Conley,Anderson,Jamal,JJ,Gordon
Ako uspiju dovest Batuma ili Conleya ili Horforda uz rjesavanje Gibsona bilo bi dobro.
A onda ljeto poslije odlazi i ugovor Rosea te ciste jos minimum 22 miliona.
Posto se trade inace nikako ne radi u Bullsima onda je jedino opcija draft a tu ce bit tanki i free agenti

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 17 jan 2016, 22:34

Zasto mislis da ce Rose nakon isteka ugovora napustit Bullse, ja sam siguran da ce on dobiti isti ugovor nakon ovog, radi povecanja capa to ce biti ni dobar ni los ugovor, znace se kasnije, mozda pocne bolje igrat, mada ja ne vjerujem.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 17 jan 2016, 22:48

BIHfan je napisao/la:Zasto mislis da ce Rose nakon isteka ugovora napustit Bullse, ja sam siguran da ce on dobiti isti ugovor nakon ovog, radi povecanja capa to ce biti ni dobar ni los ugovor, znace se kasnije, mozda pocne bolje igrat, mada ja ne vjerujem.
a sto bi dobio pa najmanje 2 pune sezone je imao platu a nije igrao,sad davao izjave o brizi o plati ,parama itd.Hoce li on pristat da igra za male pare a to pricao.
Butler je lider i njemu bi legao play tipa Conleya.Hoibergu treba play koji moze pogodit tricu. Bullsi jednostavno okrecu novu stranicu ovo je bila sansa za neki rezultat s Thibsom to je proslo povrede su sve poremetile
Hoiberg je doveden da promjeni nacin igre a i budala zna da taj nacin ne odgovara vecini igraca Bullsa.
On je doveden da pravi rezultate u buducnosti a ne odmah a ako sta uspije ovu godinu ili 2 i s ovim pa ni to nije lose.
Sad treba u ove 2 godine slagat ekipu koja ce moc igrat napad,koja ce moc pogadjat tricu ,igrat brze i sacuvat bar dio odbrane Thibsa.
Vidjecemo mozda grijesim ali tako se pise,nagadja itd.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 18 jan 2016, 15:41

Rose mora uzeti manje para ako misli ostati. To je definitivno. Kada je igrao dobro, za to je bio i nagradjen maxom. Sada kad ne igra dobro ocekujem da bude racijonalan i da to svati, i da uzme pare koje mu ponude. Ja mu nebi ponudio vise od 10-15 po sezoni. Svojim igrama nije ni to zasluzio,
Postovanje treba zaraditi.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 18 jan 2016, 16:45

kad_kako je napisao/la:Rose mora uzeti manje para ako misli ostati. To je definitivno. Kada je igrao dobro, za to je bio i nagradjen maxom. Sada kad ne igra dobro ocekujem da bude racijonalan i da to svati, i da uzme pare koje mu ponude. Ja mu nebi ponudio vise od 10-15 po sezoni. Svojim igrama nije ni to zasluzio,
Puno je to,ako bude ovakav a već će i starit

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 jan 2016, 21:34

Ako nista barem ovo raduje, a posebno kako se krece na tetenu...I pocenat suta dosta dobar ...neka ostane ovakav ali zdrav dosta..uz Butlera I mozda neki trade valjda sta napravimo

Since Christmas, Derrick Rose is averaging 18.5 PPG on 47.8% shooting and .941 FT%.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 jan 2016, 23:24

Mora se priznat da nakon Bozica je drugi igrac i nek samo nastavi tako.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 jan 2016, 02:32

Rosa treba vratiti u igru sto prije ...ova dva idiota veze nemaju ..usrase nam igru I sve , a drugi uz njih ne mogu nista ..vodis.14 12 I vidi sad 3 piena dali od Rosovog izlaska iz igre
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 jan 2016, 03:10

Boga mi je ovaj Snell tanak igrac.Nema od njega nista,jer ne vidim da se uopste popravio u ove 2-3 god.Znaci 4 otvorena je suta imao,nijedan ni blizu.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 21 jan 2016, 03:15

