Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Fabio da je imalo stabilniji u glavi siguran sam da bi bio top10 bez problema.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
nema servisa a ni ostali mu udarci nisu nešto. ovo mu jeste maksimumAnkleBreaker je napisao/la:Fabio da je imalo stabilniji u glavi siguran sam da bi bio top10 bez problema.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
bajern100 je napisao/la:pa ili će promijeniti stručno osoblje ili će biti kraj nema treće opcije i ne treba...

FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Kakva osveta Fernanda Verdasca, dao je besplatan čas tenisa Nadalu u zadnjem setu.
Sve ključne stavke za dobivanje meča je ispunio i bila bi sramota da nije dobio ovaj meč, iako je ponovo zbog lude glave opasno plesao po žici. Statistika kaže da je na sporom betonu zabilježio 90 winnera, uz 20 asova, što je svakako nevjerovatan podatak. Loša stvar su svakako neiznuđene greške, ali on je takav teniser i nema šanse da se mijenja pred kraj karijere. Nadam se da neće ispasti već u sljedećoj rundi (ima solidan žrijeb), jer ima ponuditi još dosta toga u Melburnu. Bilo bi neprocjenjivo gledati njega i Monfilsa u elementu, pljuštali bi senzacionalni winneri s obje strane.
Rafi treba promjena trenera pod hitno, jedino to ga može koliko-toliko oživjeti, iako nikad više neće biti onaj stari, kao ni Federer.
Btw, ponovo se pretjeruje po pitanju Đokovićeve karijere.

Rafi treba promjena trenera pod hitno, jedino to ga može koliko-toliko oživjeti, iako nikad više neće biti onaj stari, kao ni Federer.

90 winnera za svaki respekt
Rafa je gotov, postao je glineni golub, bukvalno ga busi ko hoce
ali prije da ce u tom eventualnom mecu sa Monfilsom pucati psiha, malo jednog pa drugog
ne bi me cudilo da Nando ispadne vec u sljedecem kolu
Lleyton Hewitt je jos uvijek tu, kakav lob za pobjedu

Rafa je gotov, postao je glineni golub, bukvalno ga busi ko hoce
ali prije da ce u tom eventualnom mecu sa Monfilsom pucati psiha, malo jednog pa drugog

Lleyton Hewitt je jos uvijek tu, kakav lob za pobjedu

Genius, outrageous, the best ever! RF!
Pored winnera, zaboravio sam spomenuti i poene na mreži - 25/27 je imao Verdasco protiv Nadala.
Pravo da ti kažem, ne bi ni mene začudilo da se oklizne usljed umora i iscrpljenosti, ne bi bilo ni prvi ni zadnji put, ali nadam se da to neće biti slučaj i da će doći barem do osmine, a dalje ko zna...
Danas je razbio Rafu winnerima i atomskim servisom kada je bilo najvažnije, ni on sam ne zna kako je sve to završilo u terenu, što je svakako dobar znak.

Zbog toga je akcenat stavljen na ono "u elementu".retro je napisao/la:ali prije da ce u tom eventualnom mecu sa Monfilsom pucati psiha, malo jednog pa drugog ne bi me cudilo da Nando ispadne vec u sljedecem kolu

Pravo da ti kažem, ne bi ni mene začudilo da se oklizne usljed umora i iscrpljenosti, ne bi bilo ni prvi ni zadnji put, ali nadam se da to neće biti slučaj i da će doći barem do osmine, a dalje ko zna...

