Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Bolanos
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Bolanos » 17 jan 2016, 03:31

hurem je napisao/la:Vedad Ibisevic...
Da ste imalo pratili Hertu ove sezone uvidjeli biste da je ovo maltene onaj stari Vedo iz Hoffenhaima...da nije morao propustiti 8 tekmi ove sezone sigurno bi na kontu imao oko 15 golova...uz to njegova igra u klubu je na visokom nivou...reprezentacija je druga prica...nismo imali igre ni u jednoj tekmi tako da ni on nije mogao vise..

Zao mi je, ali ovog momka ima da gledate jos min 3 godine kao drugog napadaca, odmah iza Edina Dzeke...pa njemu je 31 godina a ne 36 ka Spahi, halo bolan, dozovite se....
Ni Hodzic, ni Bajic niti bilo ko mu jos uvijek nisu ni do one stvari, bez obzira na njihov potencijal koji imaju, a koji, vidjet cemo kako ce iskoristiti...
Za ovo zadnje, isto k'o sto bi iskoristio Dzeko da su do 40-e igrali Bolic, Barbarez i ostali.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 17 jan 2016, 04:17

Gdje je bio Dzeko sa svoje 22,23 godine (harao Bundes ligom), a gdje ce biti ovi potencijalni u istoj dobi ostaje da vidimo...
Poredjenje ti je besmisleno...Dzeko je dobio priliku u reprezentaciji onda kada ju je i zasluzio...s dr.strane Vedo ima 31 godinu i jos mnogo moze dati reprezentaciji, pogotovo u ovakvoj formi u kakvoj se sada nalazi...ovi kada se dokazu na vecem nivou i budu konstantni tada mozemo pricati o tome o cemu ti govoris...
Naravno, i ja sam za to da im se daje prilika u A-timu, pogotovo u prijateljskim tekmama i onim slabijim kvalifikacionim kako bi dobili na iskustvu i ne bi li se prodali u bolji tim...ali Vedo jednostavno i dalje ostaje napadac broj 2

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 17 jan 2016, 12:00

Bolanos je napisao/la:
Omark je napisao/la:Ne volim to prelamanje, ako sam stavio igrača Želje, nek tu bude i igrač Sarajeva i obratno.
Relno govoreći, Memija se ove sezone utopio u sivilo ekipe i nije imao nekih pretjeranih bljeskova i nije pokazao da bi trebao biti u reprezentaciji, izuzev Evrope gdje je igrao odlično.

Vranješ, Bičakčić, Mujdža- krpit ćemo se dok Memija malo ne poboljša svoju igru ili dok se ne pojavi neko drugi.
Nema tu niakakvog premalanja. Evo kad se igrao derbi 2014.god. u FKS su igrali Cimirot i Jajalo a sa druge strane Hodzic. Sva trojica su sada legitimni kandidati za nastupe u svakoj utakmici a tada da ih je neko spomenuo prosipala bi se ova tvoja prica.
Ima, tako svi rade.
Objasnio sam ti za Memiju, nije još kalibar za reprezentaciju, da je nastavio sa partijama iz Evrope onda bi bilo opravdano, a naravno ne bi niko sretniji od mene bio da on bude u reprezentaciji ubrzo.
I ne prosipa se tu nikakva priča, nego je to samo realnost.

vozdrica

Post Postao/la vozdrica » 17 jan 2016, 12:14

Da ste imalo pratili Hertu ove sezone uvidjeli biste da je ovo maltene onaj stari Vedo iz Hoffenhaima...da nije morao propustiti 8 tekmi ove sezone sigurno bi na kontu imao oko 15 golova...uz to njegova igra u klubu je na visokom nivou...reprezentacija je druga prica...nismo imali igre ni u jednoj tekmi tako da ni on nije mogao vise..

Zao mi je, ali ovog momka ima da gledate jos min 3 godine kao drugog napadaca, odmah iza Edina Dzeke...pa njemu je 31 godina a ne 36 ka Spahi, halo bolan, dozovite se....
Ni Hodzic, ni Bajic niti bilo ko mu jos uvijek nisu ni do one stvari, bez obzira na njihov potencijal koji imaju, a koji, vidjet cemo kako ce iskoristiti...
Popi aspirin za smirenje,pa na pavanje. :rol: :rol:
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 17 jan 2016, 20:59

vozdrica je napisao/la:

Popi aspirin za smirenje,pa na pavanje. :rol: :rol:
Zao mi je, ali ti ces ga morati piti, jer ces Vedada gledati min.jos 3,4 godine ispred nekih svojih jos uvijek nedokazanih pulena...
Sto prije prihvatis tu cinjenicu bit ce ti lakse.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2016, 21:08

hurem je napisao/la:Zao mi je, ali ti ces ga morati piti, jer ces Vedada gledati min.jos 3,4 godine ispred nekih svojih jos uvijek nedokazanih pulena..
Nema on svoje pulene, bar ne kada je naša reprezentacija i sport u pitanju. Već duže vrijeme ismijava sve naše sportiste, vrijeđa ih, omalovažava, ali takvi u posljednjih godinu dana imaju prolaz ovdje. Uskoro će se samo oni dopisivati na ovim temama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 17 jan 2016, 22:10

hurem je napisao/la:Gdje je bio Dzeko sa svoje 22,23 godine (harao Bundes ligom), a gdje ce biti ovi potencijalni u istoj dobi ostaje da vidimo...
Poredjenje ti je besmisleno...Dzeko je dobio priliku u reprezentaciji onda kada ju je i zasluzio...s dr.strane Vedo ima 31 godinu i jos mnogo moze dati reprezentaciji, pogotovo u ovakvoj formi u kakvoj se sada nalazi...ovi kada se dokazu na vecem nivou i budu konstantni tada mozemo pricati o tome o cemu ti govoris...
Naravno, i ja sam za to da im se daje prilika u A-timu, pogotovo u prijateljskim tekmama i onim slabijim kvalifikacionim kako bi dobili na iskustvu i ne bi li se prodali u bolji tim...ali Vedo jednostavno i dalje ostaje napadac broj 2
Ne bi sigurno dobio nikakvu priliku kao igrac Teplica pored navedenih igraca.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

r3m1
Kontakt:

Post Postao/la r3m1 » 20 jan 2016, 02:10

Cureca glava :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga

Brkoo
Kontakt:

Post Postao/la Brkoo » 01 feb 2016, 03:07

Ovo je neki širi spisak igrača koji bi trebali da dobiju poziv za reprezentaciju, po mom mišljenju
Golmani: Begović, Šehić, Burić, Karacic, Piric
Odbrana: Spahić, Šunjić, Zukanović, Vranješ, Kolašinac, Bicakcic, Graovac, Mujdža, Pavelic( da se isproba da vidimo kakav je) i možda Memija jer ima potencijal da napravi dobru karijeru na poziciji na kojoj nam fali igraca
Veza: Bešić, Pjanić, Cimirot, Grahovac, Milošević, Krunić, Lulić, Višća, Ordagić, Duljevic, plus Jajalo i Milicevic ako pristanu
Napad: Džeko, Ibišević, Đurić, Bajić, Hodzic(sad je povrijeđen, ali je budućnost reprezentacije)

Izostavio sam : Sušića, Hadžića, Medunjanina, Salihovića, Zeca, Vrancica, Hajrovica itd jer su oni nadam se svoje završili što se tice reprezentacije.
Pozitivne stvari su : veliki izbor kvalitetnih golmana, trkacki premocna sredina(npr. Bešić i Cimirot(Jajalo), oni kao dva zadnja vezna a Pjanić malo ispred njih i solidan napad
Negativne stvari su: odbrana- na određenim mjestima fale kvalitetniji igrači, prvenstveno na desnom beku, fale nam prodorniji krilni igrači

Ako selektor nastavi i dalje da poziva Susica, Hadzica, Medunjanina itd, nek sam podnese ostavku..
Naprijed BiH :bih:
"Ko nije spreman da pogine za Želju na terenu, taj je zalutao ovdje"- Mulalic
Širimo sve zastave i šalove, derimo grla i dlanove, i neka naša pjesma odjekuje i nosi plave sve do pobjede!
Aleksandar Kosorić!

