BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
A jos jedan igrač sa BH prostora Omar Jasika igra sada protiv Marchenka i vodi 2:1 u setovima
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Uf, kakva noć, malo se i odspavalo, ali vrijedilo je svake sekunde. Napokon jedan veliki rezultat za naš tenis, jbt imamo dva igrača u drugom kolu slama, nevjerovatno. Od Mirze se i moglo očekivati da će ovo biti njegova godina, ova četiri meča na AO su to i potvrdila, a Damir nastavlja da nas iznenađuje u momentima kad smo ga svi otpisali, veliki je to borac.
Mirza zaista uživa na terenu i sad ide na top igrača, jbg, osuđeni smo na ovog Berdycha. Poprilično sam siguran da će mu Bašić pružiti veći otpor nego Džumhur. O senzaciji ne smijemo razmišljati, ali Mirza će izaći na teren i neće ga impresionirati to što je veliki igrač sa druge strane mreže, on će igrati svoju igru. To mi se najviše sviđa kod Mirze, što je hladan i opušten. Na ATP listi je napredovao za 20-ak mjesta, popravio je renking karijere, uzeo je dosta para i nema šta da izgubi, ovo mora biti njegova sezona.
Sretno momci i hvala vam za ovu noć.
Mirza zaista uživa na terenu i sad ide na top igrača, jbg, osuđeni smo na ovog Berdycha. Poprilično sam siguran da će mu Bašić pružiti veći otpor nego Džumhur. O senzaciji ne smijemo razmišljati, ali Mirza će izaći na teren i neće ga impresionirati to što je veliki igrač sa druge strane mreže, on će igrati svoju igru. To mi se najviše sviđa kod Mirze, što je hladan i opušten. Na ATP listi je napredovao za 20-ak mjesta, popravio je renking karijere, uzeo je dosta para i nema šta da izgubi, ovo mora biti njegova sezona.
Sretno momci i hvala vam za ovu noć.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jutro narode, malo se spavalo, al nema veze ne zalim ni seknude. Ovo je nagrada svima nama koji su uz njih, kako u Bergamu, Hertogenboschu tako i u Australiji. Hvala svim forumasima koji su sinoc bili na temi, ja sam pisao od smijeha kada sam citao komentarebo Edmundu..
Nije mi jasno, zasto Mirza ne daje intervijue za nase medije, dal je u pitanju skromnost, stid ili sta vec drugo.. licno mi je novinar jednog od najacih portala u drzavi rekao da mu Mirza ne odg.na poruke i pozive
Nije mi jasno, zasto Mirza ne daje intervijue za nase medije, dal je u pitanju skromnost, stid ili sta vec drugo.. licno mi je novinar jednog od najacih portala u drzavi rekao da mu Mirza ne odg.na poruke i pozive

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- crozzer
- Kontakt:
Dobro jutro momci, nakon neprospavane noci, da saberemo utiske.Da budem iskren nakon prvog seta Damirovog nisam ništa ni očekivao, ali Damir u svom stilu, veliki borac, bravo momčino.Za Mirzu je svaka riječ suvišna, igrao je baš na nivou, svaki poen je imao snagu, ritern perfektan, ma sve, sve, sve...Uzivaj protiv Berdiha 
Bar jedan u treće kolo

Bar jedan u treće kolo

Eno i Jasika prodze 1 kolo
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Zadnjih nekoliko postova sam obrisao, ne nasjedajte na provokacije. Samo ignorišite, nemojte đaba zbog trola ban dobit. Koje trebao vidjeti je vidio. 
Bravo momci. Mirza me stvarno iznenadio, koja igra, smirenost. Šteta što ovaj momak nije imao sve moguće uslove. Moći će se i protiv Berdycha igrati, moći će mu pružiti dostojan otpor.
Svaka čast i Damiru. Ali opt je taktika bila ne znam zašto uvijek forsira fh protivnika. Protiv Goffina mu ne daj puno šansi, prvenstveno zbog servisa.

