Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Unofficialpage » 17 jan 2016, 14:56

shminka je napisao/la:Servis botovi ovih dana dosta bolje prolaze na sporim podlogama...brze podloge su im prebrze

Ugl, vratit će se servis i forhend kao velika oružja u vidu Kokkinakisa, Edmunda, Rubleva
Neka se servis i fh vračaju ali ne večeras. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 17 jan 2016, 14:59

Kad je koji dogurao do QFa Wa ili USOa?

Imaš Raonića 2 puta QF na tim turnirima...naravno, govorimo o modernim serverima, odnosno o momcima koji ne igraju servis volej u koje ne spada Karlović. Tsonga recimo zadnje 3 godine najbolji na RGu, Wawrinka udarač najbolji na sporim podlogama. Isner namučio Rafu, dobio Federera na šljaci u meču na tri dobivena. Na ostalim turnirima nikad značajniji otpor. Jack Sock najbolja igra na šljaci isto.

Raonić najbliži pobjedi protiv Novaka bio na šljaci isto, veći otpor na RGu nego na AOu. Dobio Rafu na sporom hardu, a redovno gubi na brzom...primjera milion

Ljubičić najbolji rez na RGu, Soderlingu isto...

A ti igrači za koje misliš da postoje, što znaju samo servirati...u vrhunskom tenisu ne postoje

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 jan 2016, 16:02

shminka je napisao/la:Kad je koji dogurao do QFa Wa ili USOa?

Imaš Raonića 2 puta QF na tim turnirima...naravno, govorimo o modernim serverima, odnosno o momcima koji ne igraju servis volej u koje ne spada Karlović. Tsonga recimo zadnje 3 godine najbolji na RGu, Wawrinka udarač najbolji na sporim podlogama. Isner namučio Rafu, dobio Federera na šljaci u meču na tri dobivena. Na ostalim turnirima nikad značajniji otpor. Jack Sock najbolja igra na šljaci isto.

Raonić najbliži pobjedi protiv Novaka bio na šljaci isto, veći otpor na RGu nego na AOu. Dobio Rafu na sporom hardu, a redovno gubi na brzom...primjera milion

Ljubičić najbolji rez na RGu, Soderlingu isto...

A ti igrači za koje misliš da postoje, što znaju samo servirati...u vrhunskom tenisu ne postoje
Jel ti fakat ovu dvojicu smatras servis botovima/modernim serverima il sam ja nesto pogresno skontao ? :?

Tsonga i Wawrinka su igraci koji imaju dobar servis a ni u kom slucaju nisu servis botovi jer imaju svu komplet opremu udaraca.

Pod servis botove kao definisane igrace smatram Raonica,Isnera, K Andersona, Karlovica,

Ni Sock nije ni blizu servis bota jer covjek posjeduje strasne baseline udarce, malo si pomjesao servis botove i hard-hittere, tj igrace koji igraju snazno sa dobrim servisom, dok ovi drugi imaju servu i iole solidan FH, ostale udarce nit znaju nit koriste.

Znaci od ova 4 servis bota koji se vrte u top 20 samo je Raonic napravio znacajnije rezultate na GS, prije svega jer ima pored servisa i solidan FH, dok BH nema nit ima ista drugo, ima SF Wimbledona te QF AO i RGa, ostali nemaju.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 17 jan 2016, 16:31

Na pocetku je bila prica o promjeni igre na sljaci i generalno sporim podlogama, pa iz tog razloga imas sve te igrace u postu.

Isner i Raonic vole sporije podloge, dao sam ti primjere. Ni Anderson ne voli previse brze podloge. Prebrzo im je, lose reterniraju, loptica odskace nisko, a sa njihovom fizickom konstitucijom je tesko udarati niske loptice.

No dobro, ti ocekuj od Raonica uspjeh na Wu i USOu, a ja cu na prva dva slema.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 jan 2016, 16:37

Pa sam sebi kontriras burke moj :)

Upravo su najbolji uspjesi karijere Raonica i Isnera dosli na WBu i USOu :urnebes:

Raonic ima SF WBa a Isner ima QF USOu i to su im ubjedljivo najbolji rezultati na GSu.

Ne mozes nikako reci da Isner voli sljaku niti da voli igrati na sljaci kad covjek u velikoj mjeri i ne igra sezonu sljake, tj izbjegaje sve vece turnire sem RGa i poneki masters sto igra.

Najdraza podloga ovog dvojca je brzi hard i mislim da tu nema ni 1% dileme svim poznavateljima tenisa, osim tebi eto mozda..
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 17 jan 2016, 17:00

Pa pogledaj sa kim je igrao u QFu RGa i AOa, a s kim u QFu Wimbledona...naravno, u SFu je počišćen ko dijete malo

Već sam ti naveo primjere protiv najboljih igrača na svijetu, kako prolaze na sporim, a kako na brzim podlogama...ali dobro, ne čudi od jednog lika koji ima u potpisu Rafu da ne konta stvari...budi mi pozdravljen

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 jan 2016, 17:24

Ja jedino vidim da ti tvrdis dvije nelogicne stvari da ne kazem neku drugu rijec a to su:

Isner i Raonic prave bolje rezultate na sporim podlogama a ja ti iznesem cinjenice o njihovim najboljim rezultatima kroz karijeru koje su ostvarene na brzim podlogama, dakle NISI u pravu, cinjenice ne lazu, nebitne sa kim je igrao i kako sta, bitno je da ima SF WBa a Isner QF USOa.

