Prijateljske utakmice Svedska-BiH/Njemacka-BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

princx
Kontakt:

Re: Prijateljske utakmice Svedska-BiH/Njemacka-BiH

Post Postao/la princx » 30 maj 2010, 10:30

evo ja sam bio na tekmi .svedi su porazeni i to totalno u samom glavnom gradu svedske.
pobjednik je nas narod,bosannci i hercegovci.
ponosan san na nas narod,mada bih i volio da su nasi tukli,ali sta ces.
uglavnom mi smo pokazali skandinaviji kako se navija za svoju drzavu :D :D

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 30 maj 2010, 10:30

hz1987 je napisao/la:Sastav koji treba izvesti protiv Njemačke je sljedeći:

-------------------------------------------Begovic------------------------------------------------

----------------Pandza------------------Nadarevic--------------------Spahic-------------------

-----------------------------Muratovic--------------------Rahimic------------------------------

Jahic------------------------------------------------------------------------------------Salihovic

-------------------------------Ibricic---------------------Misimovic------------------------------

---------------------------------------------Dzeko------------------------------------------------

Zadnju liniju mu trebaju igrati Pandza-Nadarevi-Spahic
Ispred njih postaviti u zadnju veznu liniju Muratovic i Rahimica
Jahic i Salihovic po bokovima od 16 do 16 (da probijaju i da pomazu odbrani)
Naprijed Ibricic i Misimovic i u napadu samo Dzeko

Jednostavno nemamo sredine i bokova i preopterecena nam je zadnja linija i protivnik brzo dodje do gola.
Sa dva napadaca se treba igrati samo onda kad ganjas rezultat ili kad igras protiv slabijih, jer jaci zna iskoristiti igraca manje na terenu kad igramo sa 2 napadaca.

ima mali milion kombinacija da utakmica moze da se nastavi i ovako sa 3 izmjene:

-------------------------------------------Begovic------------------------------------------------

----------------Pandza------------------Nadarevic--------------------Spahic-------------------

-------------------------------Jahic----------------------Rahimic--------------------------------

Ibricic------------------------------------------------------------------------------------Salihovic

-------------------------------------------Misimovic----------------------------------------------

--------------------------Ibisevic (Muslimovic)--------------Dzeko-----------------------------

Protiv svaba moramo i trebamo igrati samo s jednim napadacem, a klati se na sredini terena!
Siguran sam da ce tako i biti- samo smatram da nema mjesta za muratovica(vise), nemoguce da pjanic bude na klupi i gledao sam tekmu na tv- nisam u potpunosti siguran ali mislim da je mravac odigrao poprilicno dobro za razliku od pandže.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 30 maj 2010, 10:33

Igraj Bosno nedaj se igraj pojedinci su uz tebe
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

Stevie-G
Kontakt:

Post Postao/la Stevie-G » 30 maj 2010, 10:37

Iskreno, mozda je i bolje sto se uakmica ovako zavrsila. Pape je morao probati nekoliko kombinacija, pogotovo u odbrani, da vidi koji igrac na kojoj poziciji moze najvise dati. Mravac, je prosjek, ali moze barem posluziti protiv "patuljaka" da odmara Spahica ili Nadarevica. Dalje, ono sto ste pricali za Jahica da ne moze igrati beka, da je los u napadu, pada u vodu, nakon one asistencije, ali i nekih dobrih utrcavanja iza ledja Sveđana, kad ga nasi nisu propratili. Vjerovatno bi mogao igrati i lijevog beka, kad Mujdza dobije potrebne papire, ali to Pape zna najbolje. Salihovic je bio neumorni trkac ali je izletima u napad ostavljao puno prostora, to nam se obilo od glavu izlaskom Spahe. Begovic, je bio sjajan, mozda kod prvog gola nije trebao "plivati" vec samo uhvatiti onu loptu,ali nije to neka velika greska. Vezni red definitivno ne funkcionise bez Rahimica, Muratovicu svaka cast, ali to nije to. Pjanic i Miske pokazali sovju genijalnost, takodjer Medunjanin moze mjenjati Ibricica nikako obrnuto, konacno u napadu Muslimovic i Dzeko tu Pape ne treba uopste razmisljati.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 maj 2010, 10:45