Bravo momci. Mirza me stvarno iznenadio, koja igra, smirenost. Šteta što ovaj momak nije imao sve moguće uslove. Moći će se i protiv Berdycha igrati, moći će mu pružiti dostojan otpor.
Svaka čast i Damiru. Ali opt je taktika bila ne znam zašto uvijek forsira fh protivnika. Protiv Goffina mu ne daj puno šansi, prvenstveno zbog servisa.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
62. mjesto na ATP listi na dan 06.6.2016. skoro pa sigurno osigurava nastup na olimpijskim igrama. Cak i 75. mjesto moze to osigurati no tada se pogotovo oslanjas na ostale igrace sto ne smijes dozvoliti sebi. Znaci validno je da se nadam da nas Damir na ljeto predstavlja u Rio 
https://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_at ... lification

https://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_at ... lification
-
- Kontakt:
Baba legenda

samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!
Koliko su uspjeh nasi napravili vidi se ako konstatujemo da od 4 hrvatska tenisera samo jedan prosao dalje a nasi 2 od 2!

Jel ovo mi imamo vise prestavnika u drugom kolu nego Hrvati
Daleko je on od toga, mislim da brani oko 300 bodova, tako da će mu trebati baš dobri rezultati.AnelZ je napisao/la:62. mjesto na ATP listi na dan 06.6.2016. skoro pa sigurno osigurava nastup na olimpijskim igrama. Cak i 75. mjesto moze to osigurati no tada se pogotovo oslanjas na ostale igrace sto ne smijes dozvoliti sebi. Znaci validno je da se nadam da nas Damir na ljeto predstavlja u Rio
Što se tiče cutoffa za OI, sigurno da će on biti dosta visok, možda čak i blizu te 75. pozicije koju si napisao. Evo već sad imaju igrači koji nisu u konkurenciji za OI jer ne ispunjavaju Davis Cup kriterije, Anderson, Bedene, Karlović, Johnson, što je dobro, Španija ima 8 igrača u TOP 60, Francuska 8 i oni će nas dobro pogurati, tu smo već dobili 12 igrača koji ne mogu biti u konkurenciji, tako da cutoff ne bi trebao biti ispod 70 mjesta.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Dosta sreće za naše sinoć. Damir ne može kontrolisat meč protiv protivnika sa onakvim oružjem na tvrdoj podlozi, može se nadati samo da protivnik padne-što se i desilo. Drugi set je odlučio pobjednika, zadnja dva Edmund faktički nije ni igrao. Džumhurovi asovi iz drugog servisa o tome najbolje govore. Naravno, dosta puta je osporavana Damirova psiha i fizika, a upravo je tim segmentima ostvario pobjedu sinoć. Stiče se utisak da se nakon 3 i po sta nije ni oznojio, dok je Edmund umirao. Protiv Goffina će imati ono što mu u mečevima treba-ritam. Očekuje se njegova dosta bolja partija, ali do pobjede ovoga puta sasvim sigurno neće moći.
Mirzi je jednostavno bilo suđeno da napravi ovo što je napravio. U izjednačenom meču je dobio sve mini bitke. Stoga i njegovu psihičku pripremu za meč, kao i želju i volju treba maksimalno pohvaliti. Prva na 5-5 u prvom setu, nakon koje je pustio ruku i reternom ugasio Haasea u TBu i 3. gemu drugog seta. Četiri fantastična reterna za prvi break u meču, dva iz BHa, dva iz FHa. Druga mini bitna epski gem na 5-4. I dosta sreće, mora se reći. Dva puta na deuce drugi servis o mrežu pada na liniju, dva puta na BP od mreže upada u teren. Bilo je još mnogo takvih situacija, koje je i Haase istakao. Mirza je nekako izdržao, a naposlijetku dobio i treću mini bitku u trećem setu kada je uspio napraviti novi break nakon izgubljenog servisa. Činilo se da pati fizički, ali je stisnuo zube, napravio break i završio meč rutinski. Napredak itekako vidljiv na reternu, dok ostali segmenti igre pate kao što su patili i prije. Varate se ako mislite da će on nešto drastično bolje proći protiv Tomasa u odnosu na Damira. Tomasu može nauditi samo servisom, u osnovnim udarcima nema ni snage ni oštrine. Defanzivom neće moći do poena, nedovoljno je dobra. Ostaje samo da se vidi koliko zaista njegov servis može da bude dobar protiv najboljih na svijetu.
Dvojica u drugoj rundi, odnosno `round of 64`...rezultati vrijedni najboljih 70 na svijetu, bravo još jednom!
Mirzi je jednostavno bilo suđeno da napravi ovo što je napravio. U izjednačenom meču je dobio sve mini bitke. Stoga i njegovu psihičku pripremu za meč, kao i želju i volju treba maksimalno pohvaliti. Prva na 5-5 u prvom setu, nakon koje je pustio ruku i reternom ugasio Haasea u TBu i 3. gemu drugog seta. Četiri fantastična reterna za prvi break u meču, dva iz BHa, dva iz FHa. Druga mini bitna epski gem na 5-4. I dosta sreće, mora se reći. Dva puta na deuce drugi servis o mrežu pada na liniju, dva puta na BP od mreže upada u teren. Bilo je još mnogo takvih situacija, koje je i Haase istakao. Mirza je nekako izdržao, a naposlijetku dobio i treću mini bitku u trećem setu kada je uspio napraviti novi break nakon izgubljenog servisa. Činilo se da pati fizički, ali je stisnuo zube, napravio break i završio meč rutinski. Napredak itekako vidljiv na reternu, dok ostali segmenti igre pate kao što su patili i prije. Varate se ako mislite da će on nešto drastično bolje proći protiv Tomasa u odnosu na Damira. Tomasu može nauditi samo servisom, u osnovnim udarcima nema ni snage ni oštrine. Defanzivom neće moći do poena, nedovoljno je dobra. Ostaje samo da se vidi koliko zaista njegov servis može da bude dobar protiv najboljih na svijetu.
Dvojica u drugoj rundi, odnosno `round of 64`...rezultati vrijedni najboljih 70 na svijetu, bravo još jednom!
Znaci jaca smo teniska sila od susjeda

