RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Zagor
Kontakt:

Re: F.K. Velež

Post Postao/la Zagor » 15 feb 2009, 13:13

antipolitika je napisao/la:Uvjek ista sranj...s ovim Velezom,pa eto to bi im bila prva zalaba Ueffi?Koliko ja znam to bi im bila negdje 11,12 ,svake godine po jedna,kao sto normalni ljudi kazu nema uvjeta za dva kluba koliko ja znam talijani nisu vodili bitke 93 do 95 vec mi glupi balkanci,pa sto zelite krv svake nedjelje?razbijene izloge,razbijene automobile ajde u p.m kad ijedna budala smatra da trebe vratit Veleza pod B.B,ta imaju stadion ,a ranevirat ga i ne trebaju jer ce odgovarati ubrzo uvjetima lige u kojoj ce se natjecati u sezoni 09/2010! :D
I jos nesto stadion je bio gradski a ne privatno velezovo vlasništvo stoga je FK Velez bio laicki rečeno podstanara a koliko znam podstanarima se ne vraca prijeratno mjesto boravka stoga ako sam u krivu neka me netko uvjeri u drugcije ,ta Ueffa ce ih samo uputiti na Gradsku Mostarsku vlast koja se ne moze ni dogovorit oko gradonacelnika !
A misli sam da je ovaj Dzubur pametniji ,vidi se da se s Pikom druzi!
De Boga ti ne DIPR.

PS Zamlio bih Admine da malo pogledaju od ovog usera avart. Pa neka malo promislie hoće li ga pobrisati ili ne , mislim avart...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 15 feb 2009, 13:15

antipolitika je napisao/la:Uvjek ista sranj...s ovim Velezom,pa eto to bi im bila prva zalaba Ueffi?Koliko ja znam to bi im bila negdje 11,12 ,svake godine po jedna,kao sto normalni ljudi kazu nema uvjeta za dva kluba koliko ja znam talijani nisu vodili bitke 93 do 95 vec mi glupi balkanci,pa sto zelite krv svake nedjelje?razbijene izloge,razbijene automobile ajde u p.m kad ijedna budala smatra da trebe vratit Veleza pod B.B,ta imaju stadion ,a ranevirat ga i ne trebaju jer ce odgovarati ubrzo uvjetima lige u kojoj ce se natjecati u sezoni 09/2010! :D
I jos nesto stadion je bio gradski a ne privatno velezovo vlasništvo stoga je FK Velez bio laicki rečeno podstanara a koliko znam podstanarima se ne vraca prijeratno mjesto boravka stoga ako sam u krivu neka me netko uvjeri u drugcije ,ta Ueffa ce ih samo uputiti na Gradsku Mostarsku vlast koja se ne moze ni dogovorit oko gradonacelnika !
A misli sam da je ovaj Dzubur pametniji ,vidi se da se s Pikom druzi!
Ali kako je moguće da,ako ste vi podstanari,da mi ne možemo igrati ? ima li logike da se mi moramo se obratiti klubu koji je podstanar na istom stadionu i da moramo pitati taj klub da igramo ? valjda se moramo gradu obratiti ?
Pusti sad to šta bi se dešavalo jer ako se o tome radi onda nek kažu direktno pa da neku alternativu nađemo,bar pokušamo !
...kraj Neretve rođeni,mi smo raja iz Mostara...

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 15 feb 2009, 13:19

RođeniMostar je napisao/la: Ali kako je moguće da,ako ste vi podstanari,da mi ne možemo igrati ? ima li logike da se mi moramo se obratiti klubu koji je podstanar na istom stadionu i da moramo pitati taj klub da igramo ? valjda se moramo gradu obratiti ?
Pusti sad to šta bi se dešavalo jer ako se o tome radi onda nek kažu direktno pa da neku alternativu nađemo,bar pokušamo !
Ama brate nema ti u nas niko sposoban da nađe alternativu.

... I smirite tenzije,kvarite temu!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 15 feb 2009, 16:29

Otkazan VELEŽOV Februarski turnir

Dugo najavljivani VELEŽOV Februarski turnir neće biti odigran ove godine.Podsjetimo,prije par mjeseci ovaj turnir je najavljen kao praznik fudbala,koji su trebali uveličiti Partizan,Osijek i Sarajevo

-Nažalost,ove godine nije mogguće organizovati naš turnir jer imamo probleme sa stadionom u Vrapčićima koji nije uslovan.Također, s obzirom na vremenske prilike,koje ovih dana vladaju u Mostaru,odigravanje više turnirskih mečeva bi upotpunosti uništilo naš teren,objašnjava Zuhrić.