Mene licno najvise brine ova stvar na ljevom beku. Salihovic odigra vec dva puta po 90 minuta, a i odigrace i protiv Njemacke 100%, jer nam tu nema druge, vremena za eksperimentisanje tek ce biti protiv Katara ponovo. Samo se pitam, sta smo sad iz toga saznali i sta ce nam to donijeti u kvalifikacijama, kad ne budemo imali Salihovica preko 4 utakmice na raspolaganju? Dakle vec ako su to bile utakmice za isprobati, sta smo toliko iz njih naucili, posebno na tim zeznutim pozicijama? Ako se ne varam, procitao sam negdje izjavu Bunoze da je tu dosta fleksibilan, i da bi mogao igrati i na toj ljevoj strani, ali nikako da je nadjem ponovo na net-u, mozda me alzheimer uhvatio.

Mislim da je steta sto Mujdza nije mogao da igra, zahvaljujuci vjerovatno nasem savezu ili nekom drugom. Susicu se mora bar to priznati, da je sto se tice Mujdze uradio dobar posao. Dok smo vecinski mislili da je ovaj izgubljen za nas i niko o njemu nije toliko razmisljao, Susic ga tiho kontaktira i sredi sve. Mislim da ce se to jos u buducnosti pokazati vrijedno zlata, posebno protiv Francuske. A da je Mujdza juce igrao na Pandzinom mjestu, a ovaj na stopersku poziciju, mislim da bi smo vidjeli bar sto se tice odbrane kompletno drugu igru. Dakle ovdje nije sve toliko crno kao sto to neki vide. Mujdza uz to zna dobre lopte naprijed slati, ima veoma precizne pasove, ne samo nabijanje lopte negdje.

Ako budemo protiv Njemacke igrali totalno defenzivno, oni ce nas stisnuti u nasu polovinu i gol ce kad tad pasti, mozda i Klose nauci ponovo davati golove, kao i Berg juce protiv nas. Nema potrebe da se sad u*eremo od straha. Njemci se plase naseg napada i misle da ce im to biti dobar test za njihove defenzivce i defenzivce u veznom. Nasa odbrana sigurno nece stojati onako kao juce, niti ce biti onoliko izmjena. Licno mi ne bi smetalo da Begovic i protiv Njemacke brani, ali Hasagic je u zadnjim utakmicama bio uvjek na visini zadatka.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 30 maj 2010, 10:47

ja izlaz vidim u povratku Papca u repku,mislim da bi jedino on mogao dostojeno da zamjeni Salihovica
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

Dalix
Kontakt:

Post Postao/la Dalix » 30 maj 2010, 10:51

pape je samo isbrobavao igrace,ovo je nevazna tekma naravno da nece mjenjati toliko igraci u toku kvalifikacija za EURO i u matchu sa Njemackom, tamo nece raditi zasigurno gluposti kao vadenje spahica iz odbrane...
Pape samo tako naprijed! Dogurat cemo mi jos daleko necemo biti 51 ali 21 na rang listi vidjet ce te...
15.06.2014 Vi ste PONOS NACIJE!

Powerlifting <3

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 30 maj 2010, 10:53

Ma sta da kazem pape mi se nije svidao nikada mislim da je bilo bolje da su stavili mesu kao selektora iako je Aamar Osim sve trenerske skole za njih prekucao.Ali eto necu nista da zamjeram u pocetku smo mogu rec bili jednak protivnik pocetak drugog poluvremana smo bili bolji,a onda spaha izaso i sev propade a meni se gade ove "patriote" koje osuduju najbolje igrace a zive u geteborgu.I kaze evo ja se vracam iz stockolhma :D :D :D smijesno pape je reko d ide da proba sve igrace iskeno da smo igrali u najjacoj formaci koja je po mom misljenju Hasagic,Spaha,Nadarevic,Jaha,Sejo,Medunjanin,Ibricic,Miske,Pjana,Dzeko,Vedo(muslimovic). Bez problema bi pobijedili svedsku reprezentaciju ali eto :D :D :D :D
svoj ti pos'o !

