Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Beduin
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Beduin » 15 jan 2016, 14:45

Bolanos je napisao/la:
Beduin je napisao/la:A imal' naznaka (ili nisam ja upratio) koji kriteriji licenciranja ce biti za narednu sezonu ili ce se to ostaviti za naredne godine, da se prvo skrati liga?
Prvenstveno mislim na natkrivenu tribinu, pomocni travnjak sa umjetnom travom, reflektori (jos nesto?).
Pa evo ovi sto bi trebali ostati vecinom imaju kakvu-takvu infrastrukturu iako je to daleko od pozeljnog. Za nesto vise potrebno je i vise casha a toga u Bosni rijetko gdje ima. :P
Dobro mi ikako i egzistiramo kao profesionalna liga. :lol:

Salu na stranu, ali spominjali su se ti neki stroziji kriteriji u narednim sezonama, a ne znam da svi imaju pomocni sa umjetnom travom, pogotovo semafore i natkrivenu tribinu (nemate je cak ni ti :P ).
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 15 jan 2016, 14:48

MortemHz je napisao/la:Ima keša u Bosni ali je veoma lose rasporedjen ;)
Zavisi kako gledas, ako ga imas onda je i dobro rasporedjen. :lol:
NK Široki Brijeg

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 15 jan 2016, 14:52

MortemHz je napisao/la:Ima keša u Bosni ali je veoma lose rasporedjen ;)
U sportskim kolektivima je rijetka pojava. :mrgreen:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 15 jan 2016, 15:17

naravno da bi trebalo infrastrukturu popraviti jer od samog smanjenja broja klubova nemas nista ako su uslovi i dalje losi, oni su i najveca kocnica prilikom pokusaja dovodjenja iole kvalitetnog igraca sa strane, no opet s druge strane ne moze ni savez samo tako poostriti kriterije kad klubovi jednostavno nemaju para da poboljsaju uslove kako pomocnih terena tako i glavnih, bez pomoci drzave, domacih ili stranih investitora, uslovi se ne mogu poboljsati
Pyro is not a crime !

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 jan 2016, 15:19

Pa i kada organizacija prosljedi neke pare za poboljsanje uslova, te pare koje dodju do celnih ljudi klubova ispare. . Pogotovo u RS, vjerovatno najkorumpiraniji dio Balkana trenutno..

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 jan 2016, 16:57

Trenutno su nasi klubovi nemocni da sami sebi rjesavaju probleme infrastrukure, sem ovih pojedinih slucajeva kao sto je Siroki Brijeg koji je renovirao stadion u dobroj mjeri ali oni imaju veliku podrsku politike i novca koji dolazi iz samo njima znatih izvora (htjeli to priznati ili ne).

Bilino Polje je renovirano od strane grada Zenica i tamosnjih vlasti i to iskljucivo radi reprezentacije, na Celik su davno zaboravili sto se vidi u problemima koji vladju u klubu.

Sarajevo ima Tana koji pravi odlican kamp, Azmir je nesto pokrenuo za Slobodu i Tusanj, ... ostali tanko Zeljo sanja investitora i nada se milosti vlasti i opstine oko papira, zemljista, urabnistikih planova ...itd.

Savez se mora mnogo vise posevetiti PL ali ni to necemo skorije vidjeti, njima je prioritet reprezentacija i to dok ima para, na zalost korupcija i vlastiti interesi su idalje prisutni, ovo sto su nekako se dogovorili oko Lige 12. je na silu, jedva sto bi se reklo jer smo se morali (liga) pomaci sa dna.

Također vlast, drzava, kantoni, opstine, mjesne zajednice, gradovi-sela se moraju jace pozabaviti ovim problemom, ali s' obzirom u kakvoj drzavi zivimo tesko.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 15 jan 2016, 17:50

Elegant je napisao/la:Trenutno su nasi klubovi nemocni da sami sebi rjesavaju probleme infrastrukure, sem ovih pojedinih slucajeva kao sto je Siroki Brijeg koji je renovirao stadion u dobroj mjeri ali oni imaju veliku podrsku politike i novca koji dolazi iz samo njima znatih izvora (htjeli to priznati ili ne).
Tri stvari, prodaja igraca, pare od europe i sponzori.. Ostalo je prica za malu djecu ;)
NK Široki Brijeg

crozzer
Kontakt:

Post Postao/la crozzer » 15 jan 2016, 17:52

Evolve je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Trenutno su nasi klubovi nemocni da sami sebi rjesavaju probleme infrastrukure, sem ovih pojedinih slucajeva kao sto je Siroki Brijeg koji je renovirao stadion u dobroj mjeri ali oni imaju veliku podrsku politike i novca koji dolazi iz samo njima znatih izvora (htjeli to priznati ili ne).
Tri stvari, prodaja igraca, pare od europe i sponzori.. Ostalo je prica za malu djecu ;)
Cuo sam ja za vas, prodajete igrače Viljarealu, Rajo Valjekanu, Lesteru i tako to :D

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 jan 2016, 17:54

@crozzer
Zaista nema potrebe da ulaziš u raspravu sa njima.

Ja se sa njima ni zezati ne mogu.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 15 jan 2016, 17:55

crozzer je napisao/la:
Evolve je napisao/la:
Cuo sam ja za vas, prodajete igrače Viljarealu, Rajo Valjekanu, Lesteru i tako to :D
Touch of sarcasam? Wolfsburg, Hajduk, Dinamo, Rijeka, Zrinjski :clap:
NK Široki Brijeg

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 15 jan 2016, 18:02

hilmo je napisao/la:@crozzer
Zaista nema potrebe da ulaziš u raspravu sa njima.

