AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Beduin
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Beduin » 19 jan 2016, 00:17

Ako cemo dovoditi provjerene igrace kao do sada, od povratka Nocerina preko Honde, Cercia, Bertolacija, Polija, pa sad jos i Soriana i kompaniju, onda sam radije za mladica iz Holandije koji postize spektakularne golove sa preko 20-30 metara, a ujedno i asistira igracima, a mlad je. Mislim da Hakim spada medju najvece nade od kojih se ocekuje boom u narednih sezonu-dvije (ili sam ga pomijesao?).
Naravno da nema garancije za neki uspjeh, ali godinama radimo iste stvari i nema rezultata, red je da se krene starim putem na kojim smo dovodili i pravili velike igrace, a Holandija je ogromno tlo za takvo nesto. Pa negdje cemo ubosti, negdje ispusiti, a mislim da je doslo vrijeme da ubodemo nesto napokon. :D

Ne sjecam se da je Urby i u Holandiji imao neku statitiku osim sto je igrao krilo dok nije dosao kod nas pa ga unistili na beku. :(
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meskalin
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la meskalin » 19 jan 2016, 00:38

Beduin je napisao/la:Ako cemo dovoditi provjerene igrace kao do sada, od povratka Nocerina preko Honde, Cercia, Bertolacija, Polija, pa sad jos i Soriana i kompaniju, onda sam radije za mladica iz Holandije koji postize spektakularne golove sa preko 20-30 metara, a ujedno i asistira igracima, a mlad je. Mislim da Hakim spada medju najvece nade od kojih se ocekuje boom u narednih sezonu-dvije (ili sam ga pomijesao?).
Naravno da nema garancije za neki uspjeh, ali godinama radimo iste stvari i nema rezultata, red je da se krene starim putem na kojim smo dovodili i pravili velike igrace, a Holandija je ogromno tlo za takvo nesto. Pa negdje cemo ubosti, negdje ispusiti, a mislim da je doslo vrijeme da ubodemo nesto napokon. :D

Ne sjecam se da je Urby i u Holandiji imao neku statitiku osim sto je igrao krilo dok nije dosao kod nas pa ga unistili na beku. :(

Urbi je bio klasicni lijevi bek, samo sto ga je "genijalna" konjska glava koristio na mjestu desnog krila, znaci nemoguce je trazio od njega...ovaj momak mi djeluje vrlodobar, ima opasnu lijevicu, ali kao sto sam rekao otice krilo doce drugo, a mi Boga molimo da Menez bude vise nego dobar na poziciji 10

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 jan 2016, 00:40

Samo u Milanu ima to da igrac koji uopste nije u ekipi koci mercato.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jan 2016, 00:47

meskalin je napisao/la:
Beduin je napisao/la:Ako cemo dovoditi provjerene igrace kao do sada, od povratka Nocerina preko Honde, Cercia, Bertolacija, Polija, pa sad jos i Soriana i kompaniju, onda sam radije za mladica iz Holandije koji postize spektakularne golove sa preko 20-30 metara, a ujedno i asistira igracima, a mlad je. Mislim da Hakim spada medju najvece nade od kojih se ocekuje boom u narednih sezonu-dvije (ili sam ga pomijesao?).

Urbi je bio klasicni lijevi bek, samo sto ga je "genijalna" konjska glava koristio na mjestu desnog krila, znaci nemoguce je trazio od njega...ovaj momak mi djeluje vrlodobar, ima opasnu lijevicu, ali kao sto sam rekao otice krilo doce drugo, a mi Boga molimo da Menez bude vise nego dobar na poziciji 10
Klasicni desni bek? Ja ako se sjecam, a jbga i proslo je dosta vremena od tada, i u Ajaxu je igrao dosta ofanzivnije pa je prvenstveno kao lijevi krilni igrac i dosao u Milan, cak se i okusao na lijevom krilu kod nas (par puta, i nije bio los) ali ga se forsiralo na lijevom beku ponajvise, na kraju prno u sisu.

Halali ako sam pogrijesio, stari se moj Meskalin. :D

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 jan 2016, 00:57

Ja se ne sjecam sta je igrao, al' se sjecam da je bio, ako ne najbolji onda jedan od boljih igraca te lige i kao takvog smo ga doveli. :mrgreen:
Mislim, cinjenica je da je koristen na pogresnim mjestima, al' je kao igrac ispao cist prosjek, bez obzira na reputaciju kakvu je imao u Holandiji.