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 30 maj 2010, 10:55

Principatus je napisao/la:Mene licno najvise brine ova stvar na ljevom beku. Salihovic odigra vec dva puta po 90 minuta, a i odigrace i protiv Njemacke 100%, jer nam tu nema druge, vremena za eksperimentisanje tek ce biti protiv Katara ponovo. Samo se pitam, sta smo sad iz toga saznali i sta ce nam to donijeti u kvalifikacijama, kad ne budemo imali Salihovica preko 4 utakmice na raspolaganju? Dakle vec ako su to bile utakmice za isprobati, sta smo toliko iz njih naucili, posebno na tim zeznutim pozicijama? Ako se ne varam, procitao sam negdje izjavu Bunoze da je tu dosta fleksibilan, i da bi mogao igrati i na toj ljevoj strani, ali nikako da je nadjem ponovo na net-u, mozda me alzheimer uhvatio.
I meni ovo nije jasno, prijateljske sluze za uigravanje opcija, a nama je jedan od kljucnih igraca i dalje salihovic koji nece igrati pola kvalifikacija i pape na sve to kaze "Pa nemamo tu bas puno izbora". Pa moj Pape neces ni imati jer nisi nikoga tu ni isprobao, al zato si juce izmjenjao trojicu na desnom beku. Jel mislis da ce se ta situacija sama rijesiti?
Ne znam, ali cimi mi se da logicko zakljucivanje nije jaca strana papetu. Nadam se da grijesim.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 30 maj 2010, 10:58

Imali smo predobar sastav prvo poluvrijeme i nismo dali gol, meni je samo to u glavi..
A Salihovica je trebao ostaviti neka grije klupu, a probati nekog ko ne igra lijevog beka, inace, na toj poziciji..

Njemacka ce nas razguliti i nemojmo se necemu tu nadati jer su pojeli Mađare u po Mađarske, u punom su jeku priprema, i zadnja provjera smo im mi pred domacom publikom pred odlazak u JAR..
Sretno nam.. :D
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 30 maj 2010, 11:00

Ma ljudi na vidjelo se da je pola repke bilo na Karibima u glavi kakva tekma i klinac nije ono juce nikakav pokazatelj...
Mi smo najaci kad je najpotrebnije i kad nas svi vec otpisu...
Mislim da ce mo pobjediti Njemce ne mislim nego sam siguran,jer ce se nasi malo trznuti da poprave ono protiv Sweda a i motivacija je veca protiv Svaba ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 30 maj 2010, 11:03

sastav protiv njemaca ce btionaj nas standardni mislim ko protiv gane.
.......................hasagic(begovic)..............................
.jahic..........nadarevic...........spahic.........salihovic.......
........................rahimic......................................
.......pjanic................................ibricic..................
........................misimovic...................................
........dzeko ..........................ibisevic......................

i vidjet cete potpuno drugu bih nego ono sinoc....
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 30 maj 2010, 11:07

Za_raju je napisao/la:Ma ljudi na vidjelo se da je pola repke bilo na Karibima u glavi kakva tekma i klinac nije ono juce nikakav pokazatelj...
Mi smo najaci kad je najpotrebnije i kad nas svi vec otpisu...
Mislim da ce mo pobjediti Njemce ne mislim nego sam siguran,jer ce se nasi malo trznuti da poprave ono protiv Sweda a i motivacija je veca protiv Svaba ;)

POTPIS!!!! U POTPUNOSTI SE SLAZEM S TOBOM...

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 30 maj 2010, 11:08

Onaj drugi gol Šveda je iz offside-a. Da je to popraćeno na regularan način bila bi drugačija slika na terenu.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 30 maj 2010, 11:09

Ma **** Papca, kad nece da igra za nacionalni tim !