NEZALAGANJE je napisao/la:Boga mi je ovaj Snell tanak igrac.Nema od njega nista,jer ne vidim da se uopste popravio u ove 2-3 god.Znaci 4 otvorena je suta imao,nijedan ni blizu.
Taraba, da ne govorim kolko me MIrotic razocarao.
McDermott isto nista posebno. Trejdat to sve za pristojnog wingmana.
FK DELFIN NEUM

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 jan 2016, 03:18

BIHfan je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Boga mi je ovaj Snell tanak igrac.Nema od njega nista,jer ne vidim da se uopste popravio u ove 2-3 god.Znaci 4 otvorena je suta imao,nijedan ni blizu.
Mene je Mirotic razocarao kosarkaskom neinteligencijom,sto je bas rijetkost za igrace s ovog podneblja.Neshvatljivo je kakve suteve uzima i to jako cesto.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 21 jan 2016, 03:19

Da bar igra odbranu neku, pa haj i nekako... Doug je isti tip igraca, rupa u odbrani zbog losih fizikalija, a u napadu ako ne ide trica nikakve koristi.
Snell/Gasol/Butler/Mirotic are combining for 1/19 FG.
:roll:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 jan 2016, 03:20

Snellu npoga u dupe u evropu ga poslat .. ma sve ovo treba rastjerat ne samo njega... da hoce se makar Mike vratiti da ga vrati n klupu ... mi kritikovali Thibsa sto ga nije vise forsirao... ma sta ce ga forsirat dobio je priliku zadnje dvije godine evo nije iskoristipo posebno ovu godinu ...

McDermott on ba moze pogodit ali njemu sad ne daju puno da igra..po meni bolji od njih svih .. on treba ostat sve ostalo rastjerat.... jedino me raduje u zadnje vrijeme Rose jednostavno uvjek se nadam da moze ostat bare ovakav kao zadnjih mjesec dana ..kako veceras lomi koljena u par navrata ljudima :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 jan 2016, 03:25

I meni Doug ne izgleda bas kao tolika rupetina u odbrani.Prlicno dobro se krece i ima lijepu visinu za svoju poziciju.Nece on sad defanzivno usporavati protivnicke startere,ali itekako moze i mora cuvati konkurenciju s klupe.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 21 jan 2016, 15:09

NEZALAGANJE je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
Mene je Mirotic razocarao kosarkaskom neinteligencijom,sto je bas rijetkost za igrace s ovog podneblja.Neshvatljivo je kakve suteve uzima i to jako cesto.
Nemas pojma koliko me nervira kada iz dana u dan uzima 3ce 2 metra od linije. Hajde da je to svaku 3-4 tekmu tako, ali lik to radi citavu sezonu, iz utakmice u utakmicu. Da ti ne pricam o pump fake-u njegovom.

Snell je imao napredak, jel ono, pred kraj prosle sezone, ili je u PO, kada lik nije mogao profulati nista. Ove sezone, kad da je nezainteresovan. Doduse, iskreno govoreci, tako nam vecina ekipe izgleda svaku utakmicu. Kao da Hoiberg, ima problema da ih motivise, ili jednostavno ne zna da nadje prave uloge za igrace.

Ne pise nam se dobro kako god da sagledas situaciju.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 jan 2016, 18:57