Ja se sa njima ni zezati ne mogu.
Nemoj hilmo nemoj ako Boga znas. :lolno: :lol:
NK Široki Brijeg

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 jan 2016, 18:10

Evolve je napisao/la:
Price za malu djecu su poradaja igraca, "sponzori" i politika su realnost.

Nabroj mi te igrace i za koje su pare otisle u koje klubove ?!
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 15 jan 2016, 18:27

Elegant je napisao/la:
Evolve je napisao/la:

Hrgovic za 1 600 000 KM u Wolfsburg, Mirko Maric u Dinamo za 1 000 000 KM, Baiano u Krasnodar za 800 000 KM, Jozo Spikic u Rijeku za 500 000 KM, Stanko Bubalo u Osijek za 500 000 KM, Boris Pandza u Hajduk za 400 000 KM. pa idu transferi Zlomislica u Rijeku, Barisica u Hajduk, Stanica u Dinamo, Papca u Austriju...

Nije lose, zar ne?
Zadnja izmjena: Android, dana/u 15 jan 2016, 19:10, ukupno mijenjano 1 put.
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 15 jan 2016, 18:59

@Android

Hrgovic za 1 600 000 KM u Wolfsburg, Mirko Maric u Dinamo za 1 000 000 KM, Baiano u Krasnodar za 800 000 KM, Jozo Spikic u Rijeku za 500 000 KM, Stanko Bubalo u Osijek za 500 000 KM, Boris Pandza u Hajduk za 400 000 KM. za Pa idu transferi Zlomislica u Rijeku, Barisica u Hajduk, Stanica u Dinamo, Papca u Austriju...

Nije lose, zar ne?[/quote]
Mirko Maric u Dinamo za 1 000 000 KM :?: ,jes ozb.il se zajebajes,e onda ko je zaduzen u Dinamu za transfere ne otkaz,nego teleporatciju uruciti :lol: ,nije sarkazam,al fkt previse :thumbup:
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 15 jan 2016, 19:01

Android je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Evolve je napisao/la: Tri stvari, prodaja igraca, pare od europe i sponzori.. Ostalo je prica za malu djecu ;)

Hrgovic za 1 600 000 KM u Wolfsburg, Mirko Maric u Dinamo za 1 000 000 KM, Baiano u Krasnodar za 800 000 KM, Jozo Spikic u Rijeku za 500 000 KM, Stanko Bubalo u Osijek za 500 000 KM, Boris Pandza u Hajduk za 400 000 KM. za Pa idu transferi Zlomislica u Rijeku, Barisica u Hajduk, Stanica u Dinamo, Papca u Austriju...

Nije lose, zar ne?
ne trebaš objašnjavat jer oni ne kuže i neće da skuže..pusti neka misle šta hoće, koga briga.. oni navodno imaju milijune, avioni itd itd i ni službena lica nisu platili, a kamoli šta drugo, tj većina lige, a jedino je Široki uredan platiša kako kaže čovjek iz saveza..to je za njih nepojmljivo i zato se ne isplati raspravljat

a pored stadiona ne treba zaboraviti i da je klub napravio odličan kamp :zviz:

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 15 jan 2016, 19:16

RedEvil je napisao/la:@Android

Nije lose, zar ne?
Mirko Maric u Dinamo za 1 000 000 KM :?: ,jes ozb.il se zajebajes,e onda ko je zaduzen u Dinamu za transfere ne otkaz,nego teleporatciju uruciti :lol: ,nije sarkazam,al fkt previse :thumbup:[/quote]

Zbog cega je previse za igraca koji je dominirao u omladinskim selekcijama, koji je izravno iz kadeta zaigrao za prvu momcad i bio prvi napadac i ponajbolji igrac viceprvaka drzave, a uz to je i mladi reprezentativac Hrvatske

Uostalom pokazao je u Lokomotivi da je talentiran i kad tad ce zaigrati u prvoj momcadi Dinama

I zaboravio sam napisati da imamo dobar postotak od njegove sljedece prodaje :zviz:
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 15 jan 2016, 20:34

Ostaje li Pandza kod vas? :mrgreen:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 15 jan 2016, 20:40

Android je napisao/la:

Nije lose, zar ne?
Mirko Maric u Dinamo za 1 000 000 KM :?: ,jes ozb.il se zajebajes,e onda ko je zaduzen u Dinamu za transfere ne otkaz,nego teleporatciju uruciti :lol: ,nije sarkazam,al fkt previse :thumbup:

Zbog cega je previse za igraca koji je dominirao u omladinskim selekcijama, koji je izravno iz kadeta zaigrao za prvu momcad i bio prvi napadac i ponajbolji igrac viceprvaka drzave, a uz to je i mladi reprezentativac Hrvatske

Uostalom pokazao je u Lokomotivi da je talentiran i kad tad ce zaigrati u prvoj momcadi Dinama

I zaboravio sam napisati da imamo dobar postotak od njegove sljedece prodaje :zviz:[/quote]

Hrgovic500k£
Spikic50k£
Mirko70k£
Bubalo džaba

Nema potrebe da lažeš

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 15 jan 2016, 20:43

Pitaristok je napisao/la:
Android je napisao/la:

Nije lose, zar ne?

I zaboravio sam napisati da imamo dobar postotak od njegove sljedece prodaje :zviz:
Hrgovic500k£
Spikic50k£
Mirko70k£
Bubalo džaba

Nema potrebe da lažeš[/quote]
:lol: :lol:
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 15 jan 2016, 20:52

lako je želji dok tata osim daje lovu koju uzima iz saveza,a pitarima ništa nije išlo iz saveza pa su se morali prodat,a kad tata padne,željo neće imati ni za čačkalica

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.