Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Romagnoli13
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 jan 2016, 11:14

Saurman je napisao/la:Da zaboravio sam naglasti da je iz sezone 2013/14.My bad.

Top 20 Football Clubs In Deloitte Football Money League 2015:

slika

10.Juventus - €279.4m €41m €153.4m €85m.

Opet Arsenal ne bi bio u top 10 ako bi računali samo prihode od marketinga.

Tri kluba su ispred Arsenala :

Borussia Dortmund - €123.9m
FC Schalke - €104.3m
AC Milan - €102.1m
S' tim da će već naredne godine Arsenal i Chelsea sigurno probiti tu granicu od 400M a City će sustići PSG,sve zahvaljujući novom ugovoru o TV-pravima.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 07 jan 2016, 15:04

IFFHS od 1991. godine bira najbolje lige svijeta, a parametri koji se uzimaju u obzir su statistike i uspjesi igrača i timova. Uspjeh španskih timova u Evropi, vrijednost španskog prvenstva i veliki uspjeh Barcelone na takmičenjima poput Svjetskog klupskog prvenstva donijele su Primeri novo priznanje i ukupno 1,262 poena.

Drugo mjesto zauzela je Serie A sa 80 bodova manje od Primere, dok je na trećem mjestu Bundesliga. Pad je zabilježila Premier liga Engleske koja je na sedmom mjestu sa 887 poena iza argentinskog, francuskog i brazilskog prvenstva.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jan 2016, 18:15

IFFHS uvijek ima malo čudne kriterije. Nekada te njihove ljestvice i bodovi se čine donekle realnim, a nekada se opet čini da tu ima dosta čudnih parametara...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 jan 2016, 18:31

AnelZ je napisao/la: To sto je vec zastarila je druga stvar i ja licno ne vjerujem kada klubovi sami izbace cifru koliko zarade od kojeg izvora jer nikada ne navedu tacno kako dodju do te iste cifre.
Upravo tako.

Deloitte je najmjerodavniji kad su u pitanju finansije klubova.Na osnovu tri stavke obračunju prihode koje si već naveo.
AnelZ je napisao/la:Deloitte u ovaj izvjestaj ne ukljucuje prihode od prodaje igraca i poreza koji su vezani za transfere sto je pozitivno jer je to jedan posve drugi aspekt poslovanja klubova u usporedbi sa komercijalnim prihodima, prihodima od prenosa i prihodima na dan utakmice, tj. iskljucivo je vezan za sportski aspekt koji je mnogo vise varijabilan od ova ostala tri.Prihode od prodaje igraca klubovi najcesce ukljucuju u komercijalne/poslovne prihode u svojim izvjestajima.
Touche. :thumbup:

edit : IFFHS je smeće od portala i ne treba ih uzimati za ozbiljno.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BoydCrowder
Kontakt:

Post Postao/la BoydCrowder » 08 jan 2016, 18:35

Sedma najjaca a najgledanija,jasta,ljudi vole gledati smece.
You think you're better than me because you play by the rules ? Whose rules ?

Godine prolaze moje,ja čekam titule tvoje...

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 jan 2016, 19:54

BoydCrowder je napisao/la:Sedma najjaca a najgledanija,jasta,ljudi vole gledati smece.
Bravo,

primjer: Farma, Pink, DM :thumbup:

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 08 jan 2016, 20:05

AnelZ je napisao/la:Ali cuj koji ima neki kul grafikon, a podatke izbacuje mozda i najjaca revizorska kuca na svijetu, Deloitte...

Podatke od Saurman su za sezonu 2013-14 koji su objavljeni u januaru 2015. Sada u januaru/februaru 2016. ce biti izbaceni podaci za sezonu 2014-15. Pa ne ocekujete valjda da ljudi koji ne dobijaju platu za taj posao i nisu edukovani u tome provjere finansijske izvjestaje svih klubova i sastave listu :) trenutno je ova lista koju je Saurman izdao validna jer je posljedna koja je obuhvatila sve klubove iz finansijski najjacih liga svijeta, jedan takav izvjestaj ipak zahtjeva duzi vremenski period od 1-2 mjeseca da bude sastavljen. To sto je vec zastarila je druga stvar i ja licno ne vjerujem kada klubovi sami izbace cifru koliko zarade od kojeg izvora jer nikada ne navedu tacno kako dodju do te iste cifre.

