Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

HElo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la HElo » 16 jan 2016, 18:00

jovanmaksimovic je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pa sta cu ja kad je Partizan npr najtrofejnije drustvo na svijetu. A Zvezda osvajac LP..
Jos sa trofejima su u staroj drzavi ova 4 bili miljama ispred drugih..
A i nije samo oko trofeja, vec i do gradova, baze navijaca, uslova, stadiona, popularnosti i reputacije..

Sto je Zeljo i Sarajevo od BiH za Slobodu, oni su to za Zelju i Sarajevo..
zeljo je barem 4-5 puta trebao biti prvak u bivsoj jugoslaviji, sarajevo isto tako, velez barem 3 puta... sto se tice kup jugoslavije, isto tako... pa sto onda gledamo na partizan i zvijezdu kao na nesto vanzemaljsko? jedan radnicki iz nisa je igrao polufinale kup uefa, zeljeznicar isto tako... sta da su ova tima uzeli kojim slucajem tada taj trofej... mi smo sami sebi najveci dusmani, jer mislimo da ne vrijedimo vise... meni je zeljo svetinja, vise nego nekome bog... postujem tudje uspjehe, ali nikad necu reci da je zvijezda ili partizan, ili jos gore dinamo ili hajduk nesto vrijednije od nas... vjerujem da medju navijacima sarajeva pogotovo, pa i veleza, zrinjskog, slobode, celika, borca, postoji veliki dio koji ovako razmisljaju...
Ma sta kazes jos 5 puta, konjska dlaka falila :urnebes:

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 16 jan 2016, 18:01

tuzlak1987 je napisao/la:@mortemhz

Ima veze jer se djelila historija sa njima pa mozemo imati uvid kako to izgleda kada se nasi klubovi nadju u borbi sa Hr ili Srb klubovima..

Ako cemo o nasim uslovima i samo drzavi BiH onda su ispred ostalih Zeljo i Sarajevo jer imaju najvise pluseva.
Slobodi i Celiki treba sportskih uspjeha, a Zrinjski i Siroki nemaju neke stvari i pored trofeja, a u uspjesima su u 4 ekipe.
Znaci mozete onda praviti neku veliku dvojku jer su Zeljo i Sarajevo ispred ove dvije ekipe.

A niti ja vam necu niti bilo koji Tuzlak, Zenicanin, Velezovac ili Banjalucanin priznati da su Zrinjski i Siroki ispred nasih ekipa jer koliko god oni imaju pozitivnih stvari toliko imaju i Celik, Sloboda, Borac i Velez. Ali spletom okolnosti kradje i lopovluci nam nisu dali prodisat sve ovo vrijeme. Ali veci kapacitet imamo, znaci ako imamo kapacitet i navijace iza sebe siguran sam da u normalnim uslovima mozemo i na sportskom planu pruziti vise od ove dvije ekipe.
#dajmodadišu
goveđigulašmajka

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jan 2016, 18:02

tuzlak1987 je napisao/la:Pa sta cu ja kad je Partizan npr najtrofejnije drustvo na svijetu. A Zvezda osvajac LP..
A i nije samo oko trofeja, vec i do gradova, baze navijaca, uslova, stadiona, popularnosti i reputacije..

zeljo je barem 4-5 puta trebao biti prvak u bivsoj jugoslaviji, sarajevo isto tako, velez barem 3 puta... sto se tice kup jugoslavije, isto tako... pa sto onda gledamo na partizan i zvijezdu kao na nesto vanzemaljsko? jedan radnicki iz nisa je igrao polufinale kup uefa, zeljeznicar isto tako... sta da su ova tima uzeli kojim slucajem tada taj trofej... mi smo sami sebi najveci dusmani, jer mislimo da ne vrijedimo vise... meni je zeljo svetinja, vise nego nekome bog... postujem tudje uspjehe, ali nikad necu reci da je zvijezda ili partizan, ili jos gore dinamo ili hajduk nesto vrijednije od nas... vjerujem da medju navijacima sarajeva pogotovo, pa i veleza, zrinjskog, slobode, celika, borca, postoji veliki dio koji ovako razmisljaju...
Imaju veci kapacitet od Zelje i Sarajeva.. Partizan i los ove godine igra EL, Dinamo pod Mamicem koji muti i vadi novac iz kluba opet igra LP..

To za trofeje je istina, izbijani su trofeji BiH klubovima ponekad. Velezu najocitije, ali su ovi iz Srbije i Hrvatske u tih 45 godina imali bolji kontinuitet od Zelje, Sarajeva i Veleza u toj ligi..