@Claus
Ako si gledao mec mogao si vidjeti da tih 90 winnera Verdasca je doslo velikom vecinom uslijed ocajno plitkih i slabih loptica Nadala, nikakav spektakularan mec nije odigrao Nando kakvim ti ga predstavljas.
Katastrofalno los mec je Nadal odigrao, ono je fakat bilo ruzno i za gledati, pre pre pre defanzivan tenis, u FH nema ni trunke agresivnosti i dubine.
Da je Nadal bio Nadal otpuhao bi tog jadnika u 3 seta, ovako je dopustio sebi brukanje.
Ako si gledao mec mogao si vidjeti da tih 90 winnera Verdasca je doslo velikom vecinom uslijed ocajno plitkih i slabih loptica Nadala, nikakav spektakularan mec nije odigrao Nando kakvim ti ga predstavljas.
Katastrofalno los mec je Nadal odigrao, ono je fakat bilo ruzno i za gledati, pre pre pre defanzivan tenis, u FH nema ni trunke agresivnosti i dubine.
Da je Nadal bio Nadal otpuhao bi tog jadnika u 3 seta, ovako je dopustio sebi brukanje.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Nadal kratke loptice šalje već drugu sezonu, tako da to nije ništa neobično i ne umanjuje mnogo Nandovo majstorstvo. Da je FH dubok i snažan kao nekad, naravno da bi Verdasco dobio manje prostora za winnere, a Nadalov pad bi se prolongirao. Što se tiče posljednjeg seta, čak i da je Rafa manje griješio s udarcima, ne bi se mnogo toga promijenilo, jer za onakve otrovne strelice ne postoji protuotrov.

Bio je u primeu 2009. i osvojio jedinu titulu u Melburnu, pa se svejedno namučio s Verdascom u polufinalu AO-a, tako da je tvoja potcjenjivačka teza besmislena. Treba biti fer i priznati da je Verdasco jednostavno bio bolji igrač i zasluženo pobijedio, čemu u prilog govori i sama statistika.bodi123 je napisao/la:Da je Nadal bio Nadal otpuhao bi tog jadnika u 3 seta, ovako je dopustio sebi brukanje.
Taj mec iz '09 je jedan od najboljih meceva ikada, ali tada je Nando bio 10 puta bolji igrac nego sto je trenutno(a trenutno su mu 32 godine a tada je imao 25 i bio je u svom prajmu i igrao je najbolji tenis karijere(bio je 9. reket svijeta tada), dok je ovaj sada Nando iz ove i prosle sezone blago receno olos), s toga ne mozes nikako reci da je Nando slavio zato sto je on dobro odigrao, da je Rafa bio na nivou od prije 2 mjeseca(kraj 2015 kada je koliko toliko digao formu) bez problema bi ga dobio. Ja sam vidio jedno ogromno pogorsanje u odnosu na kraj 2015e i to me jako zabrinjava, kada je nagovjestio bolju 2016u on odigra ocajan uvodni major.Claus je napisao/la:Nadal kratke loptice šalje već drugu sezonu, tako da to nije ništa neobično i ne umanjuje mnogo Nandovo majstorstvo. Da je FH dubok i snažan kao nekad, naravno da bi Verdasco dobio manje prostora za winnere, a Nadalov pad bi se prolongirao. Što se tiče posljednjeg seta, čak i da je Rafa manje griješio s udarcima, ne bi se mnogo toga promijenilo, jer za onakve otrovne strelice ne postoji protuotrov.![]()
Bio je u primeu 2009. i osvojio jedinu titulu u Melburnu, pa se svejedno namučio s Verdascom u polufinalu AO-a, tako da je tvoja potcjenjivačka teza besmislena. Treba biti fer i priznati da je Verdasco jednostavno bio bolji igrač i zasluženo pobijedio, čemu u prilog govori i sama statistika.bodi123 je napisao/la:Da je Nadal bio Nadal otpuhao bi tog jadnika u 3 seta, ovako je dopustio sebi brukanje.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
A Nadal nijebodi123 je napisao/la:Taj mec iz '09 je jedan od najboljih meceva ikada, ali tada je Nando bio 10 puta bolji igrac nego sto je trenutno

Mogu i ponovit ću još jednom. Dobio je meč jer je bio bolji od sadašnjeg Nadala, a za to postoje dokazi. Ti u suštini ne želiš da priznaš čovjeku čistu pobjedu samo zato jer Rafa nije na nekadašnjem nivou.bodi123 je napisao/la:toga ne mozes nikako reci da je Nando slavio zato sto je on dobro odigrao

Kakvo crno "ogromno pogoršanje", pa čovjek nije uradio ništa vrijedno divljenja krajem 2015. Dobro se sjećam, tebi je nagovještaj njegovog povratka u sami vrh bila pobjeda protiv Wawrinke, kada je Stan odigrao preko neke stvari, a Rafa to maksimalno iskoristio. Tada si izvalio da je Nadal najbolji igrač na touru poslije Đokovića, bez obzira na tadašnji ranking.bodi123 je napisao/la:Ja sam vidio jedno ogromno pogorsanje u odnosu na kraj 2015e i to me jako zabrinjava, kada je nagovjestio bolju 2016u on odigra ocajan uvodni major.