P.S. Deloitte u ovaj izvjestaj ne ukljucuje prihode od prodaje igraca i poreza koji su vezani za transfere sto je pozitivno jer je to jedan posve drugi aspekt poslovanja klubova u usporedbi sa komercijalnim prihodima, prihodima od prenosa i prihodima na dan utakmice, tj. iskljucivo je vezan za sportski aspekt koji je mnogo vise varijabilan od ova ostala tri. Prihode od prodaje igraca klubovi najcesce ukljucuju u komercijalne/poslovne prihode u svojim izvjestajima.
Pa ja sam stavio čitav finansijski izvještaj Arsenala, u čemu je problem ? Podaci su za pretprošlu sezonu, i poslovni prihodi su od 2014. godine, što sam i rekao.
Isti ovaj broj od 77.1 miliona poslovnih prihoda stoji u finansijskom izvještaju Arsenala za 2014. godinu, a za 2015. god je 103 miliona ja mislim.

Al čekat ćemo da Deloitte da sastavi releventnu listu sa relevantnim podacima
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 13 jan 2016, 07:49

Evropska Super liga o kojoj su nedavno pričali Rummenigge i Agnelli bi trebala brojati 20 klubova:
slika
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 13 jan 2016, 09:20

L'Avvocato je napisao/la:Evropska Super liga o kojoj su nedavno pričali Rummenigge i Agnelli bi trebala brojati 20 klubova:
slika
EPL i Seria A po 5 predstavnika a Spanija i Njemacka po 4, seems legit :urnebes:

ideja kao ideja smisljena samo da se izvuce sto vise para, koncept uzasan
LP > Evropska Super liga u svako doba dana i noci
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 13 jan 2016, 09:49

Ovo nece zaziveti nikad, ustvari zazivece onda kada ovi klubovi istupe iz svojih liga da bi igrali ovu, how yes no. Ne znam ko bi odbacio trenutan koncept, pogotovo Englezi.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 15 jan 2016, 07:34

Zarada od TV prava u Engleskoj i Italiji. Ovo je brutalno koliku ljudi razliku prave iz godine u godinu. BPL dominira u tom polju. Doduše, ovo je samo istraživanje, nije još ništa definitivno potvrđeno, ali eto, tu je to negdje otprilike.

slika
★★★

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jan 2016, 10:47

Englezi prave veliku razliku u tv pravima već godinama al' rezultati ih ne prate čak šta više oni su sve lošiji lošiji uprkos ogromnim ulaganjima u odnosu na konkurenciju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 jan 2016, 20:28

Eto vidis razliku izmedju EPL i Seria A, a to su dvije lige koje najvise zaradjuju od TV prava.

Sto se tice Engleza i sto Saurman spominje, mene to uopste ne cudi jer upravo iz razloga sto zaradjuju basnoslovne cifre u EPL-u klubovi iz te lige imaju mnogo manje zelje i poticaja da se bore u kontinentalnim takmicenjima jer razlika izmedju 3-4 mjesta u EPL-u je razlika oko 10 miliona € (sto dobijaju od saveza, znaci bez karti i prodaje robe) cak kada pricamo o 14. i 10. mjestu dok je nagradni fond za onog koji ne dodje do finala Evropa lige cesto manji od toga (a toliko se istrosis jer odigras 14 utakmica), a ni u Ligi Prvaka ako ne dodjes do cetvrtfinala neces zaraditi ni duplo vise od te cifre (pricamo direktno o nagradnom fondu, ne o prodaji karti ili robe) jer tu ipak pricamo o ekipama koje se vrte u top 6-8. Jednostavno, mnogo manje zelje imas kada u svojoj ligi mozes zaraditi istu cifru uz manje utakmica, a svi znamo da je kod Engleza raspored vec nevjerovatno zgusnut.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 16 jan 2016, 01:53

Odlično rečeno.

