PiazzaGrande je napisao/la:Jesi,podobro si odlutao i zalutao,bolje da nisi ništa napisao nego ove bljuvotine...Zrinjski je stariji i od fašizma i od komunizma...Kada je osnivan nije se ni znalo za te dvije ideologije...Igrao jeste u toj ndh ligi ali spočitavati mu da se ponosi tim periodom je krajnji bezobrazluk i tvoj a i mnogih forumaša na ovom portalu...Nakon dolaska komunista na vlast zabranjen je njegov rad, čelništvo likvidirano i sve što je imalo veze s njim je unisteno, čak je bilo zabranjeno i spominjanje njegovog imena....
To što ga ti i takvi kao ti "ne mirišete", to je vaš problem...Vjerovatno smeta prefiks Hrvatski u imenu ali šta ću vam ja, patite, pljujte, čupajte kose...bitno je da ne smeta i nije smetalo Sulejmanu Smajiću, Vernesu Selimoviću, Admiru Joldiću, Zoranu Rajoviću, Dušanu Kerkezu, Stevi Nikoliću itd...itd...
I na kraju, imam jednu lošu vijest za tebe i za sve one koji nas "ne mirišu".Žao mi je zbog vašeg zdravlja i patriotskih osjećaja, ali još će te nas dugo gledati u vrhu Premijerlige...
Prefiksi mi ne smetaju ni najmanje, samo ih smatram retrogradnim i nebitnim za fudbal i sport koji bi trebali da povezuju ljude a ne da ih dijele u torove. Činjenica da u timu igraju različite nacije/konfesije/rase je toliko normalna da valjda ne očekuješ da vam se zbog toga treba skidati kapa? To je strani pojam jedino u Lištici i nigdje više u civilizovanom svijetu. A dovoljno je prošetati zapadnim dijelom Mostara i pogledati fasade i simbole na istima da bi shvatio koliko se neko ponosi ili ne ponosi tim periodom, to je činjenica druže za koju bi ja volio da nije istinita ali, nažalost, jeste. I još nešto, ja Hrvate toliko volim da sam sa jednom sretno oženjen skoro pa petnaest godina

Normalnom čovjeku ne može smetati nacionalnost, ali može fašizam na svakoj strani, pa i onaj u svojoj avliji.
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.