-Mi smo se bratili gradskim strukturama sa nanjerom da turnir organizujemo Pod Bjelim brijegom,međutim, nisu nam izašli u susret.Također,ono što je bitno poremitilo planirani turnir su radovi na našem stadionu,koji su započeli jučer(četvrtak).Naime renoviramo svlačionice i ostale prateće objekte...

Kako smo saznali u razgovoru sa Zuhrićem,Dan oslobođenja Mostara bit će obilježen utakmicom kontra Laktaša.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 15 feb 2009, 16:36

Dženan Hošić:Sramota je što se VELEŽ bori za opstanak

Bivši reprezentativac naše države,Dženan Hošić,koji je nakon desetogodišnje,inostrane,karijere vratio u BiH,odlično se snašao u Mostaru.

-Većinu starijih igrača VELEŽA poznajem jako dugo,konstatuje Hošić.

-Može li Velež izboriti opstanak u Premijer ligi BiH?

-Mislim da može.Međutim,sramota je što VELEŽ trenutno na zadnjoj poziciji.VELEŽ je jedini naš veliki klub,koji poslije rata nije nije igrao evropske utakmice,odnosno nikad nije bio u utrci za titulu.

A,nakon jednog ispadanja,opet je na dnu.

-„ROĐENI“su odigrali nekoliko dobrih mečeva u Crnij Gori.

-Malo smo svi bili i umorni,a također,kod nekih igrača se osjetila blaga nervoza pred kraj priprema.Osim toga,sudije iz Crne Gore su tendeciozno sudile,tako da na kraju nismo pobjedili ni u jednom meču,iako smo pokazali dobru igru,za kraj kaže Hošić.

Mostarski talenti

Mislim da smo stabilizovali defanzivni dio igre,jer kako čujem,VELEŽ je dosta golova primio iz kontra napada,kaže Hošić.

-S druge strane,slobodno mogu konstatovati da VELEŽ ima nekoliko talenata,koji mogu biti evropski igrači.

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 15 feb 2009, 21:26

@antipoliKITA

Opet on po svom.....

Izabrao je nick lafo"antipolitika"a s*re ko foka non stop..svaki tvoj post pun je nacionalizma i te POLITIKE..dok je tebe i takvih,mira u Mostaru NECE biti...Tebe treba BANOVATI za vijeke vjekova kako bi NORMALNA raja mogla razmjenjivati misljenja...

Curik na temu:
Bajević: Spasićemo Velež

Duško Bajević je igračku slavu stekao kao golgeter Veleža, a kasnije je i trenersku karijeru počeo na klupi tima iz Mostara.
Poput Halilhodžića i ostalih velikih igrača prati dešavanja u klubu i spreman je da pomogne.

Srce me zaboli kad vidim šta su ljudi uradili od Veleža. Klub je tu gdje jeste i mi njegovi nekadašnji igrači smo spremni da mu pomognemo. Nadam se da Velež na kraju ove sezone neće ispati iz Premijer lige, rekao je Bajević za Blic.
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 feb 2009, 04:43

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 17 feb 2009, 09:06

Moramo promijeniti pristup

Težak poraz od Laktaša samo četrnaest dana prije prvenstva došao je u pravo vrijeme, kao grubo otriježnjenje i povratak u realnost. Ona je zasad crna, Velež je posljednji na ljestvici sa samo jedanaest bodova, a jedini koji to mogu promijeniti su nogometaši koji nose crveni dres.
Subotnji dvoboj protiv prvog protivnika u nastavku prvenstva na površinu je izbacio sve slabosti koje ima Veležova momčad. Problemi su to koji, ako ih na vrijeme ne riješe, Rođene sasvim sigurno guraju u provaliju zvanu Prva liga Federacije.

- Ne treba bježati od realnosti, ono što smo prikazali jučer je loše. Više od sat vremena smo bili dominantni na terenu, a onda u deset minuta ugrozili čitav dosadašnji rad ove zime, bez alibija je bio Abdulah Ibraković nakon prespavane noći.