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 16 jan 2016, 18:03

fukaratz je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:Fukaro prvo moras pokarati pa pricati. PSG sad kara trofejima a na liderskom pozicijom na polusezoni. Stisni me za ruku pasa.
njuso ne uporedjujem Slobodu sa Parizom nego dokazujem da je u fudbalu rijetko sta konstantno. a Paris bas qara s trofejima imaju tacno tri osvojena prvenstva :salut:
Jedina konstanta je sa vi niste dio velike cetvorke ni sad a i nikad prije. Koliko vi imate trofeja? 0. Vi ste nas Leicester, iz druge lige pravite podvige nakon dvije god u prvoj ali jos nista napravili niste. Cucko mali.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 16 jan 2016, 18:05

Cocaine je napisao/la:Krmak vrapcice cemo ostavit da vi mozete igrat kad vam pobjedi neki druga stranka i proda ono gradsko zemljiste gdje je stadion. Nasa dobra volja da pomognemo komsiji :salut:
znači da se ne vraćate nazad pod bb? **** majku oborit cete sve rekorde u gradnji stadiona. može vam se i gotovo
goveđigulašmajka

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 16 jan 2016, 18:11

tuzlak1987 je napisao/la:

Imaju veci kapacitet od Zelje i Sarajeva.. Partizan i los ove godine igra EL, Dinamo pod Mamicem koji muti i vadi novac iz kluba opet igra LP..

To za trofeje je istina, izbijani su trofeji BiH klubovima ponekad. Velezu najocitije, ali su ovi iz Srbije i Hrvatske u tih 45 godina imali bolji kontinuitet od Zelje, Sarajeva i Veleza u toj ligi..
kad imas logisticku podrsku onda je sve lako... a sva cetiri kluba su je imali... znaci taj kontinuitet sto kazes je rezultat svega toga... po meni je vojvodina, ofk beograd i niski radnicki jednako vrijedan ko i partizan u srbiji, ili rijeka u hrvatskoj... zeljo kad je trebao biti prvak 1971, nadoveza daje golove rukom za pobjedu splicana... 1984. sudija pravi lakrdiju protiv zvijezde na grbavici i tako omogucava titulu beogradjanima...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

HElo
Kontakt:

Post Postao/la HElo » 16 jan 2016, 18:14

Bolanos je napisao/la:
fukaratz je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:Fukaro prvo moras pokarati pa pricati. PSG sad kara trofejima a na liderskom pozicijom na polusezoni. Stisni me za ruku pasa.
njuso ne uporedjujem Slobodu sa Parizom nego dokazujem da je u fudbalu rijetko sta konstantno. a Paris bas qara s trofejima imaju tacno tri osvojena prvenstva :salut:
Jedina konstanta je sa vi niste dio velike cetvorke ni sad a i nikad prije. Koliko vi imate trofeja? 0. Vi ste nas Leicester, iz druge lige pravite podvige nakon dvije god u prvoj ali jos nista napravili niste. Cucko mali.
Novac = Uspjeh

"Prema Zakonu o pripadnosti javnih prihoda, stanovnik Sarajevskog kantona vrijedi kao dva stanovnika Tuzlanskog kantona u smislu raspodjele javnih prihoda. Sarajevski kanton sa 442.669 stanovnika treba dobiti 355 miliona KM, ili 802 KM po stanovniku. Tuzlanskom kantonu sa 500 hiljada stanovnika sljeduje 203 miliona KM, ili 407 KM po stanovniku".

Pametnom dosta !

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 16 jan 2016, 18:20

Mozemo time opravdati i sto je Olimpik trofejniji od vas? Modrica, Leotar?
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Psajdak
Kontakt:

Post Postao/la Psajdak » 16 jan 2016, 18:22

Bolanos je napisao/la:Mozemo time opravdati i sto je Olimpik trofejniji od vas? Modrica, Leotar?
Bezobrazan si postao u zadnje vrijeme, ništa brojat pehar za osvojeno prvo mjesto u branju šljiva? :problem:
Davno sam ja rekao, koliko su nesposobni da uzmu trofej, da se sami sa sobom takmiče, drugi bi završili :problem:
Ajzea je forumaš godine !

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 16 jan 2016, 18:23

Bolanos je napisao/la:
fukaratz je napisao/la:
jedina konstanta trenutno je da ste 12 bodova iza nas i da nam se samo mozete sageti ;) jos ste potrosili vise para nego sto imate a Europe necete vidjeti pa ce opet nepismena delegacija drzati presicu, a mi cemo muda laditi i cekati izvlacenje :kafa:
Sloboda Tuzla

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 16 jan 2016, 18:24

Velika cetvorka prije rata: Zeljo, Sarajevo, Velez i Borac

Velika cetvorka poslije rata: Zeljo, Sarajevo, Zrinjski i Siroki

Molio bih ovu djecu da se ne mjesaju kad pricaju veliki :tralala:

Znaci dodjemo na to da u BIH imamo veliku dvojku. Ocito je koja je to :mrgreen:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 16 jan 2016, 18:25

Ovaj pajdo nije skontao ni ko mu je sagovornik? :rol:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 16 jan 2016, 18:27

Psajdak je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:Mozemo time opravdati i sto je Olimpik trofejniji od vas? Modrica, Leotar?
Bezobrazan si postao u zadnje vrijeme, ništa brojat pehar za osvojeno prvo mjesto u branju šljiva? :problem:
Davno sam ja rekao, koliko su nesposobni da uzmu trofej, da se sami sa sobom takmiče, drugi bi završili :problem:
:rol: Samo kupine dolaze u obzir. :beba: @brile podmukli stvor.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jan 2016, 18:27

brile je napisao/la:Velika cetvorka prije rata: Zeljo, Sarajevo, Velez i Borac

Velika cetvorka poslije rata: Zeljo, Sarajevo, Zrinjski i Siroki

Molio bih ovu djecu da se ne mjesaju kad pricaju veliki :tralala:

Znaci dodjemo na to da u BIH imamo veliku dvojku. Ocito je koja je to :mrgreen:
Uspjesnija je Sloboda od Borca u staroj drzavi..