Ma znam sve kad je Mirotic u pitanju,gledam vas skoro stalno.Za Snella se slazemo u svakom slucaju.Medjutim,tamo gdje se necemo sloziti je da ste losa ekipa i da nemate nikakvih sansi.Objasnicu i zasto.Prvo,sezona je jako duga,a vi se em navikavate na novog trenera(treba vidjeti kakav ce biti?),em imate problema sa konstantnim povredama.Druga stvar,Rose je tek poceo da lici na igraca koji moze imati ozbiljan uticaj,sto u kombinaciji s Butlerom znaci puno.I trece,pored svega ovoga,opet imate nekoliko jako velikih pobjeda nad ozbiljnim ekipama.Da,sinoc je GSW izdominirao,ali to se desi kad napravis onoliko gresaka koliko ste vi napravili(slab defanzivni skok,neke brzoplete odluke u napadu i nekoristenje missmatceva,te barem 10 laganih poena koje su vam zabili iz auta).Po meni Hoiberg treba raditi na boljem rasporedjivanju minuta,jer kad god ste odmorni,pruzite dobru partiju.Takodje i povratak Mikea vam moze puno znaciti,jer je sinoc bilo 1 od 20 za 3p,a barem 10 suteva je bilo bas otvoreno.Sracunaj da si pogodio barem 4 od tih 10,oduzmi lagane poene iz auta GSW i uz sav njihov sut imao bi tijesnu tekmu.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 22 jan 2016, 00:08

Ja iskreno nemam takav optimizam kada je u pitanju ova ekipa Bulls-a. Puno stvari treba da se poklopi, a za to su male sanse.
I ti si sam nabrojao nase greske iz sinosnje utakmice... Samo, problem je sto to nije sinosnji problem, to je nasa sezona. Defanzivni skok nam je problem kroz citavu sezonu, i jos smo sad izgubili, Jo-a, za citavu sezonu. Brzoplete odluke u napadu (nerezonski pasovi plus sutevi) jos jedan sindrom nase dosadasnje sezone.
Rose fata neki kontinuitet dobrih igara, ali... On je neko na koga ova ekipa ne moze racunati sa velikom sigurnoscu da ce sutra biti zdrav. Bez obzira da li mu skresali minute ili ne. Znam da su povrede kod svakoga mogucnost, ali kad njega uzmemo u obzir, daleko je veca mogucnost nego kod drugih igraca.
To sto smo uzeli par ozbiljnih tekmi nas ne cini ozbiljnom ekipom.

Ova ekipa za sada ima previse upitnika da bi predstavljala ikakvu prijetnju. Jos kad dodamo svemu tome da Hoiberg izgleda dosta nekompetentan za NBA HC posao. Sve to jos izgleda gore.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 22 jan 2016, 04:22

Ma ljudi sve rastjerat tri covjeka ostavit i to je to ..Mirotic i Doug mogu ostat ali da ovaj prvi bira suteve kao prosle godine...ovo sto sad radi lik suta s centra svaku tekmu po 2 puta ..pravi fake i uvjek trazi hoce li ga neki faulirat umjesto da prvo gleda da ubaci tu loptu ispod kosa... sve ostale nogaaa
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 22 jan 2016, 08:26

Ma glavno i osnovno je rijesiti se Rosea,pokusati ga nekome uvaliti,sto bi dovelo do dosta dobrih stvari za Bullse,rijesiti ga se prije ugovora,napokon postaviti hijerarhiju,znaci Buttler alpha i omega,nesto igraca vec imaju Portis nije lose moglo bi se nesto napraviti od njega da bude pristojan igrac,Doug-a takodje moze biti od korisiti..dok Mirotic..ne znma taj lik je meni katastrofa,djeluje mi sporije dosta + je neki tweener,onda one evropske teske noge,mekan je u pm..bas pravi igrac za Real i taj nivo kosarke,znam da se nece niko sloziti sa ovim ali jbg :mrgreen:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 22 jan 2016, 15:31

Moras svatiti da su Bulls-i lojalna ekipa. Ako Rose bude pokazao interesa da ostane, u smislu da je voljan uzeti manje para, da ce se prestati preseravati oko free agencije, onda ce on ostati bez obzira na neke druge stvari. Deng bi i danas bio tu da se nije ponasao kako je se ponasao.

Ako neko ocekuje lojalnost, onda je mora isto tako i pokazati. Kada je dobio ove pare, on ih je bio zasuzio. Sada sto se nije isplatio taj ugovor, Boze moj. Takva je sudbina.

Odgovori

Natrag na “Chicago Bulls”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.