Mentalitet ključna stvar

No, upravo to je ono što je dobro kod ovog poraza. Trener i igrači nemaju ama baš nikakav alibi, jer sve što su imali reći, rekli su na terenu. Sad je jasno koji su to problemi koje ovaj tim ima, i četrnaest dana svi moraju raditi na tome da oni nestanu.
- Dobro je što se ovaj poraz dogodio u ovom trenutku i na ovaj način. Igrači moraju shvatiti da ništa ne smije biti ispred tima, nikakvo osobno dokazivanje, nečiji ego. Momčad mora biti na prvom mjestu, jer mi nemamo ekstra kvalitetnog igrača koji sam može preokrenuti utakmicu. Naše najjače oružje može i mora biti ekipa, u jednom dahu je govorio Ibraković.
Ključnu stvar koja Veležu nedostaje već posljednjih desetak godina, shvatio je i Ibraković:
- Moramo promijeniti način razmišljanja i pristupa utakmici. Moramo stvoriti pobjednički mentalitet, igrači moraju vjerovati u pobjedu bez obzira na ime protivnika i to gdje igramo utakmicu. Pogledajte razliku u ovoj ekipi posljednjih godina kad su u pitanju utakmice kući i u gostima. Mi na strani tek počnemo igrati našu igru nakon što primimo drugi gol. Sve je to posljedica mentaliteta. U subotu smo odigrali solidnih 70 minuta, ali su Laktaši u onih preostalih dvadeset pokazali kako treba igrati. Potreban nam je drukčiji pristup, agresivnija igra, više racionalnosti u igri, pokušao je analizirati Ibraković situaciju u svojoj momčadi.

Veći optimist nego prije

Stvaranje pobjedničkog mentaliteta iz onog gubitničkog najteži je posao u sportu. Ipak, poraz protiv Laktaša došao je na vrijeme, još je dovoljno prostora za rad pred Rođenim.
- Veći sam optimist sad nego što sam bio prije utakmice s Laktašima. Imamo kvalitetnu ekipu, dobre igrače, i sad je prava prilika da pokažemo jedan momčadski duh i zajedništvo. Svi problemi su isplivali na površinu, imamo dovoljno vremena da ih ispravimo i vjerujem da će do početka prvenstva ova ekipa biti sposobna osigurati ostanak, zaključuje Ibraković.
Prema dosad viđenom, sve što zasad mi možemo zaključiti je da ga čeka težak posao.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 17 feb 2009, 20:17

Konačno bolji uslovi

Jučer su čelnici Veleža konačno potpisali ugovor s izvođačem radova, pa će od danas stadion u Vrapčićima ponovno za kratko biti pretvoren u gradilište. Ovog puta finalizirat će se radovi na novosagrađenim svlačionicama i pratećim prostorijama ispod tribine koja se nalazi na zapadnoj strani stadiona.
- Planirano je da uradimo kompletnu unutrašnjost tribine, a nadamo se da će radovi, ako sve bude išlo po planu, biti gotovi do početka prvenstva, kazao nam je predsjednik kluba Ćamil Zuhrić. Ono što je najvažnije, kako kažu u Titovoj 87, jest da je finansijska konstrukcija za ovaj projekt završena te da će konačno igrači i prateće osoblje na stadionu u Vrapčićima imati normalne uslove. Prema planu, pored svlačionica trebale bi se osposobiti i prostorije za rad pratećeg i tehničkog osoblja, sudaca i novinara, a navodno, iako još nije službeno potvrđeno, na novu tribinu trebalo bi biti postavljeno i 980 stolica.
Tako će se uvjeti na stadionu u Vrapčićima donekle popraviti, no još mnogo toga se treba uraditi da bi on dobio barem konture modernog stadiona. Prije svega, ono što nedostaje jest prilaz tribinama, kao i sad neuređeni ulazi na stadion, te prostor za gostujuće navijače. No, Rođeni se nadaju da je ovaj stadion samo njihov privremeni dom, pa zasad ulažu u samo prijeko potrebne stvari. Ipak, bitno je da napravljen ovaj korak, jer je u suprotnom i licenca za nastupe u Premier ligi mogla doći u pitanje.

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 17 feb 2009, 21:30

Radi se ! :)

High

Post Postao/la High » 17 feb 2009, 21:33

U koliko je prijateljska utakmica sa Sarajevom ?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 17 feb 2009, 21:46

High je napisao/la:U koliko je prijateljska utakmica sa Sarajevom ?
Zasad nema nikakvih informacija o satnici ! ali čim budem saznam,bit ćete obavješteni :)

@tekk
Kontakt:

Post Postao/la @tekk » 17 feb 2009, 22:10

edinko je napisao/la:@antipoliKITA

Opet on po svom.....

Izabrao je nick lafo"antipolitika"a s*re ko foka non stop..svaki tvoj post pun je nacionalizma i te POLITIKE..dok je tebe i takvih,mira u Mostaru NECE biti...Tebe treba BANOVATI za vijeke vjekova kako bi NORMALNA raja mogla razmjenjivati misljenja...