Pa kad kazem provjeren, recimo da mislim na Vaskeza koji stvarno vec jeste provjeren i uz to domaci igrac, znaci ne mora prolaziti ni kroz kakve periode adaptacije. A ova liga je izrazito teska za igrati, to je cinjenica i nemali je broj onih koji se ovdje nisu znali snaci tako da sam uvijek za provjerene igrace nego li neke mladice. Mislim, moze se i mora nekad i rizikovati, al' sad zasad je dovoljan samo Gazi.
Witsel ce koliko sam shvatio preci na ljeto, nekako iz celinih recenica sam shvatio da oni vec prakticki imaju dogovor sa njim, ali dolazak u januaru je nemoguca misija.

Sto se najgore, ne koce ni Sarafi ni Roma transfer, obe strane su zainteresovane nego nasi, iz ko zna kojih vise razloga. :facepalm: Navodno je problem u posudbi, hoce da to bude sa obaveznim otkupom. Samo seru i bespotrebno odugovlace.
Al' eto sreca sto smo se makar Cercija kutarisali, koliko su mu se oni agenti zainatili da ga nece pustiti, tacno sam mislio da ce ostati ovdje.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jan 2016, 01:08

Jbg Rope, pa zar nije pametnije onda dovesti ovoh Hakima koji igra na AMF poziciji pa makar za klupe bio u pocetku, a prikljuciti nekog provjerenijeg igraca na koga ces se sad osloniti, nego Ghazija gdje vec imas sijaset igraca na toj poziciji, a cak mi se i bolji cini Hakim od Ghazija.
Sa druge strane sve je teze naci dobrog AMF pa i iz tog ugla bih riskirao. :)

A po pitanju Urbyja, mozda jeste bio medju boljima u ligi (mada vise standardan i talentovan igrac), ali daleko od najboljih, cak mu ni statistika nije Bog zna nesto. Pa vec sad Hakim ima daleko vise golova i asistencija od Urbyja u duplo manje utakmica, ako nije i vise od duplo. :p

Ma hajde, svakako su ovo sve nase puste zelje, a znamo da nece dovesti ni jednog od ovih talenata, ima Soriano, dok je Genove i Atalante ne trebamo glavu lupati o transferima, hhh.

075 ❤

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 19 jan 2016, 02:26

Beduin je napisao/la:Jbg Rope, pa zar nije pametnije onda dovesti ovoh Hakima koji igra na AMF poziciji pa makar za klupe bio u pocetku, a prikljuciti nekog provjerenijeg igraca na koga ces se sad osloniti, nego Ghazija gdje vec imas sijaset igraca na toj poziciji, a cak mi se i bolji cini Hakim od Ghazija.
Sa druge strane sve je teze naci dobrog AMF pa i iz tog ugla bih riskirao. :)
.
Ovo je odlično napisano!!! ps: Urbi lijevi bek, kod nas jedno vrijeme igrao desno krilo:shock::?

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 jan 2016, 03:54

Pa da vec nije kaparisan Vaskez, imalo bi smisla dovesti bas njega.
Sto se mene tice mogu se obojica dovesti pa neka se razvijaju, al's obzirom da trenutno ne igramo formaciju sa AMF i da nam je ogranicen budzet za januar, onda je recimo pametnije ici na Ghazija i centralnog veznjaka.

Al' nasi su skauti (zamislite, i mi imamo skaute :D ) navodno vec pratili malog na utakmicama tako da nije iskljuceno da dodje na ljeto. Sto bi bilo najpametnije.

edit: evo nam dres, sta velite? :P
onako, moglo je i bolje al' ajde, yebo dres...to je najmanja briga.

slika

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 jan 2016, 04:35

Za ovih 15M koje su dobili za Adriana, mogu komotno dovesti Ghazija,Banegu i Vangionija vec sad.Ali ne znaju to oni odraditi.Jer Banega je od ljeta slobodan i mogli bi sigurno kupiti za neka 3M, Vangioni za manje od toga i eto samo bi Ghazi bio placen u punom iznosu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 19 jan 2016, 10:28

Sad čitam da ćemo u ovom prelaznom roku vjerovatno dovesti samo krilo. Niko da spomene kreativnog veznog, a i šta će nam kad nam je ekipa puna takvih igrača :)
Što se tiče dresa, samo neka vrate normalan grb pa kakav god dres izgledao.
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 jan 2016, 11:42

Večeras sastanak između Bee-a i Berlusconija, vjerujem da dogovaraju novi datum za zatvaranje dogovora.Procjenjujem da će to biti početkom Marta,kada će se opet sastati i odgoditi do Maja, a nije isključen ni novi sastanak u Maju pa da se postigne dogovor o novom sastanku u Julu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 jan 2016, 11:44

Pa ceka se Soriano, naravno. :mrgreen:

Sad se sjetih da sam nedavno procitao da mu ona klauzula koja iznosi 15 miliona istice negdje krajem mjeseca tako da je moguce da cekaju da istekne, da ga plate jeftinije. Kukala mi majka ako je tako, parazit ionako pomno ceka poziv milana. :facepalm:

Al' najgore sto ti u ovoj formaciji ni ne znas kakav tip veznjaka trebas uzeti. Defanzivaca nam ne treba, a za ofanzivce su one dvije pozicije na sredini previse defanzivne, ne mozes ocekivati da naprijed ide kreirati akcije, a pozadi ostaje rupetina koje spori Montolivo sam mora pokrivati.
Ja se eto nekako nadam da ce to biti Rabiot jer ne vidim bolje rijesenje, al' sumnjam. :roll:

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 jan 2016, 11:51

Soriano je neminovnost, čovjek sve ponude odbija jer očito čeka Milan. Znači zasad otišli Suso, Adriano i Cerci a vratio se Boateng, vraćaju se Balotelli i Menez. Čovjek bi rek'o da je urađen upgrade, a ustvari vratili se igrači koji već mjesecima ne igraju ili nisu igrali ozbiljan fudbal, iz raznih razloga.Za Balotellija sam čvrsto ubjeđen da neće moći ozbiljnije pomoći ekipi do kraja sezone, jer je lik propao skroz.Boateng je dobar kao back up, a Menez i ako uhvati formu to neće biti prije kraja februara pa i marta.

Update:

-Glavni ljudi Fininvesta od jutros rade punom parom pred večerašnji sastanak Berlusconija i Bee-a.

-El Gazhi je navodno već dogovorio sa Milanom, ugovor na 4 godine, ostaje da se riješi situacija sa Ajaxom odnosno Faraonom. Milan nudi oko 7M+ bonusi, Ajax traži oko 10M.

-Montolivo je najbolji igrač u ligi kad su u pitanju osvojene lopte ukupno je to uradio 95 puta. :kafa:

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 19 jan 2016, 16:40

Alessio Cerci je stigao u Genou. ‪#‎DiMarzio‬
slika

Koji je sljedeci izgovor da se ne dovedu pojacanja? :think: :think: :think:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 19 jan 2016, 16:57

AMIN!
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 jan 2016, 16:59

El Ghazi je dobar zalog za budućnost, pozdravljam ovaj potez.

Al' džaba to sve dok ne dovedu bar jednog kvalitetnog kreativca i beka.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 19 jan 2016, 17:13

Naleti na fb da bi nam ovo mogla biti domaca garnitura od sljece sezone, pa da li je neko vise upoznat s ovim??

slika

Imam osjecaj da ce se i to sa El Ghazijem razvuci do kraja prelaznog roka kao da dovode Ronalda :S

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 jan 2016, 17:16

Kad smo kod El Ghazija vidim da je porijeklom Marokanac a svi se dobro sjećate Taara Show-a u Milanu :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 19 jan 2016, 17:19

FaraonTM je napisao/la:Kad smo kod El Ghazija vidim da je porijeklom Marokanac a svi se dobro sjećate Taara Show-a u Milanu :D
Marokanc prijeklom je i onaj ofanzivni veznjak iz Twenttea, po meni bespotrebno gomilanje krila, pogotovo ako se zna da prelazi na formaciju 4-3-1-2 znači u formaciji NEMA krilnih napadaca...

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 19 jan 2016, 17:23

Momak je izuzetno talentovan, al' uvijek postoji rizik kod ovakvih transfera, jer radi se o dosta mladom igraču, a takvi često imaju problema da se prilagode na Serie A, pogotovo kad dolaze iz taktički i fizički slabijih liga. Ali svakako više volim da dovode mlade i talentovane igrače nego istrošene talašike iz Genoe recimo. Znači 8-9M koliko će eventualno biti plaćen su nikakvi novci, s' obzirom da postoji velika mogućnost da će taj igrač za par sezona da vrijedi i 5 puta toliko. Ali opet šanse su uvijek 50-50 da će uspjeti ili flopirati.

I ne znam šta je Siniši odjednom, jer taman je ova formacija počela funkcionisati. I nema šanse da je toliko glup pa da se vrati na formaciju u kojoj će Bonaventura recimo biti žrtvovan i maltretiran na poziciji koja mu ne odgovara.I kad na to dodaš da u ekipi nema niti jednog pravog trequartistu, onda zaista ne vidim smisao u toj promjeni formaciji. Osim ako ne želi probati Meneza na toj poziciji, što je veliki rizik jer čovjek već 8 mjeseci nije odigrao niti jedan meč. Ali nadam se da do toga neće doći.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.