Mogu reći da sam se sinoć prvi put iznervirao na meču kada naš teniser igra protiv nekog iz TOP 20, doduše to je do sinoć bio samo Džumhur vjerovatno. A i sve se ovo tiče njegovog meča protiv Goffina, prvi set je izgubio a realno nije zaslužio i mislio sam da će psihički pasti i da mu je već tu kraj. Međutim odigrao je maestralan drugi set što me ono baš šokiralo u pozitivnom smislu, stvarno je letio po terenu, stizao sve, minimalan broj grešaka u razmjenama, čak je i taj famozni servis izgledao dosta pristojno, ono baš igra dostojna TOP 50 minimalno.
Onda treći set nastavlja u istom ritmu, ima 4-1 i baš tad kontam ako dobije sad gem na svoj servis lomi meč i ima odlične šanse za pobjedu al' baš tada ulazi u crnu rupu i gubi 5 gemova zaredom što mi je neshvatljivo nakon onakve partije u prva dva seta. Eto on jutros u intervjuu reče da je Goffin zaigrao mnogo bolje u tim trenutcima a ja više mislim da je Damir sam sebe dobio, nisam vidio nekakvu razliku u igri Goffina u ovim setovima sa tim da ga je sredinom trećeg seta krenuo prvi servis, više bih rekao da je Džumi malo posustao tj. više je griješio a onda i taj psihički potom nakon kojeg se nije mogao vratiti. Ne mogu reći da sam se iznervirao al' u najmanju ruku sam se uhvatio za glavu kada je propustio 4-1 u trećem setu. Četvrti set ne bih ni komentarisao, vidjelo se da je Damir iznerviran a iz toga su dolazile greške i Goffin je to rutinski priveo kraju iako ni u tom četvrtom setu ja nisam vidio neku veliku razliku između njih dvojice.
Ono što me također pozitivno iznenadilo kod Damira je fizička pripremljenost, sa tog aspekta sinoć je komotno mogao otići u pet setova, samo da malo glavu sredi mogao bi on biti veoma neugodan teniser. Nadam se da će mu ova godina biti prevaga u tome!
Što se tiče Bašića, za prvi put na velikoj sceni nije bilo loše iako ima nedostataka koji trebaju biti popravljeni. I to prvenstveno mislim na kretanje (jer bez kretanje ne možeš biti ozbiljan teniser) jer sinoć u par navrata pošalje baš yebenu dijagonalu za Berdiha skoro da kači liniju, konta da je dobio poen ukopa se a ova životinja izvuče neki udarac i dobije poen koji nikako nije zasužio. Možda doduše tu ima i neiskustva Bašića jer onih par udaraca što ih uputi ne bi vjerovatno vratio nijedan igrač koji nije u nekih TOP 20 a Mirza sa takvim nema iskustva pa malo unaprijed računa poene
Drugi nedostatak je malo jačine u FH-u, ko ga je gledao sinoć vidio je da mu je BH bio jedno 3x ubitačniji i jači od FH-a, što neko napisa imam osjećaj da jače Forhende udara iz trka kad ganja lopticu nego kad se fino štima iz mjesta...
Al' hajde stvarno ne treba biti puno kritičan prema njemu, kao što rekoh prvi mu je put na velikoj sceni i ja sam i više nego zadovoljan njegovom partijom sinoć.