Da te ne citiram mrsko mi,
1.
Covjek je odigrao mec karijere tada i opet nije pobjedio Nadala, Nadal je bio u primeu ali je Nando tada mogao pobjediti svakog igraca na touru dok danas tesko da bi mogao pobjediti bilo kojeg igraca iz top 20 a da ne pricam o najboljim.
Govorim ti da Nando trenutno igra preocajno i onda kao takav dodje i pobjedi jos goreg Nadala.
2.
Jest bio bolji od danasnjeg Nadala, sto sam i rekao vec, nije tesko bilo biti bolji od danasnjeg Nadala vjeruj, ali da je Nadal bio na razini sa WTFa dobio bi glat.
3.
Govorio sam o poboljsanju jer ga je i bilo zaista, to mi govori i pobjeda nad Murrayem te jos nekoliko dobrih skalpova, naravno pricam o poboljsanju u odnosu na period od pocetka prosle godine pa do septembra.
A ovo od jutros sto je pokazao je gora igra cak i od tada(tog perioda od prosle godine kada je bio ocajan), znaci da pricamo o pogorsanju u odnosu na prije 2 mjeseca.
1.
Covjek je odigrao mec karijere tada i opet nije pobjedio Nadala, Nadal je bio u primeu ali je Nando tada mogao pobjediti svakog igraca na touru dok danas tesko da bi mogao pobjediti bilo kojeg igraca iz top 20 a da ne pricam o najboljim.
Govorim ti da Nando trenutno igra preocajno i onda kao takav dodje i pobjedi jos goreg Nadala.
2.
Jest bio bolji od danasnjeg Nadala, sto sam i rekao vec, nije tesko bilo biti bolji od danasnjeg Nadala vjeruj, ali da je Nadal bio na razini sa WTFa dobio bi glat.
3.
Govorio sam o poboljsanju jer ga je i bilo zaista, to mi govori i pobjeda nad Murrayem te jos nekoliko dobrih skalpova, naravno pricam o poboljsanju u odnosu na period od pocetka prosle godine pa do septembra.
A ovo od jutros sto je pokazao je gora igra cak i od tada(tog perioda od prosle godine kada je bio ocajan), znaci da pricamo o pogorsanju u odnosu na prije 2 mjeseca.
Pa upravo to, što je, u godinama i ne baš tako sjajnoj formi, pružio za svoje standarde odličan tenis i dobio Nadala, zaslužuje svaku pohvalu, jer je smogao snage da se osveti za poraz od prije 7 godina.
Ispred sebe je svejedno imao teškog protivnika, igrača koji je i dalje krema svjetskog tenisa, igrača koji mu ne leži, ali ga je dobio dobrom igrom u ključnim momentima. Nema potrebe da mu se bilo šta osporava.
Što se tiče Rafe, stvorio si krivu sliku krajem godine zbog par pobjeda protiv igrača koji tradicionalno ne igraju zadnji dio sezone. Bilo je određenog poboljšanja, slažem se, ali ne i drastičnog ili ogromnog (kako si sam napisao), stoga nije moglo biti ni ogromnog pogoršanja na Australian Openu.