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 02 feb 2016, 21:52

Brkoo je napisao/la:Ovo je neki širi spisak igrača koji bi trebali da dobiju poziv za reprezentaciju, po mom mišljenju
Golmani: Begović, Šehić, Burić, Karacic, Piric
Odbrana: Spahić, Šunjić, Zukanović, Vranješ, Kolašinac, Bicakcic, Graovac, Mujdža, Pavelic( da se isproba da vidimo kakav je) i možda Memija jer ima potencijal da napravi dobru karijeru na poziciji na kojoj nam fali igraca
Veza: Bešić, Pjanić, Cimirot, Grahovac, Milošević, Krunić, Lulić, Višća, Ordagić, Duljevic, plus Jajalo i Milicevic ako pristanu
Napad: Džeko, Ibišević, Đurić, Bajić, Hodzic(sad je povrijeđen, ali je budućnost reprezentacije)

Izostavio sam : Sušića, Hadžića, Medunjanina, Salihovića, Zeca, Vrancica, Hajrovica itd jer su oni nadam se svoje završili što se tice reprezentacije.
Pozitivne stvari su : veliki izbor kvalitetnih golmana, trkacki premocna sredina(npr. Bešić i Cimirot(Jajalo), oni kao dva zadnja vezna a Pjanić malo ispred njih i solidan napad
Negativne stvari su: odbrana- na određenim mjestima fale kvalitetniji igrači, prvenstveno na desnom beku, fale nam prodorniji krilni igrači

Ako selektor nastavi i dalje da poziva Susica, Hadzica, Medunjanina itd, nek sam podnese ostavku..
Naprijed BiH :bih:
I u nekim prijateljskim dati im sansu da pokazu sta znaju valjda za to i sluze.
Mi smo rijetka reprzentacija koja prijateljske igra u punom sastavu sto je apsurd.
I mogao si vala i Spahica izbaciti vakat mu je.
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 05 feb 2016, 18:52

Da malo popravim rejting Mehmedagi. Koliko je zanimljiv, pao skoro na drugu stranicu PDF-a. :rol: Ne sikiraj se Mehmedaga, dok je probisvjeta ti ces biti na prvoj stranici. Evo sada si opet gore. :urnebes:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 feb 2016, 08:43

E moj Mehaga, moram te ja odrzavati na prvoj stranici. Haj gore. :thumbup:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 06 feb 2016, 10:28

Nacekat cemo se mi dok ne dobijemo igraca u napadu kalibra Dzeksona
A kao drugo sto se ne bi pozivao Hadzic i Susic, igraci koji redovno igraju i sasvim okej igraju. Medunjanjn, Salihovic, Hajrovic izmedjuostalog ne zasluzuju sto zbog godina sto zbog ne igranja u klubu.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 feb 2016, 13:51

Najveci ispit kod Mese bi trebao biti da izabere tog treceg igraca sredine terena pored Pjanica i Besica. Misimovic je bio dobar izbor zbog njegove fenomenalne saradnje sa Dzekom i ofanzivnih kvaliteta. Samo sve vise se je desavalo da su morala dvojica igraca trcati za njega. Taj treci igrac sredine terena bi trebao da bude MODERAN IGRAC. Znaci trkacki i tehnicki jak igrac koji sudjeluje u napadima i jos da je makar solidan i defanzivno. Tako dobijamo pokretljivu trojicu igraca u sredini terena i tada se stvaraju uslovi da Pjanic pokaze svoj maksimum. Ovdje puno ljudi na forumu hvali neke "svoje" igrace a neki nisu ni previse realni. Na Mesi je naravno da gleda na stvari samo realno i objektivno i izabere najbolji izbor jer od toga ce puno zavistiti. Jer ako nema dobru sredinu terena dzaba ti je sve na duze staze.

Milicevic - ima brzinu, tehniku i u zivotnoj je formi. Minus su naravno godine samo svejedno mogao bi koristiti te 2,3,4 godine i da neki drugi mladi igrac stasa uz njega. Ako ima interes da igra.
Jajalo - dobar igrac sredine terena. Iskusan, dobar i defanzivno i ofanzivno. Nije ni toliko star.
TSS - dobar igrac samo nije ni krilo ni zadnji vezni. Kao centralni/ofanzivni vezni bi mogao igrati.
Cimirot - odlican igrac i velik potencijal sam on bi bio u paru sa Besicem sto bi znacilo da bi Pjanic igrao najofanzivnijeg veznjaka.
Milosevic - dobar igrac koliko je napredovao to bi nam trebali kazati oni koji gledaju utakmice Waasland-Beverena. Ako ih ima.
Krunic - nema dovoljno minuta u svom klubu da bi bio "taj" igrac za prvih 11.

Hodzic kao stvarno veliki potencijal bi trebao dobiti svoju sansu ako nastavi igrati standardno i pruzati dobre partije - golovi. Kao i Duljevic na krilu jer nam fali igraca na toj poziciji posebno dok Hajrovic ne igra nikako.