Curik na temu:
Bajević: Spasićemo Velež

Duško Bajević je igračku slavu stekao kao golgeter Veleža, a kasnije je i trenersku karijeru počeo na klupi tima iz Mostara.
Poput Halilhodžića i ostalih velikih igrača prati dešavanja u klubu i spreman je da pomogne.

Srce me zaboli kad vidim šta su ljudi uradili od Veleža. Klub je tu gdje jeste i mi njegovi nekadašnji igrači smo spremni da mu pomognemo. Nadam se da Velež na kraju ove sezone neće ispati iz Premijer lige, rekao je Bajević za Blic.
BRAVO !!!
Jug je naša sveta strana,plavom bojom obasjana...!!!

@tekk
Kontakt:

Post Postao/la @tekk » 17 feb 2009, 22:16

[quote="edinko"]@antipoliKITA

Opet on po svom.....

Na ovo se odnosila moja riječ hvale,a Veležu kao i Zrinjskom sve najbolje,da bratski dijele stadion,i da ga zajednickim snagama obnove uz pomoc Mostara!!!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ!!!

antipolitika
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika » 17 feb 2009, 22:50

Ako si ikad bio u mostaru znao bi da bratstva i jednistva nema cak niti među hrvatima i hrvatima ili ti ga bosnjacima i bosnjacima a kamoli hrvatima i bosnjacima...ne pricaj decko gluposti...

Hoce ista biti od ovog Veleza cujem i oslabljeni Laktasi ih razvaljuju?Gledam izjavu trenera kaze :obicno kad velez igra slabo pripremne utakmice udje odlicno u prvenstvo... :lol:
I kad izgube i kad pobjede uvjek pjevamo Zrinjski volim te ,Zrinjski volim teeeeeee

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 18 feb 2009, 00:10

Bivši asovi pomažu "Rođenim"

Na stadionu u Vrapčićima uveliko se odvijaju radovi na izgradnji novim svlačionica i pratećih objekata.

-Četri svlačionice sa svim pratećim objektima koji uključuju teretanu,prostorije za masažu...napravit ćemo po standardima UEFA,konstatuje predsjednik VELEŽA Ćamil Zuhrić.

-Iako je naš klub u teškoj finansiskoj situaciji,iznašli smo sredstva za radove.Ispred Uprave,Samir Ćemalović i ja smo organizovali sastanak na koji smo pozvali naše stare igrače koji žive u Mostaru.To su Avdo Kalajžić,Sedin Tanović,Sead Kajtaz i Zijo Tojaga.

Između ostalog,odlučeno je da se Uprava „Rođenih“ za pomoć obrati starim asovima kluba iz Mostara,koji su trenutno diljem Evrope i svijeta.

-Izgradnju novih svlačionica pomogli su Duško i Tomo Bajević,Vahid Halilhodžić,Džemal Hadžiabdić,Ibro Rahimić i Esad Dugalić,a na vezi smo i sa Enverom Marićem,Mehom Kodrom,Semirom Tucom,te Nenadom Bjedićem,koji vodi tešku bitku sa opakom bolešću.Naravno,svi mi mu i ovim putem želimo što brži oporavak,dodaje Zuhrić

@tekk
Kontakt:

Post Postao/la @tekk » 19 feb 2009, 11:15

[quote="antipolitika"]Ako si ikad bio u mostaru znao bi da bratstva i jednistva nema cak niti među hrvatima i hrvatima ili ti ga bosnjacima i bosnjacima a kamoli hrvatima i bosnjacima...ne pricaj decko gluposti...

Zbog tak'ih slicnih tebi!Da se pitan ja svi bi se postovali,bar bi se radilo na tome!!!Usput tetka mi je u takozvanom zapadnom Mostaru tak'da san ti doli baren triput godisnje brata moj po vjeri i nipocem' drugom!!!Živio Mostar kao jedinsven grad i dabogda vas most spaj'o jos narednih hiljadu/tisucu godina!!!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 21 feb 2009, 09:01

Bem mu misha odgodjena tekma sa Rajvo SA izgleda....... :roll:

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 21 feb 2009, 11:26

Crveni_1922 je napisao/la:Bem mu misha odgodjena tekma sa Rajvo SA izgleda....... :roll:
Odgođena definitivno ! Igrat ćemo još jednu prijateljsku sa sarajeskim Olimpikom...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 feb 2009, 13:43

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.