Uefa će morati dići nagradne fondove kako bi privukla klubove iz EPL kojima su Euro kupovi praktično samo trošak.
★★★

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jan 2016, 13:09

Paradajz je napisao/la:Ovo nece zaziveti nikad, ustvari zazivece onda kada ovi klubovi istupe iz svojih liga da bi igrali ovu, how yes no. Ne znam ko bi odbacio trenutan koncept, pogotovo Englezi.
Možda u početku zaživi bez Engleza, pa oni ipak budu vremenom prinuđeni da se priključe. :D
A samo ako su tu Barca, Real i Bayern, to je već dovoljno za atraktivnost takve lige, privlačenje sponzora i onda kada se dodaju ovi drugi klubovi s velikom tradicijom, izgrađenim rejtingom i popularnošću kroz cijelu historiju, poput Juvea, Milana, Intera, Dortmunda, onda bi to bilo dobro takmičenje.

Ali koliko znam, klubovi su vezani Uefina takmičenja negdje do 2022. godine, pa samim tim do tada je nemoguće da se nešto drastično desi.
Ovakva liga nije nemoguća, ali to je nešto ipak za malo dalju budućnost. U skorije vrijeme nemoguće.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 jan 2016, 13:19

L'Avvocato je napisao/la:Odlično rečeno.

Uefa će morati dići nagradne fondove kako bi privukla klubove iz EPL kojima su Euro kupovi praktično samo trošak.
Pa ne moze ni UEFA podici nagradni fond ako ne potpise bolje sponzorske ugovore i uzme veci novac od TV prava. Mislim, konstantno to raste i za EL i LP no ni blizu rasta koji biljezi EPL. Dok UEFA za LP i LE (80 klubova, 210 utakmica) po sezoni uzme za sponzorske ugovore i TV prava skoro 2 milijarde € (9,5 miliona € po utakmici iako EL donosi mnogo manje po utakmici od LP), EPL za jednu sezonu (20 klubova, 380 utakmica) uzme samo od TV prava skoro 4 milijarde € (10,5 miliona € po utakmici). Ja preporucujem UEFA-i da porazgovara sa svojim kolegama iz EPL koji se bave prodajom TV prava kako to postizu pa da i oni onda pokusaju poboljsati svoje prihode.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 16 jan 2016, 15:31

AnelZ je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:Odlično rečeno.

Pa ne moze ni UEFA podici nagradni fond ako ne potpise bolje sponzorske ugovore i uzme veci novac od TV prava. Mislim, konstantno to raste i za EL i LP no ni blizu rasta koji biljezi EPL. Dok UEFA za LP i LE (80 klubova, 210 utakmica) po sezoni uzme za sponzorske ugovore i TV prava skoro 2 milijarde € (9,5 miliona € po utakmici iako EL donosi mnogo manje po utakmici od LP), EPL za jednu sezonu (20 klubova, 380 utakmica) uzme samo od TV prava skoro 4 milijarde € (10,5 miliona € po utakmici). Ja preporucujem UEFA-i da porazgovara sa svojim kolegama iz EPL koji se bave prodajom TV prava kako to postizu pa da i oni onda pokusaju poboljsati svoje prihode.
sa ovim zadnjim se u potpunosti slazem, nema sanse da LP ne moze uzeti vise za TV prava od EPL, neko tu ne radi svoj posao kako treba
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 jan 2016, 23:43

slika

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
★★★

Revolucija
Kontakt:

Post Postao/la Revolucija » 17 jan 2016, 23:54

Arsenal dominira sa historijom,dominirali u evropi godinama...
If you're afraid to fail,then you're probably going to fail

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 jan 2016, 01:16

L'Avvocato je napisao/la:slika

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Uglavnom, Liverpool i talijanski velikani nemaju više para

:crazy: ovo postaje zanimljivo

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.