[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Nazalost manje love, oko 38 000 eura. Slab australski dolar pa zato.AnelMid je napisao/la:On je sada 117 na svjetu na live Rankingsamocelik je napisao/la:Sta ovo 2. kolo znaci za Mirzu? Koliko bodova moze li ispod 130. igraca na ATP listi i kolko keša?
Dobio je ok 42000€
I 45 atp bodova + 25 iz kvalifikacije
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Bez obzira sto se zezas, nemojte potezati takce teme.... Treba sada da neko ovdje dodje, pa ide prepucavanje 5 stranicabhsport je napisao/la:Znaci jaca smo teniska sila od susjeda![]()

Sto se tice nasih, stvarno svaka cast.

Pa to je osnovna razlika, njega servis može koliko-toliko držati u igri, za razliku od Damira koji je morao poginuti za svaki poen. Ni ovaj ritern Bašića nije nimalo bezopasan, ima muda da potegne, a nekoliko puta je bio strpljiv što me je najviše iznenadilo.shminka je napisao/la:Varate se ako mislite da će on nešto drastično bolje proći protiv Tomasa u odnosu na Damira. Tomasu može nauditi samo servisom, u osnovnim udarcima nema ni snage ni oštrine.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Valjda i Damir može napravit neki veći skalp. Igra protiv igrača protiv kojeg može igrat, slično igraju. Imajući u vidu da je Edmund i Goffina na kraju prošle godine u DC razbio u prva dva seta ali kasnije više nije imao snage, kao i sinoć.
Uspjeh za Mirzu bi bio jedan set u TB.
Uspjeh za Mirzu bi bio jedan set u TB.

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Vidjet ćemo koliko može više, ja mislim da ne može...Damir je po setu osvajao 2,5 gemova protiv Tomasa...ne vjerujem da će to Mirza prebaciti
Ostaje da vidimo
Jbg, Tomas je drugi svijet za naše trenutno
Ostaje da vidimo

Jbg, Tomas je drugi svijet za naše trenutno
Retern je podsjetio na, vjerujem idalje, Mirzin najbolji meč u karijeri protiv Tursunova u Skenderiji kada ga je 5-6 puta onako povukao u bitnim trenucima
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
@shminka uvijek pesimista
Nećeš aBd ni ovaj put biti u pravu 
I mole se organizatori da zehabevaju i da ne postavljaju opet oba naša u isto vrijeme.

I mole se organizatori da zehabevaju i da ne postavljaju opet oba naša u isto vrijeme.

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.