Isner voli igraci na sljaci ( :urnebes: ), pa ovo je najveca glupost koju sam cuo od nekog ozbiljnog forumasa.

O kakvom otporu ti pricas, pa pogledaj od koga sve su Isner i Raonic gubili u protekle 3 sezone na sljaci i sve ce ti biti jasno, mislim da bi cak i nas Dzumi Isneru predstavljao ozbiljnu prijetnju na sljaci.

Taj sto je u mom potpisu penetrira kroz citavu karijeru tvog ljubimca i nemoj da bezveze potezes pricu o njemu uopste, zaobidji Nadala u sirokom luku. :wave:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 17 jan 2016, 17:32

Možeš li mi ti onda kao veliki Rafa fan objasniti jednu stvar...Isner i Rafa igrali 5 puta, odigrali 17 setova...Rafa kralj šljake

Isner uzeo 4 seta, 3 na šljaci i jedan na sporom hardu...kako?!?

Normalno da je bitno s kim se meč igrao, Kyrgios nakon klasika sa Gasquetom i razbijanja tvog pulena u QFu Wimbledona bio šetnja...ispuhan i fizički i psihički

http://pokit.org/get/?2c7b131b04f069ac4 ... 2049d6.jpg

Čitaj malo :beba:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 jan 2016, 17:59

Kao prvo, evo ti Isnerove brojke kroz karijeru na svim podlogama.
slika
Znaci, na sljaci ima jedva pozitivan omjer pobjeda i poraza i ubjedljivo najmanji procenta pobjeda 53,47%
zatim ide trava na kojoj ima 62,2% te hard na kojem ima 67,55%.

Pa kao sto vidimo ubjedljivo je najlosiji na sljaci te tu padaju sve tvoje teorije o Isneru i njegovoj sljaci.

Ta 3 seta sto je uzeo Rafi nisu dovoljni uzorak da bi se ista moglo dokazati, treba li da ti nadjem ove poraze Isnera na sljaci pa da vidis od kakvih je sve sarlatana gubio ?

Raonic na sljaci protiv igraca iz top 10 ima omjer 1/10, zar je dovoljno ista vise reci o njemu i njegovoj igri na sljaci, dodao bih uz to i da ima 8 osvojenih titula i 8 finala i naravno ni jedna ni titula kao ni finale nisu na sljaci.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 17 jan 2016, 18:04

Nisi odgovorio kako :)

helem, do nekog drugog kuckanja...pozdrav :)

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 17 jan 2016, 18:09

Naravno kada ti iznesem cinjenice i kada ostanes bez argumenata bjezis. :)

Odgovorio sam dakako, ta 3 seta nisu dovoljan uzorak za bilo sta pored ovih silnih poraza od znj igraca koje je dozivljavao.
Isner kada ga ide servis moze uzeti svakome i bilo gdje set, to je valjda jasno kao dan, otudu i ova 3 seta protiv Rafe, ali gledajuci dugorocno covjeku je sljaka daleko najslabija i najomrazenija podloga kao i velikoj vecini servis botova.

Zivio ti meni. :salut:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 19 jan 2016, 04:31

Kakvo ignorisanje Rafe na Eurosportu!? Ne prvi put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 jan 2016, 06:31

Al kako se samo ovaj mrtvi Verdasco uvjek napali protiv Rafe, komentator na british eurosportu bas to govori, da igra svaki poen kao da mu je zadnji, a protiv ostalih tenisera iz top 5 skida gace svaki puta, nesto kao Espanjol i Barcelona. :mrgreen:

Inace 2 seta zavrsena tek a vec se igra 2h15min. :o

Ovo ako ode u 5 setova mec bi mogao potrajati kao onaj classic iz '09. :mrgreen:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 19 jan 2016, 08:04

Kakav je ovo meč!? :? Kakav cirkus od Rafe! :roll:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 19 jan 2016, 08:49

Mancini je napisao/la:Kakav je ovo meč!? :? Kakav cirkus od Rafe! :roll:
bgm mogao bi Verdasco ovo da dobije :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 19 jan 2016, 08:55

Fuj!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 19 jan 2016, 09:09

On sa ovim stručnim štabom nema šta tražiti više u vrhunskom tenisu."Preko noči" se ne može zaboraviti igrati tenis ali ovo je najbolji primjer zašto svi vrhunski igrači mijenjaju stručne štabove i više puta u karijeri. Prije ili poslije doći će do razlaza ali će vjerovatno biti kasno.

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 19 jan 2016, 09:11

Mancini je napisao/la:Kakav je ovo meč!? :? Kakav cirkus od Rafe! :roll:
Ih ta nemojte kasti. :lol:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 19 jan 2016, 10:00

pa ili će promijeniti stručno osoblje ili će biti kraj nema treće opcije i ne treba...

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 19 jan 2016, 10:08

Može Rafa može na Sarajevo open i to ako se Bašić povrijedi :mrgreen:
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.