Sto se tice desnog beka to je opet na Mesi da odluci ili da se krpi sa Vranjesom i Bicakcicem ili da pozove bar jednog novog igraca. Mujdza svakako ima velike stare zasluge samo svejedno potrebno je da ima bar neku minutazu. Igracima koji nikako ne igraju za svoj klub ili skoro nikako ne treba vise davati sansu. Uostalom tako je i u preko 90% reprezentacija uvijek i bilo. Posebno ove sto su top 30,40 tako da je to bio debeli izuzetak da su se gledale neke stare zasluge jer to skoro niko drugi nije radio na taj nacin od ozbiljnih reprezentacija.

Ovaj njegov potez o prosirenom spisku kada pozove 30 igraca u prvu ruku mi se nije svidio. Samo sada mislim da nije toliko los potez jer omogucava nekim mladim igracima da upoznaju svoje idole i dobiju dodatni motiv za napredak a moze i nekom od njih olaksati buduci transfer u bolji klub. Sto je svakako veliki plus jer iz Premijer lige se jos uvijek tesko prave ozbiljni transferi.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 10 feb 2016, 14:19

Komentar za prebaciti Mehagu na prvu stranu PDF-a. :salut:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 23 feb 2016, 12:41

Boli Mehage qrac, sad on uzima plate ni za sta ovi mjeseci pred prvenstvo na kojem ne nastupas su lezihljebovicki za sve selektore zemalja koje ne nastupaju na EP. Sta ce jadan sad gledat, sad mu vala i jes najbolje da ode na srneca ko pape, nit je vrijeme za sta praviti svasta se moze promjeniti niti ima nekih bitnih tekmi. :D

Ha ja!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 24 feb 2016, 09:08

najrealnija formacija (trenutno stanje)

-----------------------Dzeko----------------------------
Lulic------------------Pjanic-------------------Visca--
-----------------Besic-------Cimirot-------------------
Zukanovic------- Sunjic ---- Cocalic (u slucaju da se Spaha oprosti)------Vranjes
------------------------Begovic-------------------------

Fakat nam treba kvalitetan desni Bek

u slucaju da Pavelic pristane na poziv Mese, bio bi dobra alternativa
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 feb 2016, 12:30

.................................... Dzeko........................
..............Hodzic.............................................
Lulic................. Pjanic................... Milicevic
............... Cimirot.......... Besic.......................
Kolasinac........... Zukanovic.......... Vranjes(Pavelic)
...….......................Begovic...........................

Volio bih vidjeti nesto ovako protiv losijeg protivnika. Bilo bi interesantno vidjeti da li bi Kola mogao pomagati Zukanovicu a Lulic zatvarati bekovsku poziciju u fazi odbrane. Tesko je uigrati tri igraca u obrani ali bi dvojica DM mogli puno pomoci. Sredina i napad su jako potentni u ovakvom rasporedu. Da ne govorim o kombinaciji Milicevic-Pjanic koja bi po meni bila napast za protivnika. U slucaju da pocne curiti uvijek se moze ubaciti stoper umjesto Hodzica. Dumic bi isto trebao biti isproban jer Spahino je vrijeme proslo. Treba mu se organizirati oprostajna utakmica i zahvaliti za sve. Medunjanin i Salihovic su za mene takodjer odigrali svoje i ne bi ih vise zvao. Upitan mi je u trenutnoj situaciji i Mujdza. Moramo po malo nesto mijenjati ne ide vise sa ovim tipom igraca. Irska je pokazala sve slabosti diesel formacije. Mesa ce nadam se ipak poceti uvoditi nekakve promjene i vuci ozbiljne poteze.

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 24 feb 2016, 14:32

dubrovnik je napisao/la:.................................... Dzeko........................
..............Hodzic.............................................
Lulic................. Pjanic................... ?Milicevic?
............... Cimirot.......... Besic.......................
Kolasinac........... Zukanovic.......... Vranjes(?Pavelic?)
...….......................Begovic...........................
dali ce oni izabrat BiH to jos stoji u zvijezdama

vrijedi izprobat Hodzica, Bajica, Milosevica
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

edinedin1
Kontakt:

Post Postao/la edinedin1 » 24 feb 2016, 14:40

Naredi spisak ce biti neke kozmeticke promjene, 2-3 igraca nece pozvat, ostalo je sve isto. Ako se nesto bitno ne promijeni, mozemo sanjati nastup na SP. :bih: :bih:
Opstanak moramo izboriti

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.