Necromacer
Kontakt:

Post Postao/la Necromacer » 30 maj 2010, 11:12

FALE NAM BEKOVI I ZADNJI VEZNI DA BUDEMO PRAVA REPREZENTACIJA...hvala Bogu sto smo 4 komada primili da malo spustimo na zemlju VAS LOZIONICARE,koji mislite da smo mi neki kvalitet aman zaman....da smo kvalitet igrali bi do sada negdje...necu nikoga da plujem ali i protiv Gane kada ste svi pricali da je Susic genijalac ja sam rekao da pojma covijek nema...danas se to potvrdilo.

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 30 maj 2010, 11:15

Ma Papac bi nam sjeo ko budali samar...I svaka cast za onaj transparent,nek momak vidi da ima jos raje koja cijeni to sto je igrao za BiH kad su se mnogi neckali...
Rotor Volgograd...

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 30 maj 2010, 11:17

I da, cini mi se da ovo sto forsira pape sa Misketom i Pjanicem bas i ne funkcionise.
Kad napadamo to izgleda odlicno, medjutim u defanzivi se nisu nijedan pretrgli i uvijek izgledamo kao da igramo sa igracem manje.
Nisam cirofil, ali nije dzaba mikado igrao zgusnuto pozada, znao je covjek da nam klocevi igraju nazad i da sa ozbiljnim ekipama ne mozemo igrati.
Ma ona formacija je ko da su je forumashi pravili, a ne ozbiljan selektor koji ce sagledati sve prednmosti i mane.

Ako pape nije skontao da papac nece igrati, cudi me da se na forumu jos uvijek spominje njegovo ime. Sad jos cekam da nego predlozi Hasana kao odlicno rijesenje na desnom beku. :shock:

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 30 maj 2010, 11:21

Necromacer je napisao/la:FALE NAM BEKOVI I ZADNJI VEZNI DA BUDEMO PRAVA REPREZENTACIJA...hvala Bogu sto smo 4 komada primili da malo spustimo na zemlju VAS LOZIONICARE,koji mislite da smo mi neki kvalitet aman zaman....da smo kvalitet igrali bi do sada negdje...necu nikoga da plujem ali i protiv Gane kada ste svi pricali da je Susic genijalac ja sam rekao da pojma covijek nema...danas se to potvrdilo.
svaka cast tebe za onovog selektora..bih joj sto me nerviraju ovi "strucnjaci"....ajde druze smiri see...

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 30 maj 2010, 11:22

miralem444 je napisao/la:sastav protiv njemaca ce btionaj nas standardni mislim ko protiv gane.
.......................hasagic(begovic)..............................
.jahic..........nadarevic...........spahic.........salihovic.......
........................rahimic......................................
.......pjanic................................ibricic..................
........................misimovic...................................
........dzeko ..........................ibisevic......................

i vidjet cete potpuno drugu bih nego ono sinoc....
Sranje od ekipe, ko ce igrati odbranu ovdje ? Dzeko, Ibisevic, Misimovic, Pjanic, Ibricic ? Malo morgne, ni jedan od njih ne moze potrcati za igracem, izuzev mozda Ibricica . . . Vidjelo se jucer fino, kako nas vezni red u par dodira ispadne i onda lopta na stranu i "brisani prostor" je tu . . . A to je iz razloga sto bekovi krenu naprijed, tj. oni koji trce da sprijece dodavanja i onda pozadi ostaje supljina, zasto ? Pa zato sto vezni red ne moze trcati u onakvom sastavu. Susicu, ako zelis u ekipi drzati Pjanica i Misimovica, odnosno da obojica igraju i prvih 11, onda igraj formaciju s jednim napadacem, Dzekom, drugacije ne moze . . . 4:2:3:1 je nesto sto bi nama itekako odgovaralo, nadam se da cemo protiv Njemacke odigrati upravo tu formaciju. Njemci su trkacki sposobniji od nas, i bit ce jos vise supljina, ukoliko bude slican sastav kao protiv Sveda

Rahimic---Muratovic

Pjanic---Misimovic--Salihovic

------Dzeko-----

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.