Što se tiče Rafe, stvorio si krivu sliku krajem godine zbog par pobjeda protiv igrača koji tradicionalno ne igraju zadnji dio sezone. Bilo je određenog poboljšanja, slažem se, ali ne i drastičnog ili ogromnog (kako si sam napisao), stoga nije moglo biti ni ogromnog pogoršanja na Australian Openu.
Svaka cast Nandu na mecu, ali opet kazem danasnjeg Nadala bi dobilo 90% igraca iz top 30.
Nando je samo koristio slabe i plitke udarce Rafe i redao winer za winerom, sto nije tesko.
Upraticemo i ja i ti sljedeci mec Nanda, jest da ga igra protiv Sele ali ocekujem patnju i protiv njega i neku tijesnu pobjedu, a onda leti vani protiv Chardya.
A valjda me je 10-11 godina navijanja za njega naviklo na konstantne igre i dominaciju, pa svaki iole ozbiljniji pad nazivam i sam kao ogroman, sto za igraca njegovog kalibra i jeste nazalost.
Ti vjerovatno pod ogroman pad mislis jos samo na zavrsetak karijere, jer ova danasnja igra je nesto najgore od Rafe sto sam gledao u svim mecevima otkako ga pratim.
Nando je samo koristio slabe i plitke udarce Rafe i redao winer za winerom, sto nije tesko.
Upraticemo i ja i ti sljedeci mec Nanda, jest da ga igra protiv Sele ali ocekujem patnju i protiv njega i neku tijesnu pobjedu, a onda leti vani protiv Chardya.
A valjda me je 10-11 godina navijanja za njega naviklo na konstantne igre i dominaciju, pa svaki iole ozbiljniji pad nazivam i sam kao ogroman, sto za igraca njegovog kalibra i jeste nazalost.

Ti vjerovatno pod ogroman pad mislis jos samo na zavrsetak karijere, jer ova danasnja igra je nesto najgore od Rafe sto sam gledao u svim mecevima otkako ga pratim.

Sljedeći meč Verdasca nije relevantan kada diskutujemo o današnjem. Ako si upratio, replicirao sam gore @retru i složio se s njim da nije iznenađenje ako ispadne već u sljedećem kolu (umor, iscrpljenost, nema kontinuiteta), iako poraz realno ne bi trebalo da se desi ako uzmemo u obzir prikazanu igru i narednog protivnika.
S navijačkom aspekta te donekle razumijem, teško je prihvatiti da se Rafa kakvog poznajemo nikad neće vratiti, no padovi su neminovnost, a Nadalov je na tvoju žalost strmoglav, jer nema oružja da ga se zaustavi ili barem značajno uspori. Biće tu još trzaja i pokušaja osvajanja najvećih turnira (ko zna, možda mu i uspije), ali dominacije teško. Vrlo teško...
Btw, ako već hoćeš, ogroman pad bi bio da trajno ispadne iz top 10, nastavi se brukati na većini velikih turnira i postane meta za razne poluigrače, ali ne vjerujem da će jedan takav šampion dozvoliti da se nešto slično dogodi.
S navijačkom aspekta te donekle razumijem, teško je prihvatiti da se Rafa kakvog poznajemo nikad neće vratiti, no padovi su neminovnost, a Nadalov je na tvoju žalost strmoglav, jer nema oružja da ga se zaustavi ili barem značajno uspori. Biće tu još trzaja i pokušaja osvajanja najvećih turnira (ko zna, možda mu i uspije), ali dominacije teško. Vrlo teško...
Btw, ako već hoćeš, ogroman pad bi bio da trajno ispadne iz top 10, nastavi se brukati na većini velikih turnira i postane meta za razne poluigrače, ali ne vjerujem da će jedan takav šampion dozvoliti da se nešto slično dogodi.