Ali dobro ti to redas po emocijama svojim. Ako cemo biti nerealni koja je svrha rasprave..

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 16 jan 2016, 18:31

Bolanos je napisao/la:
Psajdak je napisao/la:
:rol: Samo kupine dolaze u obzir. :beba: @brile podmukli stvor.
E cuj ja podmukao, a ti se svadjas sa ovim tuzlakom u nase ime, pa nam izvrijedja klub preko tvojih ledja :tralala: :rol:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

Psajdak
Kontakt:

Post Postao/la Psajdak » 16 jan 2016, 18:31

fukaratz je napisao/la: jedina konstanta trenutno je da ste 12 bodova iza nas i da nam se samo mozete sageti ;) jos ste potrosili vise para nego sto imate a Europe necete vidjeti pa ce opet nepismena delegacija drzati presicu, a mi cemo muda laditi i cekati izvlacenje :kafa:
1. Da li uopšte znaš šta znači "konstanta"?
2. Ako je delegacija sa press-konferencije nepismena, kao što ti ovdje kontinuirano ponavljaš, ja bih te zamolio da mi predočiš ono što te je navelo na takvo mišljenje.
3. Budžet nije probijen, klub nije pred stečajem, enorman broj malih sponzora, na kraju krajeva, u rosteru posjedujemo kvalitetne a mlade igrače za prodaju.
4. Odakle ti znaš da nemamo para? :D

@tuzlak1987
Prijatelju, zar stvarno smatraš da je Mladenović bolji od Kramarića? Ja ti odgovorno tvrdim, da će on biti među najvećim iznenađenjima što se tiče ovih pojačanja.
Mailson jeste upgrade u odnosu na Zorana, nije da mu je neki zadatak, ali svejedno..
Zadnja izmjena: Psajdak, dana/u 16 jan 2016, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.
Ajzea je forumaš godine !

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 16 jan 2016, 18:33

E cuj Sloboda veci klub od Borca :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Na koji nacin da mi je samo znati :rol: :rol:

HElo
Kontakt:

Post Postao/la HElo » 16 jan 2016, 18:34

Olimpik ima/o novac, Modrica imala Jelica sad su i on i Modrica u PM, Leotar u godini kad je uzeo je imao sasvim solidan sastav ali to su bili poceci zajednickog prvenstva nacionalna politika na vrhuncu.

Jos jednom Novac = Uspjeh

"propala" Sloboda ima novce i gledate joj u leđa. logika

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 16 jan 2016, 18:37

Ima para, ali ima i novih dugova. Evropa ako se ne izbori, katanac na vrata i to je to.
Das Ist Walter

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 16 jan 2016, 18:42

Psajdak je napisao/la:
fukaratz je napisao/la: jedina konstanta trenutno je da ste 12 bodova iza nas i da nam se samo mozete sageti ;) jos ste potrosili vise para nego sto imate a Europe necete vidjeti pa ce opet nepismena delegacija drzati presicu, a mi cemo muda laditi i cekati izvlacenje :kafa:
1. Da li uopšte znaš šta znači "konstanta"?
2. Ako je delegacija sa press-konferencije nepismena, kao što ti ovdje kontinuirano ponavljaš, ja bih te zamolio da mi predočiš ono što te je navelo na takvo mišljenje.
3. Budžet nije probijen, klub nije pred stečajem, enorman broj malih sponzora, na kraju krajeva, u rosteru posjedujemo kvalitetne a mlade igrače za prodaju.
4. Odakle ti znaš da nemamo para? :D
1. konstanta je da ove sezone svako kolo samo zeljini pacenici prognoziraju protiv nas a mi konstantno pobjedjujemo ;)
2. nepismeni su jer im je vokabular nije na nivou prosjecnog primitivnog mahalskog covjeka a oni obnasaju funkciju koja zahtjeva odredjen nivo pismenosti i elokventnosti. pri tome Dejo ili kako se zvao ima ozbiljnih problema sa izgovaranjem odredjenih konsonata :!:
3. pitaj Gredica da li ce budzet biti probijen i jos neke ljude koji su bili oko kluba, i mi imamo malih sponzora pedesetak ali novac koji oni donose nije ni blizu dovoljan za vrh tabele.
4. bavio se fudbalom/nogometom u nasoj ligi. u omladinskim kategorijama uzimao drzavne titule, u seniorskom nista posebno. imam dosta prijatelja medju igracima i medju sportskim radnicima i novinarima ;)
Sloboda Tuzla

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.