I meni bi bilo drago da dodje do Monfilsa jer bi to bila samo takva poslastica, ali obzirom na njegovu konstantnost vrlo tesko.
Ja sam se vec pomirio da nece vise biti nikakve dominacije, pa ni na sljaci nazalost, ali opet sa druge strane jos u sebi drzim nadu da moze uzeti jos koji slam, tu prvenstveno mislim da moze uzeti tu LaDecimu na RG i da upotpuni dominaciju na tom majoru za sva vremena.
Eh vidis za tebe je to definicija ogromnog pada, dok ja uopste ne mislim da ce se takvo sto desiti, drzace se on jos par sezona u top10 sigurno, jer i dalje ce dolaziti do zavrsnica mastersa i ponekih GSova ali nece moci vise uzimat ni priblizno kao sto je uzimo te ce to biti dovoljno za top 10 sigurno jos koju godinu.
Za mene je ogroman pad upravo ovo sto sam jutros gledao, i jbg jednostavno ne mogu drukcije ni razmisljati, nisam naviko od covjeka kojeg toliko pratim da odigra jedan ovakav mec kao sto je jutros odigrao, sramotno izdanje.
Ja sam se vec pomirio da nece vise biti nikakve dominacije, pa ni na sljaci nazalost, ali opet sa druge strane jos u sebi drzim nadu da moze uzeti jos koji slam, tu prvenstveno mislim da moze uzeti tu LaDecimu na RG i da upotpuni dominaciju na tom majoru za sva vremena.
Eh vidis za tebe je to definicija ogromnog pada, dok ja uopste ne mislim da ce se takvo sto desiti, drzace se on jos par sezona u top10 sigurno, jer i dalje ce dolaziti do zavrsnica mastersa i ponekih GSova ali nece moci vise uzimat ni priblizno kao sto je uzimo te ce to biti dovoljno za top 10 sigurno jos koju godinu.
Za mene je ogroman pad upravo ovo sto sam jutros gledao, i jbg jednostavno ne mogu drukcije ni razmisljati, nisam naviko od covjeka kojeg toliko pratim da odigra jedan ovakav mec kao sto je jutros odigrao, sramotno izdanje.

- AnkleBreaker
- Kontakt:
Sigurno da ima repertoar udaraca za 10 najboljih, volej jedan od najboljih na touru, forehand isto, backhand je isto opasan jer ga hvata veoma rano. Servis malo steka ali to je prije svega zbog psihe jer kad pukne ne ubacuje ga u visokom procentu. Trenutno mu glava ne dozvoljava nesto vise od trenuto 23 mjesta na atp ljestvici, a career high mu je 13 mjesto znaci veoma blizu 10 najboljih.DANTES je napisao/la:nema servisa a ni ostali mu udarci nisu nešto. ovo mu jeste maksimumAnkleBreaker je napisao/la:Fabio da je imalo stabilniji u glavi siguran sam da bi bio top10 bez problema.
Mozda ovo govorim malo navijacki jer mi je uz Delpa najdrazi igrac na touru ali kad vidim kakve su sve prevare od igraca ispred njega siguran sam da zasluzuje bolji ranking od trenutnog.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
izvini sta ti znaci ovo nece biti stari kao Federer ??? mislim ne znam kakav ti tenis pratis Federer ima 34 godine i u svjetskom vrhu je ,drugi igrac svijeta ...i cak pobjedjuje Djokovica koji je u zivotnoj formi ,pa mi objasni sta znaci nece biti onaj stari,mislis nece uzimati 3,4 GS godisnje ili ?? ako to mislis onda ok ..Claus je napisao/la:Kakva osveta Fernanda Verdasca, dao je besplatan čas tenisa Nadalu u zadnjem setu.Sve ključne stavke za dobivanje meča je ispunio i bila bi sramota da nije dobio ovaj meč, iako je ponovo zbog lude glave opasno plesao po žici. Statistika kaže da je na sporom betonu zabilježio 90 winnera, uz 20 asova, što je svakako nevjerovatan podatak. Loša stvar su svakako neiznuđene greške, ali on je takav teniser i nema šanse da se mijenja pred kraj karijere. Nadam se da neće ispasti već u sljedećoj rundi (ima solidan žrijeb), jer ima ponuditi još dosta toga u Melburnu. Bilo bi neprocjenjivo gledati njega i Monfilsa u elementu, pljuštali bi senzacionalni winneri s obje strane.
![]()
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mislim da to i misli. Federer više GS ne može uzeti, ne može on Novaka u 5 setova uzeti. Kao ni Nadal.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
ucini mi se da je u isti kos stavio Rogera i Rafu...Unofficialpage je napisao/la:Mislim da to i misli. Federer više GS ne može uzeti, ne može on Novaka u 5 setova uzeti. Kao ni Nadal.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
On je k'o i mi Federer fandelinjo je napisao/la:ucini mi se da je u isti kos stavio Rogera i Rafu...Unofficialpage je napisao/la:Mislim da to i misli. Federer više GS ne može uzeti, ne može on Novaka u 5 setova uzeti. Kao ni Nadal.

Hoćemo li i večeras ludnicu na bh temi napravit?

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl i 5 gostiju.